Şimdi Ara

okul taşıtı için yakıtı az olan minibüsler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
15.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni kuruyorum (okul servisi) yakıtı az olan minibüsler hangileridir yardımcı olursanız sevinirim... şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Okul Taşıtları için Yakıt Verimli Minibüsler

Okul taşımacılığı, yakıt verimliliği açısından önemli bir husustur. Taşıt filonuzda yakıt tasarruflu minibüsler kullanarak işletme giderlerinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

En az yakan minibüs modellerinden bazıları şunlardır:

• Volkswagen Volt LT 35: Yaklaşık 7,5 litre/100 km yakıt tüketimine sahiptir ve geniş iç hacmi sayesinde çok sayıda öğrenciyi taşıyabilir.
    • Peugeot J9 2.8: Yaklaşık 8 litre/100 km yakıt tüketir ve güvenilirliğiyle bilinir.
    • Peugeot J9: Yaklaşık 9 litre/100 km yakıt tüketir ve uygun maliyetli bir seçenektir.
    • Mercedes Sprinter 413 CDI: Yaklaşık 9,5 litre/100 km yakıt tüketir ve yüksek performansı ve dayanıklılığı ile bilinir.

Karsan J10'un Yakıt Tüketimi:

Karsan J10, Türkiye'de üretilen ve okul taşımacılığı için sıklıkla tercih edilen bir minibüstür. Yakıt tüketimi, sürüş koşullarına ve minibüsün modeline bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık 8-10 litre/100 km aralığındadır.

Yakıt verimliliğini artırmak için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Minibüsleri optimum hızlarda çalıştırın.
    • Minibüsleri düzenli olarak bakım yaptırın.
    • Minibüslerde gereksiz yükleri kaldırın.
    • Minibüslerin lastiklerini uygun şekilde şişirin.

Yakıt verimli minibüsler kullanarak okul taşımacılığı maliyetlerinizi azaltabilir, çevresel etkiyi düşürebilir ve öğrencilerinizin güvenli ve konforlu bir şekilde taşınmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hanifi WR

yeni iş kuruyorum (okul servisi) yakıtı az olan minibüsler hangileridir yardımcı olursanız sevinirim... şimdiden teşekkürler

karsan j10 az yakar çok yol yapar ama j9 dahada az yakar

ama bu araba sadece yakıt bakımından tavsiyem aslında minibüs crafter volt gibi olur
  • crafter amcamda var yakıtı biraz fazla diyo volt lt 35 almamızı tavsiye ediyo hem parça yönünden hem de yakıtı craftere göre az diyo sizce volt lt 35 nasıl tavsiye edermisiniz??
  • evet yakıtı fazla crafterlerin biliyorum bizde eski voltlerdan vardı 2005 model araba bi harikaydı hem az yakıyordu hem hiç

arıza vermiyordu hemde konforluydu tavsiye ederim ama çalışma alanınız dar sokaklarda yada rampada ise biraz zorlayabilir

ama arkadan itişli olduğu içinde ara sokaklarda iyi döner ama tabi dönüş ve manevra kralı ford tur ve çok yakar

gelelim karsana j9 lar iyidi ama j10 lardaha fazla yakıyormuş j9 da ısuzu motoru vardı j 10 da ıveco firmasının ürettiği

motorlar var j10 daha performanslı ama yakıt azcık daha fazla

eğer arabaya 17 kişiden fazla kişi koymayacaksan sana master, ducato, volt veya j9 yeter(bu üç araçta ön çekerlidir ve dönüşleri sorun yaratabilir) bakımlı kullanırsanda zaten hiç bir

arabada kolay kolay sorun açmaz
  • o zaman volt lt 35 daha iyi diğerlerine göre hem piyasası iyi hem de servis için daha dayanıklı karsan antepte pek tutulmuyo vw bize daha iyi gelir tşkler bilgiler için gerçekten çok işimize yaradı
  • quote:

o zaman volt lt 35 daha iyi diğerlerine göre hem piyasası iyi hem de servis için daha dayanıklı karsan antepte pek tutulmuyo vw bize daha iyi gelir tşkler bilgiler için gerçekten çok işimize yaradı

Bir yakınımda 2001 413 CDI sprinter vardı kliması yok diye mecburen satıp 2008di galiba klimalı volt aldı LT35 hayyattan soğudum deyip klimayı açınca ruhunu teslim ediyo bu araba deyip 2 sene önce Sprinter 515 CDI'ya geri döndü. Klima çok sık kullanılaaksa Sprinter daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum...

