Şimdi Ara

Öğrencilere Günde En Az 2 defa toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
38.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almanyada yasiyorum ogrenci iseniz Herturlu toplu tasima araci sinirsiz sekilde bedava kartinizi gosterip geciyorsunuz

Ve sadece okudugun sehirde degil cevre sehirlerdede gecerli etraftan gelen ogrencilerin kullanabilmesi icin

Normal durumdada 80€ verip 1 aylik kart aliyorsunuz sinirsiz kullaniliyorsunuz bu kart ile yine ögrenci olmasanizda
  • Keşke olsa ama bu ülkede herkes birbirini sömürme peşinde
  • Benim aldığım paranın yarısı ulaşıma gidiyor. Gayet mantıklı ve öğrenci için harika bir uygulama olurdu, ama bu ülkede mantıklı önermelerin, düşüncelerin sonunu hepimiz biliyoruz. Uğraşmaya değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftalik rahat 20gidiyor. İstanbulda vs daha da pahalidir. Cok para ulasim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-E-K-

Ilk 10kya girenler icin olabilir.gerisi para vermeli
    Ciddi mi dedin bilmiyorum ama bence mantıklı devlet belli bir yere kadar öğrenciye ulaşım bursu verebilir. 10k çok düşük bir değer her alan için 50k-100k için hafta içi ve günde 2 kere ücretsiz ulaşım denebilir. Herkese bedava olması imkansız çünkü öğrencilerden büyük para kazanılıyor ama ülkenin geleceği öğrencilere devlet böyle bir burs verebilir. Benzer durum okul yemekhanesinde de olabilir.
  • İlçedeki fakülteye gitmek için illaki günde yaklaşık 12 lira veriyorum öğrenci indirimli haliye yurt parası gibi yol parası ödüyorum resmen sözde aile yanında kalıyorum

• Elsa kullanıcısına yanıt
    letonyanın ekonomisi iyiymiş ozmn hayırlı olsun onlar için..

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    İlla süper güçlü ekonomi gerekmiyor. Bilinçli bir yönetim grubu olsa kâfi. Zira gençliğe olan yatırımın önemini bilmek iyi bir bilinç ister. Bol para yetmez.

• Kesinlikle katılıyorum, ya da öğrenci aylıklarında indirim olarak yansıtılabilir böyle incelikler. Eve dönebilmek için arkadaşlarıyla gezemeyen öğrenciler tanıyorum öğretmen olarak ne yazık ki, emekliden daha öncelikli bence bu çocuklarımız 🙄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imza kampanyası ya da konuyu ekşiye taşıma olayını yapsak iyi olabilir.
  • Kesinlikle sosyal yapıdaki devlette bu olmalıdır.Eğitime teşvik için olumlu bir harekettir.
  • Ücretsiz olsun / olmasın farklı bir tartışma ama bu ülkede dua edin normal fiyattan binmiyoruz yakında ona da zam gelir

• Komsumuz var emekli albay en az 5 bin tl maas aliyor kapisinda 150 bin tllik suv araci var her sabah izmir merkezden focadaki yazligina tavuklara yem vermeye gidiyor hiyar 65 yas beles karti var diye, benimde ortaokula giden yigenim babasindan aldigi 5 tl harclikla gunde 3,5 tl kart basip otobuse binip kalan 1.5 tl ile koca gunu okulda 1 kuru simitle geciriyor nerede adalet???? Adamlar sabahtan aksama kadar otobuslerde fink atiyolar sirf kartlari beles diye sahillerde kari kiz kesmeye gidiyolar

• Tekirdağ/Çorlu'da geçen hafta sessiz sedasız öğrenci biniş ücretine 25 kuruş zam yaptılar ama normal biniş ücreti sabit. Bırakın bedava yapmayı gelen zamları bizden çıkartmaya çalışıyorlar. Romanya gibi yakın zamanda bizden daha fakir olan ülkede öğrencilere şehirlerarası trenler bile ücretsiz ve her yere tren var.

• Sene 2000 yili okulun kapanmasina az kalmis haziran gibi, itu macka kampusundeyiz ozaman, arkadasimin yurdu ise beyazitta. Oturup hesapladi hergun donusu hatta gidis donusu yuruyerek yaparsam anca ay sonunu cikariyorum dedi ve 20 gun boyunca en az o yolu 1 kere yuruyerek gitti geldi. Macka yokusunu bilenler bilir cikisi baya yorar insani. zor sartlarda okuyan bir cok insan var, ben orta direk bi aileden oldugumdan para sikintisi cekmedim ama bolluk icinde de yuzmedim. Cevreme baktigimda ise ozellikle devlet yurtlarinda goruyorsunuz. Ogrenciye sadece ulasim degil, kalacak yer ve yemek imkanida verilmeli. Sadece buyuzden iyi yer kazanabilecekken masraflara dayanamayacagi icin o okula gitmeyenleri biliyorum.

• Çalışkan öğrenciye ücretsiz olsun, çoğu laklak, eğlence, beleşten sınıf geçme derdinde. Yaşlılara da en fazla %50 olmalı.
  • Buna ek olarak; müze indirimleri, aylık kitap kuponları vs. gibi öğrencilerin kültürel gelişimine de yatırım yapabileceği alanlar için de destek verilmeli. Örneğin bu konuda Eskişehir güzel bir örnek. Kurtuluş Müzesi, Balmumu Müzesi vs. öğrenciler için hayli indirimli. Bu uygulamayı ülke geneline yaymak gerekiyor.
  • Öğrenci değilim ama bence günde birkez gidiş-geliş olarak aktarmalar dahil ücretsiz olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yardım bana çok saçma geliyor.

Vatandaşını yardıma muhtaç hale getirmemek öncelik olmalı her zaman.
    Öğrencinin yol parasını karşılayabilirsin tamam peki diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.