Şimdi Ara

Okullarda Ara Tatil Yeni Dönemde Kaldırıldımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer Kasım ve Nisan aylarındaki tatiller kaldırılmadıysa büyük saçmalık devam ediyor demektir.
    Sen ekonomiyi batırıp enflasyon mücede diye tüm tüketimi durdurmak için her şeyi yap vergileri yükselt,kredi kartı taksitlerini kaldır,maaşlara zam yapma vs ama paşa öğretmenler tatillerinden ödün vermesin öyle mi

Edit: Maalesef kaldırılmamış hala
    Öğretmenler koca yılda 100 gün anca okula gitmeye devam

Okullarda Ara Tatil Yeni Dönemde Kaldırıldımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 7 Ağustos 2024; 8:36:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Normalde bu aptal konu için cevap yazmazdım ama sürekli olarak bu konuyu gördüğüm için bir kaç şey yazacağım. Birincisi öğretmenler o tatillerde seminer için okula gidecekler bu yüzden iftira atıp çalışmıyorlar gibi göstermeyin. İkincisi öğretmenlere kafayı takmış öğretmen düşmanı kesimi öğretmen olarak işe başlatsalar 1 hafta çocukların derdine katlanamayıp istifa ederler. Çünkü bu kafa yapısına sahip kişilerin öğrencileri idare edebilecek iradeye sahip olması mümkün değil. Üçüncüsü de madem o kadar kolay git öğretmen ol o zaman. Beceremiyorsun öğretmen olmayı sonra gelip laf atıyorsun.

İyide hocam bu öğretmenlik mesleği yıllardır böyle. Son 5-10 senedir böyle değil ki. Öğretmenlik mesleğinin işleyiş şekli böyle. Hem nedir sizin bu öğretmenler ile alıp veremediğiniz? Ülkede o kadar sorun varken, hiç işe gitmeyip huzur hakkı vs. diye 5 yerden maaş alan kişiler varken, tek sorun öğretmenler mi? Öğretmenler en azından en vasıfsız öğrencilerin yer aldığı okulda bile onları topluma kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Tamam, içlerinde öğrencileri önemsemeyen kitlede var ama çoğu öğretmen öğrencilerini bir birey olarak yetiştirmek için elinden geleni yapıyor. Eğitimin başarısız olmasının sebebi, öğretmenler değil. Eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Bunu bilmek lazım.

Hep aynı kesim aynı mesajlar. Sanki öğretmen lobisi var ülkede, tatillerinden taviz vermiyorlarmış. Sanki tatili öğretmene veriyorlar öğrenciye değil. Sizin gönlünüz olsun diye okul yokken okula mı gitsin öğretmenler? Yüreğiniz soğur mu, eğer öğretmenler cumartesileri de okula giderlerse? Her defasında haset dolu paylaşımlar oluyor hiç alternatif fikir üretme yok. Amaç öğretmeni dövmek.
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt
    İyi de o ara tatillerde öğretmenler seminer için yine okula gidiyor. Sadece öğrencilere tatil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkenin en az çalışanlarıdır. Bu sebeple işsiz kalacağını bile bile öğretmen olmak için çabalıyor gençler. Sabah 8 öğlen 1 haftasonu yok yazın aylarca tatil ara tatil bayram tatil resmi tatil derken okula ne ara gidiyorlar acaba :)

• Hep aynı kesim aynı mesajlar. Sanki öğretmen lobisi var ülkede, tatillerinden taviz vermiyorlarmış. Sanki tatili öğretmene veriyorlar öğrenciye değil. Sizin gönlünüz olsun diye okul yokken okula mı gitsin öğretmenler? Yüreğiniz soğur mu, eğer öğretmenler cumartesileri de okula giderlerse? Her defasında haset dolu paylaşımlar oluyor hiç alternatif fikir üretme yok. Amaç öğretmeni dövmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmadıkları aylar maaş ödenmesin de göreyim.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Sebep? Kimi cezalandıracaksın? Öğretmenleri mi? Yoksa dolaylı yoldan öğrencileri mi? Öğretmen kalitesini daha da düşürmek mi istiyorsun? Bu şekilde kimse öğretmen olmaz.

Öğretmenlik o kadar kolay bir iş değil. Çalıştığım kurumda arada bir personele eğitim veriyorum, resmen pert oluyorum. Kocaman insanlar, gürültü yok, çoğu zaman sınav yok, veli kaprisi yok, idare saçmalıkları yok ama yine de yorucu.

• Normalde bu aptal konu için cevap yazmazdım ama sürekli olarak bu konuyu gördüğüm için bir kaç şey yazacağım. Birincisi öğretmenler o tatillerde seminer için okula gidecekler bu yüzden iftira atıp çalışmıyorlar gibi göstermeyin. İkincisi öğretmenlere kafayı takmış öğretmen düşmanı kesimi öğretmen olarak işe başlatsalar 1 hafta çocukların derdine katlanamayıp istifa ederler. Çünkü bu kafa yapısına sahip kişilerin öğrencileri idare edebilecek iradeye sahip olması mümkün değil. Üçüncüsü de madem o kadar kolay git öğretmen ol o zaman. Beceremiyorsun öğretmen olmayı sonra gelip laf atıyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aklınız fikriniz ikdara çamur atıyımda neyle olursa olsun.Okullarda Ara Tatil Yeni Dönemde Kaldırıldımı  siz abbnin ibbnin yaptığı zamlara laf eetsenen seçilmeden önce zam yok indirim vaadlerini sel alıp götürdümü yoksa tatiler paris gezilerindemi eridi.Okullarda Ara Tatil Yeni Dönemde Kaldırıldımı 

• xmuro312 X kullanıcısına yanıt
    1 hafta tam gün okula giden öğretmenmi var

Sayın hocam yaşın çok geç değilse öğretmen olsana, çok rahat edersin. Ama senin zihniyetinde birinin çocukları bile öğretmen olamaz, 30-40 tane öğrenciye 1 saat katlanabilecek sabır senin genlerinde olsa böyle bomboş konuşamazdın.

