Şimdi Ara

Okul beni resmen soyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
23.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Kayseride yaşıyorum 8. Sınıfa geçtim Erzincan'dan Kayseriye tasindigimiz için farklı bi okula geçiş yaptım yani 5 6 7 Erzincan 8 Kayseri neyse okul forması alcaz ama şöyle düşündük sadece tişört alcam üstüne uzun kollu herhangibir sweat veya kazak erzincanda 3 yıl böyle yaptım herhangibir yaptırım olmadı müdürüm izin verdi ama burdaki satıcı okulun bize hepsini satmak zorunda olduğumuzu söyledi diyo tişört kazak hırka pantolon 4 ü 300 tl 2012 yılında düzenlenmiş yönetmeliğe baktım öğrencinin okul forması giymesi zorunlulugu gormedim
    Okul beni resmen soyuyor
    Okul beni resmen soyuyor
    Dayım var öğretmen 3 4 yıl müdürlük yaptı öyle bi zorunluluk olamaz diyo yani okul bide 50 tl perde parası istemiş perde la PERDE nüfus 2400 kisi
    Ahanda kanıt 50 × 2400 etti sana 12000 tl biz erzincanda 4 pencere olan perdeye 30 kişi 5er tl verdik zorla kitap parası almışlar milli eğitim bakanlığına şikayet etsem sonuç alirmiyim müdürün gözünü felan korkutsak ciddiyim abi ben 1 yıl için 300 tlmi vereceğim bu nası is bide okul geçen yıl 15 tatil yani 2. Dönem açılmış yani bu yıl herkes 0 dan tişört alcak disiplin yerim vallahi o parayi vermem az para değil buyuttugume bakmayın babam tazminat alıyo durumumuz çok iyi ama yazık günah olmaz böyle iş parası olmayan napcak
    Neyse ben bi yerden haklı cikarmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanimbenimkelesigetir -- 7 Eylül 2019; 22:31:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Afferin len sana kerata. Bu yaşta ne guzel hakkini savunmaya calisiyosun. Yonetmeligi açıp bakmak falan senin yasindaki birinden beklenmeyecek hareket. Okul yonetiminin kesin istedigi ve net olarak belirttiği kiyafetler vardir. Ama satici bunlarin hepsini takim olarak satıyorum falan diyemez. Once gider müdürle konusursun, hocam böyle böyle ben okul tisortunun ustune hirka giysem sikinti olur mu diye. Ha baktin olmaz diyor, hirkayi da alirsin. Sikayet etsen bile sonuç alacagini sanmiyorum. Okul uniformasi gerekliyse sen de almak zorundasin.
    Kes! 13 yaşındaki çocuğa üstten üsten konuşup haddini bildireceğine, bir bilgin varsa yardımcı olmaya çalış. Çocuk diyor ki "anlaşmalı satıcı bize hepsini birden satmaya çalışıyor ve bu toplamda 300 tl yapıyor, durumum iyi ama 300 tl yüksek bir miktar üstüne perde ve aidat parası da isteyecekler ve durumu iyi olmayan pek çok aileyi zora sokacak bir durum bu, bunun bir çözümü yok mudur" diye yardım istiyor bizden. Bir de utanmadan "sen el kadar çocuksun, senin ne haddine de okulu, okul müdürünü ve sizden istenen tutarı eleştirmeye kalkıyorsunuz" demeye getirmişsin. Eğitim kılık kıyafetle olmuyor ve eğitim sistemindeki sorunları da çocuğun sırtına yükleyip "el kadar çocuğa ders vermek" seni mutlu etti mi? Göğsün kabarmıştır kesin. Bu kadar aşağılık olmayı nasıl başarıyorsunuz anlamıyorum..
    Şu tipe bak. Aslanım maslanımlı girişler, üstten üstten konuşmalar, herhangi bir pedagojik bilgiye dayanmayan nesil bu yüzden bozuldu, sizde bozuldu'lu konuşmalar...

Umarım (!) çocuğun olduğunda sen doğru (!) disiplin ve düzenle yetiştirirsin de etliğe sütlüğe karışmayan, haklarını aramayan, savunamayan vur ensesine al ekmeğini bir evladın olur.

