Şimdi Ara

OFFICIAL Microsoft Update 2.0.9199 (neye yarar, neye yaramaz)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6 Nisan'da MS'in yayinladigi son XBOX update bildiginiz gibi konsollara USB destegi getirdi. Bu konuda acilmis ayri bi baslik var, orada update'i live'a baglanmadan offline olarak nasil temin edebileceginiz anlatiliyor. ILGILI FORUM BASLIGI

Ama hala bu update'le yeni neler yapabiliriz ve neler yapamayiz konusunda bi kafa karisikligi var gibi gorunuyor. Bunu gidermek icin bu konu basliginin yararli olabilecegini dusundum. Ben kendi tecrubelerimden de yola cikarak USB destegi ile bize neler sunuldugunu siralayacagim.

1) banlı disklerin bu guncelleme ile banlarınin kalkmasi:
    bu kismi cok aciklamaya gerek yok sanirim. pekcogumuzun ban'dan sonra yasadigi HDD'ye oyun yukleyememe problemi bu guncelleme ile ortadan kaldirildi. Banlandiktan sonra profili saklamak disinda hic bi ise yaramayan HDD'ler artik oyunlari install etmek icin kullanilabilecek.

2) USB disk'in HDD gibi kullanilabilmesi:
    yeni update'in en kullanisli ozelligi saniyorum ki bu. artik xbox'in kendi ozel HDD'lerine yuksek ucretler odemek yerine, cok daha ucuza temin edebilecegimiz bi USB diski HDD gibi kullanabilecegiz. Oyunlari USB'ye install etmek, demo ve DLC'leri indirip USB diske kaydetmek, profilleri ve oyun save'lerini USB'de saklamak, bu guncelleme ile artik yapabilecegimiz seylerden sadece birkaci. Tabi Microsoft HDD satislarina buyuk darbe indirmemesi icin USB ile baglanabilecek belleklere 16 GB'lik ust sinir belirlemis durumda. yakin zamanda bu siniri kaldirabilecek numaralar bulunur mu bilmiyorum ama su an için klasör ismi değiştirme gibi çok basit bir işlemle birden fazla 16 gb alan yaratarak USB harddiskleri XBOX ile kullanmak ve bu sayede bu limiti biraz da olsa esnetmek mumkun.

3) XBOX'lar arasi veri transferi:
    USB ile gelen bir guzel ozellik de artik profil vs. gibi tasinabilir icerigi bir XBOX'tan digerine aktarmak mumkun. Bu ozellik hem FW'li hem de FW'siz konsolu olup birini online birini offline kullananlar icin buyuk rahatlik getiriyor. Buyuk ve takip cikarmasi zor olan HDD yerine surekli USB diskte tasiyacaginiz profilinizi her iki XBOX'ta da basit bi tak-cikar hareketiyle kullanabilmek buyuk rahatlik.

4) HDD transfer kablosuna ihtiyac kalmamasi (bilgisayardan USB'ye veri atabilme):
    Daha once pekcok kere ifade edildigi gibi bilgisayariniza indirdiginiz oyun demo'su, theme vs. gibi icerikleri XBOX HDD'sine atmak sadece transfer kablosu ve Xplorer360 isimli bi program ile mumkundu. Artik ayni islemi transfer kablosuna ihtiyac kalmadan USB'yi direkt olarak bilgisayara takip (ama bu sefer Xtaf isimli kucuk bi programcik ile) yapmak mumkun. Programi su adreste bulabilirsiniz: TIKLA
    Programin nasil calistigi konusunda yardim almak isterseniz su sayfada acik bi sekilde anlatilmis: http://forum.donanimhaber.com/m_38715405/mpage_5/tm.htm

Bu guzel ozelliklerinin yaninda bu update, bazi arkadaslarin XBLA (xbox live arcade oyunlari), DLC (downloadable content - expansion pack'ler) ve oyun patch'lerinin de USB disk ile XBOX'lara tasinabilecegini sanmasina neden olmus. bu kafa karisikligini gidermek icin su aciklamayi yapmak gerekiyor sanirim.

