Şimdi Ara

Omicron vaka sayısı artıyor: Dünya genelinde son durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
11.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Omicron vaka sayısı artıyor: Dünya genelinde son durum

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron ismi verilen Covid-19’un yeni varyantı yayılmaya devam ediyor. Güney Afrika kökenliği olduğu düşünülen Omicron varyantı en az 32 defa mutasyona uğradı. Normalden daha hızlı bulaşabildiği için büyük tehdit oluşturuyor. Henüz çiçeği burnundaki bu varyant şimdiden 12 farklı ülkeye resmen yayıldı. Tespit edilen bazı vakaların iki doz aşı olduğu halde Omicron'a yakalandığı belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Avrupa'nın ilk Omicron vakası, Afrika'dan Avrupa'ya Türkiye aktarmalı uçmuş

Omicron varyantı resmi olarak ilk defa 25 Kasım'da Güney Afrika’da tespit edildi. Sonrasında Botswana’da vakalar açıklandı. Avrupa’da ise ilk kez Belçika’da görüldü. Avrupa’daki ilk Omicron vakasının Türkiye aktarmalı olarak seyahat gerçekleştirdiği belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, henüz Türkiye’de Omicron vakası belirlenmediğini söyledi.

Omicron nedeniyle sınırlar kapatılıyor

Türkiye'de ve dünya genelinde yeni tedbirler alınmaya başlandı. Türkiye'den Güney Afrika, Botsvana Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye uçuşlar durduruldu. İngiltere'de maske takma yasağı geri geldi. En kısıtlayıcı yasakları İsrail ve Fas duyurdu. İsrail, iki hafta boyunca sınırlarını tüm yabancı uyruklu kişilere kapatacak. Fas, tüm dış hat uçuşlarını iki haftalığına durdurdu.

Bazı Afrika ülkelerine uçuşları durduran diğer ülkeler şöyle: Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, ABD, Rusya, Güney Kore, Kanada, Avustralya, Tayland, Sri Lanka, Singapur, Suudi Arabistan ve Umman.

Dünya genelindeki Omicron vaka sayısı

Omicron vaka sayısı
    Ülke Kesin Vakalar Şüpheli Vakalar Kaynak
    Güney Afrika 110 990 Link
    Bostvana 19 - Link
    Hollanda 13 48 Link
    Avustralya 5 - Link
    Birleşilk Krallık 3 24 Link
    İsrail 2 11 Link
    Kanada 2 - Link
    Hong Kong 2 - Link
    Avusturya 1 30 Link
    Almanya 1 6 Link
    Belçika 1 - Link
    İtalya 1 - Link
    Çekya 1 2 Link
    Fransa - 8 Link
    Japonya - 1 Link
    İsviçre - 1 Link
    Toplam Vaka: 163 1119 -

Son güncelleme: 29.11.2021 13:10

• Aşılar işe yarıyor yaramaz mı hiç? Herkesi aşıladılar neredeyse ama vaka sayıları patladı gidiyor. Şimdi tutturdular hatırlatma dozu vs.

Daha çok güncelleme, hatırlatma, çökme dozu yaptırırsınız bu kafayla.

Aşının bu hastalığın önünü kesmediği kesmeyeceği ortada. Bunu benim gibi çok kişi en başta söyledi. Aşılardan sonra vaka sayıları patlayacak dedik. Netice ortada.

Aşı adayları o kadar etkili ki adamlar kendilerini dava etmeyeceğine dair imza almadan aşı yapmıyorlar:))

Bir doz almak için sosyal medya ve tv yayınlarını bir ay bırakman lazım.

Ondan sonra sağlıklı kafayla düşünebilirsin.

Sorum açık ve net.

Aşılar güvenli ve işe yarar ise neden üretici firma kendisini dava etmemen konusunda senden imza almadan aşı yapmıyor?

Aşı korumayacaksa neden aşı olalım? Ben 3 ayda bir hatırlatma vs dozu olacaksam bu bildiğin bağımlılık demektir. Bunun sonu yok.

İmza ile adama tam yetki veriyorum beni yavaş yavaş zehirlemediği ne malum? Fda vs gibi tamamen kontrolü siyonist ilaç firmalarına geçmiş kuruluşların onayına mı güveneceğiz? FDA sıkandallarıyle ilgili yapılmış tonla belgesel var. Gör bakalım o çok cici ilaç firmalarının nasıl da insan hayatını hiçe saydıklarını öğrenirsin belki.

Misal Dupont denen siyonist kimya vs firmasının abd'de nasıl insanları öldürdüğü ve denetleme kuruluşlarının nasıl da "göz" yumduklarıyla alakalı Dark waters filmini izlemeni tavsiye ederim.

