Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasım bence sen urununu git degiştirttir.bende hic öle bi problem yok.fan cok sessiz ve temiz.touchpad le de teması yok.klavye de duzgun.daha pek oyun oynama fırsatım olmadı.oldugunda yazarım.canta datronun kendi cantası deil.her firma kendisi veriyo diye biliyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: dfear

datronu ilk alanlardan biriyim. wireless dışında bir ekleme yaptırmadım. sırf bu konu için uye oldum.

pcmark 2002 de şöyle sonuçlar aldım:
    cpu:5385
    mem:9933
    hdd:795

yalnız bazı problemler var.
    1.monitörü kapatınca touchpad in düğmeleri ile monitörün üst kısmı temas ediyor ve ufak boya atmaları oluştu. araya sungerimsi malzeme koyuyorlar çoğu firmalar ben onu ayarlayana kadar iş işten geçti.
    2.klavye nin sol üst tarafında cidden bir problem var gibi. sanki takılırken bir çentik oturmamış da boşta duruyor gibi. o kısımdaki tuşlara basınca hafif esniyor. onsipariş verirken bu malzeme kalitesini görme fırsatım olsaydı vaz geçebilirdim doğrusu
    3.fanın ve cdrom un gürültüsü bazen cidden rahatsız ediyor. fan durup durup çalışıyor, yavaş bir hızda sürekli çalışsaydı bence daha az rahatsız edici olurdu.

4. (EN BUYUK PROBLEM!!!) need for speed underground 2 yukledim. 640*480 de yarıdan düşük özelliklerde oynuyorum(224 MB paylaşımda iken). daha uste çıkarsam görüntüler yavaşlıyor. VE MAXIMUM 1 SAAT SONRA EKRAN DONUP KALIYOR. SANIRIM BÜYÜK BİR ISINMA PROBLEMİ VAR. AYNı KİLİTLENME 3DMARK 05 TE TEST YAPARKEN 2.OYUN TESTİNİN ORTASINDA DA OLMUŞTU. 3dmark 05 ile aleti soğuttuktan sonra testi tamamladım. 278 aldı(sadece oyun testi).
    5. bencmark programlarında işlemci FSB si için 400 MHz yazıyor.

SORULARIM:
    1-aynı kilitlenme ile karşılaşan var mı?
    2-işlemci fsb değerini 533 görebilen oldu mu? 3dmark ile ibm t43p de test yaptık. orda fsb direk 533 mhz yazıyordu. ve oyun testinden 478 çekti.
    3-deri çanta verdiler odayı kokuttu falan diyenler oldu. benim çanta basit birşey, deri falan değil. farklı çanta mı verdiler acaba?
    4-ekranın alt ortasındaki mikrofonun sol kısmı acayip ısınıyor.benzer durum diğerlerinde de var mı?

(yarın bilgisayarı maviye götürmeyi, durumu anlatmayı düşünüyorum)
    teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: hYsTrYaAtTacK

Demiştim datrondan uzak durun diye daha ürün çıkalı kaç ay oldu ve sadece bu forumda alıp memnun kalmayan bir sürü kişi var.Her şey kendini anlatmaya yetiyor sanırım.

