Şimdi Ara

Olympus E-M10 Mark 2 & İphone 7 plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu başlığı biraz garip oldu farkındayım ama şu an bi ikilemde kaldım.

Geçen hafta olympus em10 mark 2 14-42mm lens ile aldım. Aynı sürede bir arkadaşımda da yanımda 7plus vardı. Açıkçası ya ben fotoğraf makinasını tam kullanamıyorum anlamadım ama iphone resimleri çok daha başarılı geldi bana.

Bende açıkçası fotoğraf mak para vereceğime keşke dedim iphone modelini yükseltseydim fotoğraf çekme ihtiyacımı karşılardı

Olympus u almadan önce canon 600d ile tamron 17-50 lens vardı boyutu nedeniyle rahatsız ettiği için gezerken olympus aldım.

Acele etmek istemiyorum ama bunu satıp yakın zamanda plus alıcam gibi duruyor. Acaba diyorum daha mak tam çözemedim mi ama çokta çözülmeyecek bir yanı yok gibi.

Sizinde fikrinizi almak istedim, telefonlar artık sizce yakaladı mı makinalardaki genel performansı yoksa ben mi daha yeniyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O makinada cep telin yapamadığı bir çok özellik vardır amma kişinin bunlara ihtiyacı yok ise, yani elindeki ekipmanı hiç o yönlerine gerek duymadığı bir çekim tarzı var ise tabi ki de iyi bir cep tel o kişi için çok daha işlevsel olacaktır.

- Mesela 5 eksenli IS ile iso'yu çok arttırmayarak daha temiz fotoları elde çekebilmek.
    - Focus bracketing ile makro fotoğraflarında objenin tamamını aynı netlikte fotoğraflayabilmek.
    - Ayrıca sanırım ki fotoğarfı 1:1 açıp bakar isek M10 Mark II'nin görüntü kalitesi daha net-temiz olacaktır. Peki ama bu kime niye lazım ?! Yani fotoğraflarımı ben instagramda 1-2megapixel görüntülenebilir bir çözünürlükte paylaşıyor isem, sitelerde-forumlarda da keza böyle ise kime ne 1:1 açıp bakınca birisi daha iyi ?! Bir de o makina fotoğradçılık alanında gelişmeniz için de daha işlevseldir. Uzun pozlama, yıldız pozlama vb. fotoğraf konusunda daha geniş imkanlar sunar.

Öte yamdam 7plus'un da M10 Mark II'ye üstün geldiği bir çok yön vardır. Zaten en başta ufacık bir alet 5 temel işlev (internet, foto, video, müzik-walkman, cep tel). Aleti de çok detaylı bilmiyorum. 4.500 TL. falanmış O zaman çok feci şeyler yapıyordur diye düşündüm bak şimdi. Bunda da IS varmış, kimbilir ne kadar başarılıdır, çok iyi de olabilir. O zaman M10 Mark II için dediğim ilk maddeyi çok önemsemeyebiliriz bile.

İşte bu nedenlerle benim yada bir başkasının dediklerinden ziyade kendinizin bu araçları nasıl kullanıyor olmasına göre daha önemlidir.

Mesela şu foto Plus 7 ile
    Tam boy açıp bakınca (12mp) ISO 800'de çekilmiş bir foto gibi M10 Mark II fotolarına kıyasla.
    Ufak boyutta gösterince ise pek bir sorun yok gibi
    High Above Winthrop by James Graham, on Flickr

ISO 100'de gece fotosu örneği mesela,
    IMG_8318 by Grzegorz Swirski, on Flickr
    Büyük 12mp bakınca bu fotoğraf Olympus OM-D E-M10 Mark II'nin ISo 3200'de çekilmiş fotoğrafına denk kalitede görünüyor.

Bir örnek daha ISO 20'de !
    A Venice Sunrise on the Grand Canal by Amy Davies, on Flickr
    Büyütmeye bile gerek yok, bu iso'da bu kalite feci !

• Hatta şunu da göstereyim... Hani eğer olayınız mobilite ile birlikte fotoğraf kalitesi ise bu alete 4500 TL vermek bence saçma. Çünki fotoğraf çekmeyi bilir iseniz 1.000 - 1.500 liralık cep tel ile de bu kalitede görünebilecek, uygun çözünürlükte paylaştığınızda tabi... fotoğraflar çekilir !