Microsoft su ana kadar oldugu gibi bundan sonra da XBLA, DLC ve oyun yamasi gibi iceriklerin offline olarak FW'li konsollara tasinmasina izin vermeyecek. Yani bu icerikleri USB diskinize atsaniz dahi baska bi konsola taktiginiz da bu icerikler CORRUPTED FILE diye gorunmeye devam edecek. Bunu yaparak Microsoft para odeyerek alinmis icerige ya da para odeyerek alinmis oyunlar icin ucretsiz yamalara FW'li makinalarin ucretsiz sahip olmasini engellemeyi amacliyor. XBLA ve DLC gibi icerikleri microsoft SIGNED olarak isaretliyor ve sadece urunleri satin alan profilin bu icerige erismesine izin veriyor. baska XBOx'larda baska profillerle bu icerige ulasmaya calsitiginizda da "Corrupted File" ibaresi ile karsilasiliyor. Bu korumayi asabilmenin tek yolu bildigim kadariyla konsollara JTAG denilen donanimsal bi modifikasyonun yapilmasi. JTAG ile, yanlis bilmiyor isem, ban'in kaldirilmasi (UNBAN) bile mumkun. Bu modifikasyonun yapilabilmesi icin tek sart; konsolun belli bi versiyonun altinda olmasi. yani son update'leri konsolunuza yaptiysaniz konsolunuza JTAG yapilmasi mumkun degil. Ayrica Turkiye'de yapiliyor mu, kim yapiyor, bu konularda da hicbir bilgim yok. Sadece su JTAG yapilmasi ihtimalini yok etmek icin bile Microsoft'un boyle faydali bi UPDATE yayinlamis olabilecegini dusunuyorum.

SOZUN OZU: bu haliyle bile son update'in oldukca faydali oldugunu dusunuyorum. USB desteginin benim burda yazmayi unuttugum ya da sizin kendi tecrubelerinizden edindiginiz daha baska ozellikleri var ise, bu baslik altinda bizlerle paylasin lutfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcav -- 16 Nisan 2010; 8:22:46 >

• Yararlı bir bilgi oldu benim için emeğin için teşekkürler.
  • JTAG Konusunu Açıklığa Kavuşturalım İstersen.

JTAG, X360 İçin "HomeBrew" Yani "Ev Yapımı" Uygulamaların Çalışmasını Sağlayan ve Anakarttaki NAND Belleğin Kopyalanarak Patchlenmesi ve Tekrar Yazılması İle Oluşturulan Bir İşlemdir.
    HomeBrew Program Olayı Daha Önce MicroSoft'un Destek Verdiği, Fakat Bazı Oyuncular ve Yazılımcıların Kendi Oyunlarını Yazıp Bedavaya Paylaştığı / Microsoft'un Şu An Sattığı XBLA Oyunları (Eski Arcade Oyunları)'nı Emülatör Yardımı İle Çalıştırdığı Duyulunca Birden (8XXX Serisi Kernel'de) Desteğini Kestiği, Microsoft İçin Mâli Açıdan Faydalı - Bizim İçin İse Zararlı Bir Durumdur.

Kısacası JTAG Sadece NAND Bellek Kopyalanması ve Önceki Sürümlerdeki HomeBrew Desteğinin Yeni Kernel'e Patchlenerek Geri Getirilmesini Sağlar.
    "burakcav"ın yukarıda bahsettiği gibi MicroSoft XBLA ve DLC İçeriklerini "MicroSoft Signed (MicroSoft İmzalı)" Olarak İşaretliyor.
    Fakat 8XXX Serisi Kernelden Önce "UnSigned (İmzasız)" Uygulamalar X360'ta Çalışıyordu.

