Şimdi Ara

Omicron vaka sayısı artıyor: Dünya genelinde son durum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
11.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tebliğ etmek, vazife, millet, din. bunlar Arapça kökenli sözcükler. Türkçeleri : bildirmek, görev, halk, inanış. Geçenlerde bankanın kredi kartı uygulamasını indirdim, çalıştırırken Türkçe sözleşme yerine Arapça muvafakatname yazıyordu. Uygulamayı sildim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konulara girersen çıkamayız. Aşı herkesi aynı etkilemiyor 80 yaşında 3. aşıyı vurulan tanıdığım var hiç sıkıntı olmadı diyor. Aşı herkes de aynı etkiyi yaratmıyor kimisini çok etkiliyor kimisini etkilemiyor. Ama koronanın aşıdan daha tehlikeli olduğunu herkes kabul ediyor herhalde. Ya aşı olacan virüsten korunma ihtimalini artıracan ya da hiç aşı olmayıp işini şansa bırakacan. Ben de aşı vurulmak istemeyen biriyim ama Allah korusun virüse yakalanırsak keşke olsaydım demek istemiyorum. Aşı olmayan da kalmadı artık %80-90 aşılanmaya ulaşılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarForFears W kullanıcısına yanıt
    Hocam, aşı olumsuz yan etkilerini coğunluk insanda gösterseydi insanlar aşı olmayı bırakırdı. O yüzden azınlık insanda yan etki gösterecek dozajda azar azar (0,5ml) veriyorlar. Bu işi planlayanlar tüm bunları düşündü. Bir de her aşı oldum diyen gerçekte aşı olmadı ya da gerçekte aşı olduğunu kanıtlayamaz. Örneğin Cumhurbaşkanımız 3. doz aşı oldum dedi ancak kendisini yalnızca 1 doz aşı olurken görebildik, 2 dozaj olurken gören yok, videosu haberi yok, resmi bile yok. denklemde bir de plasebo sıvıları var. Bazı tüplerin içinde mRNA sıvısı mı, plasebo sıvısı mı var belli değil. Tüm bunları, covid projesini planlayanlar biliyor. Covid'e proje ben demiyorum, World Bank yayınladığı dokumanda Covid Stratejik Hazırlık ve Cevap Programı Projesi yazıyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.health.gov.za/?s=omicron

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı resmi sayfasında bu mutasyon ile ilgili herhangi bir bilgi yok nedense  

• YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt

sahipleri 100 güne yapıyormuş  

• Aşı işe yarasaydı 6567544 doz yapılmazdı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün bu işler yalan dolan diyorduk taşlanıyorduk şimdi herkes vazgeçmiş ne oldu size dh halkı cahillerin mağara adamlarının yanınamı katıldınız?

• Bu nasıl isim la sanırsın yeni bir ekran kartı markası. Ben bu saatten sonra aşı olmam abi boşuna olup yan etki risklerine mağruz kalıyoruz baksanıza zaten yenileri çıkıp duruyor , ulan ne bahtsız nesilmişiz en boktan devirleri yaşıyoruz resmen

• Omriconu ilk defa tespit eden g. Afrikalı doktor varyantın, daha hızlı yayıldığını, semptomların(aşırı yorgunluk, baş ağrısı, vücudun çeşitli yerlerinde ağrılar) Deltaya (kalp atış ritmi bozukluğu, oksijen yetersizliği) göre daha hafif olduğunu ve evde iyilişebilir olduğunu açıkladı.

Virüsün doğal mutasyonu dedikleri şeye benziyor umarım grip gibi hafif atlatılabilir bir şeye döner.

Diğer yandan. Neden ülkeler sınırları kapatmaya önlemlere başlıyor anlamış değilim daha çok erken tanı için.

