Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
15.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

(En Son Oy Tarihi: 13.11.2024)
Giriş
  • Bilkent vs Boğaziçi yapmıştık. Tercihlerin son günlerinde bir de ODTÜ ile yapalım istedim.

Bilkent'in bursunu avantaj olarak kabul etmiyorum çünkü ilk 500 deyim ve ODTÜ nün de ilk 500 e hemen hemen aynı bursu var.
    Eğitimi kıyaslayalım sadece oy verecekler olarak lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslas -- 30 Temmuz 2019; 2:0:11 >

• Okulun oncelikle bir kampusu yok. O kadar agaclik alan olmasina ragmen rektorluk bu alanlari kullanima acmiyor ve ogrencileri kafelerde zaman gecirmeye zoruluyor. Mayfest denilen yer ufacik bir yer zaten hayatinda cim gormeyen orayi cim alan saniyor. Okulun kampusu buyuk bir otopark olarak ozetleyebiliriz bence. Onun haricinde, okulda bir tumlesiklik bir ogrenci hayati yok. Herkes sanki her an forograflari cekilecekmis gibi geziyor. Bilkenilerin cogu yapmacik ve sahte. Yemekhane ile yurtlarin arasi o kadar uzak ki yemekhane sanki yurtta kalanlara hizmet etme gibi bir amaci yok. 17:30 acilan yemekhaneye gitmek icin ya 16:40 dersin olacak (ki cok ender) ya da kalkip epey bir mesafe yurumen gerekecek aksam yemegi yiyebilmen icin, ki assignmentlarin sinavlarin oldugu donemde yemekhaneye gitmeyi unutabilirsin. 3 senedir bilkentteyim neredeyse hergun disardan soylemek zorunda kaldim bu sacmalik yuzunden ki bilkentteki yemek fiyatlari disariya gore en az yuzde 20 daha pahali. Bilkent arabasi olamayan icin gercekten tam bir cehennem. (Burada Tunus ve Sihhiye servislerini ayri tutuyorum, bu servislerin diger unilerde bir emsali yok) Ben bilkentin ogrenci kitlesini ve kampusunu kisacasi hic sevmedim. Dikkat edersen hic egitimden bahsetmedim, orayi tamamen ayri tutuyorum cunku iki uni de gayet iyiler egitim konusunda. Egitim iki universiteyi karsilastirmak icin bir kriter bile degil.
    QS 2019 EE sıralaması hocaların akademik saygınlığı (akademik hayatlarını tamamladıkları ünilere göre değişiyor) ve H-indeksi/Alıntı sayısını gözetiyor. Bu alanda ODTÜ, Bilkent’in önünde. Ayrıca odtü doktoralı olup 20 yıl Princeton’da çalışıp 100 makale yayınlayan adam var, bu bir kıstas mıdır peki ?
    Açıkçası şu andan itibaren ne yazacağınız zerre kadar umrumda değil :) sizin kafanız zaten odtü den yana ve sırf bilkent dedim diye çirkinleşmeye başladınız. Benim de sınava girmeden önce isteğim ee idi ve iki okulu da çok detaylıca araştırmıştım, hatta ziyarete gitmiştim. Söylediğim şeylere neden ondan bundan duymuşsun dediniz anlayamadım açıkçası. Size naçizane tavsiyem yanılabileceğinizi, ve tartışmada karşı tarafa zerre kadar hak vermeseniz bile ona saygı duymayı, seviyesizleşmemeyi öğrenin. Bu dediğim sizi belki iyi bir mühendis yapmaz ama insan yapar.
    İstediğin bölümde kararlı olman ve sorgusuz sualsiz sıralamaya göre tercih yapmaman güzel bir şey. Bilkent ee kaliteli bölüm ve muhtemelen aklında orası var ama odtü'deki rekabeti, kafa ortamı ve özgürlüğü bilkentte bulamazsın, bunu aklında bulundur. Ayrıca hangisine gidersen git ikisinden de oldukça donanımlı bir şekilde mezun olacaksın o yüzden bilkent>odtü veya odtü>bilkent şeklinde bakma olaya. Kolay gelsin.
    Okulların sıralamaları size bir fayda sağlamayacak. Hocanın 10 tane makale mi yoksa 7 tane makale mi 25 bildiri 35 proje mi yaptığı sizi ilgilendiren bir durum değil. Hocalar sizi umursamayacak bile sizin gibi kaç kişi mezun etmiş sanki kapınızda kul olacaklar. Zaten haftada 2 saat zor göreceksiniz geri kalanda asistan gelecek. Siz gene kütüphanelerde sabahlayıp üni sınavından daha çok çalışacaksınız.
    İkisinde de mezun olup çok iyi yerlere gelen arkadaşlarım var. Türkiye'de savunma sanayisinde takılan da var. Yurt dışında çalışanı da. Hatta 3. sınıfta iş teklifi alan var.
    Eğer ben robotikte çok iyi olmak istiyorum ya da manyetik dalgaların içinden geçeceğim deyip hocalara odaklı seçim yapmayacaksanız ikisinden de hemen hemen aynı eğitimi alacaksınız.
  • qs rankings'te odtu daha onde ee alaninda.
    https://forum.donanimhaber.com/odtu-nun-muhendislik-ve-teknoloji-alaninda-en-iyi-okul-olmasi-qs-2019--139262509-2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent ee çok çok iyidir ve hocalarının tamamına yakını ODTÜ mezunudur :D yani ben ODTÜ diyorum.
  • Odtü diyenler neye göre odtü diyor anlamıyorum :D
    Bilkent ee tr nin en iyi mühendislik bölümüdür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen neye göre Bilkent ee tr deki en iyi mühendislik bölümüdür diyorsun ben de onu anlamadım. Odtü dünya ee sıralamalarında trde 1.oluyor sürekli mesela.

ODTÜ de değilim yanlış anlaşılmasın partizanlık yapmıyorum ama bir iddianın altını doldurmadan ,başka bi iddiayı anlamadığını söyleyen arkadaşı anlamadım sadece

• Teslas kullanıcısına yanıt
    Forumda söyleniyor sürekli buda ordan duymuştur

Bilkent araştırma olanaklarına en fazla yatırım yapılan üni. Ayrıca kalitesi labları vs. odtü den kesinlikle daha iyidir. Eğer bilkente puanım yetseydi odtüyü aklımdan bile geçirmezdim ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Forumda bunu benden başka söyleyen duymadım. Gözünden element uydurma.

• karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Bu diye de konuşma keşke bu yorumu inci sözlükte yapsaydın

• Odtü ee'deki arkadaşım mühendislik eğitiminde odtü bilkentten daha iyi, çoğu sıralamada da böyle fakat bilkentin avantajı kontenjan ve para gibi bir şey söylemişti.
  • Labları falan daha mı iyi ? ODTÜ de ee ye 7 bina Bilkent’te 1 bina ayrılmış

• Eğer ikisi de tutsaydı bilkent seçerdim kendi adıma odtü çok iyi okul falan ama bilkentte çok daha geniş olanaklara sahip olursun odtüde okuyan birisi ders seçiminde falan çok sıkıntı yaşadığını söylemişti yani biraz fazla kalabalık tamamen senin tercihin bence kampüslerini gezmediysen onlara falan bak daha iyi şekillenir kafanda

• Hocam para avantajı ilk 500 deyseniz geçerli değil. Konuya yazdığım gibi.

Sanırım kast ettiği şey biraz da okulun daha çok parasının olması hocam. Yerinizde olsam sanırım odtü seçerdim ben.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.