Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkes taksici dolmuş vb mesleklere burun kıvırıyor, ama kazandıkları para gerçekten çok iyi. Istanbulda plakası kendinin olan bir taksici ayda minimum 11 bin lira kazanır, iyi bir duraktaysa 14-15e çıkar gelir. Bu günlük 8 saat çalışma, haftada 5 gün. Üstelik vergidende kaçıyorlar, gelirin hepsi nakit olduğu için, çok azını maliyeye deklere ediyorlar. Kesinti mesinti yok.

Şu an yurtdışında yaşıyorum, ailemin TR de taksi plakaları var. Eğer Türkiyeye dönecek olsam yapacağım ilk iş taksicilik olurdu. Üstelik ben çok iyi üniversiteden mezun, ana dili gibi inglizce bilen biriyim. Ama günün sonunda şunu unutmayın, önemli olan cebe giren paradır. Plazada türkçeyle karışık inglizce konuşanlardan daha fazla para kazanıyor taksiciler, kılık kıyafetlerinden belli olmasada.

• ALGI KONUSUNA HOŞ GELDİNİZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O plakayı aldığın fiyatla internet cafe de açarsın, küçük çaplı bir bilgisayarcı da açarsın zaten, neyin kafası bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

O plakayı aldığın fiyatla internet cafe de açarsın, küçük çaplı bir bilgisayarcı da açarsın zaten, neyin kafası bu?

Açarsın evet, ortalık batık internet kafelerle dolu. Hiç batan bir taksici gördünmü? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 27 Ocak 2016; 22:39:22 >
  • Git sermaye bul çalış o zaman.Bizimde muhasebe büromuz var.Para kazanmak için paza günü bile çalışıyoruz bazen.
  • Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 27 Ocak 2016; 22:41:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

O plakayı aldığın fiyatla internet cafe de açarsın, küçük çaplı bir bilgisayarcı da açarsın zaten, neyin kafası bu?

Açarsın evet, ortalık batık internet kafelerle dolu. Hiç batan bir taksici gördünmü? :)

Ya birader, demek istediğimi anlamadın sen. Taksi plakası dediğin 1 milyon lira değil mi? 1 milyon liraya kaç kişi sahip burada? O mantıkla onu bankaya koy, her ay 5000 lirasını çek, faizi enflasyonu karşıladığı sürece 200 ay boyunca çekebilirsin o da 16.5 yıl boyunca hiç çalışmadan maaş demek.

Elinde öyle yüklü miktar parası olanın zaten ailesinin şirketi oluyor, düzgün bir okulda işletme + ekonomi okuyup şirketinin başına geçiyor. Hayal kuruyorsun sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 27 Ocak 2016; 22:44:11 >

• bi bitmediniz
  • quote:

quote:

quote:

Ya birader, demek istediğimi anlamadın sen. Taksi plakası dediğin 1 milyon lira değil mi? 1 milyon liraya kaç kişi sahip burada? O mantıkla onu bankaya koy, her ay 5000 lirasını çek, enflasyonu karşıladığı sürece faizi 200 ay boyunca çekebilirsin o da 16.5 yıl boyunca hiç çalışmadan maaş demek.

Elinde öyle yüklü miktar parası olanın zaten ailesinin şirketi oluyor, düzgün bir okulda işletme + ekonomi okuyup şirketinin başına geçiyor. Hayal kuruyorsun sadece.

Faize koyarsan para erir.

Plaka her sene değer kazanıyor, aynı zamanda parada kazandırıyor.

Faizi çekersen, ana paradan yer. Ya yerinde sayarsın, ya eksiye girersin. Bu yüzden çok garantili bir yatırım taksi plakası.

• Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

Mesele kazandığın para değil. Statü sahibi olmak. Bir esnaf bir doktorun 10 katı para kazanabilir fakat statü olarak baktığımızda bir esnaf doktorun yanından geçerken yakasını düzeltir. Senin "havalı olmak" diye tabir ettiğin şey statü sahibi olmak. O da parayla olacak bir şey değil.

Okumayı sadece para kazanmak için görüyorsan hayata bakışın çok yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roxio -- 27 Ocak 2016; 23:13:56 >

• Plakayı neyle alacaksın peki

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Ben okudum iyi bir üniversitede, Türkiyeye dönme durumum var. En yüksek aldığım teklif 4000tl.
    Ana dilim gibi inglizcem var. Üstelik Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum.
    Büyük ihtimalle taksicilik yapıcam, plaka zaten var.

Doktorları tenzih ediyorum, onlar hayat kurtarıyor onların yaptığı işe parasal değer biçemem. Ama kurumsal bir firmada beyaz yaka pozisyonunda çalışmaktan daha iyi taksicilik yapmak, eğer plaka kendininse.

