Şimdi Ara

Okul beni resmen soyuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
23.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne yapacaklar müdüre söve söve forma alacaklar çünkü öğretmenleri öğrencilerini evlatları gibi görse sevse onların cebini düşünürdü onun yerine belirli tekstil firmalarıyla anlaşıp öğrenciyi soyuyorlar
  • İşte gerçek DH ruhu budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenLife

ne yapacaklar müdüre söve söve forma alacaklar çünkü öğretmenleri öğrencilerini evlatları gibi görse sevse onların cebini düşünürdü onun yerine belirli tekstil firmalarıyla anlaşıp öğrenciyi soyuyorlar
    Bilmeden konusuyorsunuz. Forma olmasi guvenlik onlemidir. Forma olmadiginda bahcedeki kara koyunu göremezsiniz.
    Ayrica bir ogrencimle yasadigim konusma " hocam iyiki forma var bu lari yikatip yikatip giyiyorum yoksa benim farkli farkli giyecek elbisem yok ortada kalirdim" ne demek istiyor. Demekki durumu olmayan ogreenci icin lisede ortak forma iyi birsey cunki digeri hergun bir giysi giyecek.

Gelelim biryer ile anlasmaya olay forma oldugu icin desen renk sekil secilmek zorunda. Bunu getirip satan birkac yer olacaktir anlasip alinacak. Evet masraf ama burada okulun cebine giren birsey yok.

Siz istiyorsunuzki okula gonderelim bizdende birsey istenmesin. Kilik kiyafet serbestligi olan okulailebirlikleride var orada okuyunuz. Biz bir yil denedik olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu çocuk ileride büyük adam olur.
    Her türlü Yatırım yapılır buna.

• pcqlock P kullanıcısına yanıt
    bilmeden konuştuğumu nereden çıkardınız ? ilkokuldayken mavi önlük vardı onu alamayıp kazak giyenler olurdu asıl onlar rencide oluyordu. ben Ankara'da 5 yıl lise okudum 4 yılında forma giymedik bundan 30 yıl önce de gerçekleşmedi 2017'de mezun oldum. ak koyun kara koyunu okul girişindeki güvenlik görevlisi ve 3-5 liralık öğrenci kimliğiyle gayet rahat ayırabilirsiniz. ek olarak o öğrenciniz gibi bizim okulda da aynı şeyi söyleyen vardı onlar tamamen kendini kandırıyor. benim babam memur 4 çocuk okuttu 1 pantolonum 2-3 kazağım vardı her gün giydim gittim forma olmaması hiçbir rahatsızlık vermedi üstüne memnundum benim gibi birçok arkadaşım da memnundu 300 lira formaya vereceğime kaç kıyafet alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenLife -- 8 Eylül 2019; 17:38:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenLife

bilmeden konuştuğumu nereden çıkardınız ? ilkokuldayken mavi önlük vardı onu alamayıp kazak giyenler olurdu asıl onlar rencide oluyordu. ben Ankara'da 5 yıl lise okudum 4 yılında forma giymedik bundan 30 yıl önce de gerçekleşmedi 2017'de mezun oldum. ak koyun kara koyunu okul girişindeki güvenlik görevlisi ve 3-5 liralık öğrenci kimliğiyle gayet rahat ayırabilirsiniz. ek olarak o öğrenciniz gibi bizim okulda da aynı şeyi söyleyen vardı onlar tamamen kendini kandırıyor. benim babam memur 4 çocuk okuttu 1 pantolonum 2-3 kazağım vardı her gün giydim gittim forma olmaması hiçbir rahatsızlık vermedi üstüne memnundum benim gibi birçok arkadaşım da memnundu 300 lira formaya vereceğime kaç kıyafet alırım.
    Yine ayni sayida kiyafet alirsiniz. Pantolon 60 tl mont min 100 tl. Ama bazilari skechers giyer bir cogunun ise ayakkabisi olmaz biz ogretmenler olarak para toplayip ayakkabi aliriz.