Mesela 500 liralık bir cep tel ile çektiklerim, 7 plus'unkiler gibi 1:1 tam ölçekte açmaz da bakar isek şöyle,

Lamp2-WP_20161130_19_44_12_Pro by Ciddi iyi1i, on Flickr

New beautiful building by Ciddi iyi1i, on Flickr

WP_20151025_11_53_56_Pro by Ciddi iyi1i, on Flickr

Mini White by Ciddi iyi1i, on Flickr

MazdaCar2-WP_20161122_13_40_24_Pro by Ciddi iyi1i, on Flickr

Ben 7 Plus'un foto kalitesinde bu ölçeklerde bakıldığında 4.500 TL ödemeyi haklı görebileceğim bir dayanak bulamadım.

• Ciddi arkadaşım yeterince teknik ve örneklerle konuyu anlatmış zaten.
    benim eklemek istediğim konu şu ipone da çektiğin fotoğraflar ipone ve türevi ekranlarda kaliteli görünmeye programlıdır. yani ekran ona göre yapılıdır. emoloid ekranlada kalite yayıcı ekranlar olarak da bilinir. ama bu ekranlar dışında görüntü kalitesi gerçeği yansıtır.
    samsung wb2000 kullandığım dönemde gece çekimlerinden hiç memnun değildir. o sene ipad mini aldım ve gece çekimleri birden gözüme inanılmaz geldi. tamda o dönem sen git fotoğraf makinesini sahilde kaybet. dedim ipad im var ordan devam nede olsa samsungdan iyi birde isodur diyaframdır derdide yok. tüm yaz ipadde çektim eşe dosta gösteriyorum ekrandan herkez hayran hafızası dolup da bilgisayara atınca acı gerçeği görmüştüm.
    50mb raw çekip 20mb jped e ceviriyoruz 17mm de filc karda 2mb paylaşıyoruz iponda bu işlevsellikte burdan düşün

• İmzamdaki konu da fikir verebilir.
  • Cep telefonu mu
    Masaüstü bilgsayar mı?

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122743759
  • E ama mobilite :) :D
    İphone 7 güzel alet, geçen gün iphone 7+ ı 2500 e aldı arkadaşım, o fiyata akıyor gerçekten.Fotoğraf makinesi yerine de kullanılabilir.Gerçekten güzel.Ama tabi sensör küçük olduğu için düşük ışıkta başarımı zayıf.Ha crop sizi uzaya mı taşır, sanmıyorum.
    Bence yeterli.Tabiki yapamadıkları da var, olmalı.Ama mobilite çok önemli ve kaliteli istiyorsanız ip7+ üzmez.Foto kalitesi iyi ve daya uygun modeller için sony z3+ ve z5 premium inceleyebilirsiniz.
  • Fotoğraf da maalesef günümüz koşullarında "tüketilebilir" bir nesne haline geldi. O nedenle söz konusu karşılaştırmayı yaparken bir de bu yönden değerlendirmenizde fayda var; çekeceğiniz fotoğraflar hemen o anda paylaşılıp sonradan işlevini yitirecek mi yoksa arşive kaldırılıp yıllarca işlevini koruyacak mı? Birincisi için kameralı bir cep telefonu, ikincisi için ise fotoğraf makinası gerekecektir.
  • Ne olursa olsun yapabilecekelri ve performansı bakımından bir cep telefonu ile aynalı aynasız srl bir makinayı karşılaştırmak doğru değil.
    sen bu fotoğrafları küçük ekranlarda iphone da tablette bakacaksan maksat instegram face de havam olsun beğenen olsun diyorsan 3000 tl değil daha uygun bir model cihalarlada yaklaşık değerler alırsın merak etme burda bakacak olanlar o kaliteyi anlamaz farkıda( ağır oldu ama maksatım aşalamak değil. bakıp geçilen bir fotoğrafdan bahsediyoruz senin tekniğini ince detaylarına bakmazlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Fotoğraf da maalesef günümüz koşullarında "tüketilebilir" bir nesne haline geldi. O nedenle söz konusu karşılaştırmayı yaparken bir de bu yönden değerlendirmenizde fayda var; çekeceğiniz fotoğraflar hemen o anda paylaşılıp sonradan işlevini yitirecek mi yoksa arşive kaldırılıp yıllarca işlevini koruyacak mı? Birincisi için kameralı bir cep telefonu, ikincisi için ise fotoğraf makinası gerekecektir.

Açıkçası ben günümüz değişkenliğine ayak uydurmaya çalışan biriyim yani hızlı tüketip geçme yönünde. Hiç burda daha orjinal duracak diye diğer modlara girmicem.

Yaptığım şeyler, giderken bir şey gördüğümde bir bakış açısını düşündüğüm için o an fotoğrafını çekmek hızlı şekilde biraz düzenlemek ve paylaşmak. Genel olarakta bunu yaparak olumlu tepkiler alıyorum.

Yine aynı şekilde kısa videolar çekerek gezdiğim yerde bu videoları efekt geçiş ve arka fon müzikleriyle birbirine bağlayarak kısa videolae oluşturup yine sosyal ortamda paylaşmak.

