Şimdi Ara

Okul beni resmen soyuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
23.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir okulun kadrolu personelini yani müdür öğretmen vs maaşını devlet vermiyor mu? Veriyor! Hademe vs kadrolu mu bilmiyorum tabi, sanırım hepsi kadrolu değil.

Peki şunu konuşalım.

Bir okulun elektriğini kim ödüyor? Suyunu? Gazlı veya Elektrikli olarak ısınma ücretini? İnternetini?

Örneğin okulların masraflarında indirim oluyor mu? Sayaçları ev yada iş yeri gibi mi hesaplanıyor?

A4 kağıdı kim karşılıyor, sabunu, temizlik alet edevatlarını?

Okullar her yıl niye onu bunu gösterip kayıt parası alıyor?

Yıllardır konuşulan şeyler bunlar, herkes şikayetçi ama kayıtta birileri para veriyor birileri vermiyor ne iş?

Öğretmenler bu forumda kendilerine laf edildiği zaman cevabı veriyor ama başka zaman hiç yoklar.

Yok mu idari personel cevap versin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Eylül 2019; 0:53:9 >
  • hanimbenimkelesigetir kullanıcısına yanıt
    Beni niye alıntıladın kardeşim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be su uniforma kadar bullshit bir olay yok. Ben lisedeyken(2014-2015 civari) millet istedigi gibi esofman kot mot giyip geliyordu. Demek ki sadece Ankara'daymis. Ben ilkokuldayken cok cekmistik uniforma olayindan.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Nasıl Olmuş anlamadım Özür dilerim çıkarttım

• quote:

Orijinalden alıntı: bullfighter

Bak aslanım göndermiş olduğun yönetmeliğin 3.maddesinin 2.bendinde yer aldığı üzere velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okulunuzda üniforma giyilmesi zorunlu ise 4.madde de yer aldığı üzere o üniformayı giyeceksin.Ne yazık ki yanlış politakalar sonucu düzen ve disiplindeki bozulmalar kılık kıyafetle başladı sonuçta da senin gibi okulu,okul müdürünü,parayı uygun olmayan dille eleştirmeye kalkacak bir nesil yetişti.Misal müdürün tipinin konu başlığı ile alakası olmamali (ha sen Burak Özçivit falansan saygı duyarim) Bu arada güzel Türkçemizde felan diye bir kelime yok falan var.
    Yıllar sonra blok attığım ilk kişisin

• Aga müdürün kesin kazancı var. Çünkü bir set şeklinde kıyafet 300 tl olamaz. Benim akrabalarımdan birkaç kişi tekstilci yanlarınada gittim muhabbette ettim işi hakkında bilgi aldım. Bizimkiler anlaştığı firma kesimhaneden kesilmiş kumaşı dikiyor. Malbaşına 2 3 tl kazanıyorlar. Hadi kumaşada 5 tl de hadi paket ücretide 5 tl olsa 13 tl. Hadi perakende satışta kar %100 olsun 30 tl. 4 ile 30u çarp= 120tl Müdür bu satıştan kârın yarısını alsa 90 tl. 2400 kişi ile 90 ı çarp 216bin tl.

Yani müdür yılda 5 3 bin tl maaşın dışında burdan da kazanıyor.

HEMDE 216 BİN TL

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2400x50 = 120000 yapar bunları bırak biraz matematik çalış
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Öğretmenlere senenin başında 1000 lira gibi kırtasiye yardımı verilir.okulun gazını meb verir ama beli bir miktar diye biliyorum

• millete bak ne kadar vurdum duymaz olmuş. Cimer'e şikayet et
  • quote:

Bak aslanım göndermiş olduğun yönetmeliğin 3.maddesinin 2.bendinde yer aldığı üzere velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okulunuzda üniforma giyilmesi zorunlu ise 4.madde de yer aldığı üzere o üniformayı giyeceksin.Ne yazık ki yanlış politakalar sonucu düzen ve disiplindeki bozulmalar kılık kıyafetle başladı sonuçta da senin gibi okulu,okul müdürünü,parayı uygun olmayan dille eleştirmeye kalkacak bir nesil yetişti.Misal müdürün tipinin konu başlığı ile alakası olmamali (ha sen Burak Özçivit falansan saygı duyarim) Bu arada güzel Türkçemizde felan diye bir kelime yok falan var.
    Bir kez daha görüyoruz ki zekayı kullanma ile yaş arasında bir korelasyon yoktur.
    Konuyu açan kardeşimiz 13 yaşında fakat sorgulama yeteneği bu yorumu yazan kişiden daha iyi. Hakkını arıyor yönetmelik okuyor burada kendini bilmez bir artist üstten bakarak yorum yapıyor. Büyük ihtimalle kendisi de öğretmen veya bir okulda idari işlerle uğraşıyor. İşte geldiğimiz nokta bu. Düzgünce anlatmak yerine bak aslanım... Şeklinde başlayan cümle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Şunu konusmanın vakti gelmiş.

