Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes yeteneğine ve zekasına göre meslek edinmeli.

ama okumayıp, taksici olmak işin kolayına kaçmaktır.

koca holding sahipleri bile zamanında okuyabilmeyi istediklerini söylüyorlar. sakıp sabancı mesela. okumayı küçümsemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa ticarete çalışıyorsa kesinlikle okunmamalı diyorum ben. Bill gates ile çalışkan arkadaşının muhabbeti geldi aklıma.

''Ben bazı derslerin sınavlarını geçemedim; ama arkadaşım hepsini geçti. O şimdi Microsoft’ta başarılı bir mühendis, ben Microsoft’un sahibiyim.'' [Bill Gates]
  • Taksi plakasının değerini biliyor musun?
    Plaka alacak paran varsa taksiye çıkmazsın kiraya verir parayı yersin..
    Zaten 1.6-8 milyon paran olduktan sonra birçok iş kurabilirsin.
    Plaka sahibi kimsenin ben çalıştığını görmedim.
    Çalışanlar; plakayı kiralayanlar veya kiralayan kişinin şoförleridir.
    Full çalışan bir şoför 2000-2500 kazanır oda net birşey olmaz çünkü bunun kazası var trafik cezası var.
    Günde 12 saat çalışırsın.Günde 500km yol yaptığın oluyor sonuçta.8 saat çalışmak falan yok yarım gün olarak kiralanır taksiler 12 saat yani oda.Sadece pazar günleri 24 saat alıp yapan şoförler olur onlarda ek iş için yapan insanlardır.Pazar pek iş olmadığından 12 saatlik çalışma yevmiye kurtarmaz alınca 24 alırsın.
    İnşaat mühendisi olduğunu farzedelim yeni mezunsan ve okulu boş bitirmediysen yani; asosyal, ağzından kelime çıkamayacak bi adam değilsen 3bin lirayla rahat iş bulursun.Tecrübelendikçede bu miktar artar...Taksiye çıksan full time yani hergün 12 saat 2500lira para kazanırsın ömür boyu.Bencede okuma sen okulu falan bırak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a|i -- 29 Ocak 2016; 11:41:38 >

• Doğru diyorsun da taksi plakamız vardıda okusak mı daha fazla kazanırız okumasak mı acaba daha iyi olur diye bir seçeneğimiz mi olduda okuyacağım illa dedik yahu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dininiz imanınız para. Sana sana sana hepinize

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Adam iyi bir geleceği iyi bir mesleği ve kazancı olsun diye okuyor başka ne için okuyacak anlatsana biraz ?

• Taksi plakası alacak kadar parası olan bir adamın okuyarak zaman kaybetmesine gerek yok zaten

• Okumanın esprisi karın tokluğuna çalışmaktır şu devirde geriye kalan herşey avuntudur, yalandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roxio

quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Plaka fiyatlarını biliyorsun umarım

Istanbulda 1.6 milyon TL.
    Evet taksiciler aynı zamanda zengin :)

Buna rağmen toplumda itibarları gereken yerde değil.

Kıçı kırık VW golf almak için kredi çeken beyaz yaka daha havalı geliyor insanlara.

Mesele kazandığın para değil. Statü sahibi olmak. Bir esnaf bir doktorun 10 katı para kazanabilir fakat statü olarak baktığımızda bir esnaf doktorun yanından geçerken yakasını düzeltir. Senin "havalı olmak" diye tabir ettiğin şey statü sahibi olmak. O da parayla olacak bir şey değil.

Okumayı sadece para kazanmak için görüyorsan hayata bakışın çok yanlış.

şahsen ben ne doktorlar gördüm beyin kırıntısı yok işsiz bile olsam önümü iliklemem ayrıca senin taksici olman statünü belirlemez herkes kendini geliştirebilir ve hayatının dersini sana beklemediğin bi çöpçü verebilir doktor değil

• İnsanlar sırf para kazanmak için okursa bu ülkede bir şey gelişmez.

• herkes mühendis ülkede :D
  • Insana insan oldugu icin degil parasi meslegi yuzunden saygi duyacaksaniz duymayin suratina tukurun daha iyi adam birine saygi duymak icin sebep ariyor ya ne hallere geldik.

• Tüm bunlar mı önemli olan yani ?

İyi bir gelecek
    İyi bir meslek
    İyi bir kazanç

Siz okumayın arkadaşım. Siz bu egoyla bencillikle sakın okumayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Tüm bunlar mı önemli olan yani ?

İyi bir gelecek
    İyi bir meslek
    İyi bir kazanç

Siz okumayın arkadaşım. Siz bu egoyla bencillikle sakın okumayın.

Hep aynı savunma şekilleri köşeye sıkışınca sen şunu yapma o da şunu yapmasın ... Üstelik dünyada ne kazananlar ne haksız biçimde bir konuma gelenler saçma bir gelir dağılımı varken istediğim şeyden dolayı bencil ve egoist oluyorum sen ne istiyorsun bilmiyorum ama daha iyi bir hayat için iyi bir kazanç istiyorum üni sonrası bunu istemem kadar da doğal bir şey yok o kadar yıl ve emekten sonra hadi arkadaşım gidin başkalarını kandırın saçma hayallerinizle git ötede oyna
  • Tırın tırın tırınının

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek amacı para kazanmak olan adam okumasın. Sana önerim sen hiç okuma. Ticaret yap, ticarette başarılı olursun.

