Şimdi Ara

Oki mb451 yazici hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
11.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oki mb 451 bugun vatan computerda gordum fiyati ozelliklerine gore cok uygun bu yazici hakkinda ne diyosunuz? Dolumu kolay midir ? Yazici kalitesi nasildir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kalavela kullanıcısına yanıt
    KESİNLİKLE BU YAZICIYI ÖNERİRİM ÇIKTI KALİTESİ ÇOK ÇOK GÜZEL DOLUMU DA GAYET KOLAY FAKAT TEK Bİ İŞLEM VAR ODA MODÜL DEVRE MONTAJI YAPILMASI GEREKLİ HERSEFERİNDE ÇİP DEĞİŞİMİ BAYA MALİYETLİ OLUR.
  • Kalavela ben bu makineyi 216TL gibi değerinin çok altında bir fiyata Gold'daki indirimden faydalanarak aldım. Makineyi şu an kullanıyorum. Malzeme kalitesi baskı kalitesi hızı olarak beni tatmin etti. İçinden bağlantı için usb kablosu çıkmıyor ama makineyi internet kablosuyla modeme bağlayarak bilgisayarla arasındaki bağlantıyı kablosuz şekilde kurabildim. Driverlarını falan kurdum. Ekran panelinin dilini Türkçe'ye çevirdim. Sıkıntısız bir makine yani.
    Piyasada fazlaca bulunan diğer markalardaki chip resetleme olayları falan bu modelde yeni yeni çıkıyor. Şimdilik toner dolumlarında chip değiştirmek zorundayız galiba. Ama o da maddi yönden dert edilecek bir durum değil. 15TL toner dolumuyla çoğu makinede 1000 - 1200 sayfa çıktı alırken bu makinede 15TL dolum + 20TL chip parasıyla 2500 sayfaya kadar çıktı alınabiliyor. Yani oranlarsanız öyle ahım şahım bir ekstra masraf yok ortada.
    Tavsiye ediyorum yani, ben çok araştırdım öyle aldım.

• zarbazen Z kullanıcısına yanıt
    ben goldtakı ınbdırımı kacırdım sımdı o fıyata bulmak ımkansız sanmıyorum ama o fıyata umartım bı daha duser aslında tam aradıgım yazıcı ıdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

Oki mb 451 bugun vatan computerda gordum fiyati ozelliklerine gore cok uygun bu yazici hakkinda ne diyosunuz? Dolumu kolay midir ? Yazici kalitesi nasildir?

Bu makineden bizim ofiste mevcut, fakat wireless özelliği yok. MB451 de wireless yokmuş, MB451w modelinde varmış.

Bizdeki MB451.

MB451 'i wireless olarak kullanmanın yolları var mıdır ?
  • Makineyi modeme kabloyla bağlayın. Makineyi kullanacak cihazlara da driverları ağ seçeneği ile kurun. Ağa kablolu veya kablosuz olarak bağlı olan tüm cihazlar makineyi kullanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz 1985

quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

Oki mb 451 bugun vatan computerda gordum fiyati ozelliklerine gore cok uygun bu yazici hakkinda ne diyosunuz? Dolumu kolay midir ? Yazici kalitesi nasildir?

Bu makineden bizim ofiste mevcut, fakat wireless özelliği yok. MB451 de wireless yokmuş, MB451w modelinde varmış.

Bizdeki MB451.

Alıntıları Göster

ek bilgi olarak; Acces point kullanırsanız ofisin istediğiniz yerinde makinayı wireless olarak kullanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon MG-3550 yazici izlenimlerim
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip

• deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Oki MB451 ve Oki MB451W modeli arasındaki tek fark Wi-fi özelliğidir. Acces Point ten direk kullanamazsınız. Fakat Network üzerinden yazıcıyı ağ yazıcısı olarak kullanabilirsiniz.Bu sayede sadece usb den bağlı bilgisayara bağımlı kalmazsınız. Usb den kullanımda ağa paylaşım verdiğiniz yazıcıda illaki o bilgisayarın da açık olması gerekli ama direk network üzerinden bu sorun ortadan kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan20

Oki MB451 ve Oki MB451W modeli arasındaki tek fark Wi-fi özelliğidir. Acces Point ten direk kullanamazsınız. Fakat Network üzerinden yazıcıyı ağ yazıcısı olarak kullanabilirsiniz.Bu sayede sadece usb den bağlı bilgisayara bağımlı kalmazsınız. Usb den kullanımda ağa paylaşım verdiğiniz yazıcıda illaki o bilgisayarın da açık olması gerekli ama direk network üzerinden bu sorun ortadan kalkıyor.