Bu neden bu ikilemde kaldım ama iphone 7 plus daha ağır basıyor artık. O nedenle onu alıcam.

İlginiz alakanız için ayrıca teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olimpusu bilmem de a6000 de de wifi vardı galiba. O şekilde paylaşım kolaylığı sağlayabilirsin kendine.Tabiki profesyonel bir makineyle ip7 bir değildir. Sadece ip7'nin getireceği mobilite buna değer mi diye tartışıyoruz.Bu makineyle blog çekiyorlar ve gayet yeterli oluyor.
    Arkadaşın dediği gibi, baskı almayacaksanız yeterli bile.Hatta normal baskıda da sıkıntı çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344
    Açıkçası ben günümüz değişkenliğine ayak uydurmaya çalışan biriyim yani hızlı tüketip geçme yönünde. Hiç burda daha orjinal duracak diye diğer modlara girmicem.
    Yaptığım şeyler, giderken bir şey gördüğümde bir bakış açısını düşündüğüm için o an fotoğrafını çekmek hızlı şekilde biraz düzenlemek ve paylaşmak. Genel olarakta bunu yaparak olumlu tepkiler alıyorum.
    Yine aynı şekilde kısa videolar çekerek gezdiğim yerde bu videoları efekt geçiş ve arka fon müzikleriyle birbirine bağlayarak kısa videolae oluşturup yine sosyal ortamda paylaşmak.
    Bu neden bu ikilemde kaldım ama iphone 7 plus daha ağır basıyor artık. O nedenle onu alıcam.
    İlginiz alakanız için ayrıca teşekkürler

En güzeli işte bu. Ben bu ekipman tercihini de kişisel zevklerimizden kıyafet tercihi yapmamıza çok benzetiyorum. Kim ne derse desin sizin yaşam tarzınızı (burada da işte bu araçları kullanım tarzınızı) sizin kadar iyi bilemeyeceğinden kararınızda etkili olmamalı. Bu dediklerinize göre ben doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Mayıs 2017; 18:14:54 >

• Ben bugün bi tanıdıkta şu 85x zoom yapan nikonu gördüm. Mesela o adam hiç o zoomu kullanır gibi durmuyordu, iç mekan falan çekti bunun için iphone tam iş görmese de bi aynasız gerekirdi, hatta para varsa aynasız ff bomba gibi, leica da olurdu. Ama aynı zamanda o 85x zoomlu makina işine göre gayet portatifti.Yani normal slr/like gibiydi ama 85x woaw dedim.
    bütçe
    ister
    kalite
    Bu üçü arasındaki denge
    diyafram
    enstantane
    iso
    üçlüsüne ne kadar benziyor değil mi :)
  • yıllar yıllar önce bir markanın başlığı altında yüzlerce sayfalık mercimek sensör muhabbeti vardı. o geldi aklıma.
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Iphone 7, düşük ışıkta o makina daha iyi çeker iç mekanda.
    Ama büyük makine ile çekince saygı gösteriliyor maalesef, öyle garip bir algı var.
    A6300 ile çekene amatör, 500D ile çekene profesyonel gözüyle bakılıyor.
  • Herkes kendine işine yeteni alsın tabii, hamallığa luzum yok.
    Param çok olsa full frame alırım, full frame gerçek fotoğrafçılık diyenleri de anlamıyorum. Orta format da var, sensör boyu ise herşey.

Listede iphone olmadığından onun yerine G15 koydum.
    Açık havada manzara çekip yaklaştırmadan bakınca veya (10x15 baskıda) hepsi neredeyse aynı sonuç veriyor bu makinaların. Yüksek iso + yaklaştırma olunca da ciddi fark oluyor.

Ama tüm bunları bilmeme rağmen, benim hayalimdeki makine
    1" Sensörlü, Sabit 35mm eş değerli F1.4 li kompakt.
    Çünkü benim ihtiyaçlarım için olabilecek en iyi makine o.

Mevcut ürünler arasında, Panasonic LX10 ve Fuji X100T arasındayım.
    Biri 35mm de düşük ışıkta yetersiz geliyor, diğeri de boyut olarak büyük geliyor.
    O yüzden Canon Eos M, Sony Rx100 filan idare ediyorum.

• Hemen vazgeçmeseydin. Eğitim videolarını izlemiş miydin? Bazı püf noktalarını veriyorlar. En önemlisi tripod. Onsuz aynalı ya da aynasız makine fark etmiyor. Fotoğraf makinelerinde en ufak bir oynama fotoğrafa yansıyor. Olympus M10-II ve 12-50 lensi ilk fırsatta alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.