Bu İşlem (JTAG) Kesinlikle YasaDışı Değildir. Sadece MicroSoft'un Garantisinden Mahrum Kalmanız Anlamına Gelir. Şu An İçin Patch'lenmiş Kernel BAN Sebebi Değildir, Ama İleride Olmayacağının Garantisi Yoktur.
    Fakat JTAG Yaptıktan/Yaptırdıktan Sonra Cihazınızda Çalıştıracağınız "Oyun Kopyalanmasını / Kopya Oyun Oynanmasını Sağlayan, XBLA İçeriklerinin Kopyalanması veya Satın Alınmadan Çalıştırılması" Tamamen İllegaldir.
    Bunlar Dışında Çalıştırdığınız Hiçbir Uygulama (LinuX veya Media Center v.s.) İllegal Değildir.
    JTAG'li Bile Olsa Hiçbir X360 "Custom Dvd-Rom FirmWare" (CFW - Oynanmış/El Yapımı Dvd-Rom Yazılımı) Olmadan Kopya Oyun Çalıştırmaz.
    Çeşitli Yöntemlerle Patch'lemezseniz Kesinlikle XBLA İçeriklerini Satın Alınan "Tam Versiyon" Olarak Çalıştırmaz.

Gelelim UNBAN Yani "Ban Açma" Olayına.
    Bu İşlem Ban'lanmamış Başka Bir Cihazın Tüm NAND Bilgilerinin Kopyalanarak Ban'lanmış Cihaza Aktarılmasıyla Oluyor.
    Kısacası Ban'lanmış Cihazı Öldürüp, Ban'lanmamış Cihazı Çoğaltmış Oluyorsunuz.
    Fakat Bu İşlem İllegal Olduğu İçin Daha Fazla Anlatamayacağım.

Özet Geçecek Olursak JTAG Sayesinde;
    LEGAL "YASAL" YOLLARDAN
    LinuX İşletim Sistemini, Kendi Uygulamalarımızı ve "Media Center veya MameX360 Arcade Emulator" Gibi Başka Ücretsiz Uygulamaları Çalıştırabiliyoruz.
    İLLEGAL "YASADIŞI" YOLLARDAN
    XBLA İçerikleri ve Ücretli Oyun Yamalarını Çalıştırma, Elimizdeki Kopya veya Orjinal Oyunları Herhangi Bir HDD İçine Kopyalayıp Dvd Kullanmadan Oynayabilme, Ban Açma, Herhangi Bir X360 Dvd-Rom'unu KEY Farketmeksizin Cihazımızda Çalıştırabiliyoruz.

NOT : Daha Önce Silinen JTAG Konulu Yazım Sebebiyle Alttaki İbareyi Koyma Gereği Duydum.
    "DonanimHaber.Com Sitesi/Yönetimi Kesinlikle Yasadışı Yollardan Edinilen İçerikleri/Oyunları Desteklememektedir. Konu Sadece Bilgi Amaçlıdır. Yaptığınız/Yapacağınız Herhangi Bir YasaDışı Kullanımdan DonanimHaber.Com Sitesi/Yönetimi Sorumlu Değildir."

Sorularınız Olursa Ben Burdayım

• @Devil01

Bilgiler için teşekkürler oldukça açıklayıcı yazmışsın. Ben konsoluma JTAG yaptırcaktım ama versiyonu tutmadı. JTAG lı konsol satılıyor ama pahalı şimdilik almayı düşünmüyorum.
  • Jtagli E79'lu Zeypr bile 200 tl (tek konsol)
  • diğer başlıkta arkadaşlardan biri yanlış hatırlamıyorsam worms u atıp oynayabildiğini söylemişti usb ile...

o zaman XBLA oyunları oynanabilir olmuyor mu o mu yanlış ben mi yoksa burası mı :)
  • Peki usb ile update yapabiliyormuyuz oyunları? Live a bağlanamadığım için Nba 2k10'u hala update edemedim. Gül gibi oyun aylardır yatıyor kenarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

diğer başlıkta arkadaşlardan biri yanlış hatırlamıyorsam worms u atıp oynayabildiğini söylemişti usb ile...

o zaman XBLA oyunları oynanabilir olmuyor mu o mu yanlış ben mi yoksa burası mı :)

Dostum Burada Kesinlikle Bir Yanlışlık Yok.
    Mesela 1 Örnekle Açıklayayım....
    Ben Kendi Profilimden Worms Oyununu İndirdim, Unlock Edip Tam Sürüme Yükselttim.
    Daha Sonra Bu Oyunu Flash Belleğe Kopyaladım ve Senin Makinene Taktım.
    Sen Bu Oyunu Kendi Profilinden Sadece "Trial" Olarak Oynarsın.
    Ama Ben Flash Belleğe Kendi Profilimi de Kopyalarsam, Sadece Benim Profilim Üzerinden "Full" Oynarsın.