14 yaşında haklarını arayan, hakkını savunan bir çocuğa helal olsun demek, yol göstermeye çalışmak yerine haddini bildirmeye çalışmak ancak bu çocuğun bu davranışına imrenen ve eğitim düzeyi düşük aşağılık kompleksinde bir insana yakışır.

Bravo!

Not: Konu yukarı taşınmalı, bunu gören diğer sessiz gençlere, ebeveynlere de örnek olmalı.
    Sen büyüdün de millete ahkâm mı keser oldun ?

Akıl yaşta değil baştadırın en güzel örneği. Konuyu açan kardeşimizi taktir ettim. Ben o yaşta paranın değerini bile bilmiyordum. Sürekli birşeyler isteyip duruyordum.

Ayrıca bu Bulldog mudur nedir, nicki her neyse, bu akıl yaşının pek geliştiğini sanmıyorum.
  • Öne cikarirmisiniz herkes görsün

• ilce veya il meb'e git. Şikayette bulun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam müdürlere parayı verecek durumda olmadığınızı söyleyin hallederler azıcık kurnazlık yapın.
  • Afferin len sana kerata. Bu yaşta ne guzel hakkini savunmaya calisiyosun. Yonetmeligi açıp bakmak falan senin yasindaki birinden beklenmeyecek hareket. Okul yonetiminin kesin istedigi ve net olarak belirttiği kiyafetler vardir. Ama satici bunlarin hepsini takim olarak satıyorum falan diyemez. Once gider müdürle konusursun, hocam böyle böyle ben okul tisortunun ustune hirka giysem sikinti olur mu diye. Ha baktin olmaz diyor, hirkayi da alirsin. Sikayet etsen bile sonuç alacagini sanmiyorum. Okul uniformasi gerekliyse sen de almak zorundasin.

• konu sahibi benim dh hesabımla aynı yaşta.
  • 14 yıl demek
    Donanım haber bir yerden sonra bıkıtır hocam ya 14 yılda hesabımın şifresini unuturdum herhalde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Babam beni dövüyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Abi valla sağol aha bugün gidip konuscaz mudur yine hepsini almak zorundasınız derse il MEB'e şikayet etcez ben sadece tişörtu giycem hepsini alsak bile mudurunde zaten tipinde hayır yok neyse bugün bi okula gidip geleyim sonra yazarım

• Sen kayserili olmussun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Bana yan etki yaptı burası

• Beni tersleyen arkadaş. Bir sene geçsede unutmadım seni. DH uygun değil ama...

• Yalnız bu tür olaylarla MEB cidden ilgileniyor. Bizim okulda da müdür dolap parası gibi bir şey topladı. Arkadaş gitti şikayet etti işte 20 liralık dolaptan 50 istiyorlar falan filan ayağına 1 hafta geçmedi müfettiş geldi okula , 2-3 öğrenciyi müdürden ayrı sorguya aldılar müdürü sorguladılar falan filan. Ha bir şey çıkmadı ama ilgileniyorlar yani.
  • Twitter da yaz bide etiketle gerekli yerleri en azından soruşturma açılsın

• Bak milli eğitimin şikayet hattı vardı oraya şikayet edersen hemen okulu arayıp uyarıyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak aslanım göndermiş olduğun yönetmeliğin 3.maddesinin 2.bendinde yer aldığı üzere velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okulunuzda üniforma giyilmesi zorunlu ise 4.madde de yer aldığı üzere o üniformayı giyeceksin.Ne yazık ki yanlış politakalar sonucu düzen ve disiplindeki bozulmalar kılık kıyafetle başladı sonuçta da senin gibi okulu,okul müdürünü,parayı uygun olmayan dille eleştirmeye kalkacak bir nesil yetişti.Misal müdürün tipinin konu başlığı ile alakası olmamali (ha sen Burak Özçivit falansan saygı duyarim) Bu arada güzel Türkçemizde felan diye bir kelime yok falan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: bullfighter

