Şimdi Ara

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYE HAKARET EDEBİLİR Mİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
50.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aynakolik

ARKADAŞLAR BENİM 5.SINIFDA OKUYAN BEDEN DERSİNDEN MUAF BİR YEGENİM VAR YEĞENİM VE BİR ARKADAŞI BUGÜN BEDEN DERSİNDE ÖĞREMENLERİ TARAFINDAN SPOR SALONUNU TEMİZLEME GÖREVİ VERİLMİŞ ARKADAŞLARI BEDEN DERSİNİ YAPARKEN BUNLARDA TEMİZLİK YAPIYORLARMIŞ YERLERİ SÜPÜRÜP EŞYALARI YERLEŞTİRİP DÜZELTME GÖREVİ FAKAT ÖĞRETMEN BİR YANDAN ÖĞRENCİLERE DERS VERİKEN BİR YANDANDA ÇÖPCÜLER , SALAKLAR , TEMİZLİKÇİLER YAPIN İŞİNİZİ DİYE HAKARET ETMİŞ SİZCE NE YAPMALIYIZ ÖGRETMENİ ŞİKAYETMİ ETMELİYİZ YOKSA NORMAL DEYİP GECMELİMİYİZ.BU ARADA ÇOCUKLAR ÇOK ÜZÜLMÜŞLER HEP AĞLAMIŞLAR OKULA BİLE GİTMEK İSTEMİYORLAR ARKADAŞLARIMIZIN GÖZÜ ÖNÜNDE REZİL OLDUK DİYE VE BU ÖĞRENCİLER KIZ VE OKUL BİRİNCİSİ ÇOCUKLAR LÜTFEN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

öğrenciler hiç bir şekilde hizmetli gibi görevlendirelemez. temizlik, hizmetlilerin görevidir bu hiç bir şekilde hoş görülmemeli. müdüre şikayet edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Öğretmen öğrenciyi azarlamaz.
    -Öğretmen öğrenciyi uyarır,
    -Öğretmen öğrenciyi bir daha uyarır,
    -Öğretmen öğrenciyi son kez uyarır,
    -Öğretmen öğrenciyi azarlar.

Hadi Canim Hangi Öğretmenler Ya Onlar? Niye Bize Hiç Denk Gelmedi... Bırak Allah Aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga

yeri gelmişken bir sorum var

bir anadolu lisesinde öğretmen öğrenciye pezeve..k, şerefsiz diyorsa bunu şikayet etsek cezası ne olur?

Alıntıları Göster
    hakarete karşıyım ama dayaktan yanayım.Biz zamanında dayak yedikte ne oldu?gurursuzmu olduk,aşşağılandıkta aşşağıdamı kaldık yoksa dayaktan psikopatmı olduk?
    yidik dayağı adam olduk.
    Allah razı hocalarımdan.
    şimdiki öğrenciler bizim yediğimiz dayağın 10 katını hak ediyorda atan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

hakarete karşıyım ama dayaktan yanayım.Biz zamanında dayak yedikte ne oldu?gurursuzmu olduk,aşşağılandıkta aşşağıdamı kaldık yoksa dayaktan psikopatmı olduk?
    yidik dayağı adam olduk.
    Allah razı hocalarımdan.

Alıntıları Göster
    Eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

yidik dayağı adam olduk.
    Allah razı hocalarımdan.

• quote:

bir anadolu lisesinde öğretmen öğrenciye pezeve..k, şerefsiz diyorsa bunu şikayet etsek cezası ne olur?

Alıntıları Göster
    Şikayetten bir şey çıkmazsa güzelce bir dayak gerekir öyle hocaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N4O1

Şikayetten bir şey çıkmazsa güzelce bir dayak gerekir öyle hocaya.

Alıntıları Göster
    Öğretmen de bir insandır.
    Öğretmenin de sıkkın ve üzgün zamanları olabileceği gibi hataları ve ayıpları da olabilir.

Profesyonel bir eğitimci uzmanlık alanından ekmek yiyen kişi demektir. Kendisini sürekli geliştiren kişi demektir. Yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışan kişi demektir.
    Yöntem ve teknikler elbette ki farklılık arz edecektir lakin anlattığınız kadarı ile her öğretmenin profesyonel olamayacağını fark ettiğimiz gibi sizin bakış açınızdan hareketle bu eğitimcinin de eğitimcilik vasfına gölge düşmüştür.

