Şimdi Ara

odtüye geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene odtü makinayı kıl payı kaçırarak itü makina mühendisliği ingilizce bölümüne yerleştim.
    Ama ben burayı pek sevmedim. Ortam sıkıyo beni. Odtü makinaya geçmek istiyorum. benim için artıları çok fazla olcak.
    Mesela ben Eskişehirliyim. Ulaşım daha kolay olcak.
    Ondan sonra ASELSAN TAI gibi yerlerde bildiğim kadarıyla daha çok Ankaradan mühendis alıyor.
    Sonra Ankara İstanbul'a oranla daha ucuz bir şehir.
    Sıralama bakımından düşündüğümüzde daha iyi bir üniversite.
    İş bakımından düşündügümüzde yine daha kolay iş bulurum gibi geliyor. (işsiz kalma konusunda çok büyük endişelerim var neden bilmiyorum? )

Siz ne düşünüyonuz ne yapmalıyım. sizce?

yatay geçiş için şartlar nedir?

Eğer yatay geçiş yapamazsam bu sene İngilizceyi halledip seneye İTÜ deki makina mühendisliğimi dondurup bir sene daha hazırlanmayı bile planlıyorum...
    Kazanırsam Odtüyü hazırlıgıda atlarsam sadece 1 sene kaybım olcak. Kazanamazsam dondurdugum itü makinadan devam etcem yine 1 sene kaybım olcak...

Bi yardım ederseniz çok memnun olcam..Kafam çok karışık?

Napcamı bilmiyorum..

Bide ben işsiz kalırmıyım? :)

• abi ne geçeceksin odtü ye,mis gibi yer kazanmışsın. ingilizcen sağlam değilse odtü'de hazırlığı geçmeyi unut. bence üniversiteni değiştirmene gerek yok. çok güzel bir üniversitenin çok güzel bir bölümündesin.
  • Aslında herkes öle diyoda işte benim iş konusunda nedense tereddütlerim var..?
    Şu gün için iyi üniversite iyi bölüm ama 5 sene sonra ne olur onu bilemiyorum...
  • Dostum devam et tabii ki, kazandığın üniversite de ülkemizin en iyi üniversitelerinden bir tanesi. Yok illa ben geçmek istiyorum dersen, not ortalamanı yüksek tutarsın, başvurursun ardından yatay geçiş için. Ama canını sıkmana gerek yok, İTÜ'den iyi bir not ortalamasıyla mezun olup, kendini geliştirmiş birinin açıkta kalacağını pek zannetmiyorum.
  • Bilen varsa yinede şartları bi sölesinde ben değerlendireyim..:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Dostum devam et tabii ki, kazandığın üniversite de ülkemizin en iyi üniversitelerinden bir tanesi. Yok illa ben geçmek istiyorum dersen, not ortalamanı yüksek tutarsın, başvurursun ardından yatay geçiş için. Ama canını sıkmana gerek yok, İTÜ'den iyi bir not ortalamasıyla mezun olup, kendini geliştirmiş birinin açıkta kalacağını pek zannetmiyorum.

Kendini geliştirmek derken ne yapmalıyım?
    Yurt dışına çıkmayı kesinlikle düşünüyorum..
    Extradan neler yapmalıyım?
  • yatay geçiş başvuruları tam olarak ne zaman oluyor ve her üniversiteye ayrı ayrı mı başvurmak gerekiyor yoksa,kendi bağlı oldugumuz okula mı başvuruyoruz?
    tarihleri okuldan okula göre değişiyor bunu biliyorum ama bu başvuru noktasında tereddütlerim var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ MYP ile Yatay Geçiş
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vay be! Sattın İTÜ'yü demek.

ODTÜ Makine Mühendisliğinin zorluğu meşhur, İTÜ'den de zor.

ÖSS/YGS-LYS başarı sıralamaları yanıltıcı olmasın. ODTÜ daha önde diye bu illa ODTÜ'nün lider konumda olduğu anlamına gelmiyor. Belki İTÜ daha iyidir, belki ODTÜ daha iyidir; ama üniversiteden ziyade iş öğrencide bitiyor. İTÜ de Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi. İşsiz kalma riski ODTÜ'den mezun olsan da var. Sen işverenin sırf mezun olduğun üniversitenin forsuna bakıp da iş vereceğini mi zannediyorsun?

ASELSAN, TAI gibi kuruluşların ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliğini tercih ettiğini bu bölümün mezunlarından duydum. Zaten bölüm sadece ODTÜ'de var ve mezun sayısı çok az. Bence hiç ODTÜ'ye geçmek için kasma, İTÜ Makine Mühendisliği de iyidir. O kadar kazanmışsın, riske girmeye değmez. Ha eğer illa "ODTÜ'ye geçeceğim!" diyorsan ve geçme nedenin o kuruluşlarsa ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliğini nispeten tercih edebilirsin.

Tekrar söylüyorum, ÖSS/YGS-LYS başarı sıralamalarına çok aldanmayın.

