Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ods61

Şu linkteki ürünü almak istiyorum sizce güvenebilir miyim satıcıya:http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=carlson
    Normalde carlson omega 3 tek kutu 26 lira civarı satılıyor. Buradaki satıcı üç kutuyu 45 lira civarı satıyor.
    Yoksa ocean plus alacağım ezcaneden.

Taylan34 güvenilir bir satıcıdır. Ben ve arkadaşım ordan alışveriş yaptık. Eczane faturası kesiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben izmirde yaşıyorum dün alsancakda amerikan pasajı olarak bilinen pasaja uğradım sağlık ürünü satan dükkanlar vardır orada sporcular için ek gıdalar satıyorlar omega 3 haplarıda vardı ''american health'' marka omega 3 hapı 200 tanesi 35 tl den satıyorlar dlh epa oranlarıda 600 civarındaydı acaba güvenilirmidir ?
  • Bugun solgar 950 omega3 aldim icerigi diger baktigim markalara gore yuksek fiyati da haliyle biraz pahali ama faydali olur ins.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Bugun solgar 950 omega3 aldim icerigi diger baktigim markalara gore yuksek fiyati da haliyle biraz pahali ama faydali olur ins.

Hayirli olsun. İnsallah isine yarar. Kaca aldin ayiptir sormasi. Ben 55tl, e buldum 50 lik 950. Ama bunun degerleri hakkaten iyi. Pahalida derken kac markayla kiyasladim bu daha ekonomik. Cunku bundan gunde 1 taneside almak yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: estir

Ben izmirde yaşıyorum dün alsancakda amerikan pasajı olarak bilinen pasaja uğradım sağlık ürünü satan dükkanlar vardır orada sporcular için ek gıdalar satıyorlar omega 3 haplarıda vardı ''american health'' marka omega 3 hapı 200 tanesi 35 tl den satıyorlar dlh epa oranlarıda 600 civarındaydı acaba güvenilirmidir ?

Yav arkadasım buda baya karisik konu. Bende cok inceledim ve inceliyorum. İncelemelerimi yaziyorum. Burda bizlerin yazdigi belli basli birkac marka disindakileri pek oneren yok. Piyasada okadar cok balik yagi varki ben bile sayisini bilemiyorum. Haliyle guvenemiyorsun. Bu bilinen birkac marka dedigimde zaten senin dedigin markalara gore tabiki daha pahali. Ama sunuda unutma icerigindeki DHA ve EPA degerlerinin yuksekligide cok onemli. Piyasadaki siradan markalarda bu degerler 180 ve 120mg olarak bulunuyor. Halbuki kaliteli markalarda bu deger 3 katina cikabiliyor.

• Ben de 50ye aldim hocam ama eczacimiz tanidikti biraz dahs ucuza verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ods61

Şu linkteki ürünü almak istiyorum sizce güvenebilir miyim satıcıya:http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=carlson
    Normalde carlson omega 3 tek kutu 26 lira civarı satılıyor. Buradaki satıcı üç kutuyu 45 lira civarı satıyor.
    Yoksa ocean plus alacağım ezcaneden.

Taylan34 güvenilir bir satıcıdır. Ben ve arkadaşım ordan alışveriş yaptık. Eczane faturası kesiyor.

Bugune kadar 4 kez getirttim gercekten guvenilir satici.taylan34 ü tavsiye ederim.

• oğlum için neoomega isimli bir şurup aldım epa ve dha oranları çok yüksekti içirdim oğluma sonra kaşığı bulaşık deterjanı ve elimle yıkadım ,kokusu yani elimdeki balık kokusu bütün gün geçmedi , içerken koku pek gelmiyor ama yağ içtiğini hissediyorsun , ve değdiği yerdeki o balık kokusu geçmiyor , şurup düşünenleri uyarmak istedim , hapta koku problemi olmadı ama bende sersemlik yarattı, sersemlik şurupta olmadı bu nedenle efa daily önermiyorum başka bir marka deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: estir

oğlum için neoomega isimli bir şurup aldım epa ve dha oranları çok yüksekti içirdim oğluma sonra kaşığı bulaşık deterjanı ve elimle yıkadım ,kokusu yani elimdeki balık kokusu bütün gün geçmedi , içerken koku pek gelmiyor ama yağ içtiğini hissediyorsun , ve değdiği yerdeki o balık kokusu geçmiyor , şurup düşünenleri uyarmak istedim , hapta koku problemi olmadı ama bende sersemlik yarattı, sersemlik şurupta olmadı bu nedenle efa daily önermiyorum başka bir marka deneyeceğim