Bu Arada USB Belleklerin Kullanılmasıyla Başka Bi Yöntem Daha Ortaya Çıktı "Anlayan Anladı" Ama Yazamam.
    İsteyen Özelden Sorsun. Sadece Benim Daha Önce HDD İle Yaptığım Bişey Olduğunu Söyleyebilirim.

• evet ama sen xbox a indirilen arcade lerden bahsediyorsun...

ben ise direkt olarak pc ye indirilenlerden bahsediyorum... dolayısıyla bunlarda herhangi bir aktivasyon - full hale getirme gerekmeyebilir...

neyse elimde bol miktarda arcade oyun var pc ye indirmiştim bir ara, dener söyler daha sağlıklı bir bilgi veririm size...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil01

quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

diğer başlıkta arkadaşlardan biri yanlış hatırlamıyorsam worms u atıp oynayabildiğini söylemişti usb ile...

Dostum Burada Kesinlikle Bir Yanlışlık Yok.
    Mesela 1 Örnekle Açıklayayım....
    Ben Kendi Profilimden Worms Oyununu İndirdim, Unlock Edip Tam Sürüme Yükselttim.
    Daha Sonra Bu Oyunu Flash Belleğe Kopyaladım ve Senin Makinene Taktım.
    Sen Bu Oyunu Kendi Profilinden Sadece "Trial" Olarak Oynarsın.
    Ama Ben Flash Belleğe Kendi Profilimi de Kopyalarsam, Sadece Benim Profilim Üzerinden "Full" Oynarsın.

Bu Arada USB Belleklerin Kullanılmasıyla Başka Bi Yöntem Daha Ortaya Çıktı "Anlayan Anladı" Ama Yazamam.
    İsteyen Özelden Sorsun. Sadece Benim Daha Önce HDD İle Yaptığım Bişey Olduğunu Söyleyebilirim.

PM
    Tahmin ettim ama doğrumu bilmiyorum

• puddink"e Özelden Yazdım "Doğru Tahmin"
    PS3 te Yapılan Olayın Benzeri, Sanırsam Sadece Live'a Girince İptal Olur...
    Ama XBLA ve Offline İçin Mükemmel Çözüm

"renzokuken"
    O Zaman Şöyle Açıklayayım...

PC'de Emülatör İle Oynadığın Hiçbir Arcade "Rom"u X360'ta Çalışmaz.
    Tabii JTAG +MameX360 Haricinde.
    Sorunun Cevabı Bu Değilse Şöyle Anlatayım...

PC'ye İndirdiğin "Kırılmış" XBLA Oyunları da Ne Şekilde Olursa Olsun "Unsigned" Olduğu İçin JTAG Olmadan Çalışmaz.
    Diyelim ki xbox.com Üzerinden Para İle Satın Alıp Bir Şekilde PC'ye Kaydettin,
    O Zaman Bile Sadece Hangi Profil Üzerinden Satın Aldıysan Sadece O Profilde Tam Sürüm Çalışacaktır...
    Diğer Profillerde Yine TRIAL Halde Çalışır...

Umarım Bu Cevaplar Herkes İçin Yeterli Olur

• yok kardeş onu da demedim :)

emulatör filan değil yani bildiğin ham xbox ardade oyunundan bahsediyorum yani senin xbox hdd nin içinde neyse o olandan...

zamanında bir yerden bulup indirmiştim ama dediğim gibi en kesin çözüm denemekle olur... adamlar belki oraya yüklediklerine göre kırabilmenin yolunu bulup aktive edip yüklemişlerdir diye düşünüyorum neyse deneyeyim de sonucu paylaşırım...

