Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chaussure

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Üniversiteye ne amaçla gidiyosunuz.
    Samimi soruyorum topluma yardımcı olma aşkıyla yanıp tutuşuyor musunuz. Tek amacınızın konu sahibini ucube bir mahlukmuş gibi göstermeye çalışmak olduğunu düşünüyorum. Şu dönemde üniversiteye para kazanmak, geçimini sağlamak amacıyla gitmek kadar normal bişey yok bence. Benim fikrim bu. Yorumlarınıza açığım.

Ben kimseyi basitleştirmeye, ucube gibi göstermeye çalışmıyorum. Para kazanmak isteyen adamın okumak yerine ticareti tercih etmesi daha olasıdır. Çünkü kimse üniversite bitirdikten sonra hazır şirket,hazır paranın başına geçmiyor; kimse mezun olduğu gün zengin olmuyor veya büyük paralar kazanmıyor.

Ben topluma faydalı olmak için elimden geleni yaparım. Zaten şuanki amacımda o; İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak. Tabikide geçinebileceğim kadar para ve sonrasında daha fazla para isterim ama emek olmadan yemek olmaz diye bir söz var. Herkes yaptığının ve yapmadığının karşılığını alır.

Ayrıca üniversite sadece para kazanmak için gidilebilecek bir yer değil; kendini geliştirmek,daha çok kültürlenmek -çeşitli konular hakkında bilgi sahibi olmak ve uzmanlaşmak- için gidilen bir yer. Zaten üniversite gidipte kendini bilinçli bir şekilde geliştirenler emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    Sen beni anlamıyorsun. Yazdıklarımı dikkatli oku.Altında yatan başka anlamlar var.

Ayrıca sen istediğin kadar klasik film izle 10 tane yabancı dil öğren çevrendeki insanlar türkçeyi zar zor konuşan bilgisiz insanlar olacak.

Bir insan bulunduğu toplumun şeklini alır.Başıboş insanlarla gezersen boş adam olursun.Kültürlü adamlar seni yükseltir.

• Para icin mi okuyorsunuz? Cevabi evetse okumaniza gerek yok .

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Toplum insani etkiler dogru ama tek bir insan toplumu degistirebilir.
    Richard Bach-Marti kitabini tavsiye ederim kısa zaten bir solukta okunur

• Ramiz Karaeski kullanıcısına yanıt
    Ben o saygıyı hakeden kısımdan bahsediyorum. Ayrıca o algıyı yaratan biz değiliz statü

• Klokt kullanıcısına yanıt
    Tabikide toplumu bir insan değiştirebilir ama o insan buna hevesli midir o önemli bence.

Kitap mevcut ben de. Şuan okuduğum kitabı bitirince ona başlarım teşekkür ederim

Ayrıca sizin söylediğiniz minvalde başka bir film var izlediniz mi bilmiyorum; 12 angry men.

Daha çok önyargının nasıl birşey olduğuna dikkat çekilmiş ama genelinde bir adamın 11 kişiyi sadece sözleriyle nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam en kısa zamanda izlicem,saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roxio

quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

Mesele kazandığın para değil. Statü sahibi olmak. Bir esnaf bir doktorun 10 katı para kazanabilir fakat statü olarak baktığımızda bir esnaf doktorun yanından geçerken yakasını düzeltir. Senin "havalı olmak" diye tabir ettiğin şey statü sahibi olmak. O da parayla olacak bir şey değil.

Okumayı sadece para kazanmak için görüyorsan hayata bakışın çok yanlış.

O iş öyle olmuyor ama. Türkiye'de paran kadar statün var.

• Taksiciler fiş kesse görürüm ben o zaman 15bin tlyi
  • Okuduğun bölümün hakkını veriyorsan zaten iyi kazanırsın zamanla. Ayrıca şu tartışmayı da bırakın taksicinin elindeki plaka seni 5000 kere satın alır sadece araba alıp taksici olunmuyor hatırlatayım. O trafiği çekmek var istanbulda özellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roxio

quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

Mesele kazandığın para değil. Statü sahibi olmak. Bir esnaf bir doktorun 10 katı para kazanabilir fakat statü olarak baktığımızda bir esnaf doktorun yanından geçerken yakasını düzeltir. Senin "havalı olmak" diye tabir ettiğin şey statü sahibi olmak. O da parayla olacak bir şey değil.

