Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

quote:

Performans benim için önemli. Yalnız alacağım Datron'da 1024Mb RAM'li ve harici ekran kartlı olmalı (128mb'lık). ONboard ekrankartlı modelleri (Ram'den güç alan) tercih etmeyin.

O ZAMAN PARAYI BAYILIP KXS SERİSİ ALICAN KARDİŞ
    BEN DÜN AKŞAM KXA (ONBOARD EKRAN KARTLI) 1.73GHZ 1GB 80GB HDDLİ MAKİNAMDA
    3D2001SE ÇALŞITIRDIM
    4975-4830 ARASI PUANLAR ALDIM (TAHMİN ETTİĞİNİZ GİBİ İLK TEST 4975 İDİ VE ADAPTÖR TAKILI İDİ)
    AYNI PROGRAM AMD XP2000+ 256 RAM 80GB HDD GEFORCE 5200Lİ (128RAM) SİSTEMDE 6970 PUAN VERMİŞTİ
    YANİ OYUN OYNAMAK İÇİN KXS YA DA DESKTOP KULLANICAN...
    BU ARADA BENDE AÇILMAMA GİBİ BİŞİ HİÇ OLMADI
    AMA BEN YİNE DE YENİDEN XP KURUCAM
    BANA BENİM BİLGİSAYRCIM LİSANS GEÇ GELİYOR DİYE XP PROF KURMUŞ Bİ DE HDDİ 2YE BÖLMÜŞ
    TİLT OLURUM BEN ÖYLE 1.DE AZ BİR YER KALIR 2.DE DE AZ Bİ YER KALIR TEK HDD OLSA İŞİMİ GÖRECEK

• arkadaşlar bu tüketici hakları geyiğine göre, biz bu makineyi siparişle diil de mağazdan alsak 15 gün içinde beğenmeyip geri verme hakkımız olmaz mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

NERO 6.6.10 U NERDEN BULURUM? YENİ Bİ CD YAZICI MI ALMAK LAZIM BUNUN İÇİN?
    BENDE 5.5.9.9 VAR BUNU KURUNCA SİSTEMDEKİ CD YAZICIYI ALGILAMADI

5.5.9.9 baya eski bir versiyon. her marka yazıcıyı görmeyebilir.http://www.nero.com/en/ den 6 yi cekip deneyebilirsin(tabi trial). trial olmayan icin kazaa,dc+ tan falan bakarsin.
  • arkadaşlar bugun gidip carrefourdan acer 64 biti ( 5000 modeli yoktu 4000 olan)
    inceledim.
    daha once de KXA yı ufotekte incelemiştim.
    karşılaştırma yapabiliyorum rahatlıkla.

walla kasası duruşu kalitesi vs. derken
    ben kesinlikle vazgeçtim datrondan. ( şahsi kanaatimdir. datron alan arkadaşlara hayırlı olsun. kimsenin adamı degilim vs.vs.)

ya boyle bir alette biraz görsellik de olmalı derim. performans ağır basacaksa desktop zaten en ideali...
    vs vs...

oyun zaten pek oynamıyorum daha da hiç oynamam .
    PS. fifa99 oynayamam mı acer da?
  • farketmez .
    hatta int. üzerinden almak daha avantajlı .
    int.den alınan ürünlerde koşulsuz iade hakkı var.

quote:

Orjinalden alıntı: Jobo_Couerto

arkadaşlar bu tüketici hakları geyiğine göre, biz bu makineyi siparişle diil de mağazdan alsak 15 gün içinde beğenmeyip geri verme hakkımız olmaz mı??

• laptop la oyun oynamak ne kadar zevkli olur onu bilemem de.
    oyun oynamak istiyosan ps2 alırsın.(300 ytl)
    acer+ps2 = 170 ytl ye gelir ki.

tam manasıyla oyun da oynayabilirsin !
    veya mebin toshibasıyla
    toshiba+ps2 = 1450+300 = 1750 ytl

quote:

Orjinalden alıntı: kharon

arkadaşlar bugun gidip carrefourdan acer 64 biti ( 5000 modeli yoktu 4000 olan)
    inceledim.
    daha once de KXA yı ufotekte incelemiştim.
    karşılaştırma yapabiliyorum rahatlıkla.

walla kasası duruşu kalitesi vs. derken
    ben kesinlikle vazgeçtim datrondan. ( şahsi kanaatimdir. datron alan arkadaşlara hayırlı olsun. kimsenin adamı degilim vs.vs.)

ya boyle bir alette biraz görsellik de olmalı derim. performans ağır basacaksa desktop zaten en ideali...
    vs vs...

oyun zaten pek oynamıyorum daha da hiç oynamam .
    PS. fifa99 oynayamam mı acer da?

