Şimdi Ara

Ölüm Kapısı Serisi (Death Gate Cycle) Kitap Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
8.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Death Gate Cycle / Ölüm Kapısı Serisi

Son yıllarda art arda çıkardıkları eserlerle Fantastik Edebiyata çok büyük katkıları bulunan ve artık adları Eddings, Tolkien, Jordan gibi yazarların yanında yazan Margaret Weis ve Tracy Hickman'ın en güzel serilerinden biridir Ölüm Kapısı Serisi.

Her bir elemente ev sahipliği yapan farklı dünyalar ve bu dünyalara bağlanan Kapılardan haberi olmayan Gök dünyası Arianus'ta başlayan macera birbirine hiçbir hata payı bırakmadan bağlanan entrikalarla sizi nefes kesen bir maceranın içine sokuyor. Üstelik betimlemeleri çok başarılı olan seride, kendinizi bir anda okuduğunuz karakterin yerinde bulmanız imkânsız değil.

Dünya çapında bir çok ödüle lâyık görülmüş ve bir çoğunu da kazanmış olan seri, alışılageldik elfler, cüceler ve insanlar gibi ırkların yanında bütün hayatları büyü olan kadim düşmanlar Sartanlar ve Patrynler'i, en korkusuz kahramanların kalbine korkuyu zerk eden devasa Yılanlarıyla kesinlikle elinizden düşmeyecektir.

Birbirinden farklı ırklar, yaşam tarzları, yaşadıkları coğrafyalar, birbirinden fantastik yaratıklar ve gotik yapısıyla soluğunuzu kesen bir seri. Fantastik Edebiyatla içli dışlı olanlar için olmazsa olmazlardan biri.

İthaki Yayınları

Fantastik Kurgu

İngilizceden Çeviren: Niran Elçi

MARGARET WEIS
    Missoury'de doğdu ve büyüdü. Missoury Üniversitesi'nde Yaratıcı Yazarlık Bölümü'nü bitirdi. Bir yayınevinde 14 yıl süreyle editörlük yaptı. Daha sonra fantazya ve rol yapma oyunları konusunda kurgu editörü oldu. Bu yıllarda Tracy Hickman'la tanıştı. Bu ikili tanıştıkları günden itibaren birçok fantastik kurgu kitabına birlikte imza attılar. Bunların içerisinde en tanınmışları, Ejderha Mızrağı ve Ölüm Kapısı Serisi'dir.

TRACY HICKMAN
    Utah'da doğdu. İki yıl Endonezya'da misyonerlik yaptıktan sonra gençlik aşkıyla evlenmek için Utah'a geri döndü. Bir yayınevinde rol yapma oyunları tasarımcılığı yaparken Weis'le ortak kitaplar yazmaya başladı.

Ölüm Kapısı Serisi 7 Kitaptan oluşmaktadır.

1) Ejder Kanadı / Dragon Wing
    2) Elf Yıldızı / Elven Star
    3) Ateş Denizi / Fire Sea
    4) Yılan Büyücüsü / Serpent Mage
    5) Kaosun Eli / The Hand Of Chaos
    6) Labirentte / Into The Labyrinth
    7) Yedinci Kapı / Seventh Gate

Ölüm Kapısı Serisi / Death Gate Cycle

Binyıllar önce Sartanlar ile Patrynler arasında bir savaş çıktı. Sartanlar dünyayı dört âleme ayırdılar -gök, ateş, taş ve su âlemlerine -ve sonra yok oldular. Zaman içinde, büyücüler yalnızca kendi âlemlerinde etkinlik kazanacak büyüler yapmayı öğrendiler, geri kalanlarını ise unuttular. Şimdi sadece, Labirent'te ve hayatta kalan ve Ölüm Kapısı'nı geçen birkaç kişi dört âlemin tümünün varlığından haberdar -ama onlar bile koparılmış dünyanın gizemlerini henüz çözmüş değiller. Ama şimdi bu iki ırk, birbirilerini Ölüm Kapısı'nın büyüsü sayesinde yeniden buldular -ve yeni bir savaş çıkmak üzere.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN İLK CİLDİ

