Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DATNET

quote:

Orijinalden alıntı: lalelim

Bir düşüneyim

Uzman Klinik Psikolog lalelim
    Taksici lalelim

Uzman Klinik Psikolog lütfen <3

taksici gazla biraz acelem var benim
    geç kalmayı istemem hizmet beklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiye maaşta fark ediyor diye para için sahip olmamalı.
  • Bence ;
    Taksicilik= it kopuk + ayyaş + uğursuz + trafik çilesi + trafik kazası(Allah korusun)= 15
    Öğretmen= devlet memuru+ öğrencilerle uğraş + dersini anlat sorulara cevap ver evine git+ ekstra özel ders = 3-3.5
    ben öğretmen olmayı tercih ederim.

• bunu da buraya bırakalımhttp://www.imdb.com/title/tt0075314/
  • Yav he he taksici muhendisin 3 katini kazaniyormus. Nisantasi Universitesinden mezun muhendisten daha fazla kazanir ancak.

• Merak ettim de yurtdışında türkçe klavye mi kullanıyorsun?

• Artik Uber var taksici mi kaldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

taksi plakasinin degeri 1.5 milyon tl civari yanlis bilmiyorsam eger istanbulda. boyle bir yatirim varsa calismana gerek yok yan gel yat zaten. ama taksicilerin cogunun kendi plakasi yok zaten, isci olarak calisiyorlar. cogunun sigortasi bile yok. ellerine gecen para 1.5-2 bin liradir ortalama. yurtdisindan gozuktugu gibi toz pembe degil her sey oyle. 1.5 milyon lira yatirim yapabilen adam bir zahmet kazansin 10 bin lira ayda.

Dedem aldı bu plakayı zamanında, taksiciydi. Şimdi trilyon ediyor, ama o zaman etmiyordu herkese veriyorlardı.

O zaman deden arsaya yatirsa su an ev dikmek icin kapinda sira olusurdu. 10 apartman diktirsen toplam 20 dairen olsa tanesini aylik 1500 e kira versen sana ayda 30 bin para. Ee ne oldu simdi? Dedemiz zamaninda alsaydi emlak krali olsaydik mi diyelim?

• Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    Hangi şirket 4.000 vermiş anlamıyorum ama çok daha iyi yerler var, iyi bir ingilizcen ve eğitimin varsa daha iyi başlayabilirsin. Taksicilikte yerinde sayarken burda maaşının ve itibarının artacağını unutma
  • Roxio kullanıcısına yanıt
    Aylik gelirim 50.000 tl olacak yaptigik meslek yasa disi olmayacak ve ben bir doktorun yanindan gecerken ezilio buzulucem kiyafetimi duzeltmeye calisacam. Bir doktorun 10 kati kadar para kazanan insan hödük degilse onu 1 km oteden belli eder. Eger hodukse doktor olsa da bir sey fark etmez. Senin dedigin durumda cogunlukla kiyafetini duzeltmesi gereken zengin olan degil okumus olandir.

Bu arada doktorluguda abartmayin sirf babasi doktor olmazsan hakkimi helal etmem deyip tip bitirip esnaflik yapan insanlar taniyorum.

• Sen okurken "taksi plakalarınız" yok muydu da Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde en iyi bölümlerini okuyup ana dilin gibi ingilizce öğrendin? Bu kadar eğitimin olup ta nasıl böyle cahil kaldın anlamadım. Taksicilikle mühendisliği, doktorluğu ve hatta profesör doktorluğu aynı kefeye koyup üzerine taksiciliği üste çıkarmak nedir?

• O taksinin plakasinin maliyetinin kac para oldugunu bilmeden sallayip tutan bir arkadasimizin yorumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 28 Ocak 2016; 10:44:24 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

quote:

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Ben okudum iyi bir üniversitede, Türkiyeye dönme durumum var. En yüksek aldığım teklif 4000tl.
    Ana dilim gibi inglizcem var. Üstelik Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum.
    Büyük ihtimalle taksicilik yapıcam, plaka zaten var.