• BENİM CİHAZI 2150YTLYE ALDIM
  • Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.
    4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
    Kabul Tarihi:06.03.2003
    Madde 23- Bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak çıkacak her türlü ihtilaflara tüketici mahkemelerinde bakılır. Tüketici mahkemelerinin yargı çevresi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir.
    ARKADAŞLAR TÜKETİCİNİN KORUNMASI YASASI İSTER ELDEN İSTERSE İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ OLSUN HER DURUMDA 1 AYLIK BİR SÜRE İÇİNDE MALI GERİYE VERMEYİ ÖNGÖRÜYOR. SATICI BUNU ALMAZSA CEZAİ YÜKÜMLÜLÜKLERLE KARŞI KARŞIYA. TÜKETİCCİ MAHKEMELERİ KOLAY KARAR VERİYOR. SATICI YASAYA UYMAZSA TOPTANCI, ÜRETİCİ SORUMLU. b:İLGİLERİNİZE

• arkadaslar datronumu servisten dun aksam aldım. acıp fanı falan temizlediklerini,işlemci vs yi incelediklerini anormal bir durum görmediklerini söylediler. yeniden xp kurmuşlar. 3dmark05 ve nfsu2 ile testler yapmışlar. kilitlenmemiş. benden de test etmemi istediler. ben de olayı biraz abartarak test ettim. hem 3dmark05 te hem de nfsu2 de kilitlendi.

3dmark05 ile arka arkaya 4 game testi yaptım. kilitlenmedi. 5. de ilk demoda kilitlendi. (4.testte en düşük puanı almıştı.)

ardından 5-10 dk sonra nfsu2yi açtım. 10 turluk biryarış ayarladım. 640*480 %75 detay da, kafa kafaya çarpma gibi ekran kartını zorlayacak şekilde oynayarak test ettim. 8. turda kilitlendi.

datron sahipleri sizden ricam imkanınız varsa bu tip bir test yapabilir misiniz? servise yine bildiricem.

• yav hakkaten arkadaşlar dfear'ın sorduğu önemli, hem almışlar için hem de biz almayı düşünenler için...
  • ben cok fazla zorlamadım makinamı ama 1.5-2 saat pes4 oynadım bi sorun cıkmadı.işletim sisteminden de olabilir.bilg acılırkende bi sorunla karsılasmadım.yani bende hersey guzel gidiyor şimdilik.bi gelişme olursa haber veririm.size önerim en ufak bir problemde gidin danısın adamlara.
    ısınma konusunda bi problem de yasamadım.touchpad in sol tarafında biraz ısınma oluyor okadar.o da galiba hdd den kaynaklanıyor.oda normal bişi.kafanıza takmayın onu.önemli olan klavyenin sol ustundeki yer.cpu orda sanırım.ordaki ısınma onemli
  • Kxa yı biraz kurcaladım. Oyun işi imkansız. kxs muadili tynosoruz :) (herneyse) 1500 $ a 512mb ram wifili 1.6 intel m işlemci canta,ıvır zıvırıyla birlikte aldım. alet çok iyi bu paraya bu kadar nasıl oluyo dedirtiyor.
    Şu an için ekran artından veya ramden kaynaklan bir problemim var. alet 3d rendering yapamıyo
    2d de belirgin bir problem yok. sadece 1 cm boynda ince renkli dikey çizgiler çıkıo
    Full tırstım, sıçtık dedim.
    alet güzel bir kız gibi biraz naz yapıyo galiba