Surup normalde kasikla aldiginiz icin yani 5 ml almis oluyorsunuz. Buyuzdende aldiginiz dha ve epa degerleri yuksek oluyor. Halbuki 1 tane hapin icinde 1 ml balik yagi var. Aslinda tabiki surup daha iyi gorunuyor. Ama hap olarak kullanmak insana daha cezbedici geliyor. Bende cok eskiden surubunu kullanmistim ve inan hala daha o yagin kokusunu hissederim. Hapda bu dert yok.
    Birde bu sersemlik olayi ilgimi cekti. Bu forumda birkac kisi daha sersemlik falan yaptigindan bahsetmisti. Neden kaynaklaniyor acaba???

• Epidoras E kullanıcısına yanıt
    Merhaba Epidoras

ben de gnc fish body oil 1000 kullanıyorum ürün hakkında yorumlarını merak ediyorum. zahmet olmazsa yardımların rica olunur...
  • Ac karnina alirsaniz sersemlik yapabiliyo

• Omega 3 beyni geliştirmez arkadaşlar, geçmişte eğer böyle hatalı bir ifade kullandı isem özür dilerim, yok eğer yorumlamalardan çıkardığınız sonuç bu ise emin olun yanlış yoldasınız. :)

Beyin bir organdır. Düzenli olarak her sabah 15 şınav çekerseniz 30 gün sonra kol kaslarınız gelişmiş olacaktır. Bu görsel olarak takip edilebilen bir gelişimdir.

Beyni geliştiren omega 3 değil sizin onu kullanmanızdır. 30 gün boyunca test problem çözecek kişilerin beyninde gelişme olacaktır, tabi bunu ancak nöron aktivitesini görüntüleyebilen tomografi cihazları ile görüntüleyebilirsiniz :)

Omega 3 beyin sağlığı için aort damarından çıkan kan ile birlikte beyne pompalanır ve beynin sağlıklı bir şekilde olmasını ve snapslar aksonlar, dentritlerin sorunsuz çalışmasında etkili olur. Doğrudan sizi zeki yapmaz yani :)

İlk yazımda yazdığım gibi limitsiz filmini izleyip bu ürünlere yönelen arkadaşlar büyük hayal kırıklığı yaşayacaktır :)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Eylül 2013; 14:15:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trademtr

Merhaba Epidoras

ben de gnc fish body oil 1000 kullanıyorum ürün hakkında yorumlarını merak ediyorum. zahmet olmazsa yardımların rica olunur...

Şahsen benim tercih etmeyeceğim bir ürün. 1000mg olmasına karşın içerinin %30'u omega 3
  • quote:

Ac karnina alirsaniz sersemlik yapabiliyo

Özel bir nedenden ötürü doktorunuz, eczacınız aksini belirtmedikçe ana öğün yemeklerle alınması önerilmektedir. Öğle yemeği idealdir.
  • http://www.dizi-mag.com/bbc-the-human-mind-1-sezon-1-bolum-izle-dizi.html
    omega 3 hakkında güzel bir bilgi veren belgesel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

Özel bir nedenden ötürü doktorunuz, eczacınız aksini belirtmedikçe ana öğün yemeklerle alınması önerilmektedir. Öğle yemeği idealdir.

üstad. hoş geldin. uzun zman oldu.

ben günde 2 öğün besleniyorum .

evde olduğumda kahvaltı ( 12:00 gibi )

işte olduğumda 11:00 gibi öğle yemeği ile başlıorum güne.

bu öğünlerden sonra alabilriim değil mi.

sen ne kullanıyorsun bakimm.
  • quote:

quote:

ozel bir neden derken
  • ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    o belgeselin türkçesi de var 3 bölüm halindehttp://www.youtube.com/watch?v=UrMBf6MOUDM
  • quote:

Öncelikle bilmenizi isterim ki, OMEGA-3 sizi Süpermen yapmaz. Yalnızca Süpermen olmaya gidecek yolda ilerlemenize yardımcı olacaktır. :)

Ben size OMEGA-3 için kısmen sağlıklı olmak üzere ağırlıklı olarak Beyin üzerinde etkisini kısaca özetlemeye çalışacağım.
    Belirtmeliyim ki doktor falan değilim yalnızca son birkaç gündür hayatımda beni destekleyecek zararsız bir destek ararken Omega3 ile karşılaştım.
    Madem ki böyle bir şeyi hayatıma dahil edeceğim, bunun için detaylı bir araştırma yapmaya karar verdim ve yaptığım araştırmanın özetini kısaca sizlerle
    paylaşacağım umarım ki işinize yarayacaktır.

