< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslas -- 30 Temmuz 2019; 2:0:11 > |
Bildirim
ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslas -- 30 Temmuz 2019; 2:0:11 > |
Bilkent ee çok çok iyidir ve hocalarının tamamına yakını ODTÜ mezunudur :D yani ben ODTÜ diyorum.
|
Odtü diyenler neye göre odtü diyor anlamıyorum :D
Bilkent ee tr nin en iyi mühendislik bölümüdür |
Okulun oncelikle bir kampusu yok. O kadar agaclik alan olmasina ragmen rektorluk bu alanlari kullanima acmiyor ve ogrencileri kafelerde zaman gecirmeye zoruluyor. Mayfest denilen yer ufacik bir yer zaten hayatinda cim gormeyen orayi cim alan saniyor. Okulun kampusu buyuk bir otopark olarak ozetleyebiliriz bence. Onun haricinde, okulda bir tumlesiklik bir ogrenci hayati yok. Herkes sanki her an forograflari cekilecekmis gibi geziyor. Bilkenilerin cogu yapmacik ve sahte. Yemekhane ile yurtlarin arasi o kadar uzak ki yemekhane sanki yurtta kalanlara hizmet etme gibi bir amaci yok. 17:30 acilan yemekhaneye gitmek icin ya 16:40 dersin olacak (ki cok ender) ya da kalkip epey bir mesafe yurumen gerekecek aksam yemegi yiyebilmen icin, ki assignmentlarin sinavlarin oldugu donemde yemekhaneye gitmeyi unutabilirsin. 3 senedir bilkentteyim neredeyse hergun disardan soylemek zorunda kaldim bu sacmalik yuzunden ki bilkentteki yemek fiyatlari disariya gore en az yuzde 20 daha pahali. Bilkent arabasi olamayan icin gercekten tam bir cehennem. (Burada Tunus ve Sihhiye servislerini ayri tutuyorum, bu servislerin diger unilerde bir emsali yok) Ben bilkentin ogrenci kitlesini ve kampusunu kisacasi hic sevmedim. Dikkat edersen hic egitimden bahsetmedim, orayi tamamen ayri tutuyorum cunku iki uni de gayet iyiler egitim konusunda. Egitim iki universiteyi karsilastirmak icin bir kriter bile degil.
|
QS 2019 EE sıralaması hocaların akademik saygınlığı (akademik hayatlarını tamamladıkları ünilere göre değişiyor) ve H-indeksi/Alıntı sayısını gözetiyor. Bu alanda ODTÜ, Bilkent’in önünde. Ayrıca odtü doktoralı olup 20 yıl Princeton’da çalışıp 100 makale yayınlayan adam var, bu bir kıstas mıdır peki ?
|
Açıkçası şu andan itibaren ne yazacağınız zerre kadar umrumda değil :) sizin kafanız zaten odtü den yana ve sırf bilkent dedim diye çirkinleşmeye başladınız. Benim de sınava girmeden önce isteğim ee idi ve iki okulu da çok detaylıca araştırmıştım, hatta ziyarete gitmiştim. Söylediğim şeylere neden ondan bundan duymuşsun dediniz anlayamadım açıkçası. Size naçizane tavsiyem yanılabileceğinizi, ve tartışmada karşı tarafa zerre kadar hak vermeseniz bile ona saygı duymayı, seviyesizleşmemeyi öğrenin. Bu dediğim sizi belki iyi bir mühendis yapmaz ama insan yapar.
|
İstediğin bölümde kararlı olman ve sorgusuz sualsiz sıralamaya göre tercih yapmaman güzel bir şey.
![]() |
Bu anketten bisey cikmayacak lol.Bilkent'e gidersen okulunu seversin.Odtü'ye gelirsen "iyi ki odtü yazmisim lan az daha bilkent'e gidiyordum xd" dersin. Odtü kampüsüne gelirsen pm at gezdireyim sana okulu
|
Yahu allahın cahili ODTÜ-EE dediğin bölümün 30 eğitim labı ve bunlara ek bir bu kadar sage-mam-aselsan bünyesinde ortak araştırma labı var. Bugun sadece MEMS ve HVL labları neredeyse bilkent EE binasının oturumu kadar alana sahip. Para verip okul tanıtımı falan mı yaptırıyolar size
![]() |
Okulların sıralamaları size bir fayda sağlamayacak. Hocanın 10 tane makale mi yoksa 7 tane makale mi 25 bildiri 35 proje mi yaptığı sizi ilgilendiren bir durum değil. Hocalar sizi umursamayacak bile sizin gibi kaç kişi mezun etmiş sanki kapınızda kul olacaklar. Zaten haftada 2 saat zor göreceksiniz geri kalanda asistan gelecek. Siz gene kütüphanelerde sabahlayıp üni sınavından daha çok çalışacaksınız.
İkisinde de mezun olup çok iyi yerlere gelen arkadaşlarım var. Türkiye'de savunma sanayisinde takılan da var. Yurt dışında çalışanı da. Hatta 3. sınıfta iş teklifi alan var. Eğer ben robotikte çok iyi olmak istiyorum ya da manyetik dalgaların içinden geçeceğim deyip hocalara odaklı seçim yapmayacaksanız ikisinden de hemen hemen aynı eğitimi alacaksınız. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|