Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam hayırlı olsun sonunda almana sevindim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

hocam mebin toshibasını ve de datron kxa yı kullanmış biri olarak ,
    bi ayrıntılı karşılaştırma yapabilirmisin ?

datronun artıları:
    1-performansı sonoma, ddr2, pci express ekran karti ve 5400 rpm hdd sayesinde bariz onde. (zaman geçtikçe stabilite sorunu olu mu olmaz mı bilemiyorum)
    2-ekran parlaklığı daha iyi (15,4 normalde iyi ama seyahat için uygun değil)
    3-hoparlör ses kalitesi bariz üstün
    4-kart okuyucu, optik ses çıkışı, IR gibi ek özelliklerinin olması.

toshinbanın artıları
    1-kasadaki bariz üstün malzeme kalitesi
    2-dvd combosu da ses ve stabilite bakımından üstün
    3-pili panasonic, tayvan yapımı

(datron inki made in china, eline oynayınca çıtır çıtır ediyor, adi bir pilmiş cidden. ama word, excel, acrobat reader, arada bir de winamp açmama rağmen, ekran parlaklığı yarıda nasılsa 4,5 saat falan gitti. toshiba da pil testi yapamadık henüz.)

4-tuş takımı, tuşlara basarken çıkardığı hoş ses ile bile üstün.
    5-işlemci fanının sesi çoook az.

bu arada bilgisayarımda ısınma sorunu olduğunu söylemiştim. şu an ufotek servisinde. bu akşam aramamı söylediler. servis açısından bir sıkıntı şimdilik yok gibi gözüküyor. yaklaşımları memnun edici idi. olay tam netliğe kavuşunca daha net bir durum ortaya çıkar sanırım. klavyedeki çökme sorununu da halledecekleri söylediler.

şu an sorarsan aynı durumda yine datron alırmıydın diye. hayır almazdım. paraya kıyar kallavi, tam derman bir asus alırdım. bu başlık altında her ne kadar en hesaplı laptoplardan bahsedilse de mavideki 2064 $ + kdv lik olan M6V cidden alınabilecek bir alet.

bazı arkadaşlar laptopta marka önemli değilmiş falan demişler ama buna katılamayacağım. datron tecrubemden sonra bunu daha net anladım...

minicikdev e: bilgisayar normal fişten çalışırken bile tuşa bastıktan 2-3 sn sonra falan açılmaya başlıyor. bilgisayarı ilk açacağın zaman bu bekleme daha net görülüyor. kapattıktan sonra açarken daha az bekliyor. bunu unutmazsam serviste bir sorayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfear -- 7 Haziran 2005, 12:56:43 >

• Asus

• arkadaşlar bir kaç aydır forumu düzenli olarak takip ediyorum(daha önceleri arada bir bakardım) belki düzenli olarak takip etme nedenlerimden biri de bu MEb kampanyası başladığından beri bir notebook almaya karar vermemdir. MEb kampanyasından yararlanmak için imkanım var ama ben o kampanyayı incelediğimde almamaya karar verdim. ve incelemelerim sonucunda HP'nin NC6120 PG824EA almaya karar vermiştim.(pcdepo'da 1381$+KDV).. ancak bunula beraber de Datron hep aklımda takılı kalmıştı. acaba alınır mı diye.. bu konuya bir gün bakıyordum tamam datron alınır diyordum. ertesi günü bu başlıkta biri memnuniyetsizliğini yazıodu ben de vazgeçip hp'ye yöneliyordum. sonuçta datron hem MEB'in hem de benim beğendiğim HP'nin performansından üstün.. Yani öle olması gerekiyor. çünkü sonuçta sadece rakamlara baksan da datronun özellikleri daha üstün... ama dizayna, kasa kalitesine bakarsanız datron galiba biraz geride kalmış bu konuda.. ama eminim ki eğer biz burada sony,dell,ibm,hp,asus tan herhangi birnin yaptığı kampanyayı MEB'inki ile karşılaştırsaydık birileri çıkıp da mutlaka "işte sony'de şu özellik kötü..dell'im burasından memnun değilim.. şunun kasası çizilio, şunun touchpadi bozuluyor." gibilerinden bir şeyler söler. bunlar sonuçta bir masaüstü bilgisayarları kadar sağlam bilgisayar değildir. böyle sorunlar ya da memnuniyetsizlikler her markada olan şeyler. herkesi aynı anda aynı ürünle memnun edemezsiniz. ben şu an için datronu almaya karar verdim ancak ay sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum..hadi hayırlısı...