Okullarin hepsi dediginiz gibi güvenlik ve surlarla cevrili degil. Keske oyle olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Bu çocuk ileride büyük adam olur.
    Her türlü Yatırım yapılır buna.
    Bu konuda cok haklisiniz. O kadar ogrencim var biri yonetmeligi okumaz tam dayaklik onlar. Bu eleman acmis okumus soruyor birde olmus bu arkadas

• hanimbenimkelesigetir kullanıcısına yanıt
    MEB’e şikayet edin lütfen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pcqlock P kullanıcısına yanıt
    okul formasına mont ve ayakkabı eklendi haberimiz yok herhalde. bu çocuklar fanusta büyümüyor sokağa çıktıklarında zengin insanı da fakir insanı da görüyorlar.
  • Bu tür konular bana doğrudan irtikap (rüşvet vermeye zorlama) suçunu çağrıştırıyor.
    Müdür A mağaza B ye gidip "sana 1000 öğrenci gönderip 100 TL'ye üreticisinin sana sattığı üniformadan 1000 tane aldırcam. Sen 300 e satacaksın 100ü sana 100ü bana okey mi?" der.

O paraya okulun 2-3 göstermelik işi halledilir, 1-2 ihtiyaç alınır ve okul yöneticilerinin hususi arabaları bir üst modelle değişir.

Bu soyguna hayır deyip üniforma almayan öğrenciye de örtülü bir mobbing uygulanır ve genel disiplin bir güzel sağlanır.

Tabi bir soruşturmada bu gizli anlaşmayı ortaya çıkarmak zor olduğundan adli ve idari işlem yapılmaz. Yahu hadi müfettiş bu haltı ortaya çıkaramadı, inanılmaz bir etik ihlali olduğu ortada, o yöneticilerin emekli olana kadar idari görev alamamasını sağlayın bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 8 Eylül 2019; 18:13:15 >
  • hiçbir okul para talep edemez. önlüğüde git başka yerden al madem.

• 1. Okul forma mı giyilecek yoksa serbest kıyafet mı olacak konusu okul aile birliği kararı ile belirlenir. Okul aile birliği tek tip kiyafet dediyse tek tip kıyafet uygulanir. Benim şahsi düşüncem de formadan yanadır. Bu sene okul mevcudu 1000in üstünde olacak, öyle dediğiniz gibi bir kimlikle falan hallolmuyor maalesef. 2. Okul kesinlikle bir kitap alınmasını zorunlu tutamaz ancak bende belirli bir kaynak belirler ve o kaynaktan işlerim. Öğrenci ister alır ve beni takip eder isterse de defter alır ve not tutar, kimseyi zorlamam. Ha çocuğun maddi sıkıntıları vardır, o ayrı bir konu, böyle bir durumda zaten biz gerekeni yaparız.

• Hocam daha geçenlerde öne çıktı doktor devlet hastahanesinde iğne başı 250 tl gizli gizli ücret alıyormuş. Yani müdür neden böyle bir şey yapmasın. Yanına bırakma şikayetçi ol ama senin olduğunu öğrenebilir belki müdür sonuçta tanıdığı vs. vardır belki.
  • Ben hem öğretmenim hem veliyim.

Büyük kızım 5. sınıfa gidecek bu sene. İkamet ettiğimiz mahalle , sitelerden oluşan , yeni bir yer. Okul yok. Yapılacak arsa ayırmamış , Akp B.B. ve Chp Nilüfer Belediyesi.

Adresten çıkan okul da hoşumuza gitmiyor. Başka okul için 1200 TL para verdim. O da araya adam sokarak. Normali 5000...

Kıyafet işine gelince... Eskiden de kıyafet zorunluluğu vardı. Ama laci ceket, gri pantolon gibi mantıklı renklerde.

Şimdi, okullar bilerek garip renkler seçiyor ki anlaşmalı dükkana gidilsin. O dükkan da okula aile birliğine bağışını yapıyordur.

