Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumak derken insanlar da şöyle bir algi var.Sadece okulu bitirip meslek sahibi olmak.Bu kesinlikle yanlış.Okumak seni ayni zamanda daha iyi bir insan yapmalı,olaylara bakis acini değiştirmeli.Kendi haklarini zorbalık ile değil akil yoku ile savunmani sağlamalı.Üniversite mezunu olup da bir yerlere gelmiş fakat insanlıktan yoksun binlerce insan var Turkiye de.Statü zihnini egitmemis çomarlar da sadece egoya sebep oluyor.Eğitim algısı değişmeli önce işini de Severek yaptıktan sonra mutlu olursun bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zengin sandigin taksiciler maaşlı calisiyo taksi sahipleri %90 kendi calismaz

• ben yazıcaktım plaka parasını erken davranmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Düz bir mantık yapacağım..Taksi plaka kiraları aylık 4-5 bin arası..Taksi su yakmıyor dımı ? Günlük 100 lira atsan aylık 3000 tl yakıt yapar.Yıkama parasını filan saymıyorum..Çoğu taksi çift şoför çalışır..Şimdi basit bir hesap yapalım.

En az 8 bin aylık ödemen gereken paran var..

Şimdi 11 bin Tl aylık kazandığını söylüyorsun..Trafik ve stres üst seviyede..

11.000 - 8.000 = 3.000 TL..

O 3.000 tl de garanti değil..

Yani dostum okuyup adam gibi bir işe girsen 3.000 tl maaşı rahat alırsın ve kafan rahat olur.

Dostum Istanbulda plaka kirası 7000tl, plaka seninse, 7000tl yi alıp rahat rahat takılırsın. Ama kendin sürersen, ve durak iyiyse bu rakam 14-15e çıkar. Özellikle lüks otel önündeki duraklarda inglizce bilen şöför bahşişlerle uzman doktor kadar kazanır plaka kendininse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

1.6 Milyon liraya varsa arsayı arabayı hemen satayım direk

800.000 nakit para var yatırım bekliyor direk koyarım amcam zaten taksici bulurum bir şöför

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Ben okudum iyi bir üniversitede, Türkiyeye dönme durumum var. En yüksek aldığım teklif 4000tl.
    Ana dilim gibi inglizcem var. Üstelik Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum.
    Büyük ihtimalle taksicilik yapıcam, plaka zaten var.

Doktorları tenzih ediyorum, onlar hayat kurtarıyor onların yaptığı işe parasal değer biçemem. Ama kurumsal bir firmada beyaz yaka pozisyonunda çalışmaktan daha iyi taksicilik yapmak, eğer plaka kendininse.

Özel sektörde, patronuna daha fazla para kazandırmak için beyin fırtınası yapmanın topluma ne gibi büyük faydaları var, detay verirsen sevinirim.

Sen çalıştığın işi patrona para kazandırmak olarak görüyorsan sen boşuna okumuşsun kusura bakma.

Senin çalıştıgın yer turkiyenin düşmanı mı gizli silah falan mı yapıyorsunuz ? Senin orada çalışmanın hiç yoksa ekonomiye katkısı var.

Birde toplumda statü denen bir olay var. Mesela işinde çok iyi olan ve tanınan bir doktor taksiciyle evlenmez. İnsanlar yadırgar. Sen de görsen yadırgarsın. Sosyete diye tabir ettiğimiz bir topluluk var.

Kusura bakmayın ama isterse 10 üniversite bitirsin ihtiyacı olmadığı sürece sırf kazandığı parayı az buluyor ve başka bir meslekle kendini ayaklar altına alıyorsa boş bilgisiz cahil adamdan farkı yoktur.

Burada taksicileri küçümsemiyorum veya ticaretle uğraşan insanlarla bir derdim yok yanlış anlaşılmasın.

Şimdi gerçeklere dönelim. Üniversite mezunu, beyaz yaka hiç bir zaman sosyeteye giremez şirketin CEO su filan olmadığı sürece.
    Doktorlar ayrı dünya, onları tenzih ederim.
    Yaptığın meslek önemli değil, her konuda bilgin olabilir araştırmayı seven bir adamsan. Ben mesela düzenli olarak klasik filmleri izlerim, fazla popüler olmayan, üstelik altyazısız izlerim orjinal inglizce dilinde. Taksici de olsam bu gerçekleri değiştirmez.

4000tl kazanırsam ama sürünürüm Istanbulda, iyi bir evin kirası 2000tl. Kaldı 2000tl, faturalar derken, hobilerime ayıracak param kalmaz, ve işte o zaman bilgisiz ve cahil kalırım.

Bu yüzden Istanbulda yaşamak için minimum 15 bin lira gelir lazım. Yoksa havalı cahil olursun.

• Okulu bırakıp taksici olmaya karar verdim mutlu musun ?
  • Para,para,para......

Başka bir şey bilmez misiniz?
    Ya da şöyle soruyim para için mi okuyorsunuz?
  • İnternet cafe işinde cidden para var ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Para,para,para......

Başka bir şey bilmez misiniz?
    Ya da şöyle soruyim para için mi okuyorsunuz?