Ne kadar kalabalık sınıflara giriyor olursa olsun, ne kadar gergin olursa olsun, ne kadar sıkıntılı olursa olsun dayanabilecek takati kalmadıysa izin alıp gitmelidir, kapıyı vurup çıkmalıdır ki bu gibi olumsuzluklarını asla öncelikle yaratanın sonra ailelerinin emaneti olan yavrularına asla yansıtmamalıdır.

Bu konuda izleyebileceğiniz en sağlıklı yol; okul idaresi ile durumu paylaşmanızdır. Öğretmen ile bu kızgınlık ve kabul edemeyiş içerisinde yüz yüze gelmeniz sağlıklı olmayacaktır. Eğer öğretmen dediğiniz gibi düşüncesel ve mesleksel anlayış içerisinde bu çöküntüyü gerçekten yaşayan bir kişiyse size de hakaret edebilir. Bu nedenle okul idaresi ile durumu paylaşın ve onların size gösterecekleri doğrultuda hareket edin.

Sorunlar elbette ki konuşularak aşılabilir. Öğretmenin inkarı, diğer öğrencilerin şahitliği söz konusu olursa ki bu durumda da idare gerekli görüşmeleri gerçekleştirir ve önemleri alır.

Bu zihniyetteki bir kişi gerçekten var ise ilk şikayet eden siz değilsinizdir bu nedenle idarenin yaklaşımından olayın gerçekçilik düzeyini algılayabilirsiniz.

Kimse kusura bakmasın, bu yazdıklarım belki de bazı kişileri şaşırtabilir, bir öğretmen nasıl bu cümleleri kurabilir diyebilir ama unutmamak gerekir ki insanın olduğu her yerde yanlışlıklar baş gösterecektir.

Öğretmen, mesleğinin adından ötürü değil o mesleğe layık olabildiği ölçüde saygıyı hak eder.

Uzun oldu. Başınızı ağrıttım.
    Görüşürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 26 Aralık 2009; 16:17:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tavuklu Pilav

Bugün çok acayip bi olay oldu bizde de.

Beden dersinde top oynatmıyodu bize bu dümbük.

İşte buradakilerin eğitim anlayışı bu, bir forum üyesi öğretmenine bu ifadeyle hitap ediyor

kimsede tepki koymuyor ama işi öğretmen yapınca muştayla öğretmenler odasına girenler var

(dikkat etsin o muştayı bir yerine monte etmesin öğretmenleri) (bana bu cümleyi kurma hakkını öğretmenler odasına muştayla girmeyi düşünen öğrenci verdi)

Gençler öğretmen de olsa oda bir insan, etten kemikten ve duygulardan oluşuyor, sizin yaptığınız terbiyesizlikler vb sınıf ortamını bozan davranışlarınız

karşısında bazen gayri resmi metodlar kullanmak zorunda kalabiliyor, burada sürekli olumsuz davranışlar sergiyeleyen öğretmenleride örnek verip durmayın

her meslekte vardır yanlış yapan, davranan ama nedir bu öğretmeni döv ağzını burnunu kır dişlerini dök tavırları zaten sizin

şikayetçi olduğunuz şeylerde öğretmenin o şekilde davranması değilmi_ ? sizin ne farkınız var o tür insanlardan?

Ben işin kolayını buldum ne döverim, ne söverim öğrencime yönetmelikte cezası açık ve nettir yaptığı eylemin karşlılığı

anında 3-5 gün uzaklaştırma (dosyaya işlenecek şekilde ) + devamında okul değiştirme vb yaptırımlar ve bu cezalar sürekli dosyasında kalacaktır

her gittiği yerde karşısına çıkacaktır döverek söverek haklı iken neden haksız olayım ki ...

Not: Yazdıklarım ilk mesajdaki olayla alakalı değildir. diğer mesajlara karşılıkltır ilk baştaki olayla ilgili düşüncelerimi ilk mesajda belirtmiştim.