• Arkadaşlar size katılmıyorum o parayı verdikten sonra Sony Vaio'nun üst model bir versiyonunu alabilirsiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: AmigamaN

Asus

• sonoma larda hdd nin sata olması gerekiyomuş.Datronlarınız o şekilde mi acaba?
  • slm,
    uzun zamandır siteye giremedim..sınavlarım hala devam ediyor..datron hakkında bişeler soyleyeyim dedim.

--oncelikle bana gelen canta tamamen deri..siyah cok hoş bişe..MAVİDEN ALDIM..512 RAM VE 80GB, acaba bu yuzden mi bana gonderilen canta cok iyi cıktı?? yan odada arkadaşım aldı aynısını ama hepsiburada.comdan aldı.. onunki plastik cıktı..bide ustunde datron yazıyo..ama benimki oyle deil.. benimkinde CASECOM diye bişe yazıyo.acaba farklı canta alanlar başka yerlerden mi aldılar?? emin olun mavibilg ile bi alakm yok:=)) yani bana torpil gecmediler.

--ısınma sorunu var diyen arkadaş biraz haklı..ama abartıyo..ben aen az 5-6 saat calıştırıyorum..anca 3 saat sonunda ısınmaya başlıyo..fan ise arada bi devreye giriyo..ozellikle CDwr ile cok fazla sey yazrken fan calısıyo.bikaç gundur 20ye yakın CD yazdım, henuz CDwr da bi sorun yok..

bu arada aynı anda dunyanın işini yaptırıyorum sırf meraktan acaba yapabilecekmi diye..DC++, winamp, internet varken bi de CDwr calışıyo hrnüz bi sorun yaşamadım..touchpad henuz sizin dediğiniz gibi takılmadı..cok da hoşuma gitti.. bence cok pratik ve scroll olması bi artı..oyunlarda da bi sorun olmadı.. henuz bi takılma yaşamadım..

ama size en başta soylemiştik, klavye biraz emanet diye..949 dolara ne bekliyodunuz ki başka?? bence cok normal..adam giib kullanırsanız bence bişe olmaz.. sonucta HER LAP TOP HASSAS bi alettir..dikkatli kullanmak gerekiyo..

ekrana gelince ekran kalitesine bişe soyleyecek olamn varsa bence gozleri bozuktur.. bence cok guzel..ben oyun ve film için aldım..o yuzden 15,4 olması benim için artı bi ozellik..

neryse benim calışmam gerekiyo..sonra yeni şeyler ogrenirsem yine yazarım..kib

• quote:

Orjinalden alıntı: anticore

....
    --ısınma sorunu var diyen arkadaş biraz haklı..ama abartıyo..ben aen az 5-6 saat calıştırıyorum..anca 3 saat sonunda ısınmaya başlıyo..fan ise arada bi devreye giriyo..ozellikle CDwr ile cok fazla sey yazrken fan calısıyo.bikaç gundur 20ye yakın CD yazdım, henuz CDwr da bi sorun yok..
    ...

benim bilgisayardaki bu sorun, eğer bulamadığım yazılımsal herhangi bir sebepten kaynaklanmıyorsa (kendi bilgisayarım açısından) abartı yok. hatta serviste göstermek için aleti kilitleyene kadar nfsu2 oynadım. normalde 40-50 dk da kilitlenen alet 10 dk içinde gitti. zaten sadece bende çıkmış olabilecek bir sorun da olabilir diye özellikle vurgulamıştım ilk mesajlarımda. yeterince objektif olduğum kanaatindeyim.

sorun ortaya çıktığında da ne olursa olsun (normal ısınma ,yazılımsal hata veya benim hatam) buraya yazacağımı da bilmenizi isterim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: athloon

çok büyük bi fark atlanmış
    birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....