Telefon açtım güzel esnaf tonunda halledileceğinin sinyallerini aldım. Şu an için fazla tırsmıorum. Yarın bakalım ne olcak.
  • ARKDAŞLAR DÜN KADIKOYE GITTIM. MONSTER LAPTOPU SATAN FOKUSSHOP'A UGRADIM ADAMLAR DATRONUN 1.73 SONOMA KXS MODELINI MONSTER ADI ALTINDA 1299$+KDV YE SATIYORLAR... (DATRONDAN TEK FARKI DATRONUN HDD'SI 60 MONSTERIN 80 GB) LAPTOPU DENEMEK ICIN OLDUKCA FIRSAT BULDUM.. DOOM3 AÇTIM, OYUNDA HIÇ TAKILMA YOK..HATTA OYUNDAYKEN FAN BILE ÇALIŞMIYOR, ACAIP DERECEDE ILGINC BI DURUM COK SESSIZ.. BEN OYUNLARDA FAN KASAR ZANNEDIYORDUM. HERNEYSE, NFS2YI DE DENEDIM HIÇ TAKILMA OLMADI 128 MB GEGORCE 6600 EKRAN KARTI VAR ÜZERİNDE (AYRI) SANIRIM PIYASADAKI BUTUN OYUNLARI OYNAR. BU EKRAN KARTI HAKKINDA COK BİLGİM YOK AMA 16X DI SANIRIM? BİLEN Bİ ARKADAS BİZİ BİLGİLENDİRSİN.. SONUC OLARAK LAPTOPU YARIM SAATTEN FAZLA INCELEDIM, CARD FINANSA 6 PEŞIN TAKSIT YAPIYORLAR.. HDD SAMSUNG KULLANIYORLAR, DIGER PARCALAR ZATEN INTELIN. (RAM'I SORMAYI UNUTTUM) BI DAHA KI GIDISIMDE LAPTOPUN EKRAN KARTI/HDD/RAM TEST SONUCLARINI ALMAK ISTIYORUM. BIRI BANA YARDIMCI OLSUN.. ŞİMDİ ARAMAYIM 2 SAAT, BANA PROGRAMI NERDE BULABİLECEĞİMİ VE İSMİNİ SÖYLERSENİZ MAKİNEYİ TEST EDİP BURDA YAZABİLİRİM... SAYGILAR

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=UN413MNS01

DVD-RW Dual Layer
    128 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 bağımsız ekran kartı
    SONOMA 1.6GHz/533
    512 MB DDR2/533
    80GB/5400rpm
    15.4" WXGA

(NOT: YALNIZ GARANTI KONUSUNDA NE KADAR İYİLER BİLEMİYORUM, SONUÇTA ADAM BENİMLE BAYA Bİ İLGİLENDİ AMA LAPTOP BOZULDUGUNDA DA BU SEKİLDE İLGİLENİR Mİ YA DA Bİ ARIZASI CIKSA DEĞİŞTİRİR Mİ BİLMİYORUM, KLAVYESI AYNI DATRON GİBİ İÇİNE ÇÖKÜYOR.. BU MESELEYI NOTEBOOKUN İCİNİ ACMADAN SADECE KLAVYEYI SOKUP İCİNE Bİ KAC DESTEK KOYARAK HALLEDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ...)

• quote:

Orjinalden alıntı: burap

ben cok fazla zorlamadım makinamı ama 1.5-2 saat pes4 oynadım bi sorun cıkmadı.işletim sisteminden de olabilir.bilg acılırkende bi sorunla karsılasmadım.yani bende hersey guzel gidiyor şimdilik.bi gelişme olursa haber veririm.size önerim en ufak bir problemde gidin danısın adamlara.
    ısınma konusunda bi problem de yasamadım.touchpad in sol tarafında biraz ısınma oluyor okadar.o da galiba hdd den kaynaklanıyor.oda normal bişi.kafanıza takmayın onu.önemli olan klavyenin sol ustundeki yer.cpu orda sanırım.ordaki ısınma onemli

pes4ü hiç denememiştim. elimde de yoktu. sen deyince trial indirdim. bilgisayar 2-3 saattir açıktı. ama msn, explorer, acrobat falan çalışıyordu sadece.

bir gol yedim ve bilgisayarım sanırım dayanamadı yediğim gole ve kilitlendi. çok da rahat oynatıyor gibi gözüküyordu açıkçası ve nfsu2 den daha kasıcı bir oyun değil sanırım(hiç bilgim yok pes4 hakkında).

servise zaten gotureceğim de, hdd ye zararı olacak diye tırsıyorum habire powerdan kapatmak zorunda kalmanın.

bir de servisten geldikten sonra fan sesi ve hdd den gelen seste azalma hissetmiş sevinmiştim. linux ve kendi xp kurulumumdan daha az ses çıkıyordu doğrusu. klavyeyi de gayet sağlam bir şekilde halletmişlerdi.

sanırım şanssızlık bizi buldu.

quote:

Orjinalden alıntı:

