Şimdi Ara

Olgun bireyler cevap verirse sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an içinde bulunduğumuz ülkede ve şartlarda askere gitmemek gibi bir şansınız olsa bunu degerlendirirmiydiniz ?

• Olgun diyorsunda 55 yaşındaki adam mı bu sorunun muhattapı?
  • bedelli yapma imkanım olsa yapardım
  • Şuan devrelerimle aynı askerliği yapmak için neler vermezdim.
  • Göğüs kafesimde platin olduğu için büyük bir ihtimal zaten gidemeyeceğim askere en azından çevremdeki çoğu kişi öyle diyor bakalım ne olacak merakla bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 12 Ağustos 2017; 2:58:36 >
  • Brisbane kullanıcısına yanıt
    ben de mi taktirsam napsam
  • 15 yaşındaki bir çocuğun bugün sırf asker şehit olmasın diye pkk itlerini ihbar ederken şehit düştüğü bu ülkede(bugün gerçekleşti Karadenizde açın haberlere bakın) böyle bir sorunun sorulması utanma sebebi olmalı...
  • Askere gidelim de kimin için savaşacağız ? Geleceğimi hiç eden cahil gerizekalı çoğunluğa ne gibi bir borcum var ? 40 yıldır yanlış yöntemlerle bitirilmeye "çalışılan" PKK ile çarpışırken ölmem ne işe yarayacak ? Mücahitlerini Hatay'da tedavi edip silah yolladığımız IŞİD ? 20 yıldır siyasilerimizin yalamaktan dilini aşındırdığı Fettoşun örgütü? Olan benim aileme olacak ,ben sayıdan ibaret olacağım birkaç gün sonra.Geçiniz boş vatan millet sakarya edebiyatını.

Onun dışında savaş bölgesinde olmayan rutin askerliğini bitirip sivile dönen kimsenin "askerlik bana çok şey kattı" dediğini duymadım.Senin de devlete bir şey kattığın yok , mantığı ne o halde ? Askerlik dediğin bir sanattır , hayatını bunun için yaşayan adamlar bunu yapmalı sadece.Devletimiz yeni anlayabildi bunu.
  • Askere mutlaka gidin.O atmosferi görün,hele yemin töreninizde,heyecandan ağlayanları görmek anlatılmaz,yaşanır.
    Ayrıca,erkek hiyerarşisinin varolduğu bir ortamda irade ve azminizi geliştirip,güçlü olmayı öğreniyorsunuz,disiplinli olmayı öğreniyorsunuz.
    Burda aklıma gelmeyen o kadar çok şey öğreniyorsunuz ki,askerliği bitirip sivile geldiğinizde siz bile bu deneyime şaşırıyorsunuz.
  • Şu bulunduğumuz şartlarda askere gitmeyeceğim de ne zaman gideceğim barışın hüküm sürdüğün mutlu mesut günlerde mi gideyim ?
  • Gitmek isterdim seneye de gidecegim evel allah
  • Gitmeme şansım var ve kullanacağım
  • Gitmezdim. Vatana millete faydam dokunmayacak ki. Gidip orada yer silip patates soğan soyacağım. Ülkeme ne gibi bir faydam olur ? Askerlik yerine mesleğe göre zorunlu hizmet getirilmesi taraftarıyım. Atıyorum adam mühendisse devlet için 5-6 ay bir projede yer alsın. Asgari ücretle ya da daha düşük. Sonuçta vatan görevi. Eli silah tutmayan adama askerlik yaptırmak saçmadır. Ancak acemi birliğini destekliyorum. 20-30 gün kadınlar dahil herkesin yapması gereken bir şey. Çünkü silah eğitimi alıyorsun. Bu coğrafyada da maalesef çok önemli.
  • Aklının ucundan bile geçirme
    Sağlık engelin yoksa askerlik çok bambaşka bir görev ve hayatına olumlu olumsuz çok şey katıyor git gel anlayacaksın.
    Tabi gidersen
  • Benim böyle bi fırsatım vardı gitmedim iş hayatında hiç zorluk olmuyor her türlü kayıtda terhis almış adamla aynı şekil gözüküyorum "askerlikle ilişiği yoktur" koca a4 de bunu yazıp imzalıyo şubeler iş başvurusunda bana da askerlik yapmış adama da
  • Boyle bir sansim olsaydi asla gitmezdim ve zaten elimden geldigince erteliyorum askerligi.
  • Zorlasalar bile gitmeyecem askere
  • Yellow Claw kullanıcısına yanıt
    Senin gibi boş konuşanları kastettim aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

Olgun diyorsunda 55 yaşındaki adam mı bu sorunun muhattapı?

Olgunlukla yaş ??
  • Ben vatanını seven bir bireyim ve askerlikten korkmuyorum ama giden arkadaşlarıma sorduğumda doguda olanda var içinde bana sadece tuvalet patates ve nöbet tuttuğunu söylüyor şimdi sizce bunları yapınca ulkeye faydammi dokunucak

Edit:hicbiri rdm degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasıkarışıkadam -- 12 Ağustos 2017; 16:8:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.