Doktorları tenzih ediyorum, onlar hayat kurtarıyor onların yaptığı işe parasal değer biçemem. Ama kurumsal bir firmada beyaz yaka pozisyonunda çalışmaktan daha iyi taksicilik yapmak, eğer plaka kendininse.

Özel sektörde, patronuna daha fazla para kazandırmak için beyin fırtınası yapmanın topluma ne gibi büyük faydaları var, detay verirsen sevinirim.

Sen çalıştığın işi patrona para kazandırmak olarak görüyorsan sen boşuna okumuşsun kusura bakma.

Senin çalıştıgın yer turkiyenin düşmanı mı gizli silah falan mı yapıyorsunuz ? Senin orada çalışmanın hiç yoksa ekonomiye katkısı var.

Birde toplumda statü denen bir olay var. Mesela işinde çok iyi olan ve tanınan bir doktor taksiciyle evlenmez. İnsanlar yadırgar. Sen de görsen yadırgarsın. Sosyete diye tabir ettiğimiz bir topluluk var.

Kusura bakmayın ama isterse 10 üniversite bitirsin ihtiyacı olmadığı sürece sırf kazandığı parayı az buluyor ve başka bir meslekle kendini ayaklar altına alıyorsa boş bilgisiz cahil adamdan farkı yoktur.

Burada taksicileri küçümsemiyorum veya ticaretle uğraşan insanlarla bir derdim yok yanlış anlaşılmasın.

Şimdi gerçeklere dönelim. Üniversite mezunu, beyaz yaka hiç bir zaman sosyeteye giremez şirketin CEO su filan olmadığı sürece.
    Doktorlar ayrı dünya, onları tenzih ederim.
    Yaptığın meslek önemli değil, her konuda bilgin olabilir araştırmayı seven bir adamsan. Ben mesela düzenli olarak klasik filmleri izlerim, fazla popüler olmayan, üstelik altyazısız izlerim orjinal inglizce dilinde. Taksici de olsam bu gerçekleri değiştirmez.

4000tl kazanırsam ama sürünürüm Istanbulda, iyi bir evin kirası 2000tl. Kaldı 2000tl, faturalar derken, hobilerime ayıracak param kalmaz, ve işte o zaman bilgisiz ve cahil kalırım.

Bu yüzden Istanbulda yaşamak için minimum 15 bin lira gelir lazım. Yoksa havalı cahil olursun.

Daha fazla rezil olma benden sana tavsiye. Boş boş konuşuyorsun. Dolamışın diline "Anadilim gibi İngilizce var" cümlesini dolaşıyorsun etrafta. Demek taksiciler mühendislerden fazla kazanıyormuş ha, buna gülerler. Tabi şunu da unutmamak lazım senin zihniyetine sahip adam Sütçü İmam'ı kazanırsa sevinir zaten de oralara girmeyeyim.

Klasik filmleri altyazısız izliyorum demişin, ben de izleyebiliyorum. Bunda ne var? Ben Türkçe altyazıyla izleyen adamla aramda pek bir fark olmadığını da düşünüyorum. Bu mu şimdi senin statünü, zihniyetini belirliyor. Örnek olarak bunu göstermen de entellektüel zihniyetinden bize bir kare yansıtıyor.

Ve en bombası: İstanbul'da yaşamak için minimum 15 bin lira gelir lazım, yoksa havalı cahil olursun.

Sen boşa üniversiteyi yurtdışlarında okuyup ailene masraf olmuşun, Sütçü İmam işini görürdü senin

• 1100 mesajı olan adamın açtığı konuya mantığına bak yaw bugünde başkası adına utandık

• Geçen sene taksiye bindiğimde de benzer bir konu açıldı. Adam şoför 30 yaşlarında, İstanbul'da para kazanmıyorum diyen taksiciye inanmayın demişti.Kendisi minibüs şoförüymüş işi bırakmış. 20-25 gün çalışana 4500 TL civarı maaş düştüğünü söylemişti. Günlük yevmiyesi 250TL civarıymış.

