Şimdi Ara

Öğrencilere Günde En Az 2 defa toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
38.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunları yazmayacaktım hatta 1 üstteki mesaj benim ve yazmadım ama bu yorumu görünce karar değiştirdim. Mühendislik okuyorum. Evimle okulum arası 40 km ve 3 vesait gidiyorum. Sabah 2, akşam (trafikten dolayı) 2.5 saat yol gidiyorum. Toplam Uem hariç 12 zorunlu dersim var ve haftada 32 saat derse giriyorum. Aynı zamanda part time işte çalışıyorum. Geçen perşembe akşam 10 dan cuma sabah 8e kadar gece çalışması yaptık ve sonrasında okula derse gittim haftasonu da full çalışıyorum. Aldığım parayı söylesem inanmazsın, dilenciler bile benden fazla kazanıyor. Hadi bana da cevap verir misiniz ? Kanıtlamamı isterseniz özelden kanıtlarım. Bir mühendis adayı olarak devletin bana destek olması lazımken neler çektiğime bak. Neyi mi çabalıyorum ? Böyle bi ülkede hayatta kalmayı çabalıyorum hocam başka bişey değil.
  • annen baban sana yol parası vermiyorsa bizim vergilerimizle ile mi karsılanmak zorunda?
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Buradaki sorun şu: Çoğu yaşlı zevk için toplu taşımayı kullanıyor ancak öğrenciler için mecburi. Şimdi otobüse binmesinler yürüsünler falan yazma lütfen, kendimden örnek veriyorum ne yapayım boğazı yüzerek mi geçeyim ? Ayrıca ülkenin ne halde olduğu belli zaten ,uzak yerlere ulaşım sağlayan öğrenciler hiç de azımsanmayak paralar veriyorlar.
  • Çok fazla gidiyor ulaşıma.En azından öğrenciye indirim yapılsa güzel olur gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezmek için toplu taşıma kullamalarında bir sorun yok. normali bu zaten. ne yapsınlar emekliklerini evde oturarak mı geçirsinler. toplumla entegra olmaları lazım yaşlıların
  • yaşlı sayılacak birisi olarak konu sahibini destekliyorum

arkadaş çalıştığım zamanlarda 65 yaş üstü olanlardan illallah etmiştim ,çoğunun hiçbir işi gücü yok o nedenle sanki çocuk arabasında gezer gibi ,hiç durmadan gelip gidiyorlar ,çalışanlar ise mecbur kalıp iş yerinden kısa süre zorla izin almış ,yer bulamadığı için ayakta gider ,koşarak işini halletmeye çalışır

çalıştığım dönemlerde laf olsun diye çarşı pazar gitmezdim ,emekli oldum yine aynı ,isterse şehirler arası otobüs bedava olsun yine kullanmam (çok mecbur kalmadıkça)

üstelik 65 yaş üzeri bir insanın çok önemli ne işi olabilir ?
    hadi desek hastaneye gidip geliyordur
    ee peki 64 yaşındakiler hasta olmuyor mu ?

öğrencilere günde 2 defa ücretsiz olması gerekiyor (okula gidiş dönüş için)
  • Öğrenciler bu ülkenin geleceği olsa idi eğitimden 2 milyar tl kesinti yapılmaz ve diyanete ek 800 milyon tl verilmez idi, bu ülkenin geleceği eğitim değil ... yeterince ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: MDemirbas14

Bence de mantıklı. Örgün okuyan öğrencilere günde 1-2 kez ücretsiz olmalı. Hele şu devlet memurları ucuza binmiyor mu ona uyuz oluyorum. İşsiz adam 2.60 basıyor devletten maaş alan memur indirim basıyor. Bu kadar negatif ayrımcılık olur ya
    Polis hiç para vermiyor onu niye söylemiyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65 yaş üstüne olan indirimin öğrenciye olmasi lazim. Hastaneye gidenlere sözüm yok ama koca koca karılar 9-10 lu bir grup halinde metroya otobuse biniyor emineye altın gününe gidiyorlar, bu gidis suresinde gençlerin tiplerini eleştiriyorlar yerlerinden kaldiriyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyClopSx

BEdava olsa, millet okula toplu ulaşımla gitmeyen öğrenci akrabalarının kartlarını alıp bedava seyehat etmeye çalışır. Çünkü milletçe çalmaktan çok zevk alıyor ve gurur duyuyoruz.
    İzmir'de bunu yapamazsın güvenlik gelir zorla indirir