Ama ürünler, saçma fiyatlarda oluyor. Ayrıca iki yıkamada ağzı burnu kayıyor.

Peki bu paralar ne oluyor? Müdür, pavyonda mı yiyor? Hayır. İstisnalar olsa da bunu yapan adamın ayağını, ilk önce kendi yardımcısı kaydırır.

Okullara Çocuk Esirgeme harici kadrolu hizmetli verilmiyor. Bu sene İşkur'dan da ses tok henüz. Malum devlette para bitti.

Okulun tuttuğu bir hizmetlinin maliyeti 3500 liradır sanırım.

Fotokopi makinesi kiralanıyor. Sırf velilere yaranmak için , her çocuğa günde 2-3 basılı ödev veriliyor. Benim okulda 1200 öğrenci vardı.
    E bizim millet de ancak cemaatlere bağış yapar.
    Çok uzatmayayım. Malum bu mesajın hemen altı altına, okumadan yazacaklar olacaktır.
    Ama okul idarelerini , para yönetimi konusunda eleştirebilirim tabi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız bu genç kardeşimizin daha bu yaşta hak aramaya çalışması, cesareti ve çabalarını takdir ettim. Bu şekilde devam etmesi dileğiyle.
  • Helal olsun abicim hakkını arıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hak arayacak bırsey yok ne yazikki. Müdürün de gözü korkacagina aksine sivrilir sin. Yüzlerce kişinin içinde sadece senin sesin çıkarsa kesiverirler iki dakika da. Ha arkana da kimseyi alabileceğini sanmıyorum çünkü geneli bu şekilde düşünür. Müdürle konuşup durumunu izah edersin. Yok diye kati bir dille konuşursa yapacak bırsey yok. 699 kişi bir kurala uyar 1 kişi karşı çıkar ise kimsenin umurunda olmaz aksine tepende kocaman kırmızı ışığı gösterirsin. Sen okula yeni gelmişsin okula adapte olup alışmaya çalışmak yerine daha okul başlamadan nasıl bu yapılanlara karşı gelirim diyorsun yanlış :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 8 Eylül 2019; 19:47:41 >
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    Ben zaten heryere kolay adapte olabilen birisiyim babam bizden 11 yıl ayrı kaldı parayı ağaçtan toplamiyoruz mesleği yüzünden ama ben böyle bu yaşta parayı har vurup harman savurursam ilerde parayı elimde tutamam senin ne haddine derseniz verin parasını bende gidip ortama adapte olmaya çalışayım

• Okul beni soyuyor cümlesi biraz yanlış sadece. Sonuçta bu anlaşmalı karar verilen bir şey. Görevli olduğum okulda hiçbir öğrenci forma giymiyor çünkü öğrencilerin durumu az çok belli. 2 sene önce bununla ilgili velilere kağıt gönderdik ki imzalı bir şekilde fikirlerini alalım. Büyük çoğunluğu ya istemedi ya da kağıdı dahi geri göndermedi.

Bir de burada onun parasını istiyor bunun parasını istiyor diyen insanlar da epey komik. Camianın içinde değilken sallaması kolay. Biz de biliyoruz nelerin yapılmaması gerektiğini ama her şey ortada... Bununla ilgili yapacağımız hiçbir şey yok. Gücümüz yetmez yani anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hanimbenimkelesigetir

Ben zaten heryere kolay adapte olabilen birisiyim babam bizden 11 yıl ayrı kaldı parayı ağaçtan toplamiyoruz mesleği yüzünden ama ben böyle bu yaşta parayı har vurup harman savurursam ilerde parayı elimde tutamam senin ne haddine derseniz verin parasını bende gidip ortama adapte olmaya çalışayım
    Yav banane ne yaparsan yap burda fikir soruyorsun bizde söylüyoruz. Git bildiğini oku sen. Burnunu çeke çeke gidersin sonra hadi kolay gelsin sana. Aramız da ki 20 yaş ı düşünmeden yazdım k. Bakma.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.