• Mutant geçirmiş virüse önceki hali için geliştirilmiş aynı aşıyı yapmak kilidi ve anahtarı değiştirilmiş kapıyı aynı anahtarla açmaya çalışmaktır. Aşı ile vurgun yapılmasına itiraz edenleri aşı karşıtı olarak görmeyin. Ben aşıları savunan biriyim,tetanoz,hepatit vb aşıları gerektiğinde olmuş biriyim.
    Şuan covid19 aşılarının hiç bir işe yaramayacağını bilmek için fazla bilgili olmaya gerek yok. Kandırılıyorsunuz. İtiraz etmezseniz bu vurgun devam eder. Kilit değişince anahtar da değişmeli uyumlu olmalı. Tarihte ölümcül bazı virüsler için yıllarca aşı geliştirilmeye çalışıldı,aşıları bulunamadı. Covid19 için de en az 4-5 yıl sürer dendi tak 1 yılda bir çok firma aşıyı ürettik dedi. Grip aşısı bile her yıl yeniden geliştiriliyor.
    Hepatit aşısı olan hepatit kaptığında ölmüyor,aşı koruyor. Tetanoz aşısı olanı tetanoz öldürmüyor. Yaşanmış kanıtlanmış örnekleri çok.
    Tam doz covid19 aşısını olanlardan ise sürekli ölenler var coronadan dolayı. İtiraz etmezseniz bu oyunun figuranı olursunuz.
    İyi düşünün: Aşı olup koronadan ölmeyen de var ölen de var. Aşı olmadığı halde korona kaptığınsa ölmeyen de var ölen de var. Bu işin aşıyla ilgisi olsa bir çizgisi olurdu.
    Aşılar ortaya çıkmadan da korona kapan 100 kişiden en az 90'ı ölmüyordu zaten. Aşı neyi değiştirdi. Tam doz aşılılardan ölenler basına yansımasa sanki sadece aşısızlar ölüyor gibi yutturacaklar.
    Aşıların hiçbiri onay almadı bunu bilin,bilmiyorsanız araştırın. Neden onay alamadılar hiç düşünüyor musunuz. Acil kullanım izni diye uyduruk bişey çıkardılar ama ilaç ve aşılar için yasal süreç olan onayı henüz geçemediler ve henüz test aşamasında görünüyorlar. Burada test aşamasındaki denekler kim düşünün(?)
    Eğer bir antibiyotik fayda etmezse zayıf kalırsa riskli sonuçlatı artar. Bunu doktorlar bilir. Aşılar fayda etmezse güçlü mutantlar ortaya çıkar.
    Eğer koronadan perişan olmak istemiyorsanız aşı olup korona kapmış birinden sakın korona kapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Sıcak Fırsatlar -- 30 Kasım 2021; 4:42:35 >

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt

İlla ailesinden birisi ölmesi lazım bu hastalığın, virüsün gerçek olduğunu anlaması için. Gerçi ölse ne olacak eceli geldi der bunlar…

• Hiçbişey yapmadan oturacağıma, en azından aşı oldum diyorsun. Bu yüzden zaten atladınız aşıya denek olarak diyoruz. Simülasyon şuan gerçek hayatta var az da olsa ama senin mRNA dediğin aşı simülasyonu yapılamayacak kadar hızlı çıkartılan ve acil kullanım onayları alan yepyeni bir aşı. Hangi simülasyon? Hadi o kadar kısa sürede simülasyonu yaptın, sürekli yeni varyant çıkıyor, virüs sürekli mutasyon geçiriyor bunlar karşısında aşının etkisinin veya yan etkisinin ne olacağını hangi hızla yetiştireceksin simülasyona? Uçak simülasyonu mu bu..

Aşı kısırlaştırıyor, çip vs. muhabbeti saçmaysa, şu aşıyı hâlâ savunmak daha da saçma. Zaman gösterecek ne olduğunu, inşallah sizler haklı çıkarsınız ne diyim zira sevdiklerimin neredeyse tamamı aşılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 30 Kasım 2021; 7:26:48 >
  • alierennet kullanıcısına yanıt
    olaya çok enteresan bir açıklama olmuş. algılarla oynamak günün modası. algılarımızı bu oyunlardan bir şekilde korumalıyız. bilgilendirme için teşekkürler.