EJDER KANADI (1990)

Gök Alemi Arianus'ta, insalar, elfler ve cüceler, kıymetli su kaynaklarını kontrol etmek için savaşıyorlar -havada yüzen adaların üzerinde, elf büyülerinin etkisi altında ve devasa ejderlerin sırtında. Ama kısa süre sonra büyü güçleri bu hassas dünyanın kumaşını çözmeye başlar.
    Bir katil, küçük bir prensi öldürmek için tutulur -hem de kralın kendisi tarafından. Bir cüce, halkının inançlarına meydan okur -ve onları isyana sürükler. Kötü bir büyücü, Arianus'u hükmü altına almak için yaptığı planı uygulamaya başlar -Gök Âlemi'nin çok ötesinde ve Ölüm Kapısı'nda bile hissedilebilecek bir plan.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN İKİNCİ CİLDİ

ELF YILDIZI (1990)

Nemli Pryan'da, Ateş Âlemi'nde asla batmayan güneş ve zengin yağmurlar öylesine engin bir orman yaratmıştır ki, insanlar ve elfler ağaç tepelerinde, cüceler ağaç kovuklarında yaşamaktadır. İnsanlar ile cücelerin bitmek tükenmek bilmez savaşları, onlara savaşacak silah satan aristokrat elflere düzenli bir kâr ve hammadde akışı sağlamaktadır. Nesiller boyu süren ayrılıklar ve ırklar arasındaki nefret giderilememektedir -efsanevi titanların ellerinde yok olma tehtidi altındayken bile. Zekâları ve bir kehanet dışında pek az şeyle silahlanmış olan bir elf, bir insan ve bir cüce, dünyayı yıkımdan kurtarmak için birleşmek zorundadır.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN ÜÇÜNCÜ CİLDİ

ATEŞ DENİZİ (1991)

Abarrach, Taş Âlemi. Burada, eriyik lavdan bir çekirdeğin etrafında inşa edilmiş yeraltı mağaralarında oluşan çıplak bir dünyada, tüm aşağı ırklar -insanlar, elfler ve cüceler- ölüp gitmiş gibi görünmektedir. Burada, bir zamanların güçlü sartanları hayatta kalmak için mücadele etmeyi sürdürmektedir. Miras aldıkları nefret yüzünden düşman, zorunluluklar sebebiyle ise yol arkadaşı olan Haplo ve Alfred için Abarrach, Sartanların tarihleri ve soylarının geleceği hakkında, ikisinin de keşfetmeye cesaret edebileceğinden daha fazlasını açığa çıkartabilir.

ÖLÜM KAPSI SERİSİ'NİN DÖRDÜNCÜ CİLDİ

YILAN BÜYÜCÜSÜ (1992)

Dört dünyada aradıktan sonra, Alfred sonunda Chelestra'da, deniz âleminde halkını bulmuştur. Ama yolculukları ona ihtiyatlı olmayı öğretmiştir... ve Alfred kısa süre sonra, ihtiyatlı olmakta haklı olduğunu görür, kendi halkı arasındayken bile. Alfred'in güvenebileceği tek kişi, gariptir ki, Patryn Haplo'dur. Ama Haplo'nun lordu, tüm Sartanların düşman olduğunu ilan etmiştir ve Haplo lorduna itaatsizlik etmeye cesaret edemez. Bu iki kişi, şimdi insanların, elflerin ve cücelerin barış içinde yaşamayı öğrendikleri bir yere gelmişlerdir. Tüm âlemleri tehdit eden daha büyük bir tehlikenin farkında olmadan bir Sartan ile Patryn, tüm dünyalar üzerinde hâkimiyet elde etmeye çalışırken düşük ırkların ittifakını bozacaklardır. Birbirlerinden daha eski -ve çok daha güçlü bir düşmanları olduğunu fark eden, yalnızca Alfred ile Haplo olacaktır.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN BEŞİNCİ CİLDİ

KAOSUN ELİ (1993)