Özel sektörde, patronuna daha fazla para kazandırmak için beyin fırtınası yapmanın topluma ne gibi büyük faydaları var, detay verirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 27 Ocak 2016; 22:53:30 >

• Bir hocamız hep şöyle derdi ayakkabı boyacısı olsam bile okurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 27 Ocak 2016; 22:55:01 >
  • quote:

quote:

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Ben okudum iyi bir üniversitede, Türkiyeye dönme durumum var. En yüksek aldığım teklif 4000tl.
    Ana dilim gibi inglizcem var. Üstelik Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum.

Doktorları tenzih ediyorum, onlar hayat kurtarıyor onların yaptığı işe parasal değer biçemem. Ama kurumsal bir firmada beyaz yaka pozisyonunda çalışmaktan daha iyi taksicilik yapmak, eğer plaka kendininse.

Özel sektörde, patronuna daha fazla para kazandırmak için beyin fırtınası yapmanın topluma ne gibi büyük faydaları var, detay verirsen sevinirim.

Nerede yaşıyorsun, nerede okudun, hangi bölümü okudun?

• quote:

Arkadaşlar herkes taksici dolmuş vb mesleklere burun kıvırıyor, ama kazandıkları para gerçekten çok iyi. Istanbulda plakası kendinin olan bir taksici ayda minimum 11 bin lira kazanır, iyi bir duraktaysa 14-15e çıkar gelir. Bu günlük 8 saat çalışma, haftada 5 gün. Üstelik vergidende kaçıyorlar, gelirin hepsi nakit olduğu için, çok azını maliyeye deklere ediyorlar. Kesinti mesinti yok.

Şu an yurtdışında yaşıyorum, ailemin TR de taksi plakaları var. Eğer Türkiyeye dönecek olsam yapacağım ilk iş taksicilik olurdu. Üstelik ben çok iyi üniversiteden mezun, ana dili gibi inglizce bilen biriyim. Ama günün sonunda şunu unutmayın, önemli olan cebe giren paradır. Plazada türkçeyle karışık inglizce konuşanlardan daha fazla para kazanıyor taksiciler, kılık kıyafetlerinden belli olmasada.

Mesleği paraya göre değil sana kazandırdıkları şeklinde düşünmelisin.Unutma ki hayatta bilgi paranın üstünde.

• quote:

quote:

Sen çalıştığın işi patrona para kazandırmak olarak görüyorsan sen boşuna okumuşsun kusura bakma.

Senin çalıştıgın yer turkiyenin düşmanı mı gizli silah falan mı yapıyorsunuz ? Senin orada çalışmanın hiç yoksa ekonomiye katkısı var.

Birde toplumda statü denen bir olay var. Mesela işinde çok iyi olan ve tanınan bir doktor taksiciyle evlenmez. İnsanlar yadırgar. Sen de görsen yadırgarsın. Sosyete diye tabir ettiğimiz bir topluluk var.

Kusura bakmayın ama isterse 10 üniversite bitirsin ihtiyacı olmadığı sürece sırf kazandığı parayı az buluyor ve başka bir meslekle kendini ayaklar altına alıyorsa boş bilgisiz cahil adamdan farkı yoktur.

Burada taksicileri küçümsemiyorum veya ticaretle uğraşan insanlarla bir derdim yok yanlış anlaşılmasın.

• Düz bir mantık yapacağım..Taksi plaka kiraları aylık 4-5 bin arası..Taksi su yakmıyor dımı ? Günlük 100 lira atsan aylık 3000 tl yakıt yapar.Yıkama parasını filan saymıyorum..Çoğu taksi çift şoför çalışır..Şimdi basit bir hesap yapalım.

En az 8 bin aylık ödemen gereken paran var..

Şimdi 11 bin Tl aylık kazandığını söylüyorsun..Trafik ve stres üst seviyede..

11.000 - 8.000 = 3.000 TL..

O 3.000 tl de garanti değil..

Yani dostum okuyup adam gibi bir işe girsen 3.000 tl maaşı rahat alırsın ve kafan rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 27 Ocak 2016; 23:02:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sait Gursoy

quote:

Arkadaşlar herkes taksici dolmuş vb mesleklere burun kıvırıyor, ama kazandıkları para gerçekten çok iyi. Istanbulda plakası kendinin olan bir taksici ayda minimum 11 bin lira kazanır, iyi bir duraktaysa 14-15e çıkar gelir. Bu günlük 8 saat çalışma, haftada 5 gün. Üstelik vergidende kaçıyorlar, gelirin hepsi nakit olduğu için, çok azını maliyeye deklere ediyorlar. Kesinti mesinti yok.

Mesleği paraya göre değil sana kazandırdıkları şeklinde düşünmelisin.Unutma ki hayatta bilgi paranın üstünde.

Para bilgiye ulaşmanı sağlar ama bunu unutma. Ben 4000tl gelir ile, sevdiğim dergileri takip edemem. İstediğim yayınlara üye olamam. Herkes bu hususu görmezden geliyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.