Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
15.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

(En Son Oy Tarihi: 13.11.2024)
Giriş
    Aynen hocam gezmek lazım kampüsleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    Peki o labların içini hiç gördün mü? Odtü nün tüm fakültelerindeki labları eskimeye yüz tutmuş materyallerle dolu bilkent ise her anlamda kendini sürekli geliştiren yenileyen bir üniversite ayrıca odtü nün öğrenci sayısı bilkentten fazla bunu da katın hesabınıza. İkisini de görmüş ikisi hakkında da bilgi sahibi olarak biri söylüyorum bilkent iyidir.

Ayrıca o üni sıralamalarını hazırlayan kurum urap odtü kuruluşudur bunu da öğrenip yorum yap :D

• Kulaktan dolma hatta kulaktan dolma bile değil DH den okuyarak edinilmiş şeyler gibi geldi bana bunlar

• Qs İngiltere based bir firma.Ayrica sırf akademik olarak bakarsan, kafa kafayalar ya da bilkent burun farkıyla önde.Ama odtü öğreneceğim şeyleri bilkent te öğrenemezsin.Dayanışmayı, kampüs hayatini, aidiyet hissini bilkent te bulamayacağına eminim.Ama bence ceng opsiyonunu da düşün. Her sen 5-10 elektronik i yatay yapiyo çünkü 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaskier -- 25 Temmuz 2019; 19:12:9 >
  • Eğer haklıysan ya sadece URAP kurumları akademik ölçüde sıralama üzerine çalışıyor ya da tüm listeler ODTÜ tarafından hazırlanıyor QS vs
    Mesajların için her ne kadar boş olsalar da teşekkür ediyorum dostum lütfen konuyu daha fazla meşgul etme gerçek anlamda bilgi sahibi insanlardan bilgi alalım

• Eş zamanlı yazmışız hocam arkadaş tüm sıralamaları urap ın hazırladığını sanıyormuş :) Bir de öğrenip yorum yap yazmış şimdi fark ettim klasik her şeyi bilen DH li

Ceng istemediğime Emin’im hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslas -- 25 Temmuz 2019; 19:15:50 >
  • Odtü ün öğrenci sayisi fazla argümanına da şöyle cevap vereyim. 1.hepsi 2 binden gelen seçme öğrenciler 2.odtünün hoca bölü öğrenci oranı genel olarak bilkent ten daha iyi, en azından ceng adına böyle.Artı hoca sayisi in fazla ol asi sizin ilgilendiğin alanla ilgili hoca olma ihtimalini arttırıyor, çoğu üniversitede açılmayan seçmeli dersleri alma imkanınız oluyor.Kıyaslarken orana bakın sayiya değil

Açıkçası şu andan itibaren ne yazacağınız zerre kadar umrumda değil :) sizin kafanız zaten odtü den yana ve sırf bilkent dedim diye çirkinleşmeye başladınız. Benim de sınava girmeden önce isteğim ee idi ve iki okulu da çok detaylıca araştırmıştım, hatta ziyarete gitmiştim. Söylediğim şeylere neden ondan bundan duymuşsun dediniz anlayamadım açıkçası. Size naçizane tavsiyem yanılabileceğinizi, ve tartışmada karşı tarafa zerre kadar hak vermeseniz bile ona saygı duymayı, seviyesizleşmemeyi öğrenin. Bu dediğim sizi belki iyi bir mühendis yapmaz ama insan yapar.

• “Bunu da öğrenip yorum yap “ seviye dersi vermişsin meğersem üstte. Saçmaladığını fark edince ahlak bekçiliği ünvanına sarılan 3.tip DH Li . :) Neyse zaman kaybetmeyelim yorumlar için tekrar teşekkür ediyorum

• o yüzden hocalarının çoğu odtülü
  • İstediğin bölümde kararlı olman ve sorgusuz sualsiz sıralamaya göre tercih yapmaman güzel bir şey. Bilkent ee kaliteli bölüm ve muhtemelen aklında orası var ama odtü'deki rekabeti, kafa ortamı ve özgürlüğü bilkentte bulamazsın, bunu aklında bulundur. Ayrıca hangisine gidersen git ikisinden de oldukça donanımlı bir şekilde mezun olacaksın o yüzden bilkent>odtü veya odtü>bilkent şeklinde bakma olaya. Kolay gelsin.
  • İnci sözlük Arkadaşım odtü bu ülkede bir ekoldür anla şunu bilkent’te çok iyi bir üniversite ama artık anlayın şunu odtü hepsinin üstünde bir okuldur bilkente lafım yok yanlış anlaşılmasın ama bilkentin bursu gelmiyorsa odtü tercih edilmeli kanımca

• ODTÜ de mühendislik okuyorum,ee ve bilgisayar okulun en çok değer gören bölümleri öğrenci rekabeti çok üst seviyede,odtü kampüsü,dayanışması,ruhu falan bunlara değinmeyeceğim hocam sadece bölümler üzerinden gideceğim,ben olsam bilkent yazardım çünkü üniversiteden beklediğin tek şey eğitim ise bilkent daha önde,sebebi hocalarının falan daha iyi olması değil belki daha iyidir ama burada istediğin dersleri seçemeyip bazı sadist hocalarla karşılaşmaktansa bilkentte rahat rahat okuman daha iyi,duyduğum kadarıyla hocaların gereksiz egolarıyla da uğraşmazsın 3.5+ ortalamayı odtüye göre çok daha rahat yapıp istediğin geleceği planlayabilirsin.Odtünün ortalamanı düşük tutmak için elinden geleni yapan bir okul olduğunu gelirsen göreceksin.ODTÜ'yü 2 ortalamayla bitirdikten sonra başka ünilerdeki 3.5 ort yapan insanlardan 10 kat daha fazla şey bildiğini görürsün bunun avantajları da var dezavantajları da.Akademik düşünüyorsan kesin bilkente git ama iş hayatı için bir şey demek zor olur.

Bana göre odtünün verdiği geleneksel teknik eğitim daha iyi ama bilkentte yenilikçi bir okul kampüs yaşamı topluluklar vs benim için önemli değil diyorsan düşünmeden bilkent yaz gayretli biriysen harika bir kariyerin olur odtüde boşuna saç baş dökme derim.

• Brütal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.