< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Omicron vaka sayısı artıyor: Dünya genelinde son durum (9. sayfa)
-
-
Yasakların geri gelmesi, okulların işyerlerinin kapanması sokağa çıkma yasaklarının geri gelmesi vs. Artık çok ama çok uzak bir ihtimal diye düşünüyorum... Ülkenin ekonomik durumu zaten içler acısi hastanelerde sağlık hizmeti durma noktasına gelmeden böyle bir ihtimal olmayacağı düşüncesindeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alfabede harf kalmadı.
-
Afrikadan gelen ilk verilere göre,varyant delta gibi tehlikeli ve öldürücü değil ama daha bulaşıcı,eğer bu doğru ise çok iyi bir haber.Omicron baskın varyant olursa covid normal grip daha az tehlikeli bir duruma gelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 30 Kasım 2021; 23:58:12 >
Vay Afrika'ya hiç aşı gönderilmedi öyle mi, senin seveceğin kaynaklardan bir link buyur, cibili cibili şak şak şak..
Gana'nın yol olmayan uçsuz bucaksız köyüne bile drone aşı gönderdiler, gönderiyorlar. Bu adamların derdi aşı yaparak para kazanmak diyordunuz, şuan ki konuşmamız için bu seçenek elendi. İnsanlık hayrınaysa, bunca senedir nerede bu insanlar? Kendileri de ne haber yapacaklarını şaşırdılar, bir gun Afrika'ya aşı gönderiyoruz, diğer gün Afrika'da aşı yok ondan mutasyon oradan çıktı. Problem yok istedikleri haberi öne çıkartıp hatırlatıyor, istediklerini de unutturuyorlar size. Şunu net bilirim, korku mutlaka hata yaptırır. Korkmayın ki doğru düşünün, doğru düşünün ki korkmayın. Ulan ama en önemlisi bilmeden konuşmayın be.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 1 Aralık 2021; 0:30:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nası bi halt olmadı? insanın kendisine ve çevresine bişiy olmayınca heryeri öyle sanması ilginç..quote:
Orijinalden alıntı: milyarderdahi
Delta için de öldük bittik diyorlardı bir halt olmadı. Zaten her virüste olduğu gibi öldürücülük oranı azalıyor. Ne kadar hızlı yayılıyorsa o kadar az öldürür. Şu anda olduğu gibi.
delta yüzünden aşı randımanlı olamadı TRdeki vakaların %95i delta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ehh bi tane doğru dürüst ve pozitif bakan bir yorum okudum sonundaquote:
Orijinalden alıntı: braVe112
Afrikadan gelen ilk verilere göre,varyant delta gibi tehlikeli ve öldürücü değil ama daha bulaşıcı,eğer bu doğru ise çok iyi bir haber.Omicron baskın varyant olursa covid normal grip daha az tehlikeli bir duruma gelebilir.
aşının sürekli mutasyon geçiren virüse karlı etkisi az, uzun dönem yan etkisi daha çok olabilir,quote:
Orijinalden alıntı: berkan 197Geç olmasın diye :)
Ulan o değil, yorumlara bakıyorum adamlar hâlâ virüs yok dediğimizi sanıyor. Ulan bir aşıya karşı olmak için illa virüs olmadığını mı iddia etmek veya ne bileyim kısırlaştırıp çip taktığını mı düşünmek lazım? Başka şekilde karşı olunmuyor mu bu aşıya?
hah bunu söyleyenlerle mantıklı bişiy konuşulabilir, istatistiklere bakılabilir..
ama, adam bill gates diyor, chip diyor, kopmuş gitmiş...
hatta, virüs abartılıyor mevsimsel gripten farkı yok diyenler de vardı ama sanırım çevrelerinden de ölen olunca, sesleri kesilmeye başladı..
ulen mevsimsel grip yüzünden yogun bakımların %70in üstüne çıktığını ne zaman gördün..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Karatay, ki bende kitapları car, benim için bitti...
2020 mayısta çıktı dedi ki, klasik şunu bunu yiyin mevsimsel gripten farkı yok, USAda influenzadan kışın 3 ayda, 30-40 bin kişi öldü dedi., peki covidden 2 ayda kaç kişi öldü dedi? USA 10bin idi o sırada.
Kendi kendine haklı göründü, amaaaa
bulaşıcılıo farkını hesaba katmadı, bu demeci verdikten tam 1 yıl sonra Mayıs ayında USAdaki ölüm sayısı 600bin oldu....
noldu senin 30-40 bin mevsimsel grip influenzaya?
dağıldın Karatay...
zaten. ardından kendi covidden kaçıp tv lere bile çıkmadan, yazlığına gitti inzivaya çekildi...
yaşı daha genç doçenleri dinlemeli...
kitapların boşta duruyor Karatay..