Şu an sevdiğim mesleği yapıyorum yurtdışına ve iyi para kazanıyorum. Ama Türkiyeye dönmek zorundayım yakın zamanda. Ve bana teklif edilen parayı görünce taksicilik yapmaya karar verdim. Şu an benim pozisoynumda çalışan birinin eline geçen net 4000tl en fazla. Bu paraya sefil olurum Istanbulda.
  • Okuyarak bir yerlere gelen insanların ortak ozelligi para için okumamış olmaları. Vizyon sahibi olamamışsın sen.

Ayrıca şu anda ygs ye çalışan yüzlerce insan var yapacaksan git taksiciliğini yap burada insanların şevkini kırma.

• Güzel taktik tamam taksici olalım haklısın.Fakat plakayı nasıl alıcaz onu da açıklasaydın.

Ulan o plakayı almak kolay mı bir de yazmış ciddi ciddi.
  • Güzel taktik yarın arabayı sarıya boyatıp taksi yapıştırmasını alacam Antalya içi ucuz taksi pm yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu hayatta gerçekten paran varsa çok iyi oluyorsun,iyi bir üniversite kariyeri,sağlam dil bilgisi ve tüm programlama dillerini çoğunu bilip bir kaçında usta isen zaten garanti 4000 ve üstü maaşın olur,hamdolsun hedefim söylediklerimi yapmak,şükür ailemde destekçim,üniversitenin ilk yılı direk bana ev alacaklarını söylediler,dahasıda elektrik ve su paralarıda ailem tarafından karşılanınca işten aldığım o dolgun parayı zaten mükemmel bir şekilde biriktirebiliyorsun,ama dediğim gibi babadan zenginsen veya durumlar süperse okuduğun okul bile güzel oluyor,tabi bazıları bunu sadece baba parası diyip geçerek o mükemmel fırsatları es geçiyor,ben şuanda babam sayesinde özel okuldayım,şimdiden o evin birikimi için arabasını bile sattı,aile çok önemli beyler,bizim için yapmadıkları şey kalmıyor,allah başımızdan eksik etmesin onları...

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Muhendis olarak mezun olup ozel sirkette/ devlette calisinca topluma katkin olacagini mi saniyorsun? Tek yapacagin birilerinin cebini doldurmak icin uc kurusa kole gibi calismak olacak.

• Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    Usta bi şöyle düşün,masa başı işi olan dolgu maaşlı programcı olduğunu düşün,birde taksici olduğunu düşün,bunun karı kışı var,allah korusun kazası var,sapıtmış insanları var varda var,hergün o direksiyon başında sağlığın bile gider arkadaş,sen üniversiteye ne için gidiyorsunki veya gittin,oraya tek bölümünü öğrenmek için gitmesen çok iyi olur,aktiviteler,yaptığın şeyler,katıldığın etkinlikler hepsi eksiksiz şekilde Cv'ne yazılıyor biliyorsun değilmi,benim abimde taksici olucam dedi,sonra dolmuş şöförlüğüne kadar gitti bu isteği,ardından annem üniye gitmesini 1 sene denemesini istedi,oda erasmusta şirketlerle görüştü japonya vatandaşlığını kazandı,dışarıdan hiçbirşey göründüğü gibi değildir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

O plakayı aldığın fiyatla internet cafe de açarsın, küçük çaplı bir bilgisayarcı da açarsın zaten, neyin kafası bu?

Açarsın evet, ortalık batık internet kafelerle dolu. Hiç batan bir taksici gördünmü? :)

Ya birader, demek istediğimi anlamadın sen. Taksi plakası dediğin 1 milyon lira değil mi? 1 milyon liraya kaç kişi sahip burada? O mantıkla onu bankaya koy, her ay 5000 lirasını çek, enflasyonu karşıladığı sürece faizi 200 ay boyunca çekebilirsin o da 16.5 yıl boyunca hiç çalışmadan maaş demek.

Elinde öyle yüklü miktar parası olanın zaten ailesinin şirketi oluyor, düzgün bir okulda işletme + ekonomi okuyup şirketinin başına geçiyor. Hayal kuruyorsun sadece.

Faize koyarsan para erir.

Plaka her sene değer kazanıyor, aynı zamanda parada kazandırıyor.

Faizi çekersen, ana paradan yer. Ya yerinde sayarsın, ya eksiye girersin. Bu yüzden çok garantili bir yatırım taksi plakası.

Anlatamıyorum heralde. Yatırım diyorsun, yatırım ile meslek aynı şey mi? Paran varsa zaten bir yere yatırırsın, mühendis olsan da işlek bir yerden ev alırsın kirası gelir zaten, paran varsa meslek niye karşılaştırıyoruz ki? Taksicilik demek kime dersen de başkasından plaka kiralayıp onla iş yapmak demek, bu da öyle çok para kazandırmaz.

Bir meslek ile yatırımı karşılaştırmaya çalışıyorsun sen, önce kafanda bir toparla düşüncelerini sonra konuş.

• taksi plakası alabiliyorsan okuma zaten
  • Su gibi ingilizce bir artı mı ki.
    İngilizce sıradan bir dil artık, herkesin bilmesi lazım. (İngilizce bilmiyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Su gibi ingilizce bir artı mı ki.
    İngilizce sıradan bir dil artık, herkesin bilmesi lazım. (İngilizce bilmiyorum)

Bunun seviyeleri var usta,göründüğü gibi değil,artık üst düzey şirketler en çok dil bilgine ve ne kadar dil bildiğine bakıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.