Nexus Lordu, hizmetkârı Haplo ile Bane olarak bilinen insan çocuğuna, Arianus'ta hâkimiyet kurmalarını emrederken, kaos her yere yayılmaktadır. Haplo ile Bane'in eski yoldaşları Alfred ise ölümcül Labirent'e atılmıştır. Usta Hugh ise karanlık görevini tamamlaması için diritilmiştir. Daha da önemlisi, Haplo ile Alfred'in Chelestra'da keşfettikleri kötücül güç kaçmıştır. Haplo'nun efendisi hakkındaki şüpheleri derinleşmektedir. Haplo, Nexus Lordu'na itaat etmek ya da güçlü Patryn'e ihanet edip evrene barış getirmeye çalışmak arasında karar vermek zorundadır.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN ALTINCI CİLDİ

LABİRENTTE (1993)

Nexus Lordu Xar, Ölümden Dönmüşler ordusundan, gizemli Yedinci Kapı'nın varlığını öğrenir. Bu kapının, içine girenlere dünyalar yaratma gücü bahşettiği söylenmektedir -ve onları yok etme gücü. Yerini yalnızca Haplo bilmektedir -ama bildiğinden haberi yoktur. Eski sevgilisi, Haplo'ya ihanet etmesi ve cesedini getirmesi için gönderilmiştir. Bu arada, katil Usta Hugh da Haplo'nun peşindedir -beraberinde Lanetli Hançer'i taşıyarak. Haplo, eski arkadaşı Alfred ile birlikte Labirent'e sığınır -sakinleri ölüme mahkûm edilmiş bir zindan-bulmacaya.

ÖLÜM KAPISI SERİSİ'NİN YEDİNCİ CİLDİ

YEDİNCİ KAPI (1994)

Ölümcül şekilde yaralanan Haplo kendisini, Lord Xar'ın merhametine kalmış, ölümden de kötü bir kaderle karşı karşıya bulur. Xar, Haplo'yu diriltmeyi planlamaktadır. -efsanevi Yedinci Kapı'nın yerini söylemesi için. Haplo'nun en karanlık saatinde, tek kurtuluş ümidi Marit, Usta Hugh ve Alfred'dir.
    Ama bu üç kişi korkunç bir hükümdarlık kurmak için Haplo'yu kullanmak isteyen Lord Xar'ın onu bulması tehlikesi artacaktır. Aniden yaşamlarını -ve koparılmış alemlerin kaderini- bıçak sırtında bulurlar
    İyi ile kötü arasındaki kıyamet mücadelesinde son perde açılmak üzeredir.

Okurun Notu (Yani Ben ):
    Arkadaşlar Merhaba,

Birincisi saatlerdir bunu yazmakla uğraşıyorum. İlk 4 paragraf hariç hiçbir yerden alıntı yapmadım. Baştan sona kadar benim emeğimdir.

Kitap hakkında yorumuma gelince Bu kitabı bir yaşam felsefesi bildiğimi düşünebilirsiniz çünkü herşeye Haplo üzerine kurulu olarak baştan başladım. Üye adlarım, E-mail adreslerim ve daha birçok şey. Bu kitabı Dünya üzerindeki en iyi Fantastik Kurgu Romanı ilân ettim. Ve bundan önce çıkan veyahut sonra çıkacak olan hiçbir kitabı bu serinin -ÖLÜM KAPISI SERİSİ 'nin üstünde tutmam, tutamam.

Fantastik Kurgu seven herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Kitap öyle sarıyor ki yemeden, uyumadan okuyorsunuz. Bir bölüm daha, sonra bir bölüm ve bir tane daha. Bırakamıyorsunuz. Bu bölümde bırakayım desen bölüm sonuna geldiğinde, merak içinde devam ediyorsun bir dahaki bölüme.

