Şimdi Ara

Öğrendiklerini unutuyor gibi hissetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela x konusunu bitirdim. x konusundan sonra 3 4 konu bitirdim diyelim ama sonra muhakkat tekarını yaparım yine de sanki aradan geçen haftalarda ya da her yeni bilgi öğrendiğimde X konusunu unuttuğumu hissediyorum. X konusunun tekrarını yaptığımda da %70 ini hatırlıyorum ama kalan yerleri de unutmuş oluyorum. Siz ne yapıyorsunuz arkadaşlar konuları unutmamak için? konuları unutmamak için ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 4 Eylül 2017; 9:14:25 >

• valla direk türev cözüyordum hepsini hatirlatiyor
  • Hocam aynı ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene böyle konu açmıştım şimdi rahatca okumanın tadı başkaymış seneye inşallah sizede nasip olur

• Tekrar alışkanlığını kazandığında %95 lere kadar hatırlamaya başlarsın.. sabır faktörü çok önemli .

• Mr.Scientist kullanıcısına yanıt
    kendi tekrar sistemini açıklayabilir misin acaba ben bi türlü oturtamadım belki bi fikir sahibi olurum

• peki hocam önerin var mı ya da yöntem falan tekrar yötnemi vs. vs. işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zlatan.İbrahimovic Z kullanıcısına yanıt
    Çalıştığın konuyu günler sonra kelimesi kelimesine hatırlaman mümkün değil.Konuyu çalıştıktan sonra bütün testleri bitirme unuttuğunu hissettikçe sorularını çöz tekrar okuyayım dersen diğer konularda olacağı için kafan iyice karışır.Denemelere başladığında konuyu hala bilmiyor gibi hissetsen de soruları çözdüğünü göreceksin.Deneme en mükemmel tekrar yöntemidir
  • En son biyolojide öyle hissediyordum fazla iplemedim sonuç 21D 8Y 1B

• Ygs/Lys'ye hazırlanırken çok başıma gelmedi bu olay ama üniversitede final ve vize döneminde çok yaşıyorum bende bu durumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 11 Olan Adam

kendi tekrar sistemini açıklayabilir misin acaba ben bi türlü oturtamadım belki bi fikir sahibi olurum

Hergün önceki gün ve ondan önceki gün calistiklarini tekrar etmek suretiyle tekrarını 2 kere yapmış olucaksin ayrıca , her konudan sonra temel seviyede 3 test çözüp , tekrar periyodundan sonra belirledigin soru bankasından kolay orta zor seviyesinden toplamda yarısı olacak şekilde testleri tarayacaksin , her hafta genel tekrar adı altında baştan itibaren tüm konuları tekrar edip bu bahsettiğim bıraktığın soruları 1-2-3 adımda tamamlayıp deneme çözmeye geçmek gerekir

• aynı olay bende de oluyor. bir konuya çalışırken mecaz olarak o konuyu tutuyormuş gibi hissediyorum. başka bir konuya geçtiğimde ise tabii ki o konuyu bırakmak zorunda kalıyorum ve benden uzaklaşıyor. bu olay son gün çalıştığım biyoloji yazılılarında açıkça görülüyordu. hele yazılıdan bir hafta sonra bütün konular uçmuş oluyordu. bunun sebebi bence konulara az zaman vermek. uzun zamana yayarsak düzelmesi lazım. denemedim ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.