Bak aslanım göndermiş olduğun yönetmeliğin 3.maddesinin 2.bendinde yer aldığı üzere velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okulunuzda üniforma giyilmesi zorunlu ise 4.madde de yer aldığı üzere o üniformayı giyeceksin.Ne yazık ki yanlış politakalar sonucu düzen ve disiplindeki bozulmalar kılık kıyafetle başladı sonuçta da senin gibi okulu,okul müdürünü,parayı uygun olmayan dille eleştirmeye kalkacak bir nesil yetişti.Misal müdürün tipinin konu başlığı ile alakası olmamali (ha sen Burak Özçivit falansan saygı duyarim) Bu arada güzel Türkçemizde felan diye bir kelime yok falan var.
    Kes! 13 yaşındaki çocuğa üstten üsten konuşup haddini bildireceğine, bir bilgin varsa yardımcı olmaya çalış. Çocuk diyor ki "anlaşmalı satıcı bize hepsini birden satmaya çalışıyor ve bu toplamda 300 tl yapıyor, durumum iyi ama 300 tl yüksek bir miktar üstüne perde ve aidat parası da isteyecekler ve durumu iyi olmayan pek çok aileyi zora sokacak bir durum bu, bunun bir çözümü yok mudur" diye yardım istiyor bizden. Bir de utanmadan "sen el kadar çocuksun, senin ne haddine de okulu, okul müdürünü ve sizden istenen tutarı eleştirmeye kalkıyorsunuz" demeye getirmişsin. Eğitim kılık kıyafetle olmuyor ve eğitim sistemindeki sorunları da çocuğun sırtına yükleyip "el kadar çocuğa ders vermek" seni mutlu etti mi? Göğsün kabarmıştır kesin. Bu kadar aşağılık olmayı nasıl başarıyorsunuz anlamıyorum..

• Çok iyi biliyorsunuz senin ne haddine' yi. Koyun ağılına çevirdiniz her yeri doymadınız. Çocuk en güzelini yapmış, donmuş kafalarınızla siz ve kendi yaşıtları sosyal medyada fenomen kovalarken mevzuat indirmiş, e-okuldan araştırmasını yapmış, tüm argümanlarıyla gelip burada anlatmış.

Kardeşim sen tepkini saygı çerçevesinde göster. Ailen ile sürekli iletişimde olarak hareket et. Disiplin cezasıymış v.s. miş öyle kolay verilen şeyler değil. Verirlerse onunda kayıtlarını al ve sebebini mutlaka belirtmelerini söyle.

Biz çocuk emanet edelim, onlar nasıl yolacaklarını düşünsünler. :O. >:(

• quote:

Orijinalden alıntı: bullfighter

Bak aslanım göndermiş olduğun yönetmeliğin 3.maddesinin 2.bendinde yer aldığı üzere velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okulunuzda üniforma giyilmesi zorunlu ise 4.madde de yer aldığı üzere o üniformayı giyeceksin.Ne yazık ki yanlış politakalar sonucu düzen ve disiplindeki bozulmalar kılık kıyafetle başladı sonuçta da senin gibi okulu,okul müdürünü,parayı uygun olmayan dille eleştirmeye kalkacak bir nesil yetişti.Misal müdürün tipinin konu başlığı ile alakası olmamali (ha sen Burak Özçivit falansan saygı duyarim) Bu arada güzel Türkçemizde felan diye bir kelime yok falan var.
    Şu tipe bak. Aslanım maslanımlı girişler, üstten üstten konuşmalar, herhangi bir pedagojik bilgiye dayanmayan nesil bu yüzden bozuldu, sizde bozuldu'lu konuşmalar...

Umarım (!) çocuğun olduğunda sen doğru (!) disiplin ve düzenle yetiştirirsin de etliğe sütlüğe karışmayan, haklarını aramayan, savunamayan vur ensesine al ekmeğini bir evladın olur.

14 yaşında haklarını arayan, hakkını savunan bir çocuğa helal olsun demek, yol göstermeye çalışmak yerine haddini bildirmeye çalışmak ancak bu çocuğun bu davranışına imrenen ve eğitim düzeyi düşük aşağılık kompleksinde bir insana yakışır.

Bravo!

Not: Konu yukarı taşınmalı, bunu gören diğer sessiz gençlere, ebeveynlere de örnek olmalı.

• Helal olsun be işte böyle gençlere ihtiyacımız var
    Adam açıp yönetmeliği okumuş daha ne olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.