Şimdi Ara

Öğrencilere Günde En Az 2 defa toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
38.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaşlının da hem kendisinin hemde ailesinin geliri var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Isparta'da ikametgah istiyorlar. Öyle 1 TL şeklinde oluyor. Normalde öğrencilere 1.50 TL idi sanırım.

Isparta bu konuda rezalet bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Hergun 5 km yol mu yurusun sirtinda 3 4 kilo yukle ondan sonra da derse girsin

Baya mantikli

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    40 50 sene calısıp hakkını alıyor.. sen çalış sende hakkını al

• Su mubarek forumda ilk defa mantikli hem de cok cok mantikli bir fikire denk geldim. Bunu her platformda dile getiricem

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Yani ücretsiz ulaşım sadece 40-50 sene çalışınca veriliyor hayatı boyunca yatıp 65 yaşına gelene vermiyorlar

Ben hiç bir şehirde görmedim 65 yaş kartı almak için 50 yıl çalışmak lazım diye sen biliyorsan Türkiye de bir şehir banada göster

• yaşlılara paralı olsun bari. bu ney ya? her zaman ayakta kalıyorum. tıklım tıklım dolu. ayakkabıyı eziyor kadın teyze dikkat et diyorum ben yaşlıyım diyor gülerek. yemin ederim yaşlılara olan nefretim her geçen gün artıyor.

bir oylama olsa 65+ ötenazi ile öldürülsün mü desinler düşünmeden evet derim.

pis kokuyorlar , terbiyesizler , görgüsüzler midem bulanıyor artık.

ayriyeten otobüs fiyatlarına zam gelip duruyor. öğrenciyim gelirim yok. haftada en az 10 kere otobüse biniyorum. 20 lira kafadan gidiyor.
  • İtalya’da bölge içinde haftaiçi ilçeler arasında öğrenciye otobüs bedava. Örneğin Konya’da okuyup Beyşehir’de oturuyorsun: cmrtesi pazar hariç öğrenci kartıyla bedava gidiyorlar.

Asgari ücretle çalışıp çocuğunu okutan var. Binbirtürlü zorluğu var.

Öğrenci hem sosyalleşmeli, yol parasını düşünmeden şehre çıkabilmeli: hem de bir sınav ödev için bir yerde buluşup ders çalışabilmeli.

Bence bu zarar değil geleceğe yatırımdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu bir change.org a falan mı taşısak ? çok iyi ve baya tepki toplayacak bir fikir
  • Toplu taşıma bedava olmalı. Mesela bizim Düzce'de marketler ücretsiz servis kaldırıyor ta nerden nereye. O halde bile kar etmese bu adamlar bu hizmeti sunar mı? Bir belediye otobüsü kadar yol gidiyor bu arabalar bedavaya. Olmalı yani yine kimse zarar etmez fazla.
  • + katılıyoruym hatta toplu olarak cimere de yazabiliriz aslında
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Güzel kafa. Anamızın babamızın cebine para havadan giriyor zaten değil mi ?
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Toplu taşıma bedava olursa mahvolur ortalık. Belki mantıklı geliyor olabilir fakat düşündükçe deliriyorum. Zira bu ülkede sorumluluk ve bilinç yok.
  • Öğrencilere öyle bir olanak tanınsa vergiler yoluyla oradan kesilen para fazlasıyla geri alınır nihayetinde devletin para yetişen ağaçları yok.Öğrenci yakınlarının bu hakkı suistimal etmesi de büyük bir olasılık.Keşke toplu taşıma tamamı ile özel sektörün elinde olsa.

*Devlet üniversitesinde öğrenciyim.
  • Çok mantıklı bir öneri

• Kimseye bedava olmamali 65 yas ustu ayri sacmalik.

Ayrica su burslarda sacma adam x kisisine karsiliksiz 450 TL veriyor y kisisine geri odemeli burs z kisisine vermiyor.Ya herkese ver karsiliksiz yada herkese karsilikli ver yada verme.

Tamamen haksizlik uzerine kurulmus bir sistem geliri olanada ver onunda ona gore harcamasi var.

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Peki bedava olmasın. Ama 25 kuruş olsun veya 50 kuruş. 1.75 nedir ya

Ben kendimi düşünmüyorum ben haftada sadece 1 gün kullanıyorum otobüsü. Ama Gölbaşında yurt çıkıp tandoğanda okuyan insanlar biliyorum. Ya da tandoğanda yurtta kalıp Gölbaşı da okuyorlar. Yazık değil mi bunlara? Bunların zaten vaktinden kayboluyor. Neden parasından da kaybolsun. 65 yaş üstü bol bol binsin otobüse milletvekilleri son model lüks araçlarla benim cebimden dolaşsın. Aman dostum sen de otobüs parasını bir zahmet ödeyiver.

• Ben hafta sonları çalışır hem yol paramı hem harçlığımı çıkarırdım. Önce sen ne yapıyorsun ne çabalıyorsun onu düşün sonra eksiklik varsa düzeltilir zaten. Yan geleyim yatayım hafta sonu pc başında vaktimi geçireyim sonra otobüsler bedava olsun oldu...
  • Hocam üniversite öğrencileri olarak düşünüyoruz. Bizim okulda kampüs kartlarını taşımak zorunlu. Şimdi tamam yakınları otobüs kartını alır onun elinden ama kampüs kart ile öğrenci otobüs kartı birleşir ve aynı kart üzerinden olabilirse öğrenci ders bilinci varsa kimseye veremez. Hem öğrenciler öğrenci kartı almak için boş yere sıraya girmezler.

Bizde bu kartla hem okula giriş yapılıyor (elektronik sistemle) hem yemek kartı olarak kullanılıyor. Otobüs kartı olarak kullanılsa aslında çok iyi olur.

@Özgü®

Özgür hocam sizi tebrik ederim fakat bütün öğrenciler parti time olarak iş bulamaz. Ve her fakülte aynı zorlukta değil ki hem hafta sonu ise gitsin hem de çalışsın. Ben burada kendimi

düşünmediğimi söyledim. İsterlerse vermesinler ama mağdur olan çok insan var bu konuda. Şu gevur döneminde özellikle milletvekili gibi vasıfsız insanların lüks araçlarla gezdiği her pahalı yemeği yediği bir yerde. Öğrenciler için otobüs bileti günde 2 defa bedava olmuş. Ne olacak? Yani ejder smoothie yemeyince ölecekler mi? Veya Mercedes maybacha binmeseler ayaklarına yazık mı olacak? İtibar için her şeyin yapıldığı ülkemde ÖĞRENCİYE yani bu ülkenin gelecekteki yöneticilerine çok mu şey istedim?

• Sonra da gençler niye ülkeden kaçmaya çalışıyor derler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.