Şimdi Ara

Ölmek iyi ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok mantıklı değil mi ya intihar etmek? Hep düşünürüm. İsterim de yapamam, korkarım. Zaten hayatım korkmakla geçti. Karar almaktan korktum. Birey olmaktan korktum. Hep korktum, karanlıktan dahi. Ölüm ya en güzeli hani. Ne dert var ne tasa. Sıfırsın. Varlığın yokluğa karışıyor. Sonsuza kadar yok olmak. İnsan beklentileri yok. Bu iğrenç dünyaya şahitlik yapmak yok. Yapılan iğrençlikleri görmek yok. Bunlar avantajları. Ama ya kitap okuyamamak? Yeni müzikleri dinleyememek, belki de sevgilinle zaman geçirememek, onun saçlarını hissedememek-burası sanki beni ilgilendiriyor da - yeni çıkan oyunlar da var tabii ki. Ama çok tatlı değil mi yokluk? Dünyanın yükü var bende. Hiç mutlu olamam, hep üzülürüm. Dünyada olan bitene ülkemizdeki insanların salaklığına liste uzar gider. Peki yaptığım bir şey var mı? Yok. Üzüldüğümü belli dahi etmem. Duygularımı da dışa vuramam. İçime atmaktan öleceğim. Her şey o kadar anlamsız ki Yavuz. Ölümü arzuluyorum ama korkuyorum da . Belki hala bir şansım vardır? Belki de cidden yapabileceğim bu dünyada. Ama bunları yaparken kendimden parçalar bırakacağım. Bir daha üzülmemem gerekiyor, 6. sınıftan itibaren düzenli sıkılırım. Mutlu olmak kolay değil. Mutlu olan adam değildir. Ya her şey güzel olacaksa diyorum ve korkaklığım ile yaşamaya devam ediyorum. Kendimi kandırıyorum. İçten içe yolda yürüken hızlı ve acısız bir ölüm için -eğer tanrı varsa- dua ediyorum. Artık umursamaz olmaya başladım yavaş yavaş. Ya umursamaz olacağım ya da hiç. Derdimi diyorum, yatıyorum.
    Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nenoX -- 20 Ocak 2016; 3:53:10 >

• Okumadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

Okumadım.

canın sağ olsun iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

gayet güzei yazılmış, sen mi yazdın alıntıladın mı?

Ben yazdım. Sağ ol hocam da cidden kafam hep bu soruyla meşgul. Ama dediğim gibi korkağım kendime bir şey yapacak değilim.
  • Bilinen son ölüm zaten. Aceleye gerek yok.

Tozlar. Tozların büyük çoğunluğu insan derisinden oluşuyor. Havaya dağılan, yavaşça yok olan canlılarız. Ufalanıyoruz, yok oluyoruz. Tadını çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Bilinen son ölüm zaten. Aceleye gerek yok.

Tozlar. Tozların büyük çoğunluğu insan derisinden oluşuyor. Havaya dağılan, yavaşça yok olan canlılarız. Ufalanıyoruz, yok oluyoruz. Tadını çıkarın.

Yok oluyooooooooz gençlik yok oluyoooooo

• Her türlü anlam ötesi varolmamayı tercih ederdim ama tercih hakkı verilmemiş. Verilmiş olupta yaşamayı seçtiysem kör talih olmuş. Belki de varolmamayı seçtim doğduğum güne kadar. Şimdi düşündüm de mesela anne karnında nasıl bir olay geçiyorda bilinç dediğimiz şeyi kazanıyoruz? Belki de kazanmıyoruz çünkü bizi biz yapan çevremiz. Boş bi levha olarak bıraksalar bizi belki de 0 düşünceyle ölüp gideceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ask ve hayati pek cok sevmekten,
    Umuttan ve korkudan azadeyiz artik,
    Sukur olsun mechul Tanrilara ki,
    Hicbir hayat sonsuz degil;
    Oluler hic dirilmiyor;
    En yorgun nehir bile sonunda ,
    Guvenle denize dokuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 20 Ocak 2016; 4:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

..................Boş bi levha olarak bıraksalar bizi belki de 0 düşünceyle ölüp gideceğiz.

o şansın hala var. Zaten asıl mevzuda o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

..................Boş bi levha olarak bıraksalar bizi belki de 0 düşünceyle ölüp gideceğiz.

Tam tersine yok o şans. İnsanlar hayatımıza anlam yüklediler bile çoktan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Tam tersine yok o şans. İnsanlar hayatımıza anlam yüklediler bile çoktan.

Öğretiler, tüm o anlam saçmalıklarından kurtulabilmen için varlar. OSHO öneririm sana.
  • arkadaşlarım uzun bir süre ben de düşündüm fakat düşünmekle sorgulamakla olmuyor kendimizi üzüyoruz. Bu dünyada kendimizden başka kimsemizin olmadıgını bilip bir fayda sağlamak ne olursa olsun yaptığımız şeyleri iyiye yöneltmek, kendimize bir hedef seçip onun üzerinde ilerlemek, eğer Allah'a inanıyorsanız dünyaya gelmemizin vücut bulma anlamımızı ibadet etmeye iyi birey olmaya yorabiliriz başka bir değer fayda göremiyorum çünkü. Tabi sorar mısıniz ben yapıyor muyum, Hayır. İnsanoğluyuz çünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aks The Gorgeous -- 20 Ocak 2016; 5:15:20 >
  • ölüm güzel 1 saniyede yapacağın tek birşey tüm sorumluluğunu derdini bitiriyor tüm acılarından kurtuluyorsun tek lazım olan 1 saniye ama öbür dünyaya inanan biri olarak benim için kötü hiç birşey yapmadım henüz

işte o vakit kitabı sağından verilen kimse, derki alın kitabımı okuyun doğrusu ben hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum artık o hoşnut kalacağı bir hayat içindedir

25-29) Fakat kitabı kendisine solundan verilen kimse: 'Kitabım keşke bana verilmeseydi; keşke hesabımın ne olduğunu bilmeseydim; Keşke o (ölünce hayatım) bitmiş olsaydı. malım bana fayda vermedi; gücüm de kalmadı' der. bunları düşünmek

en iyisi ibadet etmek yavaş yavaş tüm sıkıntılardan kurtaracagına yardım edecegıne emınım ben öyle yapmayı dusunuyorum artık
  • takayım kafana.
    Not:Şapkayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.