Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
15.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

(En Son Oy Tarihi: 13.11.2024)
Giriş
    Ortalamanı düşük tutmak için ellerinden geleni yapmaları bölümden bölüme değişmez mi hocam hocasına göre vs.
    Hangi bölümde okuyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    hocam bölümden bölüme değiilde genelde fakülteden fakülteye değişiyor.İibf falan dersen tabi ki kek ortalama yapmak falan.Ama mühendislikte herkesi bağlayan derslerde acayip zorluyorlar tabi elektrik okuyanların çoğu 3+yapıyor 1. sınıfta falan ama bölüm derslerini aldığında 200 kişiyle yarışıyorsun ve curve olayı gerçekten çok can sıkabiliyor, zor bir dersten 70 alsan bile DD gelebiliyor örneğin çünkü günde 14 saat çalışan adamlar 95 alıp curve'ü uçuruyor.İyi ortalama yapmak imkansız mı tabi ki değil tamamen çalışmaya azme bağlı ama çok yıpratıcı süreçler geçirebilirsiniz.Bilkentte en azından burssuzlar ve daha az kişinin olması yüksek ortalama yapmayı kolaylaştırıyor.

Kimya müh okuyorum bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

Peki o labların içini hiç gördün mü? Odtü nün tüm fakültelerindeki labları eskimeye yüz tutmuş materyallerle dolu bilkent ise her anlamda kendini sürekli geliştiren yenileyen bir üniversite ayrıca odtü nün öğrenci sayısı bilkentten fazla bunu da katın hesabınıza. İkisini de görmüş ikisi hakkında da bilgi sahibi olarak biri söylüyorum bilkent iyidir.
    Ben odtü merkez labdayım, Bilkent üniden oldukça fazla numune geliyor zira buradaki cihazların bir çoğu Bilkent Üni'de mevcut değil. Odtü'deki fakültelere ait labların eskimeye yüz tuttuğuna dair kaynağınız nedir ? Mesela bugün ODTÜ Malzeme bölümünde 2 adet SEM ve 1 adet TEM bulunuyor bunlara ek Türkiye'nin ilk ve en büyük tahribatsız muayene eğitim ve lab merkezi mevcut. Abuk sabuk içi bomboş iddialar üretip onlara inanmayın, iddianızı gelin kanıtlayın :)

Öğrenci sayısı demişken şunları da atayım madem.

ODTÜ EE kontenjan - 195

29 Prof.
    8 Doç.
    10 Yr. Doç.

Oran: 0.24

Bilkent EE kontenjan - 160

22 Prof.
    2 Doç.
    2 Yr. Doç.

Oran: 0.15

• Dostum bence mühendislik diyince akla gelen ilk yer odtü.Artı olarak kulüpleri,dayanışması mükemmel.Sana ders dışında da çok şey katacağını düşünüyorum.Gider istediğin kulüplere katılırsın kendini yetiştirirsin.Tam anlamıyla donanımlı bir insan olarak mezun olma imkanı veriyor odtü.Gazide lise binasını andıran bir yerde makine okuyan birisi olarak odtüde okumak isterdim.
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    Paralar üst üste jenga, yığılıyor üst üste jenga; jenga EY!
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    hocam tamam da odtünün labları da evde kalmış karı gibi hem çürük hem de çok eski
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslas

Ortalamanı düşük tutmak için ellerinden geleni yapmaları bölümden bölüme değişmez mi hocam hocasına göre vs.
    Hangi bölümde okuyorsunuz ?
    Kime sorsan okudugu okul en zor kime sorsan hocasi en psikopat. Boyle bos muhabbet yapanlari bosver kardeşim sen. Okul çevrende akıllı istekli insanlarin olmasi önemli. Sen ne derece muhendis egimlisin bilmiyorum ama herkes muhendisligi istedigi icin, muhendis gibi dusunebildigi icin okumuyor. Boyle insanlarin orani tabiki sozu gecen okullarda daha yüksektir. Zaten okula girdigin zaman asıl işlerin hocalarla donmedigini goreceksin.

• transverse T kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu karşılaştırma biraz yanlış. Ben ee okumuyorum ama Bilkentte benim tanıdığım en az 4 Stanford doktoralı hoca var. Bu şu demek.Size bu hocalar tarafından mektup yazılıyor olması, size o üniversitenin kapılarını bir tık daha aralar. Odtüde bu pek yok, genelde hocaların çoğu odtü doktoralı. Bunu yanlış anlamayın bu kötü bir şey değil fakat Bilkent yurtdışı temaslarıyla her zaman bu konuda önde.
  • drixer D kullanıcısına yanıt
    kardeş ne saçmalıyorsun ya, odtü'de hoca olmak için yurt dışına çıkma şartı var zaten. bilip bilmeden konuşmayın. odtü ee'deki çoğu hoca mit, stanford doktoralıdır. zaten bilkent'te o söylediğin hocaların lisansı da odtü ee. saçma sapan konuşmayın.
  • Bilkent'te okumuş biri olarak ODTÜ diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

kardeş ne saçmalıyorsun ya, odtü'de hoca olmak için yurt dışına çıkma şartı var zaten. bilip bilmeden konuşmayın. odtü ee'deki çoğu hoca mit, stanford doktoralıdır. zaten bilkent'te o söylediğin hocaların lisansı da odtü ee. saçma sapan konuşmayın.
    bakın yalan yanlış konuşuyor arkadaş. BAkalım odtü ee dekanını ne mezunu :https://blog.metu.edu.tr/ilkay/educationwork-experience/ odtü doktoralı, yurt dışına çıkmamış.

dekan yardımcısına bakalım :http://users.metu.edu.tr/afsars/CV_2012_01_CV_AfsarSaranli_Jan12_ExtendedCV_v4.pdf aaa o da odtü doktoralı. Şimdi yalan söylediğin o kadar belli ki :) Şimdi baktım da Bilkentteki Stanfordlı hoca sayısı tam olarak 8. Odtünün yarısı odtü doktoralı zaten. Hani odtüde hoca olmak için yurtdışı gerekiyordu :)

oo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 21 Aralık 2020; 23:37:8 >
    hocam onlar büyük ihtimalle postdoc'larında yurtdışına çıkmışlardır yani odtüdeki hocaların yarısı odtü doktoralı falan boş laflar orası itü değil ayrıca odtüde bilkentin aksine bir aidiyet duygusu ve "odtülü" kültürü olduğu için dekanlık gibi mevkilere her zaman odtü'de senelerini harcamış odtülü kişiler getirilir. bilkentin hocalarına da bakarsak çoğu odtü çıkışlıdır
  • Sen yurtdışına gitmede master derecesine bakıyorsan sıkıntılısın :) aradan 1-2 tane MIT stanford çekmiş yazık :) Bilkent ee yi girince 1/3 oranında Stanford denk geliyor :)
    https://blog.metu.edu.tr/ngencer/education/ bak phd ye kadar türkiye :) . Şu zamanda post-doc ta zaten yurtışına çıkmayanı dövüyorlar sanırım.

Aaaa bak bir tane daha bütün kariyeri odtüde geçmiş biri :
    users.metu.edu.tr
    400 Bad Request
    http://users.metu.edu.tr/kuzuoglu/#resume
    hep palavra yani :)

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümde okuyorsunuz

olm adamın lisansı boğaziçinde, okumayı bilmiyor musun sen? phd'ye kadar odtü'de demek doğru değil yani. ayrıca postdoc yurtdışı adamların ikisi de.

al bilkent'te rastgele hocalara tıkladım:
    www.umram.bilkent.edu.tr
    Ergin Atalar, Ph. D.
    http://www.umram.bilkent.edu.tr/~ergin/mycv/education.php
    http://kilyos.ee.bilkent.edu.tr/~akar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 25 Temmuz 2019; 22:35:9 >

• SDGNSDHBSDF Boğaziçi yurt dışı mı sayılıyor sdkgsfsdg peki dostum. Peki en alttaki link ? Bak sana full odtü geçmişi olan biri buldum :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.