İşte budur. Marka. Marka herşeydir. Kaliteli-Karizma-Servis

yapmayın yaaa.... toshiba'nın kendi fabrikası mı var arkadaşlar laptop üretecek...
    bunların alayı siparişle ürettiriyor...
  • Ben de makinayı Mavibilgisayardan (KIZILAY subesinden) aldım.Bana da CASECOM marka bir canta verdiler fakat, laptop cantaya tam uyuyor.esasında yan tarafında biraz bosluk olması lazım.Buraya adaptor,mouse konuluyor genelde.esasında CASECOM un daha buyuk bir cantası da var.(Daha once bir tane daha laptop almıstım,ordan biliyorum).15" lik bilgisayara buyuk,15.4" lik bilgisayara daha kucuk canta verdiler :) Simdi ben mouse ve adatörü nasıl taşıyayım :)
  • arkadaslar retail ne demek bilen var mi bu garantiye gelen laptoplarda kullaniciya yenisini veriyolarmis o laptopunda bozuk parcasini degistirip satiyolarmis bu konuda bilgisi olan var mi bana bi yardimmmm
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: athloon

çok büyük bi fark atlanmış
    birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....

İşte budur. Marka. Marka herşeydir. Kaliteli-Karizma-Servis

yapmayın yaaa.... toshiba'nın kendi fabrikası mı var arkadaşlar laptop üretecek...
    bunların alayı siparişle ürettiriyor...

AMA Bİ FARKLA
    toshiba şu şu şu malzemeleri kullanıp topla benim laptoplarımı diyor
    kasa çıtır çıtır ötmüyor esnemiyor tuşlar eritme pazar naylonundan dökme gibi durmuyor
    cdrom sürücü yuvasına oturuyor ve zırlamıyor
    tamam quanta dev bir tesis ama müşterisi kaliteli kompenent kullan derse de kullanıyor
    ya da oem pc gibi oem notebook yapıyor
    ucuza 15$'a pc kasası alıyorsun kasayı açıp kaparken metal kenarları taşlanıp yuvarlatılmadığından elini kesiyor vidaları düzgün oturmuyor kasada düzgün köşelerden oluşan bi dikdörtgen bulmak zor içindeki power sup allaha emanet fanların yerleşimi dandik kasaya bi yüklen makina resetleniyor
    neler geliyor insanın başına
    kn1 de malzeme kalitesinin kırpıldığı bi notebook
    ama hdd fujitsu siemens
    işlemciyi zaten intel yapıyor
    ramler güzel
    dün gece notebooku geri vermeyi ciddi ciddi düşündüm ama neden bizim hanımdı...
    konuşmuyorsun benimle diye sitem etti

• bu datronu inceleyebileceğimiz bi yer varmı istanbul da? bende almayı düşünüyorum ama burada kasasının, klavyesinin kalitesizliğinden bahseden arkadaşlar kafamı karıştırdı... onun haricinde teknik ozellikleri bu fiyata mukemmel bence ekranı ve pilide iyidir.

alan arkadaşlardan kimisi pişman kimisi memnun... net bi şekilde alın kardeşim bunu memnun kalacaksınız diyen birini gormedim bu laptopu alanlardan herkes 1-2 kusur yazmış yani. alternatif olarak fujitsu-siemensin m7405 ni düşünüyorum ben fiyatı datronla hemen hemen aynı ama teknik özellikleri zayıf... napsak ki??? ayırdığım bütçe 1600-1800 ytl arası olabilir en çok, oyunda oynamak istediğim için datron bana çok uygun ama dış kaliteside onemli tabi iyice kafam karıştı...