Aradan kaç ay geçti corona konusuna yorum yazmamak için zor tuttum kendimi lakin yeter. Hala aşılı aşısız tartışmaları var. Aşıların virüs üzerinde nasıl mutasyonlara yol açtığı belirsiz, uzun vadede aşının insan üzerindeki etkisi belirsiz. Bu tarz şeyler bir kaç sene içinde sonuç verecek değil, hiçbir insan aynı değil. Çok uzun yıllar düzenli araştırma ve geribildirim sonucu tamamlanması ve en sonunda onaylanması gereken bir prosedür. İnsanlar, aşı üreticisinin bile arkasında durmadığı iğneleri kendine yaptırmak istememesi gayet doğal. Aşının bulaştırıcılığı azalttığı bir kanıt ta yok, öyle olsa aşı oranı yüksek ülkelerde hastalık kalmazdı. Bulaştırıcılığı etkilemiyorsa size ne insanların aşı olup olmamasından? Artık kapatın bu mevzuları arkadaşlar. Birbirinizi sabah akşam hakir görüp, kötülemeyin. Ben 2 metre 120 kilo biriyim, korona çıktığından beri ne maske taktım ne aşı oldum. 10 yıl olmuştur hastaneye gitmeyeli. Kendinize iyi bakın başka bir şeye gerek yok.
  • Yaaa yeter beeeee. Başlarım varyantına maryantına. Bir bitmedi gitti pislik virüs yaaa. Yeter lan !

• Aşılar işe yarıyorsa sorun olmaz.

• Bilimsel olarak imkânsız gibi ama düşünsenize yeni çıkan bir varyant aşılı vücutta %100 daha güçlü hale geliyormuş. O kargaşayı düşünmek bile istemiyorum. (Umarım olmaz tabi.)

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Su an zaten bilim adamlari varyantlara karsi asilari guncelliyor ozellikle biontech

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizimkiler de sınırları açar mültecileri doldurur

• Clusive kullanıcısına yanıt
    Virüsün doğası gereği konaklayacağı canlıya az zarar vereceği şekilde evrilmesi gerek. Konağın yaşam süresi ne kadar uzun olursa virüsün de o kadar uzun yaşam süresi olur sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öldürsünde kurtulak bu dünyadan amaç bu sanırım her geçen gün bir varyant çıkıyor.
    Ölen kurtuluyor bu ne iş yaa.
    Kendime değil de geride kalan çocuğuma üzülürüm başka bir şey değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ray Kurzweil kullanıcısına yanıt
    Yaptığımız günahlardan hep beraber tövbe edersek Allah’a kurtuluruz ama ne tövbesi hepimiz eğlence ve oyun içindeyiz

• bıktım bıktım bıktım

• Celest kullanıcısına yanıt
    Windows gibi mübarek. Hep güncelleme alıyor virüs ve aşı. :)

Yok yayılmışmış 32 defa değişime uğramışmış. Ne ara çıktı ne ara virüsü buldunuz da incelediniz de bu bilgilere ulaştınız.

Yalan dolan amaç korku güncel kalsın.

• Lanet gelsin bu virüsede hiçbirşey yapamayan DSÖ zaten tam bir şarlatan.

• Ray Kurzweil kullanıcısına yanıt
    Seni tanımak istiyorum yiğidim

• Aşılar işe yarıyor yaramaz mı hiç? Herkesi aşıladılar neredeyse ama vaka sayıları patladı gidiyor. Şimdi tutturdular hatırlatma dozu vs.

Daha çok güncelleme, hatırlatma, çökme dozu yaptırırsınız bu kafayla.

Aşının bu hastalığın önünü kesmediği kesmeyeceği ortada. Bunu benim gibi çok kişi en başta söyledi. Aşılardan sonra vaka sayıları patlayacak dedik. Netice ortada.

Aşı adayları o kadar etkili ki adamlar kendilerini dava etmeyeceğine dair imza almadan aşı yapmıyorlar:))

• ssagatt S kullanıcısına yanıt
    Ciddi mi lan bu

• Dünyadaki en iyi antivirüs firmaları aslında en iyi virüs üreten firmalar diye taaa 21 önce bir dergide okumuştum
    Şimdi aynı durumu bize uyguladıklarını düşünüyorum
    Bakıyorlar istedikleri sayıda ölüm olmuyor mutasyona uğratıp biraz daha öldürelim mi diyorlar
    Ben aşımı oldum olmayana da saygım var
    Aşı ne işe yarar yaramaz bize su mu vurdular onu dahi bilmem ama sonumuz hayır olsun istiyorum

• Zengin ülkeler tüm aşıları sömürür fakir ülkelere vermezlerse böyle varyantlar artar gider.

• resident evilde bir umbrella şirketi vardı.... Gerçek dünyada kimin umbralla şirketleri var. Adam sanatla daha ne kadarını anlatsın ey vatandaş ?

• Toplumsal bağışıklık oluşturacak kadar olunmadı, özellikle sonraki dozları olan sayısı ve olma tarihleri arasında bir seferberlik yok. Bu sağlanamadığı için böyle bir algı oluşuyor. Aşı ve mantığı işe yaramıyor değil, insanoğlu bu çapta koordineli çalışamıyor. 7 milyarın %90'ına aynı zaman aralığın gereken aşıyı ve devam aşıları yapılabilse tıpkı diğer virüsler gibi toplumdan silinir. Ama bu ortamda oradan oraya savruluyor, orada yeni mutasyon oluşuyor bu sefer aşılıya da etki ediyor, bu şekilde sürüp gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 28 Kasım 2021; 20:9:29 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.