Tekrar altını çizere söylemek istiyorum, bu konuda hiçbir uzmanlığım yok sadece zaman ayırıp birbirinden farklı yerli, yabancı çok fazla kaynaktan faydalandım.
    Aklınıza takılan bir soruyu sorabilirsiniz ancak unutmamalısınız ki konu hakkında uzman birine danışmak çok daha kesin sonuçlara ulaşmanızda önemli bir faktör olacaktır.

Öncelikle OMEGA – 3:
    Vücudumuzun sentezleyemediği(üretemediği) bu besine olan ihtiyaç anne karnından mezara kadar duyulmaktadır.
    Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1gram Omega 3 yağ asidi alınması doktorlar tarafından öneriyor.
    Omega 3 den maksimal seviyede faydalanmak için Omega 6 zengini yağların tüketimi azaltılmalıdır (mısır, ay çiçeği, soya, pamuk).
    Omega 3 Soğuk su (Derin deniz) balıklarının soğuğa dayanıklılıklarını arttırır. Bu balıklar algler ve plaktonlardan sentezleyerek Omega 3 vücutlarında üretirler.

Yaptığım araştırmalarda genel olarak yumurta günlük Omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılamaktadır. Günümüzde üretilmekte olan yumurtaların kapalı alanlarda hiç güneş görmeden her gün yumurtlaması için yapay besinler dayatılan ve hareket dahi etmeden doğru düzgün gelişemeyerek yaşamını sürdüren, yumurtlamadan kesildikten sonra da kesilip tavuk döner olarak karşımıza çıktığının farkına varmamız gerekiyor. Bu durumda gerçekten Yumurta OMEGA-3 desteğini sağlıyor lakin sanıldığı kadar vücudumuza saf Omega 3 etkisi yaptığını sanmıyorum. Bu yüzden balık yağı destekleyicilerinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Yumurta ile ilgili not: Özgür dolaşan tavuklar çok miktarda ot vb. doğal besinleri kendileri temin ederler bu nedenle etlerindeki ve yumurtalarındaki Omega 6 / Omega 3 oranı yaklaşık olarak 1/1 dir. Hayvanlar içinde aynı sonuca varabiliriz ancak kapalı yerlerde tutulan bu hayvanlara özel beslenme rejimi uygulanmıyorsa bu oran aşırı derece yüksek olduğu tespit edilmiştir 20/1 – 50/1 gibi.

Omega 3 tüketiminin son yıllarda artış göstermesi üzerine üreticilerin ihtilaçları daha kolay karşılamak ve oluşan pazarın tatlı rekabetine kapılıp maliyeti düşürmek açısından balık çiftliklerinden de faydalanmaya başlanmıştır. Hatta sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir pazarlama politikası adına çiftliklerde Omega 3 değerlerinin normalin 2 katı olduğu iddia edilse de bu değerlere yapay besinler ile ulaşılan sonuçlar olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı öneririm. Genel olarak çiftliklerde üretilmekte olan Omega 3, doğal yolla beslenen balıklara göre %50 daha düşük kalitede olduğu düşünülmektedir. Çiftlikler tüketicilerden çok patronların yüzünü güldürmekte olduğu aşikardır. Derin deniz (dip) balıkları doğal yollardan bu besinleri sentezler ve bu balıklar rafine edilerek (toksinlerinden ayrıştırılarak) balık yağı/şurubu şeklinde kullanımımıza sunulmaktadır.

Omega-3 faydaları saymakla bitmeyecek durumda bu yüzden omega 3 ün eksikliğinde en belirgin olarak neler olduğunu bilmeniz yararlarını kavramanız konusunda etkili olacaktır:
    Hafıza ve mental fonksiyonlarda sıkıntı
    Görme fonksiyonunda bozulma
    Pıhtılaşmanın artması
    İmmun fonksiyonlarının azalması
    Trigliserid ve kolesterol yükselmesi
    İnfantlarda ve çocuklarda büyüme geriliği
    Ekzema
    Seboreik dermatit
    Saç dökülmesi
    Erkeklerde infertilite
    Kan doluşumunda olumsuz etki
    Kan basıncında artma
    Yaraların geç iyileşmesi.