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=12602 alternatifim bu. aslında acer in amd işlemcilisinide düşünüyorum ama ısınır korkusu var !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan535 -- 8 Haziran 2005, 12:01:33 >

• valla amd ısınıyorsa bu da ısınıyor ne kadar yükte çalıştığına bağlı
    dün eczanemde 3-4saat kullandım fanı tık demedi (hanım da sims oynadı fişe takılı olarak fanı arada bir devreye girdi ama o da duyulmadı)
    evvelki gün denemek için colin mcrea rally 2.0 kurmuştum
    eski bir oyundu ama olsun 1280*800de çalıştırdım
    tabii fanı çalıştı aletin
  • arkadaslar donanım özelliklerinden dolayı datron kxa ya karar kıldım. bugun yarın gidip alcam goruslerimi size yazarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

valla amd ısınıyorsa bu da ısınıyor ne kadar yükte çalıştığına bağlı
    dün eczanemde 3-4saat kullandım fanı tık demedi (hanım da sims oynadı fişe takılı olarak fanı arada bir devreye girdi ama o da duyulmadı)
    evvelki gün denemek için colin mcrea rally 2.0 kurmuştum
    eski bir oyundu ama olsun 1280*800de çalıştırdım
    tabii fanı çalıştı aletin

hocam sende kxa vardı dimi?
  • EVET VAR ESTETİK ÖNEMLİ DEĞİL DİYORSAN GÜZEL ALET
    BİRAZ KASA GICIRDIYOR ÖZELLİKLE YAZI YAZARKEN
    ELLERİMİ KASAYA DAYAYARAK YAZDIĞIMDA SAĞ ELİMİ DAYADIĞIM KISIMDAN BAZEN SES GELİYOR
    SANKİ OYUNCAKMIŞ GİBİ DURUYOR
    AMA DİİL
    Bİ DE LCD EKRANIN ARKASI YANİ DATRON SEMBOLÜNÜN OLDUĞU YERE BİRAZ BASTIRINCA ESNEME OLUYOR YANİ ÜSTÜNE AĞIR BİŞEY KOYMAYIN YANLIŞLIKLA ÜZÜLÜRSÜNÜZ
    GENELDE GÜZEL AMA BÜYÜK VE TAŞINABİLİR OLMA ÖZELLİĞİNİ YİTİRİYOR
    AMA MASAÜSTÜNE DE KOYUNCA YAKLAŞIK 17" MONİTÖR BOYUTUNDA OLDUĞUNDAN ÇOK ZEVKLİ OLUYOR KULLANMASI
    BENDEKİ KXA 1.73GHZ 1GB RAM 80GB HDD VE WIRELESS VAR
    PİL ÖMRÜ DE GÜZEL 3-4 SAAT ARASI DEĞİŞİYOR NE KADAR YOĞUN İŞLEM YAPTIĞINIZA BAĞLI
    ÖRNEĞİN ZORLU BİR KURULUM SIRASINDA 2.5 SAAT PİL ÖMRÜ VAR DİYORDU (CDROM SON HIZ ÇALIŞIYORDU HDD DEVAMLI FAALDİ VE FAN BİLE DEVREYE GİRMİŞTİ) KURULUM BİTTİ TEKRAR BAKTIM 4 SAAT DİYORDU
    AMA DOOM 3 FAR CRY VS OYNAYACAĞIM DİYORSAN KXS VERSİYONU BU İŞ YAPILMIŞ GO6600 GRAFİK İŞLEMCİ VAR

• arkadaşlar en önemli sorun şu ki ısınıyor mu bu makine, tüm sayfaları okudum net bişey çıkartamadım, ben mebin toshibasını kullanma şansı buldum, 1.5 saat sonra ancak ısındı ama rahatsız edici bi ısınma değil bu, ben bu makinayla oturup 3 saat oyun oynamayı dda düşünmüyorum ama , işlemciyi zorladığım takdirde fazla mı ısınır endişem bu.. kullananlar cevap verirse sevinirim, teşekkürler
    Ben kxa'yı inceledim, malzeme kalitesi olarak bi toshiba olamıo tabi ki ama casper gibi de diil şimdi..ortalama diyebiirim, ama ısınma önemli...