Okumayı sadece para kazanmak için görüyorsan hayata bakışın çok yanlış.

ne meslek yaptığı önemli değil parası olan statü sahibidir basit

• 1 trilyon paranın yıllık faizi 120 bin lira civarında.
    1 trilyona bile taksi plakası alınamadığına göre demekki zaten o kadar paranın o kadar getirisinin olması anormal bir şey değil.

Eskiden plakalar ucuzmuş daire parasına alanlar olmuş. Asıl para kazananlar o ucuz zamanında birden çok plaka alanlar.
    Yoksa şu an aşırı bir reel getirisi yok.
  • Babam istanbulda durakta taksici ne 11bininden bahsediyorsun sen en iyi ihtimalle aylik 2k kazaniyor.

• Okumanın gerçekten esprisi kalmadı.
    İstanbul Marmara ankara işletme iktisat mezunları evde otururken
    Avukatlar is bulamaz veya 1500 2000 tl e zor iş bulurken
    Yerim statüsünü. İstanbul da vasat bir ilçede bile ev kirası 1000 tl. Fatura falan derken 1400 1500 tl. Çoğu üniversite mezunu 1500 tl alıyor. Bunlar nasıl yaşayacak ?

• Arkadaşlar ilk başta şunu söyliycem o işler öyle olmuyo
    Genellikle plaka taksicilerin olmuyo genellikle taksiciler çalışan oluyo ve plaka sahibine aylık 5 bin veriyo geriye kalan parada onun oluyo yani taksicilik çok kazandıran bi meslek değil plaka sahibiyseniz kazanırsınız
    Onun dışında parayı bankaya yatır ömrümün sonuna kadar geçin demişsiniz ee arkadaşlar paranın değeri kaybolcak bunu hesaba katmıyorsunuz en iyisi yatırım yapmak veya iş kurmak hayat göründüğü kadar kolay değil

• Her gün aynı ücreti, her gün aynı müşteri sayısını bulamayacağını. İnsanlarla uğraşmanın zorluğunu, hayal edemediğine göre. Böyle düşün, o güzel zihnini yorma olur mu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

1 trilyon paranın yıllık faizi 120 bin lira civarında.
    1 trilyona bile taksi plakası alınamadığına göre demekki zaten o kadar paranın o kadar getirisinin olması anormal bir şey değil.

Eskiden plakalar ucuzmuş daire parasına alanlar olmuş. Asıl para kazananlar o ucuz zamanında birden çok plaka alanlar.
    Yoksa şu an aşırı bir reel getirisi yok.

Halen milyon yerine trilyon kullanan, bankaya yatırılan paranın getirdiği faizin kar olmadığını, dalgalanmadan koruma amaçlı olduğunu ve parayı 10-20 yıl rehin bırakılması gerektiğini bilmeyen bu adam nasıl yönetici oldu? Buna cevap verecek var mı konuda.
  • Büyük dedem dahil taksiciyiz İstanbul'un en lüks yerinde.Ne para kazanıyormuşuz senden öğrendik.11 bin :)

• taksi plakalarının fiytlarından haberiniz yok sanırım ? o plakaya sahip insanlar genelde çalışmaz, maaşlı çalışan alır taksiyi 2-3 saat çalıştırır. bazıları kiralar. kiralayan kişi iş yapsada yapmasada o saatin ücretini öder. abi iş yapamadım diye mazeret olmaz.

Kısacası bu şehirde, ülkede eskiden belli bir yatırım birikimi olan insanlar zengin olur. zamanında tarla olan yerde bir şekilde arsası olmuş olan, zamanında uygunken milletin sefillik, şeferlik dediği taksi hatları olan insanlar şu anda zenginler. çoğu atadan gelme-kalma zenginlik bunların.
  • Siz ne sanıyorsunuz ki? Okuldan mezun olur olmaz sırf ingilizce biliyorsunuz diye size aylık 10 000 verip şirket başına mı koyacaklar?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.