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

ulaşım ücretsiz olmaz hiç saçma sapan hayaller kurmayın. 80 yaşında ki insanların da haklarına göz dikmeyin
    Saçma sapan konuşma. Sovyet zorbalığından 1991 yılında yeni kurtulmuş Letonya bile öğrenciye ücretsiz 4G İnternet ve tamamen ücretsiz toplu taşıma sağlıyor. Bizim onlardan ne eksiğimiz var? Senin gibilerin ezikliğe alışması tüm ülkeyi ilgilendirmez.

• 6 defa akbil basiyorum gidis donus. Allahtan aktarma diye birsey var yoksa ailenin butun parasi ulasima gidicek. Ayrica bu sene okul yemekhane fiyatinida yukseltmis. Hakli onlarda tabi biz keyfimizden calisip devlet okulu kazandik. Kaz gorevi goruyoruz adamlar icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57AA54F79

65 yaş üstüne olan indirimin öğrenciye olmasi lazim. Hastaneye gidenlere sözüm yok ama koca koca karılar 9-10 lu bir grup halinde metroya otobuse biniyor emineye altın gününe gidiyorlar, bu gidis suresinde gençlerin tiplerini eleştiriyorlar yerlerinden kaldiriyorlar.
    Hele metroyu falan zevk isine cevirmisler. Ben valla ayakta durucak hali olmayana vermiyorum yer. Ya da icimden gelmiyorsa. Allahtan millet bilinclendi de biraz cok laf edemiyorlar. Ben umidimi metrodan inerken, binecek olanlarin bi turlu nerede durmalari gerektigini anlamadiginda kaybettim insanimizdan. En iyisi ne kadar aziyla muhattapsan o kadar iyi.

• Bizim ülkede suistimal işi had safhada.

Paso ile yapılan ilk 2 ödeme bedava olabilir, hoş da olabilir.

Her şeye rağmen öğrenci ulaşım ücreti ülke standartlarına göre insaflı bence. Özellikle Metrobüs'te falan. İstanbul için konuşuyorum.

Yine de günde ilk 2 kart okutma işleminde ücret alınmazsa birçok öğrenci arkadaş için faydalı olur. 2.5-3 lira fazla gözükmeyebilir ama ülkede gerçekten ekonomik olarak zor durumda olan çok insan var.
  • Haftada 1 gün olsa da yeter . Gidelim Taksim'e Kadıköy'e Şişli'ye takılalım aga .

• Kesinlikle doğru esnaf nasıl kazıklasam diye düşünüyor. Zaten bu bulgarlar da çıldırtmaya başladı bimde migrosta sıra gelmiyor 300-500 liralık alışveriş yapıyorlar her seferinde. Kaç kere baktım migros çay ucuz diye ondan alayım diyorum yok her seferinde temizlemiş oluyorlar rafları.

• Ögrencilere once egitim verilmeli.su an et surusu halinde okul adini verdikleri dortgen beton yapilara girip cikan et surusunden baska birsey degiller.

Bu arada katiliyorum, ulasim ucretsiz olmali en az 2 3 basma bedava olmali.

• Ulaşıma kadar devletin her öğrenciye öğle yemeği dağıtması lazım. Eğer sıcak yemek çıkaramıyorsa öğrencilere günlük misal 10 lira kredi verip kantinden istediklerini alma imkanı gibi şeyler sağlaması gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 7 Ekim 2018; 17:58:23 >
  • Yaşlılara bedava olması yerine günde 2 binme hakkı olması lazım. Gidiş dönüş işi varsa halleder. Bazı moruklar ekmek almaya sırf bedava diye otobüsle gidiyor

• 1 kez bile yeterli 2yi geçtim.

Öğrenci için 1 lira dahi önemli

Yaşlılara limit getirilip öğrenciye 2 hak tanılabilir. Ayrıca bu hak sadece örgün öğretim gören öğrencilere tanınmalı malum sadece akbil için açıköğretime kayıt olanlar var. (Haddim değil ama yaptıklarına hakta veriyorum. 2.65 tam bilem mi olur insan hayret ediyor)

(Hergün en kral sigaraları içen, içkisini eksik etmeyen öğrencilerde bu konuda yakınmasın.)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.