Bir de fan çok sık ve de sesli mi çalışıo acaba, toshiba bu konuda oldukça tatmin ediciydi, fan arasıra fısss yapıp susuodu, tabi oyun oynamadık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jobo_Couerto -- 8 Haziran 2005, 17:06:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

BEN 1.73 1GB RAM 80GBB HDD WİRELESSLI ALDIM
    MEMNUN OLMADIĞIN BİR KAÇ ŞEY VAR
    1)ANTİCORE ARKADAŞIN YAZDIKLARINDAN UMUTLANIP DERİ BİR TAŞIMA ÇANTASI BEKLEMİŞTİM AMA NAYLON KUMAŞTAN DATRON MOBİLE MARKALI Bİ ÇANTA GELDİ
    2)KLAVYE EMANET DURUYOR (BU TAMAMEN GÖRSEL ÇÖKME FALAN YOK AMA KARDEŞİME ALDIĞIM ARÇELİK NOTEBOOKUN TUŞALRI DAHA KALİTELİ BİR GÖRÜNÜME SAHİPTİ ONDA DA 1.6HZ 2MB ÖNBELLEKLİ İŞLEMCİDEN VAR 400MHZ 855ÇİPSETLİ AMA RAM 256)
    3)ELLERİMİ KASANIN ÜSTÜNE KOYUNCA(YAZI YAZARKEN) SAĞ BİLEĞİM KASA DEYDİKÇE Bİ ÇITIRTI OLUYOR PLASTİK KASADAN DOLAYI
    AMA BUNLAR UFAK ŞEYLER
    GENEL OLARAK HIZLI Bİ ALET AMA BAZEN TOUHPAD HIZLI TEPKİ VERMİYOR VE ELİMİ GEZDİRMEME RAĞMEN OK OYNAMIYOR EKRANDA BU GENELDE BİR UYGULAMA AÇILIRKEN YANİ İŞLEMCİ YOĞUNKEN OLUYOR
    4)15.4 WİDE EKRAN GÜZEL DE (17 MONİTÖRE YAKIN GÖRÜŞ SAĞLIYOR) TAŞINABİLİR BİR CİHAZ İÇİN BİRAZ BÜYÜK
    YİNE DE GÜZEL ALET
    TAVSİYE EDERİM AMA YUKARIDAKİ KONULARI DÜŞÜNÜN SİZİN İÇİN ESTETİK ÖNEMLİ İSE BEN NOTEBOOKUMU DÜŞÜRÜRÜM SAĞLAM BİŞİ ALAYIM DERSENİZ ALMAYIN :)

Arkadaşlar size baştan beri anlattığım olay budur. 2, ve 3 maddelere bizzat şahit oldum. Bana mouse nin kesikli heraketi sistem şişmesi gibi gelsede aslında bir touchpad hassasiyet hatasıdır. Ama bu sorunlardan başkalari bahsetmediklerine göre sanıyorum her makinada olmasa gerek. Yoksa diğer arkadaşlar ozdil gibi ayrıntıya girmek mi istemiyor. Bence bu şimdilik basit sorunlar gibi dursada ileriki dönemlerde çok baş eğrıtacak şeyler...

• hepinize selamlar,
    3 gün önce mavi bilgdan datron aero modelini aldım.

-fanı gerçekten çabuk devreye giriyor ve toshibadan daha sesli çalışıyor.
    -malzeme kalitesi toshibadan kötü
    -dahili speakerların ses kalitesi mükemmel, 5.1 optik çıkışı henüz denemedim
    - irda, card reader problemsiz çalışıyor.
    -ekranı çok hoş
    biraz ısınıyo

birazdan pcmark04 yapcam, sonucu yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.