Kitap okuma alışkanlığı olmayan, çobuk bıkan arkadaşlarada tavsiye ederim. Çünkü bu kitap size Kitap Okuma Alışkanlığı kazandıracak. Benimde alışkanlığım yoktu. Kitaba başlar "uff bu kitap biter mi bee" derdim. Yada ilk sayfalarında bıkar oyuna dalardım. Kitabın ilk 150-200 sayfası yeni dünyanın betimlemesi ve kitap boyunca karışınıza çıkacak karakterlerin hikayesini anlatır. Taa ki Haplo dünyaya ayak basana kadar. İşte o zaman Aksiyon başlar. Hangi kitapta böyle değildir ki? İşte bu kitap bana o ilk 150-200 sayfayı zevkle okuma alışkanlığı kazandırdı. Çünkü her an Haplo'nun gelmesini bekliyorum. Artık hiçbir kitabı okurken baştan pes etmicem.

Bitirirken şunu da belirteyim. Kitabı bir an önce okumak isteyenler, okuyanlar veya okumuş olanlar. Eğer kafanıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz. Kitap hakkında burada tartışabiliriz.

Eminim Beyeneceksiniz.

Hepinize İyi Okumalar...

Yazımı kitaptan bir bölüm ile sonlandırmak istiyorum.

Harabelerden dört dünya yaratıldı. Bizim için ve menschler için dünyalar: Gök, Ateş, Taş, Su. Her dünyayı bir diğerine dört Kapı bağlar: Arianus'u Pryan'a, Abarrach'a, Chelestra'ya. Düşmanlarımız için bir ıslahevi yapıldı: Labirent. Labirent diğer dünyalara Beşinci Kapı ile bağlanır: Nexus. Altıncı Kapı ortadadır, giriş sağlar: Vorteks. Ve her şey Yedinci Kapı aracılığı ile yapıldı.
    Son, başlangıçtı...

• ilk 3 seriyi e-book olarak internetten tesadüfen bulup okuduktan sonra dayanamayıp kalan 4 kitaba 80 lira baymıştım. gerçekten çok heyecanlı ve güzel bir seri. okumayan arkadaşlara tavsiye ederim

Not: internette 7 kitabın da e-book u bulunuyor. kitapa o kadar para vermek istemeyenlere duyrulur.

Bu arada kitabın tanıtımı yapan arkadaşın Nick'i bu seriden gelmektedir. Kitaba göre HAPLO TEK anlamındadır.Kısa bir bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 14 Kasım 2007; 11:48:34 >
  • İyi oldu bunu duyduğum adam gibi bir serii arıyordum. kitapyurdu ve gununfirsati na bir bakayım. e-book olarak buldum ama bilgisayarda e-book okumak olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

ilk 3 seriyi e-book olarak internetten tesadüfen bulup okuduktan sonra dayanamayıp kalan 4 kitaba 80 lira baymıştım. gerçekten çok heyecanlı ve güzel bir seri. okumayan arkadaşlara tavsiye ederim

Not: internette 7 kitabın da e-book u bulunuyor. kitapa o kadar para vermek istemeyenlere duyrulur.

Bu arada kitabın tanıtımı yapan arkadaşın Nick'i bu seriden gelmektedir. Kitaba göre HAPLO TEK anlamındadır.Kısa bir bilgi

Türkçemiydi e-book? Ben ilk 2 kitabı halamın oğlundan alıp okuduktan sonra geri kalan 5 kitaba 50-60 ytl para verdim. Kitap fuarı vardı izmirde abime aldırttım ucuza geldi

• Haplo severim seni. İsminin hakkını vermişsin, başkası "the Death Gate Cycle" incelemesi yapsaydı

Ancak söylemeden geçemeyeyim, şöyle bi dragonlance serisi, bi ravenloft serisi ya da bi forgotten realms serisinden sonra Weis ve Hickman'ların anlatımı bayacaktır. İlk kitap sıkıcı gelebilir, ikincisi de çok başarısız bir fantazi kitabıdır. Biraz sabredin, konu açılacaktır. Sonraki kitaplar ilkine göre çok daha güzel.

Rune büyülerini ve Hickman'ın esprili kişiliğini Alfred karakterine aktarması seriyi yaratıcı ve eğlenceli kılar.