baska kim memnun deil merak ettim arkadasım.bi isim falan verirmisin lutffen.almaya calısan arkadasların sallamalarla kafasını bulandırma bence.adamlar kac para vercekler buna.sen kalkıp atıyon bişiler.ustteki arkadasın makinası bence biraz hatalı cıkmıs.bende hic öle bi problem yok.
  • Zaten hep öyle olur. Adamlar sorunları yazıyo sana öyle denk gelmiş oluyo ama alanlar aldığı için karga yavrusuna kzgun görünürmüş misali 1 i 5 yazanlar lada vayy süpermiş oluyo. Ben burda en büyük kxa fanatiğiken ve parayı cebime koymuşken kasa ekran ve klavye görüntüsündeki özensizliği görünce ve 1 saat kadar kurcalayınca (ki bizzat fan gürültüsüne şahit oldum cdrom konusunda bilgim yok) ve 512 ram olmasına rağmen linux kurulu sistemde takılmalar yapmasından sonra teşekkürler taksitle daha sonra almaya karar verdim deyip cıktım. Sonuçta (999) 1000 dolar az para değil arkadaşlar Bence 3 5 daha biriktirin 3 5 ay bekleyip hem kxa nın marifetlerini görün hemde 3 5 ay sonra bir sony asus yada daha yeni çıcıkcak kampanya notebook alın derim.
  • arkadaslar bu fiyata bu özelliklerde KXA'dan baska bir notebook alamazsınız.Ürünü TR'ye getiren firma ufotek kendini servis ve ürün bazında kanıtlamıs bir firma ama bu getirdiği her ürün sorunsuz olucak demek anlamına gelmez, ayrıca bu başlıktaki msjlarda biraz mavibilgisayar fake leri seziyorum ben ürünü demirtepe showroomunda gidip bizzat inceledim 949+kdv den satışlar gercekleşiyor.klavye (cok kaliteli bişey değil ve cok oynak) haricinde ilk incelemede fazla göze batan bişey yok ama 10-15 gun snra yukarda belirtilen sorunlar gercekmidir degilmidir daha bi netleşir sonuçta bu bir yatırım beyler 1000$ dan fazla para harcıcaz bence hemen karar vermemek gerekir ama ürün piyasadaki aynı özellikteki makinelere bakıldığında cidden cok cezbedici duruyor cardfinans'ada peşin fiyatına 6 taksit mavibilgisayara ve KXA'ya bizi bir adım daha yaklastırıyor unutmadan teknosa'daki fujitsusiemens M7405 gerek fiyat gereksede marka bazında bence KXA'nın şuanki en buyuk rakibi olarak bize alternatif oluyor seçim artık bizim.

• Ben bugün gittim carrefour dakini aldım. Son gündü kampanyada ve 1 tane kalmıştı makina. Bunun ram ini 512 nasıl yapacaz bilgisi olan var mı?
  • meb kampanyasi hikaye bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayleo

Zaten hep öyle olur. Adamlar sorunları yazıyo sana öyle denk gelmiş oluyo ama alanlar aldığı için karga yavrusuna kzgun görünürmüş misali 1 i 5 yazanlar lada vayy süpermiş oluyo. Ben burda en büyük kxa fanatiğiken ve parayı cebime koymuşken kasa ekran ve klavye görüntüsündeki özensizliği görünce ve 1 saat kadar kurcalayınca (ki bizzat fan gürültüsüne şahit oldum cdrom konusunda bilgim yok) ve 512 ram olmasına rağmen linux kurulu sistemde takılmalar yapmasından sonra teşekkürler taksitle daha sonra almaya karar verdim deyip cıktım. Sonuçta (999) 1000 dolar az para değil arkadaşlar Bence 3 5 daha biriktirin 3 5 ay bekleyip hem kxa nın marifetlerini görün hemde 3 5 ay sonra bir sony asus yada daha yeni çıcıkcak kampanya notebook alın derim.

kuullandgımız makinalar farklı galiba:).ben anlam veremedim bi turlu bunlara.bende kullanıyorum yani.ve böle bişi göremedim hic.ekran cok guzel.kasa da guzel.belki notebook konusunda tecrubesizim ondan guzel gelmiş olabilir ama bilemem.ben daha bir sorunla karsılasmadım.bi 10 gun gecsin bakalım
    bende persmbe giidip ram i 1024 yaptırcam.ayar falan cekcem.ondan sonra kullanıp size artısını eksisini yazarım.

• arkadaşlar problemleri sizin kafanızı bulandırmak için yazmadım. cidden aynı durumla karşılaşan var mı diye yazdım. elbette götürüp maviye soracağım.

bu sozlerimi mavi yandaşlığı olarak gormeyin ama cidden bu kampanyayı mavinin yapması sebebiyle aldım. sonradan başka yerlerde de çıktı gerçi ama ben araştırırken ilk mavi başlatmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dfear

arkadaşlar problemleri sizin kafanızı bulandırmak için yazmadım. cidden aynı durumla karşılaşan var mı diye yazdım. elbette götürüp maviye soracağım.

bu sozlerimi mavi yandaşlığı olarak gormeyin ama cidden bu kampanyayı mavinin yapması sebebiyle aldım. sonradan başka yerlerde de çıktı gerçi ama ben araştırırken ilk mavi başlatmıştı.