edit: misal ps3 de psn oyunlarını 5 kişi alıp paylaşma durumu var ya, ama orada illa ki psn oyununu satın aldığın hesaptan aktive etmen gerekmiyorum misal ben a kullanıcı hesabımdan indirdiğim oyunu b kullanıcı hesabımdan girip direkt olarak full sürüm olarak oynayabiliyorum acaba bu olay yasaklı mı xbox da ? hiç arcade oyunum olmadı da legal bazda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 16 Nisan 2010; 15:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastwarriors

Peki usb ile update yapabiliyormuyuz oyunları? Live a bağlanamadığım için Nba 2k10'u hala update edemedim. Gül gibi oyun aylardır yatıyor kenarda

Cevap verecek yokmu?
  • jtag olayı hangi konsollara yapılıyor bende falcon 8955 kernelli olan var yapılır mı?
  • "mehmetsary"
    Dostum İyi Oku Lütfen...
    8XXX Kernelin Üstü Olmaz Dedim...
    7371 Falan Olsa Amenna...
    Ama 8 Serisi Kernel Özellikle Kapatıldı...

"renzokuken"
    X360 ta Bu Durum Öyle Değil...
    Hangi Profille Satın Aldıysan Onla Oynarsın, Diğer Profil Sadece Trial ini Oynar...
    PS3'te Profil İle Aktif Et Sonra İstediğin Profili Yarat Gir...
    Ama X360'ta Öyle Değil...
    Profil Başına Lisanslı...
  • Xbox oyunlarını Xbox360 da oynayabilmek için HDD gerekiyordu biliyorsunuz. Sanırım bir emulator yüklüyordu HDD'ye

HDD olmadığı için bu özelliği kullanamıyordum.

Acaba USB' ye gereken güncelleme yüklenirse Xbox geriye uyumluluğu çalışır mı? Hdd şartı bu iş içinde kalkmış oluyor mu?

Deneyen veya bilen var mı acaba? KOTOR oyununu tekrar oynamak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naga Sadow

Xbox oyunlarını Xbox360 da oynayabilmek için HDD gerekiyordu biliyorsunuz. Sanırım bir emulator yüklüyordu HDD'ye

HDD olmadığı için bu özelliği kullanamıyordum.

Acaba USB' ye gereken güncelleme yüklenirse Xbox geriye uyumluluğu çalışır mı? Hdd şartı bu iş içinde kalkmış oluyor mu?

Deneyen veya bilen var mı acaba? KOTOR oyununu tekrar oynamak isterim.

Bu konuda bilgisi olan veya deneyen varsa acil bilgilendirsin bizi ben de çok merak ediyorum.
  • Yok Dostum...
    Zaten "Transfer Content" Bölümüne Girdiğinde "System" ve "Xbox 1" Oyun Save'lerinin Kopyalanamadığını Görürsün Dicem Ama Sende HDD Yoktu
  • Benim şöyle bir sorum olacak. Xbox 360'ımı yeni aldım firmware yüklettim. Ancak banlanma korkusuyla şimdiye kadar live'e bağlanmadım dolayısıyla banlı değilim. Benim istediğim oyun demolarını indirip oynayabilmek.
    Bu güncelleme ile banlı olmayan ancak firmwareli konsoluma usb flash disk aracılığıyla demo oyun yükleyebilir miyim?
  • Eğer Lite Touch Yüklüyse (1.7 Diye de Geçiyor Ama İsmini Değiştirdiler 1.7 Artık LT v1.0 Ardına da LT v1.1 Çıktı) Korkmadan Girebilirsin...
    Yalnız Acemi Olduğunu Varsayıp CSana SSV Nedir/Değildir Anlatmayacağım...

Sadece Cihazın İçine Oyun Koymadan Gir Live'a...
    İndir İstediğin İçeriği...

Mesela Bendeki Oyunların Çoğu Stealth'li (Sendekiler Büyük İhtimalle Değildir) 1 Aydır Live'dayım...
    Ama Ne Yalan Söyliyim Evde Arkadaşlarla Oynamanın Yerini Tutmuyor...
    Live Abarttıkları Kadar Gerekli Bişe Değil "BENCE"...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.