Kxa yı biraz kurcaladım. Oyun işi imkansız. kxs muadili tynosoruz :) (herneyse) 1500 $ a 512mb ram wifili 1.6 intel m işlemci canta,ıvır zıvırıyla birlikte aldım. alet çok iyi bu paraya bu kadar nasıl oluyo dedirtiyor.
    Şu an için ekran artından veya ramden kaynaklan bir problemim var. alet 3d rendering yapamıyo
    2d de belirgin bir problem yok. sadece 1 cm boynda ince renkli dikey çizgiler çıkıo
    Full tırstım, sıçtık dedim.
    alet güzel bir kız gibi biraz naz yapıyo galiba

Telefon açtım güzel esnaf tonunda halledileceğinin sinyallerini aldım. Şu an için fazla tırsmıorum. Yarın bakalım ne olcak.

thorri' ye : bu "1 cm boyunda ince renkli dikey çizgiler" çıkarken alet kilitleniyor mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfear -- 9 Haziran 2005, 18:23:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

ARKDAŞLAR DÜN KADIKOYE GITTIM. MONSTER LAPTOPU SATAN FOKUSSHOP'A UGRADIM ADAMLAR DATRONUN 1.73 SONOMA KXS MODELINI MONSTER ADI ALTINDA 1299$+KDV YE SATIYORLAR... (DATRONDAN TEK FARKI DATRONUN HDD'SI 60 MONSTERIN 80 GB) LAPTOPU DENEMEK ICIN OLDUKCA FIRSAT BULDUM.. DOOM3 AÇTIM, OYUNDA HIÇ TAKILMA YOK..HATTA OYUNDAYKEN FAN BILE ÇALIŞMIYOR, ACAIP DERECEDE ILGINC BI DURUM COK SESSIZ.. BEN OYUNLARDA FAN KASAR ZANNEDIYORDUM. HERNEYSE, NFS2YI DE DENEDIM HIÇ TAKILMA OLMADI 128 MB GEGORCE 6600 EKRAN KARTI VAR ÜZERİNDE (AYRI) SANIRIM PIYASADAKI BUTUN OYUNLARI OYNAR. BU EKRAN KARTI HAKKINDA COK BİLGİM YOK AMA 16X DI SANIRIM? BİLEN Bİ ARKADAS BİZİ BİLGİLENDİRSİN.. SONUC OLARAK LAPTOPU YARIM SAATTEN FAZLA INCELEDIM, CARD FINANSA 6 PEŞIN TAKSIT YAPIYORLAR.. HDD SAMSUNG KULLANIYORLAR, DIGER PARCALAR ZATEN INTELIN. (RAM'I SORMAYI UNUTTUM) BI DAHA KI GIDISIMDE LAPTOPUN EKRAN KARTI/HDD/RAM TEST SONUCLARINI ALMAK ISTIYORUM. BIRI BANA YARDIMCI OLSUN.. ŞİMDİ ARAMAYIM 2 SAAT, BANA PROGRAMI NERDE BULABİLECEĞİMİ VE İSMİNİ SÖYLERSENİZ MAKİNEYİ TEST EDİP BURDA YAZABİLİRİM... SAYGILAR

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=UN413MNS01

DVD-RW Dual Layer
    128 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 bağımsız ekran kartı
    SONOMA 1.6GHz/533
    512 MB DDR2/533
    80GB/5400rpm
    15.4" WXGA

(NOT: YALNIZ GARANTI KONUSUNDA NE KADAR İYİLER BİLEMİYORUM, SONUÇTA ADAM BENİMLE BAYA Bİ İLGİLENDİ AMA LAPTOP BOZULDUGUNDA DA BU SEKİLDE İLGİLENİR Mİ YA DA Bİ ARIZASI CIKSA DEĞİŞTİRİR Mİ BİLMİYORUM, KLAVYESI AYNI DATRON GİBİ İÇİNE ÇÖKÜYOR.. BU MESELEYI NOTEBOOKUN İCİNİ ACMADAN SADECE KLAVYEYI SOKUP İCİNE Bİ KAC DESTEK KOYARAK HALLEDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ...)

Arkadaşım sana gerçekten teşekkür ederim incelemek istediğim bir üründü fakat ben ankaradayım eğer test sonuçlarını bizimle paylaşırsan gerçekten çok sevinirim.

indirmek için açılan sayfada en altta "I AGREE" ye bas yeter.

