Şimdi Ara

Ölü pixel sorunu! Ne yapmam gerek sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 gün önce Teknosa'nın kampanyasından satın aldığım Samsung Led 3d 46D7000 modelinde bugün arkadaşımın uyarısı ile ölü pixel kontrolü yaptım. İyikide yapmışım, beyaz zeminlerde bir tanesi çok rahatsız eden tam dört adet ölü pixel olduğunu fark ettim. İnternetten araştırdığımda samsungun bu ölü pixelleri kabul etmediği yönünde birçok şikayet mevcut Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Teknosa iade alırmı? Yada samsungla hukuki bir mücadeleyemi girmek lazım? Lütfen görüş ve fikirlernizi paylaşabilirmisiniz??

• goxın arkadasın mesajından alıntıdır

Arkadaslar onceden bahsettıgım gıbı dun servısten teknısyen arkadas geldı ve panelı kontrol ettıler. Cıhaz su anda ayıplı urun olarak kabul edıldı,standartların uzerınde bır olu pıksel sorunu mevcut. Bugun rapor yazılarak,bırebır degısımı ıstenecek. Internette bır turlu bulunamayan olu pıksel standartını ele gecırmıs bulunuyorum :) eger cıhazınızda bu verılerı karsılar bır sıkıntı varsa urun muhakkak ayıplı urun oluyor. Bu konuyla alakalı yenı bır konu alıp,arkadasları bılgılendırecegım.Cunku cok sorulan bır soruydu bu; Samsung hangı sartlar altında urunu ayıplı urun olarak kabul edıyor? Arkadasın elındekı evragın fotografını cektım ve buraya aynen yazıyorum.

Ekranın tam ortası ve dıger kalan kısımlar olarak ıkı bolgeye ayrılmıs.
    50" için

Orta Bolge Kenar Bolgeler
    Olu Pıksel Hatası-----------En az 4------------En az 10
    Canlı Pıksel Hatası---------En az 1------------En az 2
    Tıtreyen Pıksel Hatası------En az 1------------En az 2

benımkınde hepsınden mevcut oldugu ıcın :) sadece tıtreyen ıkı tanenın resmını cekmelerı yeterlı oldu.

Edit: Yazdıgım gıbı gozukmuyor cızelge. pıksel hatası yanında yazan ılk hane orta bolge ıcın , ıkıncı hane kenar bolgeler ıcın olan degerler.

bunlar yazdıgı gibi 50 inç için olan belki sizin icin olan rakamlar daha düsük olabilir servisten ögrenmek lazım tabii söylerlerse yada dogru söylerlerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 10 Kasım 2011; 23:36:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

goxın arkadasın mesajından alıntıdır

Arkadaslar onceden bahsettıgım gıbı dun servısten teknısyen arkadas geldı ve panelı kontrol ettıler. Cıhaz su anda ayıplı urun olarak kabul edıldı,standartların uzerınde bır olu pıksel sorunu mevcut. Bugun rapor yazılarak,bırebır degısımı ıstenecek. Internette bır turlu bulunamayan olu pıksel standartını ele gecırmıs bulunuyorum :) eger cıhazınızda bu verılerı karsılar bır sıkıntı varsa urun muhakkak ayıplı urun oluyor. Bu konuyla alakalı yenı bır konu alıp,arkadasları bılgılendırecegım.Cunku cok sorulan bır soruydu bu; Samsung hangı sartlar altında urunu ayıplı urun olarak kabul edıyor? Arkadasın elındekı evragın fotografını cektım ve buraya aynen yazıyorum.

Ekranın tam ortası ve dıger kalan kısımlar olarak ıkı bolgeye ayrılmıs.
    50" için

Orta Bolge Kenar Bolgeler
    Olu Pıksel Hatası-----------En az 4------------En az 10
    Canlı Pıksel Hatası---------En az 1------------En az 2
    Tıtreyen Pıksel Hatası------En az 1------------En az 2

benımkınde hepsınden mevcut oldugu ıcın :) sadece tıtreyen ıkı tanenın resmını cekmelerı yeterlı oldu.

Edit: Yazdıgım gıbı gozukmuyor cızelge. pıksel hatası yanında yazan ılk hane orta bolge ıcın , ıkıncı hane kenar bolgeler ıcın olan degerler.

bunlar yazdıgı gibi 50 inç için olan belki sizin icin olan rakamlar daha düsük olabilir servisten ögrenmek lazım tabii söylerlerse yada dogru söylerlerse

Cevabınız için teşekkür ediyorum.. Yarın sabah ilk iş arıza kaydı oluşturmak olacak.. Bu arada canlı pixel hatası nedir acaba? açıkçası bendekiler beyaz renk görüntüde, siyah noktalar olarak gözüküyorlar, siyah kırmızı gibi koyu renklerde belli olmuyorlar.

• Sonucun ne olduğunu da paylaysaydınız da biz de öğrenseydik keşke.
    benim sony 46" da ekranın tam ortasındaki bir pixel parlak yeşil ışık yanıyor. yeni oldu. ilk aldığımda yoktu. çağırdım servisi dün aldılar. bakalım ne diyecekler. 1 ay olmadı daha alalı TV'yi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu bir sorun mudur?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.