Bu yazdıklarımın omega3 eksikliğin de yaşayabileceğimiz belirgin rahatsızlıklardan bazıları.

Herkesin yalnızca ücretini ödeyeceği balık yağının içerisinde bol miktarda olmasını temenni ettiği hatta almadan önce değerlerini kontrol ettiği omega3 içeriği en bilindik EPA/DHA: (Bazılarımız bu değerleri kontrol dahi etmiyor olabilir)

Nedir ve ne işe yarar EPA/DHA?
    Eikosapentaenoik asit ve dokosahexaenoik asit balıklarda bulunan iki büyük *esansiyel(Alınması zorunlu) omega3 yağ asididir. EPA, vücutta birçok yararlı etkileri olan eicosanoidleri üretir. EPA üretimi eicosanoid: birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller ve onlarla savaşır. Hatta şizofrenik hastalarda da Antipsikotik ilaçlarla birlikte EPA verilen hastalarda iyileşme daha iyi bulunmuştur. Omega 6 yağlarının metabolitleri enflamatuvar (iltihap yapıcı), hiperaljezik (ağrı yapıcı), trombotik (pıhtı yapıcı) ve mitojenik (hücre üremesini artıran) özelliklerine sahiptir. Omega 3 yağ asitleri antienflamatuvar, analjezik, antitrombotik ve antimitojenik özellikleri ile Omega 6 nın metabolitlerini dizginler.

Çok önemli: Omega 6 denetlenmediği taktirde iltihap vücudu tahrip eder, kan pıhtılaşır, aşırı ağrı hissi olur ve kanserleşme eğilimi artar.

DHA: Retinanın, beynin normal fonksiyonlarını yerine getirmesinden gelişmesiyle birlikte bahsi geçenlerin korunmasında en etkili Omega 3 yağ asididir. Buna bağlı olarak vücutta yararlı etkileri olan maddeler üretilmesine de ayrıca yardımcı olur.
    Göz için DHA: Yaşa bağlı olarak gözde oluşabilen sarı lekelerinde geçmesinde etkili olduğu söylenmekle birlikte gözün görme kabiliyetini korumada yardımcı olduğu bilinmektedir.
    Beyin Sağlığı:
    Beynin %60 yağdır ve bu yağların üçte biri Omega 3 yağ asitlerinden oluşmuş olup (DHA) rolü büyüktür. Konsantre, adaptasyon, dengeleyici ve düzenleyici. Gençler ve yetişkinler bu fırsatı değerlendirerek beyin fonksiyonlarını sonuna kadar kullanabilir, unutmayın bu sadece masum bir yardımcı eğer doğru kullanırsanız içinizde çalışma isteği olması durumunda mutlaka derslerinizde öğrenmeyi algıyı kolaylaştıracaktır.

EPA-DHA Not : Bu konu daha detaylı araştırılabilir çok sayıda kaynak vardır ben üstün körü özetledim. Genel olarak balık yağlarına dikkat edildiğinde EPA değeri DHA değerinden yüksek olmakta yine detaylıca araştırıldığında DHA nın EPA dan yüksek olduğu mürekkep balığından alınan yağların şurup olarak olduğunu bu yazıyı yazarken öğrendim :) .

Dünyadaki en besleyici yiyecek balıklardır demek yanlış olmaz ancak, rafine edilmemiş balıklar dünyanın her yerinde bulunan balıklarda olduğu gibi cıva, arsenik ve birçok toksinler bulundurur. Gebelik ve emziklik döneminde sağlık için doğrudan Omega 3 için balık tüketmek emzikli anneler ve bebekleri için pek tüketmemeleri ya da çok az tüketmeleri önerilmektedir. Gebelik ve emziklik döneminde Omega 3 yağ desteği alan annelerin ve bebeklerin doğumdan sonraki süreçte yapılan testlerde 4 puan daha yüksek IQ ye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu kategoride olanlar doktorlarına danışarak onların kontrolünde rafine edilmiş (toksinlerinden ayrılmış) balık yağı kullanabilirler. Her ne kadar Omega 3 yararlı olsa da hamile bayanların bu kullanımı doktorlarına danışmadan yapmamaları kendileri ve bebekleri için doğru tercih olacaktır.