birader peki makine tam anlamıyla topal mı yani hiçmi memnun değilsin vede bundan önce hiç notebook kullanmısmıydın karsılastırma yapabiliyomusn benimde aklımda KXA var ama şu son günlerde yavas yavas şikayet sayıları artmaya basladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuyo

birader peki makine tam anlamıyla topal mı yani hiçmi memnun değilsin vede bundan önce hiç notebook kullanmısmıydın karsılastırma yapabiliyomusn benimde aklımda KXA var ama şu son günlerde yavas yavas şikayet sayıları artmaya basladı

benim dert ettiğim şey kilitlenme olayı. değilse diğer ufak tefek şeyleri dert etmem. ibm titanyum kasa gibi bir şey beklemiyordum zaten. kendimi kandrımamıştım yani.

oyun yazılımsal bir nedenle kilitleniyor desem değil çünkü ilk önce 3Dmark05 testi sırasında kilitlenmişti. oyunu sonradan kurdum. onda da kilitlendi. bilgisayarı gece 5 te kapattım. 14 civarı açtım direk nfsu2 yi çalıştırdım. hesapladım 52 dk sonra kilitlendi. test edebilecekler varsa lütfen etsin.

veya "kardeş biz şu oyunu şu kadar saat oynadık sorun çıkmadı" diyen var mı?

zira bende çıkan olası bir hata sebebiyle milletin midesini bulandırmak istemem. bu gün pazar mavi kapalı.

daha önce laptop kullandım. benim olmadı ama ibm t30, t43p, hp nx5000 dell ve compaqın adını hatırlamadığım modellerini ve toshibanın MEB modelini kullandım. ibm ler hariç (t43p ile karşılaştırmaya gerek yok da) diğerlerinden performans olarak daha iyi geldi bana.

bir de cdromdaki gürültü olayını çözdüm. pil takılı olmadığı için sağ alt köşedeki destek yeri yere tam basmıyor. ondan hafif sarsıntı yapıyor. pille çalıştırınca sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfear -- 5 Haziran 2005, 15:40:12 >

• ben oynayanlar duydum ve kitlenme oldugunu duymadım.bil cok az kaldıysa kitlenme olmustur o kadar.eger kitlenme oluyorsa bu gareabti iicine girer ve istedigin kadar deiştitterebilirsin.istersen bi kac deişimden sonra paranı alabilirsin.yani datron eger uyduruk bişi yapıp para kazanıyım kısa zamanda diyemez.cunku bu işten zarar ederler.kesin ya uretim hatası vardır yada işletimsistemi yada ayar cekmen lazım.mavi yi ara falan yardımcı olurlar
  • demirtepe showroomu pazarlarıda acık usta 230 10 15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyo -- 5 Haziran 2005, 15:56:14 >
  • eğer cebinizde 949+kdv niz varsa şuan gidip demirtepe showroomundan laptopunuzu ön siparişe bile gerek kalmadan alabilirsiniz sipariş fazlası makineler var arkadaslar napsak gidip alsakmı yoksa biraz daha beklesekmi yaa
  • carrefour daki kampanyadaki acer 4002lci modelinde undg2 oynadım en az grafiklerde takılmadan güzel oynanıyor. Şimdi generals i yüklüyorum. Valla cihaz bana çok güzel geldi. 256 ram alıp 512 ye çıkaracam ram i. Kopya cd leri sorunsuz okuyor. Fan sesi falan da yok gayet iyi çalışıyor.
  • bende need for speed underground 2 yukledim datrona (512ram) ve 1 saatten faza oynamışımdır ve ozellikleri de okadar kotu yapmadım oyun biraz yavas ama yinede guzel takılma hiç olmadı ve bişey dikkatimi çekti. herhangi bir oyun açınca fan devamlı calışıyo hiç susmuyo bu olay en dandik oyunda bile bole. oyundan çıkar çıkmaz susuyo normal kullanımda (internet ofis) fan cok nadir calışıyo ama oyunlarda devamlı. bende datronu ilk dağıtımda aldım ama bende ole boya atması falan olmadı. klavyede de sadece backspace te biraz sorun var gibi ama gerisi normal.