• omg =P itülü birine yakalandık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

yatay geçiş başvuruları tam olarak ne zaman oluyor ve her üniversiteye ayrı ayrı mı başvurmak gerekiyor yoksa,kendi bağlı oldugumuz okula mı başvuruyoruz?
    tarihleri okuldan okula göre değişiyor bunu biliyorum ama bu başvuru noktasında tereddütlerim var?
  • aselsan'da falan çalışacaksın bilemem ama özel sektörde falan çalışacaksın odtü-itü arasında fark yok..2si de yüzde 100 ingilizce,eğitimleri de aynı düzeyde itü'nün +'sı istanbul'da olması(büyük holdingler istanbul'da olduğu için daha rahat olacaktır oralarda çalışmaktır,stajdır) odtü'nün +'sı senin istediğin aselsan,havelsan'da çalışma olanağı..
  • İTÜ akar alem bakar dostum, gitme bi yere kal İTÜde, istanbul iyidir gez toz sıkma canını
  • quote:

yatay geçiş başvuruları tam olarak ne zaman oluyor ve her üniversiteye ayrı ayrı mı başvurmak gerekiyor yoksa,kendi bağlı oldugumuz okula mı başvuruyoruz?

Her dönemin sonunda oluyor.Başvuruyu geçmek istediğin üniversiteye yapıyorsun.Başvuru tarihleri ve şartları okuldan okula değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

Her dönemin sonunda oluyor.Başvuruyu geçmek istediğin üniversiteye yapıyorsun.Başvuru tarihleri ve şartları okuldan okula değişiyor

geçmek istediğim okula mı?nasıl gidicez o kadar yolu

• quote:

quote:

quote:

Mesajı okuyunca bayağı güldüm.
    Ben bu sene antalyadan yalovaya geçmek için başvurdum.Önce antalyaya gidip evrakları aldım sonra yalovaya gidip evrakları teslim ettim.Sonuçlar açıklanınca yine evrak eksikmiş yine antalyaya sonra yalovaya gittim.Kayıdı yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek için tekrar antalyaya gitmem gerek.
    Bu işleri kolay mı sanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

Mesajı okuyunca bayağı güldüm.
    Ben bu sene antalyadan yalovaya geçmek için başvurdum.Önce antalyaya gidip evrakları aldım sonra yalovaya gidip evrakları teslim ettim.Sonuçlar açıklanınca yine evrak eksikmiş yine antalyaya sonra yalovaya gittim.Kayıdı yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek için tekrar antalyaya gitmem gerek.
    Bu işleri kolay mı sanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: _tanten_

merhaba arkadaşlar..

Bu sene odtü makinayı kıl payı kaçırarak itü makina mühendisliği ingilizce bölümüne yerleştim.
    Ama ben burayı pek sevmedim. Ortam sıkıyo beni. Odtü makinaya geçmek istiyorum. benim için artıları çok fazla olcak.
    Mesela ben Eskişehirliyim. Ulaşım daha kolay olcak.
    Ondan sonra ASELSAN TAI gibi yerlerde bildiğim kadarıyla daha çok Ankaradan mühendis alıyor.
    Sonra Ankara İstanbul'a oranla daha ucuz bir şehir.
    Sıralama bakımından düşündüğümüzde daha iyi bir üniversite.
    İş bakımından düşündügümüzde yine daha kolay iş bulurum gibi geliyor. (işsiz kalma konusunda çok büyük endişelerim var neden bilmiyorum? )

Siz ne düşünüyonuz ne yapmalıyım. sizce?

yatay geçiş için şartlar nedir?

Eğer yatay geçiş yapamazsam bu sene İngilizceyi halledip seneye İTÜ deki makina mühendisliğimi dondurup bir sene daha hazırlanmayı bile planlıyorum...
    Kazanırsam Odtüyü hazırlıgıda atlarsam sadece 1 sene kaybım olcak. Kazanamazsam dondurdugum itü makinadan devam etcem yine 1 sene kaybım olcak...

Bi yardım ederseniz çok memnun olcam..Kafam çok karışık?

Napcamı bilmiyorum..

Bide ben işsiz kalırmıyım? :)
    itülü arkadaşı bulmuşken bir kaç soru soruyum dedim
    senin gibi başarılı birinden biraz tavsiye almak ve bir kaç soru sormak istedim mf4 sıralamam 59 bin bu yıl tekrar hazırlanıcam 15 bin yetiyor(yıldız teknik elektronik ve haberleşme müh.) dostum yıl içinde nasıl bir program izledin ? günde ort. kaç saat çalıştın ? hangi yayınları kullandın ve tavsiye edersin ders ders ? her dersten kaç soru bankası bitirmeyi tavsiye edersin ?yıl içinde puanların nasıl arttı dönem dönem ? benim en büyük problemlemim zaman sorunu ygs de sadece 5 sosyal yapabildim lys matta 8 soruya bakamadım nasıl aşabilirim zaman sorununu sen nasıl aştın ? fen derslerinde dertli dersin biyoloji ne yapmalıyım ? biraz uzun oldu ama arkadaşım bu soruları cevaplarsan çok mutlu olurum

• İtüde uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği diye 2 bölüm var.Bildiğim kadarıyla odtüdeki havacılık ve uzay mühendisliğiyle aynı alana mühendis yetiştiriyor sadece isimleri farklı ama sen yine de bi araştır.Bilgisayar ya da elektronik ve haberleşme mühendisliği okusan tai ya da aselsan da işe girme imkanın var.
    quote:

Orijinalden alıntı: asedefege

İTÜ akar alem bakar dostum, gitme bi yere kal İTÜde, istanbul iyidir gez toz sıkma canını

Şehre aldanma.Taşın toprağın altın olduğu devir geride kaldı ama tarihi doğal güzelliğine laf yok.Ne demişler "Cennet kişinin sevdiğinin yanıdır".Neyse ortam daha fazla romantikleşmesin.Kendini mutlu hissedeceğin yerde yaşa bence.Hayatta başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 26 Eylül 2010; 17:13:02 >

• bence zaman ilerledikçe bu isteğinden vazgeçeceksin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.