Kullanım önerileri:
    1 Süt çocukları (koruma) 250-500mg/gün
    2 Büyük çocuklar/erişkin (koruma) 500mg-1000mg/gün
    3 Kalp hastaları 1000mg-2000mg/gün
    4 Depresyon, romatoid artrit ve diğer iltihabi kronik hastalıklar 2000mg/4000mg
    Önemli hatırlatma: 3-4 hastalık ve rahatsızlık olduğu için yalnızca doktor kontrolünde!

Satın almış olduğunuz Omega 3 balık yağı yada şuruplarının kullanma kılavuzlarını okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. En basit şekle indirirsek hergün yediğiniz ekmeğin vitamin olduğunu düşünün, bununda aynı şekilde vitamin olduğunu düşünün. Her gün düzenli bir şekilde tüketmeniz sizin için yararlı olacaktır. Daha çok işe yaraması ya da etkisini görme konusunda doz yükseltmeyiniz. Öncelikle sistematik bir şekilde 5-10 gün kadar düzenli olarak kullanınız sonrasında belirtileri yavaşça ortaya çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse benim aldığım üründe günde 1 yada 2 adet deniyor. Ben 1 adet şeklinde sabit tutacağım ders çalıştığım için belki sınav öncesi bir iki gün bu değeri günde kılavuzda dediği gibi 2 olacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum :). Omega 3 en belirgin ve karşılaşılan özellikleri saçlarınızın daha sağlam, derinizin daha canlı ve güçlü tırnaklar olduğu belirtilmiştir. Birde göremediğimiz içimizdeki etkileri vardır, bunlar damarların, kalbin ve beynin sağlığı için önemlidir.

http://www.imdb.com/title/tt1219289/ <- Limitless filmini izleyip balık yağı içmek isteyenlerin uzak durmasını ve kırmızı reçeteli ilaçlara göz atması gerekmektedir :)
    İnsan ömrünün biyolojik olarak 120 yıl olduğunu unutmamanızı ve vücudunuza iyi davranmanızı öneririm. Sanırım omega 6 hiç tüketmeyin demek doğru olmayacaktır bu yüzden mümkün olduğunca az tüketmeye özen gösteriniz.

Kullanacağınız balık yağı besin takviyelerinden güvenilir olanları araştırıp kullanmanız yararınıza olacaktır. Araştırmadan ucuz diye gidip doğrudan almak ve kullanmak çok yanlış bir tercihtir unutmayın ki riske attığınız bazen parayla bile satın alamayacağınız sağlığınızdır.

Bilmelisiniz ki balık yağının kilo aldırıcı bir özelliği bulunmamakla birlikte yapılan araştırmalarda balık yağı tükettikten sonra hafif bazı egzersizler yapıldığında balık yağı vücutta stoklanan lipitleri(yağları) çözücü özellikliği zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca Omega-3 yağ asitleri şekerlerden yağ yapan yağ asiti sentaz enziminin etkisini azaltarak yağ depolanmasını eritir.

Kullanmakta olduğunun yada kullanacağınız ürün ilk kullanımdan itibaren sizi deha yapmaz, hayatınızı 4x4 çevirmez, kendinizi uçan bir halı üzerinde bulmazsınız. Aşırı uç noktalarda olacak düzeydeki kullanımlardan kaçınılmadılır. Unutulmamalıdır ki damalarınızda tamamen Omega 3 değil kan da akmalıdır :).
    Kanı inceltici özelliği olduğundan dolayı süreli/süresiz herhangi bir ilaç kullanımı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekmektedir. Kanamalı rahatsızlıkları olanlarında aynı şekilde doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
    Aç veya tok karnına alınması konusunda bir türlü bende doğru sonucu bulamadım :) bazı üreticiler yemekten önce, bazıları yemekten sonra kimi de ana öğün ile birlikte tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu durumda yapılması gereken doktorunuz ya da kullanma kılavuzunda önerildiği şekilde kullanınız. Daha hızlı ya da etkili sonuç almak açısında kullanım dozu konusunda uçmayınız… :)

Saf balık yağları rafine olduğu için toksinlerinden arındırıldığını belirtmiştik bu yağlar aksi belirtilmedikçe hiçbir kimyasal bileşen ile size sunulmadığı için BAĞIMLILIK YAPMAZ! Saf olan yağ asitleri doğrudan size sunulmuş olup ilaçlar gibi geliştirilerek ve denenerek üretilmemiştir bu yüzden bağımlılık yaptığını düşünen arkadaşın derhal 182 (*MHRS) yi arayıp en yakın hastaneden randevu alıp psikoloğa gözükmeksin yararlı olacaktır.