Ulkemizin batisinda aşi da cok, vaka olum de cok.
Doguda aşi az, vaka-olumde az. Himm. manidar bir durum.
Kaldiki doguda dugun, cemiyet, taziye gibi burnu kanasa hurra giden bir ortam var.
Neyse asi olan ileri zekalilar, hakaret etmeden kaçayim.
Hadi bide bu çıktı
hayatta ne işe yararsınız lan siz... yürü git.
-
Ben o dengesizin başka konu başlıkları altında, başkalarına da o şekilde yazdığına birkaç kere şahit oldum. O yüzden dedim kimi savunmaya kalktığınıza dikkat edin diye. Saygısız edepsizin teki. Tekrar diyorum, o üslupla yazanın ne söylediğinin bir önemi kalmıyor. İfadeye de takılırım. Herkes haddini hududunu bilecek. Boş boş birde tehditlerde bulunuyor, küfürlü ifadeler kullanıyor. Bu tarz adamların yapısı bu. Yüzlerine hatalarını vurunca böyle delirip iyice seviyeyi düşürüyorlar. Neyse sıkıntı yok. İnternet ortamının anonim olma rahatlığıyla böyle davranıyorlar. Bunlarla uğraşacak halim yok kendi çalsın kendi oynasın. Zaten forum yönetimi de sağolsunlar bu konularda hassas. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor.
Kimsenin tercihlerini ya da kararlarını eleştirmek benim haddime değil. Her görüşe de açığımdır. Yeter ki herkes kendini özgürce ifade edebilsin. Aşıyı şartsız koşulsuzda savunmadım burada. Aşıyı eleştiren kişilerin yorumlarının ya da sorgulayıcı videolarının silinmesi doğru bir şey değil bu konuda kesinlikle hak veriyorum. Bu antipati ve şüpheyi iyice arttırıyor. Bu da en nihayetinde bir insan ürünü. Yan etkileri, bazı kişilerde ters tepmeler maalesef yaşanıyor. Bütün aşılar için geçerli bu. En basit grip aşısında dahi var. Aşı doğası gereği bu tarz etkileri barındırıyor.
Öte yandan, benzeri şeyler dünyanın her yerinde var. Ama daha az, ama daha çok. Daha önce, çocukluğum dönemi 80 ler sonu 90 lar başı dönemlerde yapılan aşılarda da benzer söylentiler oluyordu, görüntüler vs. Tabi sadece bu kadar malum internet olmadığı için yayılamıyordu. Benim demek istediğim yeni normalimiz bu. Bu doğanın yaşadığı değişimde yeni virüslerin, türlerin oluşmalarını sağlıyor. Tabi bunu farklı emeller için kullananlar da elbette var. Grip aşılarında dahi sürekli yeni türler çıktığı için aşının her sene yenilenmesi gerekirken, bunda da farklısı beklenemez zaten. Birileri bunun üzerinden korkuyu paranoyayı iyice körüklemek istiyor. Bu da bir gerçek elbette. Bu vasıtayla sistemi çökertip yeni bir şey getirilmeye çalışıldığına inancım tam. Bu tam bir mücadele. Hangi taraf galip gelecek, onu da zaman gösterecek.
-
Doğuda vaka ve ölüm az diyen adam hiç haber okumuyor veya bildiğin manipülatörlük yapıyor.
EN ÇOK VAKA ARTIŞI OLAN 10 İL
Vaka sayısı en çok artan iller ise sırasıyla Tunceli, Adana, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Hatay, Burdur, Kilis, Giresun, Mardin oldu.
Bu illerde her 100 bin kişide vaka sayısı Tunceli 462,59, Adana 323,77, Gümüşhane 213,12, Mersin 256,27, Sinop 379,75, Hatay 276,20, Burdur 176,72, Kilis 172,98, Giresun 281,24 ve Mardin'de 20,59 olarak kayıtlara geçti.
www.ntv.com.trSON DAKİKA HABERİ: İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı (13-19 Kasım)https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-illere-gore-haftalik-vaka-haritasi-aciklandi-13-19-kasim,cl88bH4d10iNRHXbghqBZg
-
Bu tür varyantlar tespit edildiginde belirli ülkelere seyahat yasaklari filan baslatiliyor. Bunlar cok komik durumlar cunku, bu tür bir varyantin varligi tespit edildigi an zaten tüm dünyada epey bir süreden beri yayilmis oluyor. Konunun en basindaki tek tük ülkelerdeki Omikron vakalarida komik ötesidir, belirlenen ülkelerde ve o listede yer almayan ülkemizde bile cok sayida yayilmistir, her hasta olan hastaneye kosmadigindan ve gercektende daha hafif atlatilan bir varyant ise vaka sayilarida dusuk olur. Ülkemizde zaten AVrupadaki gibi halka gunluk PCR Taramasi yapilmadigindan bu sayi dahada dusuk olur.