Bir okulun kadrolu personelini yani müdür öğretmen vs maaşını devlet vermiyor mu? Veriyor! Hademe vs kadrolu mu bilmiyorum tabi, sanırım hepsi kadrolu değil.

Peki şunu konuşalım.

Bir okulun elektriğini kim ödüyor? Suyunu? Gazlı veya Elektrikli olarak ısınma ücretini? İnternetini?

Örneğin okulların masraflarında indirim oluyor mu? Sayaçları ev yada iş yeri gibi mi hesaplanıyor?

Yıllardır konuşulan şeyler bunlar, herkes şikayetçi ama kayıtta birileri para veriyor birileri vermiyor ne iş?

Öğretmenler bu forumda kendilerine laf edildiği zaman cevabı veriyor ama başka zaman hiç yoklar.

Şuan ki sistem tamamen hükümetin insanları kandırdığı sistem. Eğitim tamamen ücretsiz diyorlar fakat değil. Okulun temizlik personeli için yeterli bütçeyi sunmuyorlar.
    Yeteri kadar kırtasiye yardımı yapmıyorlar. Mesela benim ablam çalıştığı okulda fotokopiyi kendi cebinden çektiriyordu. Velilerden para istiyor veliler vermiyor, hemen şikayet ediyorlar şikayet edilince başı ağrıyor. Pes etti 6 ay boyunca kendi cebinden ödedi. Allah'tan yeni okulu öyle değil. Velilerle anlaştılar yazıcı aldılar. Her öğretmene 1000 TL veriyorlardı sanırım. Devletin verdiği bütçe ile Fotokopisi kağıdı kalemi ek kaynağı vs. bunları karşılaması mümkün değil.

Yüksek sosyo ekonomik düzeydeki veliler biraz daha bilinçli. Bunlara karşı çıkmıyor neler olduğunun gayet farkında. Fakat düşük sosyoekonomik düzeyde birisi ya hani eğitim ücretsizdi diyerek haklı bir isyanda bulunuyor. Olayın özü bu.

• 😂😂😂

• quote:

Bak yavrucum, çocuk 20 liralık tişörte 100 lira vermek istemiyor, vermek zorunda da değil. Almadı diye kimse de onu okula gitmekten alıkoyamaz.

• Bu topraklarda gercekleri orten her turlu sey yapilmaktadir.

Bilirsiniz onlukler vs veya uniformalar . Tum bunlar fakir ile zengin cocuklarinin kiyafetlerinden yanismasi belli olmasina karsi yapilmis sekilci bir cozumdur. Devlet ve kurumlari temel ihtiyaclarda fakir de zengin de kiyafet alabiliyor olacak seviyeye getiremiyor ama bu tur kiyafetler ile dayatmaktalar resmi veya gayri resmi . En kesin dayatttiran da okul yonetimindekiler malum anlasmali firmalarla aralarinda ayrica bir kar payi veya onceden pesin odenmislikleri de vardir . Sanki bu paralar ogrencilerin ihtiyaclarina mi gidiyor?! Hayir cunki zaten okulun demirbaslarina giderlerine vs zaten her bir ogrenciye ayrica fiyatlandiriyorlar veya su su su var lazim siz satin alin gibi ... Bunlarla ilgili yillardir bitmeyen haberleri heryerde her yil bu donemlerde okumaktayiz! Bu tur rezaletler en fazla 1 yil icinde yasanilir ve tekrari Turkiye genelinde hicbir yerde de olmamasi gerekirken anlasilan teorikte yasak olanlar pratikte bir sekilde izin veriliyormus!

Insanlari esitlemek icin tep tiplestirmekteler!

Son yillarda ise turban buna ornektir. Turban veya basortusu veya karacarsaf ile tektiplestirilmesi ile kolay kontrol edilmesi kolay manupile edilmesi durumu ASIL hedeftir.

Yapilan bu tur secis cesit sekilci sistemler patlak veriyor.

Ogrencilere okul kiyafetleri ekstra kulfet olmustur ! ( Sozde fakir ile zengin farki cocguha okulda hissetirilmeyecekmis ama tutmadi cocugun ailesine evine gecimine yansimasi ile daha beter etkilemektedir sonucta aileler cocuklair icin herseyden kisiyorlar cocuklar da bir sekilde eminim bilmesede baska yerlerden kisilmalardan anliyorlardir .... Yani bu sistem de cokmustur niye israr ediliyor ki !/ ) Bircok ulkede kiyafet serbest... Gercekler ile yasanilmadigi icin cozumler de uretilmiyor!