Ancak biline ki, ben koyu bir sartan taraftarıyım. Partynler labirente geri girin lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Haplo severim seni. İsminin hakkını vermişsin, başkası "the Death Gate Cycle" incelemesi yapsaydı

Ancak söylemeden geçemeyeyim, şöyle bi dragonlance serisi, bi ravenloft serisi ya da bi forgotten realms serisinden sonra Weis ve Hickman'ların anlatımı bayacaktır. İlk kitap sıkıcı gelebilir, ikincisi de çok başarısız bir fantazi kitabıdır. Biraz sabredin, konu açılacaktır. Sonraki kitaplar ilkine göre çok daha güzel.

Rune büyülerini ve Hickman'ın esprili kişiliğini Alfred karakterine aktarması seriyi yaratıcı ve eğlenceli kılar.

Ancak biline ki, ben koyu bir sartan taraftarıyım. Partynler labirente geri girin lütfen.

Labirette doğdum. Vahşetin ortasında. Ailemin ölümünü gördüm, bir grup kaodin tarafından parçalanırken. Labirent benim evim. Kaos beni sarıyor ve ısıtıyor. Dışarıda kendimi eksik hissediyorum. Bir parçam labirentte. O zindan benim vatanım, evim, yuvam...

(Keşke dünyada böyle bir yer olsaydı diyor insan. 4 dünya. Partynler Sartanlar Menschler (İnsanlar Elfler Cüceler). İnsanoğlu yeteneksiz, sanki çıplak. Doğuyoruz büyüyoruz ve ölüyoruz. Rahat ölmek için çalışıyoruz. Sonuçta her iki tarafında gideceği yer aynı. Hayat anlamsız.. Bilemezsiniz ne kadar istiyorum böyle bir dünya olmasını, bir yaşam, bir hayat...

Ulan bana edebiyattan 1 veren hocaya

• Heidenreich grubununda 97 albümü bu isimledir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • No SS No Güven Edis. İnanmıyorum ben böyle birşeyin olduğuna
  • Hoş bir inceleme olmuş gerçekten de, ben de zaman çarkı serisine fena sardırdım, ama robert Jordan ölmüş ya Neyse , bir ara bu seriyi de okuyacağım. Eline emeğine sağlık arkadaşım.
  • bu tarzda kitapları cok severim,, bu aralar para konusunda problem yasıorum, oyuzden e-book olarak bulmak zorundayım
    tesekkurler paylasımın için
  • bende yeni başlamıştım iyi tesadüf oldu
    87.sayfadayım birazdan okumaya başlıycam gene.Bi arkadaş seriyi bitirdi bedava kitap var bari bende okuyum dedim bu aralar her yerde görüyorum bu seriyi
  • Kitabın tek kötü yanı sonu...

quote:

Orjinalden alıntı: alperkurt

Hoş bir inceleme olmuş gerçekten de, ben de zaman çarkı serisine fena sardırdım, ama robert Jordan ölmüş ya Neyse , bir ara bu seriyi de okuyacağım. Eline emeğine sağlık arkadaşım.

robert amca öldü ama 12. ve son kitap yakında (2009 gibi fln sanırım) çıkacak
  • Ölüm kapısı serisini bende okudum. Gerçekten etkileyici ve sonu çok hoşuma gitmişti. Etkisinden kurtulamamıştım uzun bir süre. Ejderha Mızrağındaki Tanrılarda bazen araya karışıyor :) (Fizban)... Ama çok güzel ve şiddetle tavsiye edilecek bir kitap.
    1)Ejderha Mızrağı
    2)Ölüm Kapısı Serisi
  • olaganustu bir seri
    bir daha okumayi dusunuyorum
    ejderha mizragi vs yaninda halt etmis bence
  • geçen bi kitapcıya bide bursadaki kitap fuarında aradım bulamadım seriyi
  • Ben serinin 1. kitabını yaklaşık 5 yıl önce okudum sonra nedendir seriye devam etmedim ama e-book ları olması lazım arşivimde isteyen olursa pm atsın
  • Ben de koyu bir Haplo taraftarıyım ömrüm boyunca okuduğum en güzel kitaplardır Ölüm Kapısı ve Ejderha Mızrağı. Belki 10 kere baştan sona okumuşumdur. Ölüm Kapısında pek çok hayran olduğum nokta var. mesela Rün büyüsü hiç bir yerde neye benzediklerini görmesekte en merak ettiğim konulardan biri. Sonra eski dünyadaki kötülüğün Yılan-ejderlere iyiliğin pryan ejderlerine dönüşmesi. Yılan ejderlerin korku savaş ve kaosla güçlenmesi öldükçe çoğalması.