-
Sürekli ondan bunu duydum şundan bunu duydum diyip duruyorsun. Ama ne tıp, bilim ne de haber veya sağlık örgütlerinin verilerine inanıyorsun. Biz sana niye inanalım çık ortaya kimliğini belirt söyledin dediğin insanları bulup konuşsunlar bakalım seni araştırsınlar asıl 7/24 buralarda çabanın bir manası olmalı, bence hükümet bulup çıkarıp önümüze koymalı ki sizin gibilerin ne yapmaya çalıştığı anlaşılsın.
-
Aşı kesin koruma sağlamaz ama ölüm oranını düşürür bunu bir anlasa bu halk ah ah.
Bu virüs bitmez ve bitmeyecek grip ve türevleri gibi zaman içinde ölümcüllüğü azalan bulaşıcı hastalıklar içine eklenerek hayatına devam eder ama bu kaç yıl sonra olur belirsiz.
-
Aşı olmamak bir seçim değil ki ne kadar da basma kalıp cümleler ile kendini aklıyorsun. Okulda da çocuklar aşı oluyordu ve zorunlu olarak oluyordu. Çünkü bu aşılar senin keyfine göre yaşamana değil topluluk içinde sağlıklı bir toplum olunması için yapılıyor. İstersen dağa kaç orada yaşa kime ne. Ama aşısız bu toplumun içine karışacaksan ve senden dolayı binlerce insanın ölümü söz konusu olacak ise aşını olacaksın. Yok öyle keyfim bilirler filan. Böyle tipleri de işe okula kuruma filan almasınlar evde kendi kendilerine komplo teorisi üretsin dursun. Sonra eşi anne babası çoluğu çocuğu hastalanıp hastaneye koştuğunuzda aşı sorulduğunda ama olmadım olmak istemiyorum dediğinizde evinize yollamalı sizleri kendi başınızın çaresine bakın diye. Sizin gibileri bu haberlerde görmek hiç şaşırtmıyor bizleri.
Aşı olmadı hayatını kaybetti! "Çok pişmanım" demişti
Habertürkwww.haberturk.comAşı olmadı hayatını kaybetti!https://www.haberturk.com/asi-olmadi-hayatini-kaybetti-cok-pismanim-demisti-3236562
-
Asıl sen covid daha ortada yokken yoğun bakımların % 70'ten daha AZ dolu olduğunu ne zaman gördün?
Yoğun bakımlar hep doluydu, ama siz o yıllarda henüz kendinizi sağlık otoritesi zannetmediğiniz için bu tür şeylerle ilgilenmiyordunuz.
Bu arada tekrar hatırlatayım. Geçen hafta delta varyantını geçirdim. Aynı bildiğimiz grip.
Tek farkı sırt ağrısıyla koku alamama problemiydi o kadar.
Hiç bir yere de gitmedik, buradayız. Aksine "eşşek gibi olacaksınız" diyenler bir bir eksilmişler. Sağlıklarından şüphe etmeye başladım.
Yanıldığını kabul etmek zordur bilirim. Ama malesef yazdığın her şeyde yanılıyorsun kardeş.
hocam yazı tarzın güzel degil.
Ayrıca en büyük sorun şu ;
1**** kim hastalığı nasıl geçiriyorsa veya çevresi nasılsa tüm dünyayı da öyle düşünüyor küçücük kafasında..
arkadaşım baş ağrısıyla geçirdi, ona göre abartılıyor bu konu dünyada..
bence de öyleydi, ama 2 hafta hastanede yatarak atlattım, dayım vefat etti, yani artık bence öyle degil, çok önemli bir konu abartıldıgı kadar var.
tabi senin de arkadaşımın da benim de kafalarını küçük, örnek hacmimiz dar.
2***** o yüzden otoritelere danışmalı takip etmeli,
twitterda yoğun bakım doktorları var, paylaşıyorlar durumu, takip edebilirsin diyip önüne rakamları koyucaz,
o adamlar satılmış diycen bu sefer de, sonu yok ki seni ikna etmenin.
3****** medicaba hastanesinde Nisan ayında günlük 60bin vaka ile katliam varken tam 6 kat covide ayrıldı toplamda 100oda, neyseki hastanede kapasite vardı, ama tabi doktor ve hemşire yetmedi çok zorladılar, şimdi sadece 2 katı açık.
covidden önce? hizmete açılmamıştı o katlar,
nerden biliyorum? orda kaldıgım süre boyunca gördüm ve görüştüm hemşirelerle.
3 madde yazdım, demagoji vs yapmadan konuyu karıştırmadan cevap verebileceksen ver, yoksa sus.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X