Turbanli kadinlar veya kapatilan kadinlar ozellikle Turbanin Siyasi obje olarak magdur olmalari ile kullanildigi o 1990 lu yillar ve sonralarini iyi hatirlarim... Peruk takiyor altinda turbani var devlet kurumlarina universitlere girip ve girdikten sonra da cikartiyorlardi :) ... Bence peruk taksan da sonucta kadin sacini kendi benliginde sergiliyorsunve pratikte sen basi aciksin ... Samimi bir cizgide olan ( ki bana gore bircok kisiye de gore de yanlis olsa da kabanma sac telinin ortulmesi net bir sekilde sadece ilahi kitapta olmamasi ortada iken ! ) bile hatasinin farkinda degildir.

Gunumuzde turbanli kapali olma pek te mattah erdemlilik kriteri olmaktan cikmistir. Her turlu naneyi yasa disi isleri hatta kabahatleri ( suc olmasa da ! ) yine turbanlilardan da kara carsaflilardan da veya basortululerden de ciktigini gormekteyiz ! ...

Kisacasi topralayacak olursak cocuklar okullarina rahat kendi kiyafetleri ile gitmelidirler. Olayi sadece evlatlarimiz gelecegimiz genclerin kiyafetleri olarak SIG dar acidan ele alinmamasi genel acidan ele alinip o sekilde yaklasilip icraatlerde bulunulmasi ivedilikle sarttir! ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Şunu konusmanın vakti gelmiş.

Peki şunu konuşalım.

Genel olarak bildiklerimi aktarayım;

Öğretmenlerin maaşını devlet öder, temizlik vb. personeli çoğu okulda kadrolu değildir gecicidir. İşKur aracılığı ile işe alınırlar. Genelde sayıları yetersiz olur ve iş gücü çok olacağından bazı okullar Okul Aile birliği işbirliği ile ekstra personel tutabilir.

Okulların elektrik , su vb giderleri devlen tarafından karşılanır. ısınma durumunda ise belirli bir ton kömür vb yakacak gönderilir. Okulun büyüklüğüne göre bu malzemelerin yetmediği durumlar olabilir.

Sayaçlarda indirim olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda net bir bilgim yok. Normalden pahalıya bile kullanılıyor olunabilir.

Bu tarz malzemeler için bir yardım gelmiyor ,okul kendi ihtiyacını kendisi karşılıyor. Okul - Veli İşbirliği bu konuda önemli.

Resmi olarak bir kayıt parası diye bir olay yok. Milli Eğitim Bakanının bu konuda net açıklamaları var.

Kişisel görüşüm ise okullar genelde illa da para diye tutturmazlar, çünkü bunlar zorunlu değil.

Burada Veli işbirliği önemlidir.
    İlk ve ortaokullara maddi olarak bir ödenek gelmiyor. Ör. okul boyanacak para lazım bu okulun cebinden çıkıyor. hava sıcak klima lazım yine okulun cebinden. temizlik malzemesi sabun lazım yine okulun cebinden.

Genelde bazı zengin hayırsever vatandaşlar okullara bağış yapar bu onları bir müddet idare eder ama aksi durumda ise bu iş baya zordur. Velinin elini taşın altına koyması lazım.
    Bu illa para olacak demiyorum ama veliler arasında esnaf vb. olanlar alımlarda destek olmalı. Örneğin elektrikçi vardır arıza montajları ücretsiz yapıveriri. su tesisatçısı vardır bu konuda destek olur. Klima bayisi vardır geliş fiyatına ürün veriri vaeya hediye eder bir tane .gibi....

Veli desteği olmazsa okullarda iş ve işlemlerde hep bir eksiklik olur. Okul aile birlikleri bu yüzden vardır.

• Bende ogretmenim yonetmeligi koymussun güzel. Ancak kilik kiyafet kismina bakarsan okul aile birligi kararina birakildigini görürsün. Okulailebirligi dediğinde müdürün dedigi karari alir zaten. Sonuc olarak belirledikleri kiyafeti (renk şekil olarak) saglamak zorundasin aksi halde disiplin kuruluna sevk edilirsin. Kinama vs vs katlanarak giden bir cezai sistemi var onunda.
    Gidip o konustugun yerden almak zorunda degilsin orasi kesin

Gelelim perde parasi konusuna. O konida eksik bilgin var muhtemelen. Aynen gidip okula sorabilirsin adabinca. Ben 50 ser tl toplasam sunkadar para eder ben daha ucuza yaptiririm oyle yapalim diye konusabilirsiniz mesela. Ama o para perde yada baska birsey olsun ben hicbir okulda zimmete gecirme gormedim duymadim. Bu paralara perde alinmiyordur toner kagit aliniyordur. Eskiyen boya yenileniyordur elinizi yikadiginiz sabun aliniyordur. Okullarin odenegi kisitli arkadaslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikincieldeguven.com

Bu mesaj silindi.
    Lise ye gecince ne yapacaksiniz minnoş lar :). Yonetmelik farkli bizde biraz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.