Şimdi Ara

Okumanın ne esprisi kaldı, taksici mühendisin 3 katını kazanıyor en az. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendi taksi plakanı alıcak paran olduktan sonra, calısmasanda olur
  • Sen taksi plakasinin fiyatini biliyormusun?

Istanbulda taksicilerin cogunun plaka sahibi olmadigini calisan oldugunu biliyormusun?
    Is adamlarinin is yeri sahiplerinin ek olarakta 2 3taksi plakasi alip kar ettigini biliyormusun?
    Yahu beyniniz var anliyorum fikrinizde var onuda anliyorum ama kullanmayi gercekten bilmiyorsunuz.Tek cakal sizmisiniz oo istanbuldan taksi aldikmi kebab.
    Cebinizdeki 10 20 liraylami alicaksiniz o plakayi arastirip konu acin size tavsiyem
    Taksi islettigimden vs degil hic alakam olmadi istanbulda cok kullanirdim bugune kadar bindigim hic bir taksi soforu o plakanin sahibi degildi.
    Hepsi biz calisaniz asil para bu plakanin sahibinde diyalogunu defalarca yasadim.
    Madem fikriniz var evinizdeki in den bir cikin disarda bu isi yapan insanlarla konusun buraya konu acmakla olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söny -- 28 Ocak 2016; 17:13:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

1 trilyon paranın yıllık faizi 120 bin lira civarında.
    1 trilyona bile taksi plakası alınamadığına göre demekki zaten o kadar paranın o kadar getirisinin olması anormal bir şey değil.

Eskiden plakalar ucuzmuş daire parasına alanlar olmuş. Asıl para kazananlar o ucuz zamanında birden çok plaka alanlar.
    Yoksa şu an aşırı bir reel getirisi yok.

Halen milyon yerine trilyon kullanan, bankaya yatırılan paranın getirdiği faizin kar olmadığını, dalgalanmadan koruma amaçlı olduğunu ve parayı 10-20 yıl rehin bırakılması gerektiğini bilmeyen bu adam nasıl yönetici oldu? Buna cevap verecek var mı konuda.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Halleluja

quote:

Orijinalden alynty: Quattro

1 trilyon paranyn yyllyk faizi 120 bin lira civarynda.
    1 trilyona bile taksi plakasy alynamady?yna göre demekki zaten o kadar paranyn o kadar getirisinin olmasy anormal bir ?ey de?il.

Eskiden plakalar ucuzmu? daire parasyna alanlar olmu?. Asyl para kazananlar o ucuz zamanynda birden çok plaka alanlar.
    Yoksa ?u an a?yry bir reel getirisi yok.

Halen milyon yerine trilyon kullanan, bankaya yatyrylan paranyn getirdi?i faizin kar olmady?yny, dalgalanmadan koruma amaçly oldu?unu ve parayy 10-20 yyl rehin byrakylmasy gerekti?ini bilmeyen bu adam nasyl yönetici oldu? Buna cevap verecek var my konuda.

O kadar bilgisizsiniz ki yazdığımı anlamayı bırakın, faizin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.
    Gidin önce temel ekonomi bilgisi alyn öyle gelin buralarda konuşun.
    Üst yönetimi de isterseniz haberdar edin ağız alışkanlığı ile milyon yerine trilyon yazdığım için beni yöneticilikten alyp belki sizi madalya ile onurlandırırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 28 Ocak 2016; 17:53:31 >

• Eniştem 90 li yıllarda taksi plakası aldı yok paraya şuan hiç çalışmadan net 6-7 milyar kirası var. Zamanında bi plaka alınsaydı olurdu ama şuan 1.6 trilyon zaten bu parayı bulduysan okuma daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene binlerce ogrenci universiteden mezun oluyor. Hepsi de okul biter bitmez en yuksek mevkide en yuksek maaslarla kariyer basamaklarini birer birer cikacagini saniyor. Toz pembe hayaller bunlar. Burasi turkiye. Her yerde kum gibi uni mezunu var, asgari ucretle is bulan sukur namazi kilsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka sahipleri zaten zengin tipler ,kendileri taksi sürmez.Daha bunun farkında degilsen okuma zaten.

• Para icin mi okunur ? Yoksa bir statü sahibi olmak icin , zevk veren bir isi yapmak icin mi , yada Saygi görmek icin mi ? Eger ki hersey para ise

O zaman millet ne taksici olsun ne okuyup doktor alayi fahise olsun onlar daha cok kazaniyor malumunuz...
  • Statü dedikleri benim vergimle maaş alıyorsun makamı olsa gerek
    Konuyu açan arkadaşa katılıyorum bu ülkede okumaya gerek yok

• Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    evet haklısın çok deli param olsa kesinlikle yapıcağım yatırımlardan biride taksi plakası almak olurdu. zaten para normal memur tipi işlerde değil ticaret türü şeylerde var ama kazandığın statü çok farklı bişey okumuş insan olmak bilmiyorum belki yurt dışında ne kadar önemseniyo öyle ortamlarda bulunmadım ama ülkemizde önemli bişey
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    bunu diyen adam mühendislik okuyor aynı durumdan müzdaribiz dostum bölümmü değiltirsek napsak bilgisayar müh ile olcak gibi değil bu ülkede
  • dostum bak dediğim olay bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

Arkadaşlar herkes taksici dolmuş vb mesleklere burun kıvırıyor, ama kazandıkları para gerçekten çok iyi. Istanbulda plakası kendinin olan bir taksici ayda minimum 11 bin lira kazanır, iyi bir duraktaysa 14-15e çıkar gelir. Bu günlük 8 saat çalışma, haftada 5 gün. Üstelik vergidende kaçıyorlar, gelirin hepsi nakit olduğu için, çok azını maliyeye deklere ediyorlar. Kesinti mesinti yok.

