Şimdi Ara

ODTÜ Yurtları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ODTÜ Kimya Mühendisliği'nde okuyacağım.Yurtlar hakkında hiçbir fikrim yok.Genel olarak bilgi verebilecek biri var mıdır?Hangisinde kalmamı önerirsiniz?İl dışından geliyorum,yerleşmeme gibi bir durum söz konusu olur mu?

• hocam kaç k ile girdiniz? sadece ilk 4k seçim yapabiliyor. diğerleri kura veya rastgele. muhtemelen çıkar ankara dışından gelenlere öncelik verirler bence.
  • muzy1463 kullanıcısına yanıt
    25k ile girdim hocam.Bilmiyordum bu durumu,çok sağolun.
  • xDelimbiyra X kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam
  • maddi durum iyi diye yurt çıkmama diye bir durum olabilir mi ? Şehir dışından geleceğim.
  • Odtü'nün toplam 19 yurdu var. Türkiye geneline baktığımızda çok yüksek bir oran. Birçok üniversiteden daha fazla yurdu var. 7000 kişi kapasitesi olması lazım. Demiraylar ve çarşıdaki yurtlar olarak iki şekilde açıklamak lazım.

Demiray yurtları, çarşıya uzaktır. Ulaşımı ringle sağlanır. Fiziki olarak iyidir. Odalar 2 ayrı oda şeklindedir. Yatak odası ve çalışma odası ayrıdır. Demiraylar büyük ve yeni olsa da kampüste uzak bir köşede kalmaları sebebiyle dezavantajlıdır. Çarşıya gitmek isterseniz ring beklersiniz. Gündüz ringler 15 dkda bir gelmesine rağmen akşamları 45 dk da bir olur ve akşamları çarşıya gitmek için yürümek veya otostop çekmek zorunda kalırsınız. Ayrıca aile durumunuz ve puanınız sonucu yurtlara yerleştirilirken bir puanlama yapılır. Bu puanlamaya göre yerleşirsiniz. Puanınız yüksek ise demiraylar çıkar. Demiraylar daha yeni olduğu için daha lüks kabul ediliyor. Puanınız düşükse çarşıya yerleşirsiniz. Umarım puanınız düşük olur :)

Çarşıdaki yurtlar ulaşım olarak çok rahattır. Her yere yürüme mesafesi. Hiçbir şeyden uzak kalmazsınız, yalnız hissetmezsiniz. Etraf cıvıl cıvıl insan kaynar. Cafelere, yemek yerlerine, fotokopiye, ŞOK'a anlayacağınız her şeye yakınsınızdır. Fiziki olarak demiraylardan kötüdür ama geçen sene bildiğim kadarıyla restorasyona gitti. Şuan ne oldu bilmiyorum. Bu yurtların fiyatları demiraylara göre de daha ucuzdur.

Eğer şehir dışından geliyorsanız yurt mutlaka çıkar. Eğer çıkmazsa kampüs içindeki yarı özel yurtlara geçici olarak yerleştiriyor okul sizi. Yurtlarda yer boşaldıkça normal yurda yerleşirsiniz. Bir arkadaşım geçici yurtlarda kalıyordu. 1 Sene boyunca orda kaldı ve normal yurda geçmek istemiyordu :)

Metu's Muhtar adlı kişiyi facebooktan takip edin. Yurtlar müdürlüğünün müdürü kendisi. Çok önemli ve güzel paylaşımları var. Ben odtüde olmadığım halde hala takip ediyorum :)

Başka sorunuz varsa yardımcı olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.