• bu yalan. ilk aşıyı 1 saaatte yapmış. internet bunun haberiyle dolu. 100 güne uzatiyorlar ki yapması uğraştırıcı demek için.

• Wol4onak kullanıcısına yanıt

Geç olmasın diye :)

Ulan o değil, yorumlara bakıyorum adamlar hâlâ virüs yok dediğimizi sanıyor. Ulan bir aşıya karşı olmak için illa virüs olmadığını mı iddia etmek veya ne bileyim kısırlaştırıp çip taktığını mı düşünmek lazım? Başka şekilde karşı olunmuyor mu bu aşıya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 30 Kasım 2021; 7:40:57 >
  • Benim etrafımda akrabalardan olmayan kalmadı ben hala olmadım tek olmayan benim. Evden çıkmadığım için ertelemiştim ama yakında sinovac olacağım. Virüs proje olsa bile aşıların hapların proje olmadığını düşünüyorum. Grip gibi her sene bundan sonra aşısını olmak zorunda olduğumuz bir hastalık var şuan dünyada. Bu virüsün 10 yıl sonra da hala bitmeyeceğine inanıyorum. Durum böyle olunca tek çare virüse yakalanmamak ve yakalanırsak ölmemeye çalışmak. Tek korunma yolu da çıkan aşılar ve haplar. Aşı olayları projeyse her ülke kendi aşısını üretir. Biz nasıl Türkovac üretiyoruz, Rusya sputnik üretiyor.

Sonuç olarak virüsü birileri dünyaya salmış olsa da aşılar ve ilaçlar korunmanın tek yolu. Yok pekmez ye bal ye bunlar vücut direncini artıran basit şeyler. Virüsle karşılaştığında vücudunda antikor olması lazım. Bunu da aşılar sağlayabilir. Sadece güvenilirliği kanıtlanmış aşı ve hap sayısının artırılması gerekiyor.

• berkan 197 kullanıcısına yanıt

Aşı olanları denek olarak aşağılayan arkadaşlar virüse karşı aşısız ortaya çıkıp da virüsün deneği olmayı kabul etmeleri ne kadar abes. Kaçta kaçınız aşısız virüsten ölüyor denek olarak rakamları alıyoruz ve hala denek olmaya ve ölmeye razısınız. Bu aşılar zaten yüzlerce denekte denendi ve kullanılabilir onayı aldı. Ya bir gün bu aşıların yüzde yüz hiç bir olumsuzluğa neden olmadığı kanıtlanırsa ölenleri veya virüsten sakat kalanları nasıl tedavi edeceksiniz. Veya hayata geri getirmeyi nasıl başaracaksınız? Kuru bir özür ile kurtulabilecek misiniz?

• Windows95 kullanıcısına yanıt

Aşı olmamakta veya yaşadığım gerçek tecrübeyi aktarmakta para olup olmadığını bilemem, bilmem nerenin maşası olup Türk toplumu aşısız kalması için iç ve düşmanların bundan daha iyi bir zaman bulamaz herhalde. İlaç ve aşı ve hatta tıp ve sağlık sektöründe her zaman para var. Sırf bu işte hara var diye ameliyat olma, grip aşısı olma, doktora gitme, ilaç alma o zaman. İşine geliyor mi hayır tabii. Sen üzerinde öldürüyor yazan sigaranı içmeye devam et. Sigara içmen seni öldürür ama aşısız olman bir çok insana bulaştırdığın için başkalarını öldürür, anlamaz çünkü anlamak istemez manipülatif kafan.

• Siz aşı karşıtları gibi görünenlerin de kaçı gerçekten aşısız bunu biz biliyor muyuz acaba da konuşuyorsun. Senin anne baban tüm sülalen çoluk çocuk aşı oldu mu olmadı mı? Oldu ise niye oldu sorabiliyor muyuz. Sallıyorsun buradan da senin gerçekliğini kim bilebilir sen bunu kanıtla bize o zaman.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.