• sawolverine kullanıcısına yanıt
    Bu kadar işkence görüyorsan ne diye orda duruyorsun mazoşist misin derler

Evet tam gün gidiyorlar. Yarım gün gidenler erken başlıyor dersler. Mesela 900 tane öğrencim var okulda. Okul çıkışı onların sınav kağıtları vs ödevler derken okul çıkışı evde de uzun saatler çalışıyoruz. Ayrıca resmi tatillerin çoğunda da öğrencilere etkinlik yaptırıyoruz. O etkinlikler için de okul çıkışlarında örenci çalıştırıyoruz. Bu durumda nasıl çalışmamız ve sürekli yatıyor oluyoruz?

Az daha okuyup öğretmen olaydın

• kesicii K kullanıcısına yanıt

Suç bende,

90' larda fakülteye devam ederken formasyon hocası uyardı "Cemil yüskek notlarına güvenme, dersime girmeyeni geçirmem"

Nasılmış bu ders deyip amfiye girdim:

Hocayı sadece öndeki sıra dinliyor diğerleri uyuma modunda, bu arada elden ele yoklama kağıdı dolaşıyor.

Hoca kendince anlatıyor ama ninni gibi uyku yapıyordu.

Bir daha girmedim dersine nede olsa mezuniyete engel değildi.

Sözünü tuttu ve beni formasyondan bıraktı ama mezun olunca benim amacım öğretmen olmak zaten değildi.

Çünkü 90' larda memurluk gibi öğretmenliğin de bir kıymeti yoktu, herkes özel sektörde muazzam gelirler elde edip erkenden köşe dönebiliyordu.

Ben de bu furyaya kapılıp askerlik sonrası özel sektörde başladım. Yan gelip yatarak prim aldığım gibi mayışıma dokunmuyordum zira tüm masrafları şirket karşılıyordu.

Tabi işten eleman çıkarılma zamanı geldiğinde en fazla 2 yıl sonra kapı önüne koyuluyordum.

Ancak aynı sektörde daha iyi şartlarda başka firmalarda çalışabildiğim için işten kovulmak sorun değildi.

İşsiz kaldığımda dönemde ailemin ısrarı ile yüksek lisans olarak verilen formasyon derslerine mezun olduğum fakültede başvurdum.

Mülakatta gelen geçen herkese kazık sorular soruluyor ve geneli eleniyordu.

Bana sıra geldi ve odaya girdiğimde fakülteden asistan hoca ile karşılaştım:

"Ooo hayırsız Cemil ! Nerelerdeydin bunca zaman?" şeklinde sohbete başladık, başımdan geçenleri anlattım. İşsiz olduğumu ve en azından öğretmenlik formasyon derslerini alıp öğretmen olarak iş bulabilme umudumu anlattım.

Asistan hoca geçer not verdi ve yüksek lisansa kabul edildim.

2 sene sonra diploma aldık ancak bu defa dövlet "Senin branşa ihtiyacım yok" deyip almadı, o diploma da bir köşede öylece kala kaldı...

• bu çocuklara bu öğretmenler fazla bile.

hepsini, bir çobanın arkasına katıp,

dağa yayılmaya göndersek, ülke birşey kaybetmez!

• Bir öğretmen olarak cevaplayayım. Biz o tarihlerde okulda oluyoruz bize tatil değil. Ayrıca çocuklara tatil olmasını da istemiyoruz çünkü çok kopuyorlar okuldan ara tatiller sonrası onları toplaması zor oluyor.

• efyavas kullanıcısına yanıt

Yalan bari söyleme, seminer döneminde twitter da yaygara koparıp gitmiyorlar

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

İyide hocam bu öğretmenlik mesleği yıllardır böyle. Son 5-10 senedir böyle değil ki. Öğretmenlik mesleğinin işleyiş şekli böyle. Hem nedir sizin bu öğretmenler ile alıp veremediğiniz? Ülkede o kadar sorun varken, hiç işe gitmeyip huzur hakkı vs. diye 5 yerden maaş alan kişiler varken, tek sorun öğretmenler mi? Öğretmenler en azından en vasıfsız öğrencilerin yer aldığı okulda bile onları topluma kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Tamam, içlerinde öğrencileri önemsemeyen kitlede var ama çoğu öğretmen öğrencilerini bir birey olarak yetiştirmek için elinden geleni yapıyor. Eğitimin başarısız olmasının sebebi, öğretmenler değil. Eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Bunu bilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 7 Ağustos 2024; 17:54:16 >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt

Bunlarin hepsi eziklik, sanki ogretmenlerin mesai saatleri yeni boyle oldu. 40 yasimdayim benim ogrenciligimde de ayniydi. Kizim ilkokulda gene ayni hatta gunluk olarak benden daha fazla okulda zaman geciriyor.

Patronlari vuruyor bunlarin tepesine kirbaci ses cikaramiyorlar bunlarda ancak gucunu yettirebileceklerine soyleniyorlar.

Ogretmen degilim, bir ogretmenle de evli degilim. Acikcasi hele ilkokulda ogretmenlik bile yapabilecegimi sanmiyorum. Kolay mi 40 tane 10 yasindan kucuk cocukla basa cikmak.

• Öğretmenler için kara haber gelmiş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.