Bilgi için teşekkürler.

Network modem çok ters bi yerde.

Yazıcı üzerinde ki usb girişe wireless ya da bluetooth takarak ordan bağlayamaz mıyız ofisteki bilgisayarlara ?
  • deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Maleseff...
  • ben anlatamadım galiba .
    Acces Pointin portundan ağ kablosu alıp (1 veya 2 metre uzunluk yeterli olur)diğer ucunu makinanın network girişine takarsanız makina
    yerel ağa wireless bağlanır .(bir makina bir Acces Point ve kablo)
    zaten wifi olan modelde makinanın içinde mini Acces Point var ve bundan çıkan cat 5 kablo main boardın üstünde bulunan 2. bir cat 5 yuvasına takılmış.
    adamlar olayı bu şekilde çözmüşler ,
    benim tavsiyem wireless yapmaktansa modemden cat5 kablo çekerek yerel ağa bağlamanız yönünde ;hem daha ucuz olur hende daha sağlıklı data alışverişi
    yapılır ,makinaya ip numarası atanır diğer pclerede driver yüklenirken bu atanan ip nosu hedef gösterilir herkes yerel ağdan çıktı alır veya tarama yapar.
    wireless bağlantıda modem ile cihaz arasındaki fazla duvar adeti veya sinyali bozacak başka etkenler sinyali düşmesine sebep olur,buda iletişimi etkiler
    yok illada wifi derseniz mevcut makinanızı Acces Point olmadan wifi hale ceviremezsiniz.

• ErkomServis E kullanıcısına yanıt
    anlaşıldı teşekkürler.
  • Bu makineyi okul için optik okuma amacıyla kullanmak istiyoruz.
    OKI MB-451 bu cihazı sormak istiyorum.
    www.dershanemarket.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.dershanemarket.com/oki-mb-451-u35.html
    buradaki fiyatına baktığımda 1.190,00 TL + KDV
    Başka web sitelerinde bakıyorum 500 tl civarı. Aradaki fiyat farkına anlam veremedim. Aynı cihaz değil mi?
    Yoksa beraberinde bir yazılım falan veriyorlar da onun fiyatı mı?

• zarbazen Z kullanıcısına yanıt
    dostum biz de bu yazıcıyı aldık fakat pc de ykeme sıkıntısı yaşıyoruz. nasıl yaptın sen, mesela pdf dosyayı word dosyası yazdıramıyoruz.
  • kalavela kullanıcısına yanıt

ilk toner 7,000 sayfa

sonra dolum veya muadil 15,000 sayfa

oki 1 toner 1000 sayfa
    20000 sayfa drum ömrü

• BEnce alma neden diyeceksin bu yazıcıda drum ve toner ayrıdır. Her 2-3 tonerde drumda değişir ve drum tonerden pahalıdır.
    Değiştirmez isen drumı cihaz silik veya iz bırakarak cıkartır ve sorun yaratır. Benim tavsiyem hp veya canon alman drum ve toner birleşiktir.
    Uzun bir süredir toner ve kartuş satıyorum muadil olarak. Belki türkiyede ki en iyi fiyatları en kaliteli muadil tonerde veriyorumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan20

KESİNLİKLE BU YAZICIYI ÖNERİRİM ÇIKTI KALİTESİ ÇOK ÇOK GÜZEL DOLUMU DA GAYET KOLAY FAKAT TEK Bİ İŞLEM VAR ODA MODÜL DEVRE MONTAJI YAPILMASI GEREKLİ HERSEFERİNDE ÇİP DEĞİŞİMİ BAYA MALİYETLİ OLUR.
    Reset chipine gerek yok

YouTube
    Oki MB472/451/441/492/461/471/491 Toner ve Drum sensörü kapatma
    https://youtu.be/nAcxMAq8Y20

• ayarlar tusuna basip #0103* basip ayarlari degistirerek drum ve toner bittikten sonra kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

sifreler aaaaaa ve 000000

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.