Bugün üniversiteden yeni mezun mühendis bile 1500 civarı alıyor. Belli başlı okullardan mezun değilseniz boşa okumuş oluyorsunuz. Açık ve net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 28 Ocak 2016; 11:17:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

Aylik gelirim 50.000 tl olacak yaptigik meslek yasa disi olmayacak ve ben bir doktorun yanindan gecerken ezilio buzulucem kiyafetimi duzeltmeye calisacam. Bir doktorun 10 kati kadar para kazanan insan hödük degilse onu 1 km oteden belli eder. Eger hodukse doktor olsa da bir sey fark etmez. Senin dedigin durumda cogunlukla kiyafetini duzeltmesi gereken zengin olan degil okumus olandir.

Bu arada doktorluguda abartmayin sirf babasi doktor olmazsan hakkimi helal etmem deyip tip bitirip esnaflik yapan insanlar taniyorum.

Doktor ve diş hekimleri karşısında vekil de olsa ne olursa olsun adam olacak (parti yalakası çok nadir hekimler olabiliyor) Sen gel bizim hocalardan birinin karşısında bi duruşunu göreyim bakayım 50 bin değil 50 milyon dolarda kazansan üstünü başını düzelteceksin. Saygılı konuşacaksın. Ne olur düzeltmezsen? "işim var" der gider başka doktor ararsın

@Ramiz Karaeski gibilerde kompleksli potansiyel doktora şiddet uygulayacak tipler işte.

Eve gelen mobilya ustası, elektrikçi, sıva ustası bile ego sahibi 3 gün sonraya randevu veriyor. Bırak ömrünün sonuna kadar okuyan adamın egosu olsun.

Ha doktorun maaşını fazla bulan da varsa tavsiyem >> Okuyup doktor olun sonra aldığınız maaşın fazla bulduğunuz kısmını sağa sola dağıtın.

• Istanbul' da taksi olakası fiyatlarından haberiniz var mı? Senin ailenin plakası olabilir ama taksi plakası alabilmek şu anda imkansız gibi. 1.8 milyon TL civarında plakalar.

• quote:

Bu cümleyi kuran adam okumasın zaten. üniversiteye de para için gider ne topluma bir faydası olur ne de kendine.

Üniversiteye ne amaçla gidiyosunuz.
    Samimi soruyorum topluma yardımcı olma aşkıyla yanıp tutuşuyor musunuz. Tek amacınızın konu sahibini ucube bir mahlukmuş gibi göstermeye çalışmak olduğunu düşünüyorum. Şu dönemde üniversiteye para kazanmak, geçimini sağlamak amacıyla gitmek kadar normal bişey yok bence. Benim fikrim bu. Yorumlarınıza açığım.

• Anlayabilmen için farklı bir anlatım yapayım;
    Dünya'da bir sorun çıktığını ve insanların seçilerek sığınaklara alındığı düşün. Bir taksiciyi mi o sığınağa alırlar yoksa mühendisi mi?

İşte taksici ve mühendis arasındaki farkta böyle oluşuyor. İsterse milyonlar kazansın taksici arkadaş...

Edit: Buradan Uber'in mühendis takımına sesleniyorum. İyice geliştirip yayında şu Uber'i bir daha şöyle konu görmeyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 28 Ocak 2016; 11:58:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    50.000 100.000 kazanan adamin devlet hastanesinde isi ne? Özel hastanede de doktot hastasini basindan atacak ilgilenmeyecek hmm.

Devlet hastanesinde ki doktordan ne beklersin ki? Devlet hastanesine gidince milyonlar kazansan da fark etmez. Cogunlugu nasi olsa ben parami alcam iyilesse ne olur iyilesmese ne olur tarzinda ki karaktersizlerden olusan bir topluluk. Bir de yeni bir moda cikmis hastaligi bulamayinca stresden deyip geciyolar. Bunlara 3000 tl bile fazla

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.