3dmark 2001
    http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=320&file=5&evp=977d90419ed3c84bc57d75cd5600ae5d

3dmark 2003
    http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=576&file=4&evp=f965a5979de66fb62ebb7e24dc0f8839

3dmark 2005
    http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=874&file=4&evp=765edff24477dbc6d99bc0b6b112b9ac

PcMark 2004
    http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=703&file=4&evp=a0cb47f94c1d0eb6eea9f609ba07efea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 9 Haziran 2005, 18:26:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

Arkadaşlar bütün yorumlardan sonra söyleyebileceğim şu. Datron almaya karar verdim. Kasası, klavyesi ve görünüşü çok havalı ve kaliteli olmayabilir. Nazik kullanırım. Performans benim için önemli. Yalnız alacağım Datron'da 1024Mb RAM'li ve harici ekran kartlı olmalı (128mb'lık). ONboard ekrankartlı modelleri (Ram'den güç alan) tercih etmeyin.

Not : Forum'larda Ankara Mavi Bilgisayar'ın personelleri dolaşıyor. Bana tanımadığım birinden bir e-mail geldi Ankara'ya gel Mavi Bilgisayar'dan Datron al ben sana yardımcı olurum tarzında. Be birader sen kimsin bana niye yardımcı olacaksın

Arkadaşlar bazı Datron yorumlarına dikkat! Bunları satıcılar yazıyor olabilir

ben bu tespiti cok öncelerde yapmıstım ak_onair ama kimsi tiye almadı

• tamam dostum sen hiç kafanı takma yarın gidiyorum fokusa tekrar.. ama bu programların nasıl çalıştıını bilmiyorum:) 4 tane program vermişsin, tek tek hangisinin ne işe yaradıını yazar mısın ben dosyaları indirene kdr, hangisi ekran kartı için hangisi hdd için.. ve nasıl çalıştırmamız gerekiyor onu da söylersen sevinirim, gerçi kesin kolay bişeydir:) yine de bi soriim dedim.
  • BU FOKUS BİLGİSAYARDAKİ MAKİNALARA BAKINCA AYIN GOLÜNÜ YEMİŞ GİBİ HİSSETTİM KENDİMİ
    UFOTEKİN SERVİS AĞI VE GARANTİ KONUSUNDAKİ GÜVENİRLİĞİNE Mİ VERDİK BİZ BU FİYAT FARKLARINI
    ORDAKİ MAKİNALAR ÇOK İYİ ÖZELLİKLERE VE DÜŞÜK FİYATLARA SAHİP MORALİM BOZULDU
    YANİ UCUZUN DA UCUZU VARMIŞ...
    BU ARADA BEN MAKİNEMİ KİTLEMEYİ BECEREMEDİM DAHA (HOŞ NFSU2 DE KURMADIM HENÜZ)
    AMA 3D2001SE Yİ ÜÇ KEZ ARD ARDA ÇALIŞTIRMIŞTIM...(DEVAMLI FAN ÇALIŞMIŞTI)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

tamam dostum sen hiç kafanı takma yarın gidiyorum fokusa tekrar.. ama bu programların nasıl çalıştıını bilmiyorum:) 4 tane program vermişsin, tek tek hangisinin ne işe yaradıını yazar mısın ben dosyaları indirene kdr, hangisi ekran kartı için hangisi hdd için.. ve nasıl çalıştırmamız gerekiyor onu da söylersen sevinirim, gerçi kesin kolay bişeydir:) yine de bi soriim dedim.

ilk üçü ekran kartını ölçer, birincisi directX 8, ikincisi hem directX 8 hem de directX 9, en önemlisi ise üçüncüsü directX 9'u destekleyen oyunların testi...

Dördüncüsü ise hem işlemciyi, hem RAM'leri, hem de HDD'yi ölçer.

Çalıştırılmasında bi şey yok indir, notebook'a yükle, başlat ve test ettir ortalama 10'ar dakka sürer.
    Bakalım gerçekten de "CANAVAR"'mıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 9 Haziran 2005, 19:20:10 >

• peki hepsinin ortalama test süresi mi 10 dk.. çok fazla bu 1-2 dakkada göstermez mi sonuçları, yani o kdr fırsat bulabilcem mi incelemeye bilmiyorum. bi de sonuçları herhangi bi dosyaya kendini kaydediyor mu? yoksa ben kafamda mi tutiim :)
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.