Ekleme : Yukarıda bir arkadaş yazmış "şimdiki öğrenciler bizim yediğimiz dayağın 10 katını hak ediyorda atan yok. " Hak etme konusuna %100 katılıyorum

evde anasından babasından terbiye almamışların terbiyesini verme işinide öğretmene bırakan velilerden kaynaklanıyor bu başı bozuklukta.

Son olarak yüksek lisans tez konum , "Sınıf öğretmenlerinin karşılaştıkları disiplin sorunları ve çözüm yöntemleri" o konuda yaptığım araştırmayı

burada yayınlasam ve sınıflarda terbiyesiz öğrencilerden dolayı yaşanan sorunları görseniz o öğretmenin yerinde olsanız ne yapacaksınız acaba çok merak ediyorum

ama hemen birileri yazar ben öyle yapmam ben böyle yapmam, "bekara karısını boşaması kolay olur"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 26 Aralık 2009; 16:25:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

quote:

Orijinalden alıntı: Tavuklu Pilav

Bugün çok acayip bi olay oldu bizde de.

Beden dersinde top oynatmıyodu bize bu dümbük.

İşte buradakilerin eğitim anlayışı bu, bir forum üyesi öğretmenine bu ifadeyle hitap ediyor

kimsede tepki koymuyor ama işi öğretmen yapınca muştayla öğretmenler odasına girenler var

(dikkat etsin o muştayı bir yerine monte etmesin öğretmenleri) (bana bu cümleyi kurma hakkını öğretmenler odasına muştayla girmeyi düşünen öğrenci verdi)

Gençler öğretmen de olsa oda bir insan, etten kemikten ve duygulardan oluşuyor, sizin yaptığınız terbiyesizlikler vb sınıf ortamını bozan davranışlarınız

karşısında bazen gayri resmi metodlar kullanmak zorunda kalabiliyor, burada sürekli olumsuz davranışlar sergiyeleyen öğretmenleride örnek verip durmayın

her meslekte vardır yanlış yapan, davranan ama nedir bu öğretmeni döv ağzını burnunu kır dişlerini dök tavırları zaten sizin

şikayetçi olduğunuz şeylerde öğretmenin o şekilde davranması değilmi_ ? sizin ne farkınız var o tür insanlardan?

Ben işin kolayını buldum ne döverim, ne söverim öğrencime yönetmelikte cezası açık ve nettir yaptığı eylemin karşlılığı

anında 3-5 gün uzaklaştırma (dosyaya işlenecek şekilde ) + devamında okul değiştirme vb yaptırımlar ve bu cezalar sürekli dosyasında kalacaktır

her gittiği yerde karşısına çıkacaktır döverek söverek haklı iken neden haksız olayım ki ...

Not: Yazdıklarım ilk mesajdaki olayla alakalı değildir. diğer mesajlara karşılıkltır ilk baştaki olayla ilgili düşüncelerimi ilk mesajda belirtmiştim.

Ekleme : Yukarıda bir arkadaş yazmış "şimdiki öğrenciler bizim yediğimiz dayağın 10 katını hak ediyorda atan yok. " Hak etme konusuna %100 katılıyorum

evde anasından babasından terbiye almamışların terbiyesini verme işinide öğretmene bırakan velilerden kaynaklanıyor bu başı bozuklukta.

Son olarak yüksek lisans tez konum , "Sınıf öğretmenlerinin karşılaştıkları disiplin sorunları ve çözüm yöntemleri" o konuda yaptığım araştırmayı

burada yayınlasam ve sınıflarda terbiyesiz öğrencilerden dolayı yaşanan sorunları görseniz o öğretmenin yerinde olsanız ne yapacaksınız acaba çok merak ediyorum

ama hemen birileri yazar ben öyle yapmam ben böyle yapmam, "bekara karısını boşaması kolay olur"

Alıntıları Göster
    hocam, olayı bir sonraki boyuta taşımışsın.

ibretlik olsun diye:
    okulun adını, seni sallamayan yönetici öğretmenin adını ve beden hocasının adını yaz buraya.
    ilk mesajını da bu bilgilerle düzenle... ilçe milli eğitim müdürlüğüne verdiğin dilekçe hocaya gelene kadar tamponlanır,
    basit şeylerle meb işlem yapsa öğretmenlerin yarısı kalmaz, eğitim sistemi çökerdi. (aynısı diğer temel kurumlar için de geçerli)
    hesabım bitmedi o hoca ile diyorsan, öğretmenlik mevzuatını iyi bil, bi çok açığını yakalayacaksındır, takip et hocayı bi şekilde.
    dilekçelerini çoğalt. ya da seviyemi yeğenimin eğitimi için çekinmeden düşürürüm diyosan,
    beden hocası da yapılı değilse... git ibreti alem modunda... anladın sen onu.
    tabi olayı daha çok bulandırır ama çok etkili bi çözüm olur...