Kolestrol düşürücü olarak kullananların gece almaları öneriliyor.

Balık karaciğerinden üretilen balık yağları önerilmiyormuş.

Omega3 iyi yağ – Omega6 kötü yağ olarak anılsa bile Omega 6 tamamen kötü demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Omega 6 ve 9 Vücudumuzda sentezlenebilmektedir.

Ben 2 eczaneye uğradım ilk sorduğum ilaç Ocean Plus 1000mg(50 Kapsül) (EPA300-DHA200-80mg diğer) ama bu ürünü bulamadım,
    onun yerine Marincap Special(45 Kapsül) (EPA380-DHA200-82mg diğer) aldım.
    İlerleyen süreçte almak istediğim Ocean Lipor 1360mg(30 Kapsül) (EPA625-DHA245-82mg diğer).

Aldığınız ürünleri iyice incelemenizi öneririm mesela benim aldığım Marincap Special(32TL) kutusu üzerinde %75 Omega-3 yağ asitleri içerir diyor. EPA380+200DHA = 580mg aldığınız ilacın kaçta kaçının Omega 3 yağ asidi içerdiğine dikkat edin. İçeriğinde 100 adet kapsül ve buna rağmen 10/20TL gibi rakamlı ürünleri alma konusunda sizi bilmiyorum ama ben uzak dururdum :) . Riske attığınızın sağlığınız olduğunu da unutmayın…

Omega 3 Balık yağı yada şurubu kullanımına karşıyım diyecekler içinde aşağıdaki öneriyi yapmak istiyorum.

Bir gram balık yağı Omega 3 EPA+DHA almak için denk gelen yiyecekler:
    Uskumru 60-250g
    Somon 50-100g
    Hamsi 50-100g
    İstavrit 50-100g
    Sardalya 60-100g
    Ton balığı, orkinos 75-350g
    Yayın 500-600g

Bitkisel Omega 3 kaynakları ise tohum yağları ve yeşil yapraklılardır. En çok Omega 3 barındıran besin maddesi keten tohumu olduğunu belirtmek isterim.
    Arkasından Ceviz, Kanola ve Soya gelmektedir ancak bunlar keten tohumunun 60/1 ine eşit olduğunu bilmek aradaki farkı anlamanız açısında faydalı olacaktır.

Not: Keten tohumu Omega 6 bakımından oldukça düşük değerlere sahiptir ancak ceviz ve soyada hatırı sayılır miktarda Omega 6 vardır.
    Balık yağı Aspirinin antikoagülan (pıhtılaşma azaltıcı) etkisine de sahip olduğu bilinmekle birlikte yan etkileri Aspirinle kıyaslanamayacak kadar azmış.

Yazmakla bitmeyecektir çok fazla vaktim olmadığı için bu yazımı doğru düzgün derleyemedim ancak eğer bu yazıyı şimdi yazmasaydım bir daha yazmak içinde doğru düzgün fırsatım olmayacaktı o yüzden acele bir şekilde yazdım ve sizlerle paylaşıyorum. Yazdıklarım sadece kişisel olarak yaptığım araştırmalar ile sağda solda bulduğum verileri bir birleri ile kontrol edip doğrulduğuna ve kaynağına güvendiğim yazıları yazmaya çalıştım. Unutmayınız ki konu hakkında uzmanlığım yok, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için doktorunuza danışabilir yada internet üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

Bugün içmeden önce 15sn kadar bardağın içinde yarısına kadar suya soktum, amacım kapsülün ne kadar zamanda eridiğini kestirebilmekti. 10sn yetti kapsülün çatlaması için :) hemen yuttum :)

güzel yazı teşekkürler

• quote:

quote:

gittigidiyordaki 3kutunun 50 tl olmasını çözdüm galiba adamlar 2009 da ithal edilen malları şimdi satıyorlar üstüne 2013 yapışkanı yapıştırmışlar dikkatimi çekti yapışkanı sökmeye uğraştım ve gördüm ne yapsam acaba çöpemi atsam yoksa şikayettemi bulunsam parayı daha onaylamadım. onaylamayacağım satıcıya mesaj atacağım bakalım ne diyecek taylant34 mi neydi o zamanlarda 27.5 tl iyimiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Eylül 2013; 19:31:09 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.