Ama ben gerçekten istediği için bana yardımcı olan doktoru tercih ederim beni para olarak göreni değil ki bunu tek bir bakışla bile anlayabilirsin.

• quote:

Tek amacı para kazanmak olan adam okumasın. Sana önerim sen hiç okuma. Ticaret yap, ticarette başarılı olursun.

Ama ben gerçekten istediği için bana yardımcı olan doktoru tercih ederim beni para olarak göreni değil ki bunu tek bir bakışla bile anlayabilirsin.

Mesleğim icabınca bir hizmet sunuyorsam bunun karşılığını almam gerekir senin ya da başkalarının ne hissettiği beni ilgilendirmiyor
  • quote:

senin ya da başkalarının ne hissettiği beni ilgilendirmiyor

Kaybettiğiniz nokta burası işte. Insanlardan ziyade parayı ön plana alıyorsunuz. Para önemli ama insandan daha fazla değil.

Ayrıca sen zaten işini doğru düzgün yaptığında karşılığını alırsın.

• Güzel ve Ciddi Konu
    31 senelik hayatımdan örnek vermek isterim umarım bazı dostlara yol gösterebilir.5 senelik ticaret hayatı 6 senelik öğretmenlik(matematik) hayatından sonra sanırım konu hakkında rahat bir şekilde yorum yapabilirim.
    Ticarette gerçekten ciddi para vardır.Öyle okumaya falan bakmaz bu işler.Sosyal ilişkiler ve ticari zeka (işletme sahibi iseniz) ön planda.

Türkiye de okumak,hiçbir vasfı olmayanlar,Risk almak istemeyen,aza tamah edenler için.Kısaca "Ben yaşayabilmek,hayatımı sürdürebilmek kısaca Nefes almak için diplomaya ihtiyaç duyuyorum" diyorsun ve okumaya başlıyorsun.Türkiye de eğitim ne yazıkki bu şekilde.

Diyeceksin ki "lan sığır sen niye okudun öyleyse"
    Baban Makine Mühendisi(1956 doğumlu g.saray yüksekokul mezunu) Abilerin Elektrik elektronik müh ve inşaat müh. olunca zorla okutuyorlar."Oku elinde diploman olsun." saçmalığı....
    Halbu ki istanbulda müzik yapıyordum.İyi de elektro gitar çalıyorum.İyi de bir çevrem vardı.İzin vermediler ne yazık ki...

Zaten üniversiteyi büyük bir tartışma sonucu 3. sınıfta terkettim (İstanbul üniversitesi Fizik bölümü)
    Sonra Bayan giyim mağazasında çalıştım iyi para kazandım.O sırada üniversite hazırlık için Mat. özel ders veriyordum ve iyi de bir öğrencim vardı.Sonra dershaneden çağırdılar.Diplomam yok Nasıl çalışacam dedim.Problem değil dediler.Sonra da öğrendik ki zaten hali hazırda benim gibi birçok kişi varmış.Öğrencilerle ara iyi olunca başka dershaneler de çağırıyor anlaşıyorsunuz zaten.Sadece sınav dershanesin de 4 sene sigortasız çalıştım ve birçok kişi de beni tanır iskenderun da.
    Velhasıl....

Sektörün her geçen gün eğitim=ticaret olarak bakıldığını anlayınca öğretmenlik hayatım 6 sene sonra(2015 mayıs) son buldu.

Sadete gelelim...

Şimdi emlak ve sigorta işi ile uğraşıyorum.8 ay da emlaktan kazandığım para 6 sene de deyim yerindeyse "köpek gibi fakat severek" çalıştığım öğretmenlik hayatımda kazandığım paradan çok daha fazla.Az emek çok kazanç.

Oğluma,Müziğime,kitapalarıma,çevreme,araştırmaya daha fazla vakit harcıyorum.Sabah 09:00 Gece 11:00 çalışıp ay da kazandığım max. para 5300 TL idi.(max)
    3 ay para yok(Yazın dershane öğretmenleri para almaz)

Benden tüm kardeşlerime tavsiye
    Eğer bir yeteneğinizin olduğunu düşünüyorsanız lütfen peşinden koşun.Geç kalmayın sakın.
    Durun ve kendinize sorun
    Ağzınız iyi laf yapıyor mu?Etkili misiniz?ilk konuşma da Direkt güven vaat ediyor musunuz?
    Müzik,Sanat vs yeteneğiniz var mı?
    Bu ve bunun gibi soruları sorun.
    Hiçbir yeteneğinizin olduğunu düşünmüyorsanız Ne istediğinizi kendinize sorun.Cevabı bir meslek oluyorsa peşinden koşun cevabı para oluyorsa çok para kazanan meslek araştırın(Türkiyedeki %90 öğrenci profili)

Bill gates in güzel bir sözü var onunla noktayı koyayım...

"Fakir doğmak insanların elinde değil;fakat fakir ölmek insanların elindedir."

• quote:

quote:

senin ya da başkalarının ne hissettiği beni ilgilendirmiyor

Kaybettiğiniz nokta burası işte. Insanlardan ziyade parayı ön plana alıyorsunuz. Para önemli ama insandan daha fazla değil.

Ayrıca sen zaten işini doğru düzgün yaptığında karşılığını alırsın.

İşini düzgün yapmakla parayı sevmek arasında ne kadar da güzel bir bağ kurmuşsun ... Kendi içinde çelişiyorsun herkesin emeklerinin karşılığını alması dileğiyle herkese iyi forumlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.