• quote:

Kanıtlanıyorsa öğretmenin memurluktan azline kadar gidebilecek bir süreç başlar..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benim verebileceğim tepkiler;

1) Eğer kimse beni engellemezse öğretmeni hastaneye götrümek zorunda kalırlar

2)İl Milli Eğitime Kadar Giderim (Bu iş için çevrenin olması lazım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Benim verebileceğim tepkiler;

1) Eğer kimse beni engellemezse öğretmeni hastaneye götrümek zorunda kalırlar

2)İl Milli Eğitime Kadar Giderim (Bu iş için çevrenin olması lazım)

Alıntıları Göster
    bir öğretmen olarak cevap vereyim anlattığınız durumda öğretmen yüzde yüz sucludur ve ayrıca bu sucu maaş kesim ceazsıdır ğrenciye ders içeriğinden başa hiç bir angarya iş yaptırılmaz ilgili yönetmelikte avr 2. cisi kardeşiniz söylediğinize göre akıllı bir öğrenciymiş ve rencide olmus bu durumu çözmenin yolu gayte basit fazla hır gür yapmadan insanlara ugrasmadan önce öğretmene gidin bakalım sizden özür diliyor mu eğer dilemiyorsa ve davranışlarını düzelteceğine dair söz vermiyorsa müdürü pas geçin bir sey cıkmaz yazılı dilekçe ile ilgili meb e bildirin ama sunuda söyleyeyim yaptırımı agır olur öğretmen müfettiş soruşturması geçirir ama bu süre uzun sürer öyle 1 ay da çözüme kavuşmaz sonunda ya maaş kesim cezası alır yada memura verilebilecek en buyuk cezayı okul değişim ceazsı alır tavsiyem öğretmenden memnun değilseniz ve çocuk başka sınıfa alışabilcek olgunlukta ise dilekçe ile sınıf değişimi isteyin he bu arada haklarınız arayı öğrenciyken bende cok cektim başarılı bir öğrenciydim sınıfı yüzünden toplu dayaklarda arada bizde gittik öğretmen kontrolü saglamak için bazen incitici sözler söyleyebilir hatta bunun dahah sertlerini aileniz evde söylüyordur ama herseyin kıvamı ve ölçüsü vardır bu konu da örnek ehli sünnet tir bazen toplumun her kesiminde olacağı gibi her meslek dalında olacagı gibi böyle ehil olmayan kişiler cıkabiliyor bence genele yormamak lazım bir kaç arkadaş tüm öğretmenlere böyle hitap etmiş züzüldüm açıkçası tekrar söylüyorum hakkınızı arayın en azından cocuk için bir daha böyle seylerle karsılamazmamanızı umarım selametle..

• quote:

Alıntıları Göster
    Eger gidip müdüre bu durumu bildirirseniz daha dikkatli olurlar.. + Ögretmenin ögrenciye hakaret etme hakkı yok... Bir hoca benim kulagımı çekmi ve hakaret etmişti ilk okul 4. sınıfda.. Bu yüzden mahkemeye verdik.. Ama benimde okul degiştirmem gerekti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rokobatu

Muştayla basardım ben olsam Öğretmenler odasını..