Şu an yurtdışında yaşıyorum, ailemin TR de taksi plakaları var. Eğer Türkiyeye dönecek olsam yapacağım ilk iş taksicilik olurdu. Üstelik ben çok iyi üniversiteden mezun, ana dili gibi inglizce bilen biriyim. Ama günün sonunda şunu unutmayın, önemli olan cebe giren paradır. Plazada türkçeyle karışık inglizce konuşanlardan daha fazla para kazanıyor taksiciler, kılık kıyafetlerinden belli olmasada.

Anladığım kadarıyla ailenin maddi durumu iyi..Sen sevdiğin işi yapmak için üniversiteye gitmedin mi ? mağdem taksi plakanız vardı neden okudun ? biliyordun böyle bir getirisi olduğunu hiç okumasaydın..

Günümüz şartları malesef insanların sevdiği iş yerine para kazandığı işlere yönlendiriyor..

İnsanların algısı çok değişti.Artık mesleğinin ne olduğu değil, maaşının ne olduğu çok önemli olmuş durumda.

Taksi plakasını işletip sende sevdiğin meslekte çalışsan bence daha iyi olur..Zaten sermayen birikir ileride ticaret yaparsan kendi işinin patronu olursun.
    Veya küçük düşünüp piyon olursun..

• whiteenergy1 W kullanıcısına yanıt
    ben zaten ilerde ticaret yapıcam :D yapıcak bişey yok
  • Tutup da bi taksici konuşsa siyasetten umrumda olmaz ne söylediği ama 2500 lira maaş alan öğretmen konuşsa dinlerim.

Her şeyi para sanan ergenin dramı konu kilit üye ban
  • Türkiye bu kafalar yüzünden kaybetti-kaybediyor-kaybedecek
    Mesele sadece para demi. Sadece para

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    İşin hiç içine girmediğin cok belli etmişsin, plaka sahibi isen gerçekten cok kral para cebine girer. takside çalışmayıp çalışan iki şoför bulsan bile cok rahat aylık 7bin tl net cebinde para olur hadi 2 bin TL'yi atıyorum arızalanır, kaza yapar, vergisidir cart curt hiç sanmıyorum ama aylık ortalama 2k'da oraya gitsin. 5bin tl parayı üst düzey isleri saymıyorum hiçbir şekilde hiçbir iste bulamazsın ya da bulmak icin cok emek harcarsın(40'li yaslara geldiğinde anca) ve hepsini geçtim yatarak 5 bin tl cebinde oluyor daha güzeli olamaz. Zaten plaka sahibi isen zenginsin demektir o ayrı bir boyut.

Ayrıca bu hayatta paran varsa statu sahibi olursun, yoksa pek saygın bir insan olmazsın. Ters oranti olamaz cok para az statü, öyle bir dünya yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveka -- 29 Ocak 2016; 3:59:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Artik Uber var taksici mi kaldi

Nerde Uber var, şu an bulunduğum şehirde var ve evet taksicilere rahmet okuttu. Ama Türkiye pazarına biraz zor girer, şu an sadece minibus tarzı vitolarla hizmet veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-AsSaSsİn

İşin hiç içine girmediğin cok belli etmişsin, plaka sahibi isen gerçekten cok kral para cebine girer. takside çalışmayıp çalışan iki şoför bulsan bile cok rahat aylık 7bin tl net cebinde para olur hadi 2 bin TL'yi atıyorum arızalanır, kaza yapar, vergisidir cart curt hiç sanmıyorum ama aylık ortalama 2k'da oraya gitsin. 5bin tl parayı üst düzey isleri saymıyorum hiçbir şekilde hiçbir iste bulamazsın ya da bulmak icin cok emek harcarsın(40'li yaslara geldiğinde anca) ve hepsini geçtim yatarak 5 bin tl cebinde oluyor daha güzeli olamaz. Zaten plaka sahibi isen zenginsin demektir o ayrı bir boyut.

Ayrıca bu hayatta paran varsa statu sahibi olursun, yoksa pek saygın bir insan olmazsın. Ters oranti olamaz cok para az statü, öyle bir dünya yok.

Kaç kere dedim kardeşim, plaka sahibi babam. Şu an 6500tl ye kirada plaka, bundan sonra ben işletcem...

• Para kazanma hırsı yapma. Çok para kazanan çok harcar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskan4 -- 29 Ocak 2016; 8:16:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Artik Uber var taksici mi kaldi

Nerde Uber var, şu an bulunduğum şehirde var ve evet taksicilere rahmet okuttu. Ama Türkiye pazarına biraz zor girer, şu an sadece minibus tarzı vitolarla hizmet veriyor.

Uber batida gittikce yasallasiyor yakinda tr ye yasal olarak Uber X gelir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.