bence extra sorunlar her markada çıkabilir. bu bence biraz şans meselesi. gerçi ben pek laptop kullanmadım ama benim ev arkadaşım meb den toshiba aldı ve inanıyorum benim makineyi gorunce keşke bende datron alsaydım demiştir.
  • http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=111&ProductID=bd7945

Bence notebook kampanyalarında fujitsu-siemens acer hp gibi ürünlere yönelmekte fayda var ve bunlardan biride yuradaki toshiba Celeron işlemci olmasını saymazsak diğerlerine göre de bir çok artısı var. En azından kasa kalitesi ve tasarım diğerlerine * 5 eder.
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=111&ProductID=bd7945

Bence notebook kampanyalarında fujitsu-siemens acer hp gibi ürünlere yönelmekte fayda var ve bunlardan biride yuradaki toshiba Celeron işlemci olmasını saymazsak diğerlerine göre de bir çok artısı var. En azından kasa kalitesi ve tasarım diğerlerine * 5 eder.

Ben bilg muh ögrencisiyim.ama tr de sadece programlama oldugundan bize sadece programlama gösterirler.yıllardır bilg a karsı bi merakım oldugundan az cok anlarım donanımdan.ama sen nasıl bunu söluyosun ben anlıyamadım.hayretler icinde kaldım.yanlıs link mi verdin falan dusunmeye basladım.

• Bende yuksek bilg muh. okumaktayım. Kesinliklede çok fazla ürün bilgim olduğunu iddia etmiyorum yukarıda da dediğim gibi alternatif olan ürünler bunlar. Konu öğretmen notebook larına alternatif notebok olarak başladı. Açıkcası Toshibo notebook ta tek geçilecek markalardan. Ne kadar eleştirilsede öğretmenlere everilen toshiba buradaki üründen kalite olarak üst seviyede. Misal 10 dolarada ram var 100 doalrada ram var 10 doalrada soğutma koyarsın 500 dolarada soğutma sistemi koyarsın bunlar aynı hızlarda ve değerlerde gibi dursada kalite olarka bir tutulamıyacak ürünler. Kxa nın özensiz tasarımı ve dış görüntüsündeki kalitesizlik içe de yansırmı sorusu nu getiriyor. Öğretmen olsaydım toshibayı kesinlikle alırdım. Olmadığıma göre alternatif ürünler uygun fiyat / perfomans olarak tercih sebebimiz olacak. Toshiba kalitesi ve sağlamlığı düşünüldüğünde be diğer modellerdei uçuk rakamlara bakıldığında şimdide ben sana soruyorum , YUKARIDAKİ ÜRÜNÜ CAZİP KILMAYAN NE ? Eminim ama o celerom diceksin...
    Toshibanın kullandığı kasa ve dış görünüşü Datron kullansaydı burada hala düşünen kişiler acaba hala düşünüyomu olcaklardı, ama kullanamaz çünkü ne kadar ekmek o akdar köfte. Aynı şey iç donanımdaki ürünlerin seçimi içinde geçerli olduğunu düşünmekteyim. Marka bağımlısı olmayalım ama sağlam bir markanın gücünü de hiç bir zaman es geçmeyelim..

• quote:

Bende yuksek bilg muh. okumaktayım. Kesinliklede çok fazla ürün bilgim olduğunu iddia etmiyorum yukarıda da dediğim gibi alternatif olan ürünler bunlar. Konu öğretmen notebook larına alternatif notebok olarak başladı. Açıkcası Toshibo notebook ta tek geçilecek markalardan. Ne kadar eleştirilsede öğretmenlere everilen toshiba buradaki üründen kalite olarak üst seviyede. Misal 10 dolarada ram var 100 doalrada ram var 10 doalrada soğutma koyarsın 500 dolarada soğutma sistemi koyarsın bunlar aynı hızlarda ve değerlerde gibi dursada kalite olarka bir tutulamıyacak ürünler. Kxa nın özensiz tasarımı ve dış görüntüsündeki kalitesizlik içe de yansırmı sorusu nu getiriyor. Öğretmen olsaydım toshibayı kesinlikle alırdım. Olmadığıma göre alternatif ürünler uygun fiyat / perfomans olarak tercih sebebimiz olacak. Toshiba kalitesi ve sağlamlığı düşünüldüğünde be diğer modellerdei uçuk rakamlara bakıldığında şimdide ben sana soruyorum , YUKARIDAKİ ÜRÜNÜ CAZİP KILMAYAN NE ? Eminim ama o celerom diceksin...
    Toshibanın kullandığı kasa ve dış görünüşü Datron kullansaydı burada hala düşünen kişiler acaba hala düşünüyomu olcaklardı, ama kullanamaz çünkü ne kadar ekmek o akdar köfte. Aynı şey iç donanımdaki ürünlerin seçimi içinde geçerli olduğunu düşünmekteyim. Marka bağımlısı olmayalım ama sağlam bir markanın gücünü de hiç bir zaman es geçmeyelim..