Bir b.k yapamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypothetical

Tabikide edemez. Okul müdürüne şikayet etmeyi dene, işe yaramassa MEB'e dilekçe yaz. %100 öğretmen hakkında bir işlem yaparlar

müdüre sözlü şikayette bulunmakla kalmayın ama dilekçe yazın ve en kısa sürede işleme koyulmazsa üst makamlara gideceğinizide belirtin
    ayrıca bunlada kalmamak lazım eğer hoca erkekse okulda olmaz ama sivide kıstırıp sağlam bi sopa çekmeniz lazım

• quote:

Alıntıları Göster
    Öğretmenle yüzyüze velisi olarak görüşün..Ne kadar zarar verdiğini açıklayın..Okula gelmek istemediğini söyleyin..Eğer karşılık alırsanız orda yere serin (ciddiyim) daha sonra da MEB'e şikayet edersiniz soruşturma açılır bir süre açığa alınır ve ardından tayini çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Öğretmenle yüzyüze velisi olarak görüşün..Ne kadar zarar verdiğini açıklayın..Okula gelmek istemediğini söyleyin..Eğer karşılık alırsanız orda yere serin (ciddiyim) daha sonra da MEB'e şikayet edersiniz soruşturma açılır bir süre açığa alınır ve ardından tayini çıkar..

Alıntıları Göster
    Benimde bu konuda bir sorum olacak .
    Ben Anadolu lisesi öğrencisiyim bizim derslerimiz blok derslerimiz blok ders biçimde oluyor. müzik öğretmeni derse telefonla konuşarak girdi birazda sinirliydi ardından ben sizin yüzünüzden telefonla konuşamıyorum allah sizi kahretsin diyerek sınıftan çıktı. geldiğinde not defterini çıkarıp daha önceden verdiği sözlü notlarını (100) silip yerine 10 yazdı . daha sonra bana allah seni kahretsin , sürekli konuşup duruyosun allah belanı versin lanet şey bu not bile sana fazla dedi ve gerçekten bişey yapmamıştım konuşan ben değildim . Dersde yemeklerimizi bitirmemize izin veriyordu arkadaşımda izni üzerine yemeğini yiyordu onada zıkkım ye lanet şey ne pismişsiniz siz diyerek tüm sınıfın ortasında aşaladı . bunun üzerine müdür yardımcılarına gittik oda bizi müdüreye gönderdi müdüre hocanın derste telefonla konuşmasının zatn yasak oldunu sözlü notlarını değiştiremeyeceğini ve kendisinin öğretmenle konuşacağını söyledi . Bidahaki derste hoca müdürenin yanına gidenleri tahtaya çıkarıp azarladı önce benle konuşmayı deneyin dedi daha zaten kendisinin o sözlü notlarını düzelttiğini bildirdi . notlara bakınca sadece müdüreye girenlerin notları ( bizim ) diğerlerinin 100 olarak yazılmış. çok sinirlendim hocayla konuşmaya gittim bana diğer yazılı notlarınıda silip 10 yazcanı söyledi ( müzik hocası bu bahsi geçen kişi ) o verdiği notun kanaat notu oldunu bana milli meğitime git elinden gelini ardına koyma hiç bi şey yapamazsın dedi bende o verdiğiniz notuda albilirsiniz istemiorum dedim İ
    hoca müdüre gitmiş demediğim bi torba lafla tüm bu hakaretlerinin üstüne beni disipline vermiş gerçekten çok sinirlendim ne yapmam gerekiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Alıntıları Göster
    öğretmen gidip darp raporu alır ve birkaç şahitle savcılığa giderse, görevli memura görevinden dolayı saldırmaktan öttürürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 9 Ocak 2010; 13:30:14 >
  • gitme öğretmene sen kimsinde benim yeğenimi rezil ediceksin, sıkıysa bidaha yap ben seni nasıl rezil ediyorum gör de.

hiçbişey yapamaz. tekrar yegenine bişey dersede arabasının lastiklerini indir

baktınki olmuyo tak kar maskesini okul cıksında kır agzını burnunu. nereye şikayet edicek sende o maske varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 9 Ocak 2010; 13:37:34 >
  • quote:

kınam cezası falan veriler .. baska yere atarlar vesaire..ama etkili bir çözüm isityorsanız dava acın.. ödeyeceği tazminat ile aklı basıan gelir..ağzında cıkanı kulağı duyar.. bir yerde veli öğretmene kıznı arkaya oturtuğu için mal mı ne demiş..öğretmen dava amış.. 7000 tl tazminat.. benzeri durumda sizde mahkemeye basvurun.. hakimin karısnıa cıkınca ,tazminat lafını duyunca nasıl adam olur..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.