• bizdede vardı klimalı volt delphi markalı çift fanlı bir klima evet klima iyi soğutmuyordu ama idare ediyordu klimayı açıncada

arabayı felanda etkilemiyordu rampalara felan geldin mi zaten klimayı kapatıcaksın ama araba olarak dört dörtlük araba ha bu

arada bizim arabaya kamyon çarptı ve pert oldu araba takla attı ama bir kişi bile ölmedi öylede sağlam arabadır kendisi zaten

şaşıdığım noktalardan biriside o kasanın o ağırlığına rağmen o motorun hem hiç sorun çıkarmaması hemde az yakmasıydı ben

o arabaya alman mucizesi diyordum o yüzden konunun başında minibüs dediğin wv gibi olur dedim ama yenilerde motor

daha büyük güç sorunu artadan kalktı sayılır ama bu seferde yakıt arttı sprinterde çok hoş ama onunda hem yakıtı fazla

hemde bakım masrafı neredeyse transitle aynı yakıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BEMECEDEN şaşma

• quote:

Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

BEMECEDEN şaşma

bu araba berbat

yolda giderken süspansiyonlar ötüyor vede kazık gibi amotisörleri var

estetikten kırıntı yok

motora gelince sık sık hararet yaptığı yetmezmiş gibi yepyeni arabanın bide çok yakıyor

ama yerli malı kullanmaktan yana bir insanımdır yanlış anlamayında doğru düzgün bişey yapsalar hoplaya zıplaya alınır (örn:otokar,karsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llmertll -- 10 Haziran 2012; 12:22:31 >

• @ motora gelince sık sık hararet yaptığı yetmezmiş gibi yepyeni arabanın bide çok yakıyor

ama yerli malı kullanmaktan yana bir insanımdır yanlış anlamayında doğru düzgün bişey yapsalar hoplaya zıplaya alınır

resimi sadece öylesine koymustum, evet haklisin. Bir .... benzese yollarda sprinter,ducato,master görecegimize bunlardan görürdük
  • Bütçeniz ne adar araç için?

Ducato işinizi görür.. Ducatonun yan sanayisi durumdaki Jumper ve Boxer(yanılmıyorsam) önermem.

120 HP motoru var. Önden çekişli.. Arkadan olsa daha iyi olurdu ayrı mesele..

Bizim firmada vardı bitane 2011 ducato. Sami dayının servisi Uzun yolda 7,8 litre tüketiyordu yüklü halde 17+1 kişiyle. Resminide çektim hatta atabilirim..

Ama konfor arıyorsan 315 CDI sprinter tek geçerim.
  • bütçemiz 40-45 bin civarı nakit olacak ama volt u ducato ya göre daha sağlam olarak biliyorum sonuçta okul taşıtı olacak
  • yeni masterlarıda çok övüyorlar hafif bir kredi desteği ile alınası duruyor...
  • quote:

bütçemiz 40-45 bin civarı nakit olacak ama volt u ducato ya göre daha sağlam olarak biliyorum sonuçta okul taşıtı olacak

j10 al performans olarak dallye volta kafa tutuyor seri kalkar hantallaşır hızlanır ben dolmuş servisi atıyorum ankarada Bende Sprınter var doluyken j10lar kayıyor geçiyorum ama benzinliktede okkalı oluyor bence j10 al Ben aldım sprınter Pişmanım ama serviste ne olur bilemem...
  • Biz daha yeni Mercedes Sprinter aldık aractan cok memnunuz sürüş konforu çok güzel ve normal araçlardan çok çok güzel
  • Yeni nesil crafterVolt alırsanız hem yakıttan tasarruf sağlarsınız hemde yorulmazsınız. Sürüş konforu olsun yolcu konforu olsun bu iş için biçilmiş kaftan..
  • karsan şehiriçi minibüste atak yaptı
    yeni 2014 j 11

• kardeşim ford almada ne alırsan al yakıt çok fazla ama çekiş süper
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.