Eger toshibada ki kasa daha saglam dersen buna bende kalıtlırım.ondan da ii ibm ler var.ben dikkat edecegimi dusurmeyecegimi dusunerek kxa aldım.icindeki parcalara gelince...bu konuyu bastan sona okumanı tavsiye ederim.gercekten seni cok bilgilendirecek.icindeki ram inden butun parcalarına toshibanın aldıgı yerle aynı.Çin de bi fabrika var.toshiba falan hepsi aynı yerden cıkıyo.bunları ben baya arastırdım.icindeki parcalar kaliteli.bu datron un aynısı almanyada baska bir isim altında satılıyor.ben aldım ve cok memnunum.tabi kesin bişi sölenemez.
    en önemli eksisi celeron 1.5 olması.baya bi dusurur.sanki kucuk bi farkmıs gibi gosteriyosun.ram ler 266mhz.kxa nın 533.cach i 1 mb.kxa da 2mb.ekran kartı ii.hdd 4200rpm sanırım.daha ne olsun.her önemli ozelligi cok dusuk kxa ya göre.sadece ekran kartı deil.aslında oda dusuk ama ati radeon olması önemli tabi.bu arada ana kartı da alt model.fiyatı ise 600 mil fala daha pahalı kxa ya göre.(tabi centirno 1.6 256mb ddr ram icin.)cazip kılacak göremiyosan buna arkadaslar karar versin bence.
    ozaman 3000ytl verelim toshibanın en iyi modelinden alalım.
    bu marka olayı biraz kıyafetteki markayada benzemeye basladı.diezel falan tiky urunleri tişörtler 60-70 mil.normaller 15 mil.hepside aynı yerden.%100 pamuk.sadece dikim farkı var.bu yuzden ben hayatımda nekadar param olsa da olsun diezel falan almam.benim mantıgım bu.herkes kendi mantıgına göre hareket eder.

• Datron un dediğiniz gibi toshiba ile aynı yerden çıktığı bana pek inandırıcı gelmiyor. Öyle olsada ve ben her nadar bu üründen soğusamda, kxa kesinlikle düşünmeden alınması gereken bir ürün. O zaman tek eksiği dışı kalıyor. Herne kadar bu notebook heryerde elimizin altında olmasından bana göre (böyle düşünmeyenlere saygım sonsuz) karizması çok iyi olması gerekir olsada (ki kxa yı kullanınca ilk izlenimim oyuncak bir notebook hissi veriyor, ibm lerde bu yüzden satılmıyo olsa gerek) tabiki bu kadar fiyat avantajı varken tasarım görsellik ve kasa kalitesi atlanabilir.

Lakin kasa klavye herşeyi geçtim kxa yı kullanırken hakktten bariz bir kilitlenme gördüm ve o kadar barizdi ki mouse ikonu seri olarak geçmiyor atlamalı istediğim yere ulaşıyordu.

Toshibaya gelince keşke biri kullanıyor olsada kxa ile performans değerlerini karşılaştırsak. Ben o dediğin eksileri bile aratmıyacağını düşünüyorum. Üstüne dvdwriter ve ekran kartı zaten sadece bu makinayı baya bi rakam oynatır gibime geliyor.

Hem aynı paraya dıyon ama diesel ile aynı ürünü daha ucuza satan başka bi dükkan görmedim be üstadım. Ama yinede o kadar para verilip alınmaz ayrı konu

Şüphe yokki Datronda bahsi geçen özellikler çok üstün özelliklerdir. Ama ne olursa olsun ben o üstünlüğü performanstada gösterecek bir ölçüm değeri görmedim şuana kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayleo -- 5 Haziran 2005, 20:36:17 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.