Karakterlerin MÜKEMMEL ÖTESİ iyi tasfir edilmesi Öyleki her karakteri yaşıyorsunuz. Karakterlerin içinde bulunduğu ikilemleri dertlerini düşüncelerini çok iyi yansıtmışlar.
    Şöyle bir şey var ki gerçekten kötü bir karakter yok. Başlarda kötü ırk patrynler iyiler sartanlar ; insan cüce elf fasulye gibiyken ilerledikçe sartanlar kötü (daha doğrusu gerçeği göremeyecek kadar kör) patrynler iyi gibi oluyor. insanların tanrıları bildikleri sartanları bir bakıma yenmesi yurtlarından kovması da ayrı bir güzellik.
    En önemli konu Tanrı kim bu hikayelerde belli değil son ana kadar. merakla okuyorsunuz. Denge ve dalga kavramlarida çok hayranı olduğum bir nokta.

zifnab fizban da iki seridede beni en çok güldüren karakter söylentilere göre zifnab gençliğinde eski dünyada ejderhamızrağı serisini yüzüklerin efendisi serisini james bond u falan okumuş izlemiş o nedenle sürekli o hikayelerden bahsediyormuş.

kitabın her sayfasından zevk alacağınıza eminim ama tüm seriyi bitirdikten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigstone -- 6 Mayıs 2008; 21:22:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EredLithui

No SS No Güven Edis. İnanmıyorum ben böyle birşeyin olduğuna

neden yalan söylesinki
  • Serideki aklınıza yabancı terimlerin isimlerin okunuşlarını söyler misin? yazarken herkes aynı yazıyor. ama okurken en doğru şekilde okumak isterim. en bilindiklerden yazmaya başlarsın çok iyi olur. kitap güzele benziyor yorumlarda çok iyi yönde. ama bi kitaba 50-60 ytl veremem herhalde.daha ucuza bulursam anca ya da birisi bu konuda yardım ederse çok iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tim Robbins

Serideki aklınıza yabancı terimlerin isimlerin okunuşlarını söyler misin? yazarken herkes aynı yazıyor. ama okurken en doğru şekilde okumak isterim. en bilindiklerden yazmaya başlarsın çok iyi olur. kitap güzele benziyor yorumlarda çok iyi yönde. ama bi kitaba 50-60 ytl veremem herhalde.daha ucuza bulursam anca ya da birisi bu konuda yardım ederse çok iyi olur.

Kitap fuarlarında daha ucuz oluyor. Zaten hiçbir yerde bir kitabın 50-60 ytl olduğunu zannetmiyorum. Ha serisini toptan alacaksan tutar o kadar

Okunuşların çoğu yazıldığı gibi zaten. Haplo, Alfred, Coren (Koren), Zifnab, Lord Xar (iksar) Yani ingilizce biraz olsada biliyorsan yazılışları, okunuşları bildikten sonra hepsini okursun. Bikaç tane daha söyleyim.

Patryn = Patrin
    Sartan = Sartan
    Arianus = Arianus
    Abarrach = Abarrah
    Chelestra = Çelstra
    Nexus = Neksus
    Vorteks = Vorteks
    Rune = Rün
    Bane = Beyn
    Hugh = Hug / Huk (Zaten birine Hug desen Huk diye anlar farketmiyor neydi? bcdg - pçtk oluyordu değil mi? )

Karşılaşacağın diğer isimler Aleathe, Paithan Quindiniar, Orla, Samah, Limbeck, Ejder-yılan.

Sanırım telaffuzu en zor sözcük Sartanların ve Patrynlerin Human-Elf ve Dwarf gurubu için söylediği "mensch" sözcüğüdür. Ben Mens diyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.