iphone'umda gecen hafta sarj gostergesinin uzerinde ufak bir cizgi halinde olu pikseller olustu. cok fazla dert etmedim ama bir haftadir hergun cizgiler uzamaya devam ediyor:) sebeke gostergesi, saat ve batarya gostergelerinin neredeyse tamamini kaplayan bir cizgi halinde olu pikseller olustu:) isin garibi cizgiler hergun kisalip uzuyor, yani dun bozuk olan piksel bugun calisiyor sonra yarin daha buyuk bir cizgi haline geliyor...
biraz arastirdim nette, ve birkac uygulama buldum donmus pikselleri renk vererek canlandiran ama bir ise yaramadi. konu hakkinda bilgisi olan ya da daha once boyle bir durumla karsilasan varsa yardim bekliyorum. eger bir caresi varsa bosu bosuna yeni ekrana para vermek istemiyorum...
tesekkurler
Restore etmeyi denedin mi dostum?
restorenin piksele ne faydasi var ?
Ölü piksel olsa bu şekilde davranmazdı herhalde, devamlı sabit bir renkte kalırdı. Benzer bir durum bir ara bende de vardı, sol tarafta 5-10 piksel diğerlerine göre koyulaşıyordu bazen, sonra düzeliyordu falan. 2.0.1'i yeniden yüklediğimden beri öyle bir şey dikkatimi çekmedi. Sorunun kaynağı nedir bilmiyorum ama yeniden yükleme ile düzelebilir.
Restore ile düzelir büyük ihtimalle
Ölü piksel donanımsal hatadır. Yazılımla yapabiliceğin birşey yok. Aynı şeyler laptop LCD lerinden tutunda TV lere kadar bu sorun var. 5 yada 6 ölü piksele normal bakılır mesela laptop LCD lerinde, iphone da 1 tane var benim ekranın ortasında hafif parmagımla bastırınca düzeliyor. Bunun haricinde program yüzünden olabilirde, restore ile gitmezse çözümü malesef yok.
quote:
Orjinalden alıntı: hekimbaba
Ölü piksel donanımsal hatadır. Yazılımla yapabiliceğin birşey yok. Aynı şeyler laptop LCD lerinden tutunda TV lere kadar bu sorun var. 5 yada 6 ölü piksele normal bakılır mesela laptop LCD lerinde, iphone da 1 tane var benim ekranın ortasında hafif parmagımla bastırınca düzeliyor. Bunun haricinde program yüzünden olabilirde, restore ile gitmezse çözümü malesef yok.
bende de aynı sorun vardı ekranın ortasına bastırınca gidiyordu. ama bu seferde farklı bir yerde ortaya çıktı sol en üstte operatörün olduğu kısımda üstte. işin ilginç tarafı arkadaşın dediği gibi bi uzuyo bi kısalıyo benimki şuan iki sıra oldu. resim koyucaktım koyamıyorum screen shot alınca resimde orası düzgün olarak çıkıyor. ne yapmam lazım restore etmiştim o gün ama düzelmemişti. ekranı mı değiştirmek lazım
benimde avea logosunun üstünde es sol üstte 5-6 taneyken en sağa doğru uzadı.şimdi 3 sıra alt alta uzayıp kısalıyolar.bu yüzden iphone dan soğudum.1 sene geçmiş konu açılalı benimde 15 gündür bu sorunum var.hala çözüm yokmu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme