Şimdi Ara

Ön jelatine gerek yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 yıldır jelatinle kullandığım iPhone 5'imin lensinin kırılması yüzünden babamın jelatinsiz iPhone 5 ini aldım ve çok beğendim ve şunu farkettim;
    1-Jelatinsiz iPhone'un retina ekranı daha net gibi.Nedeni ise mat jelatinin kirlenmesi sonucu yağ gibi tuhaf renklerin oluşması
    2-Jelatin,home tuşunu daha gömük yapıyor ve home tuşunun bozulmuş gibi hissettirmesine neden oluyor
    3-ön kamera ve ahize bölümündeki delikte biriken kirler kötu bir görüntü oluşturuyor.
    4-telefon 1 yıl 1.5 aydır babamda ve babam da çok dikkat etmez çiziğe.ekran çok iyi durumda
    Yani derim ki;
    Dikkatli kullanın,jelatinsiz kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya çizilirse ?
  • Arkadasin kayit tarihi 10 kasim mesaj sayisi 280 ustu, 12 saatte bu bolumde actigi konu sayisi 5.

Sonra forum niye çöpluk oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: brise

Arkadaşlar 1 yıldır jelatinle kullandığım iPhone 5'imin lensinin kırılması yüzünden babamın jelatinsiz iPhone 5 ini aldım ve çok beğendim ve şunu farkettim;
    1-Jelatinsiz iPhone'un retina ekranı daha net gibi.Nedeni ise mat jelatinin kirlenmesi sonucu yağ gibi tuhaf renklerin oluşması
    2-Jelatin,home tuşunu daha gömük yapıyor ve home tuşunun bozulmuş gibi hissettirmesine neden oluyor
    3-ön kamera ve ahize bölümündeki delikte biriken kirler kötu bir görüntü oluşturuyor.
    4-telefon 1 yıl 1.5 aydır babamda ve babam da çok dikkat etmez çiziğe.ekran çok iyi durumda
    Yani derim ki;
    Dikkatli kullanın,jelatinsiz kullanın

Anahtar gibi sivri uçlu bir şeyin yanında tutmadıktan sonra (cebinizde) bu ekranlar çizilmiyor. 6 aydır jelatinsiz kullanıyorum çizik yok. Bencede jelatine gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schnitter

ya çizilirse ?
    2 yıla yakın zamandır iPad'i jelatinsiz kullanıyorum. Smart Case aldığım için jelatine gerek duymadım ve hiç bir sorun yok. Fakat iPhone'da göze alamıyorum bunu çünkü hem smart case gibi önü koruyacak bir kılıf ile kullanmıyorum, hem de zaman zaman dalgınlıkla kısa süreliğine de olsa bozuk para ya da anahtarla aynı cebe koyabiliyorum.

Mat jelatine ise çok karşıyım. iPhone 4 aldığımda kullanmıştım bir müddet, kesinlikle ekranın tüm ışıltısını solduran, matlaştıran, ışık seviyesini olduğundan az gösteren bir yapısı var. Parlak jelatine kıyasla tek artısı oyunlarda daha kaygan olması. Ter izi, parmak izi jelatin olmayınca da oluyor, tek çözüm üzerinizde ne varsa sürterek temizlemek

Bu arada kir toz konusunda katılıyorum bence yapılması gereken, ucuz bir film tercih edip kullanım şekline göre 6 ayda bir, senede bir yenilemek. Yapıştırma işini de asla kendim yapmam, ne kadar uğraşırsam uğraşayım mutlaka bir toz zerresi, bir kabarcık bırakıyorum ve bir anda telefonun tüm albenisi yok oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

2 yıla yakın zamandır iPad'i jelatinsiz kullanıyorum. Smart Case aldığım için jelatine gerek duymadım ve hiç bir sorun yok. Fakat iPhone'da göze alamıyorum bunu çünkü hem smart case gibi önü koruyacak bir kılıf ile kullanmıyorum, hem de zaman zaman dalgınlıkla kısa süreliğine de olsa bozuk para ya da anahtarla aynı cebe koyabiliyorum.

Mat jelatine ise çok karşıyım. iPhone 4 aldığımda kullanmıştım bir müddet, kesinlikle ekranın tüm ışıltısını solduran, matlaştıran, ışık seviyesini olduğundan az gösteren bir yapısı var. Parlak jelatine kıyasla tek artısı oyunlarda daha kaygan olması. Ter izi, parmak izi jelatin olmayınca da oluyor, tek çözüm üzerinizde ne varsa sürterek temizlemek

Bu arada kir toz konusunda katılıyorum bence yapılması gereken, ucuz bir film tercih edip kullanım şekline göre 6 ayda bir, senede bir yenilemek. Yapıştırma işini de asla kendim yapmam, ne kadar uğraşırsam uğraşayım mutlaka bir toz zerresi, bir kabarcık bırakıyorum ve bir anda telefonun tüm albenisi yok oluyor.
    Merak etmeyi ben gorilla glass 2'yi dikkat etmeme rağmen çok rahat çizebildim.
    Telefonun ekranının üstüne ufak bir kum tanesi gelmesi yeterli ekranı boydan boya çizmeniz için
    İphone'da gg yok biliyorum belki daha dayanıklıdır ama gorilla glass 432 bile olsa kum her zaman camı çizer. Bu yüzden kullanmak şart.

• Bende jelatin kullanmıyorum. Genelde ceket cebinde taşıdığım için herhangibir çizilme olmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CK12

Merak etmeyi ben gorilla glass 2'yi dikkat etmeme rağmen çok rahat çizebildim.
    Telefonun ekranının üstüne ufak bir kum tanesi gelmesi yeterli ekranı boydan boya çizmeniz için
    İphone'da gg yok biliyorum belki daha dayanıklıdır ama gorilla glass 432 bile olsa kum her zaman camı çizer. Bu yüzden kullanmak şart.

Alıntıları Göster
    2 yıl iPhone 4ümü korumasız kullandım, iPhone 5 imi de o şekilde kullanıyorum. iPad mini retina siparişi verdim geldiğinde ona da bir koruma düşünmüyorum.

O kadar para verdikten sonra ekrana jelatin çekilince çok kalitesiz bir kullanım sunuyor, sevmiyorum.

• Telefon gerçekten jelatinli kullanmayı haketmiyor iphone en önemli özelliklerinden biri retina ekran jelatin retina ekranı öldürüyor zaten bu telefonlar çizilmez camlar anca bozuk para anahtarla aynı cebe koyarsanız kılcal çizikler oluşur o çiziklerde telefonu güneşe tutup öyle anlaşılır diyeceğim şu ki retina ekrandan kendinizi mahrum bırakmayın telefonu hissedin :))

• Parlak jelatin kullaniyorum. Jelatinsiz, ekran cok parliyor. Birde ekran kirildiginda degisimi cok masrafli

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

Parlak jelatin kullaniyorum. Jelatinsiz, ekran cok parliyor. Birde ekran kirildiginda degisimi cok masrafli
    kardeş sen kaliteli bir ekran koruyucusu kullanmamışsın o zaman ne matı ne parlağı, uzun zamandır glas tr cam olanlardan kullanıyorum biraz pahalı ama uzun süre dayanıyor, dokunmatikde parlaklıkda kesinlikle sorun olmaz
  • Hic bir telefonumda ne jelatin ne de kılıf kullandim. Bir ara sadece Şarjlı kiliflara merak sanmıştım o kadar. Dikkatli kullanıyorum herhalde hic çizik sorunuyla karşılaşmadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Hic bir telefonumda ne jelatin ne de kılıf kullandim. Bir ara sadece Şarjlı kiliflara merak sanmıştım o kadar. Dikkatli kullanıyorum herhalde hic çizik sorunuyla karşılaşmadım
    EKRAN çizildikten sonra at çöpe gitsin yanlışlıkla illa başına bişey gelebilir onun için mutlaka ekran koruyucu ile kullanılması tavsiyemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mypolo

EKRAN çizildikten sonra at çöpe gitsin yanlışlıkla illa başına bişey gelebilir onun için mutlaka ekran koruyucu ile kullanılması tavsiyemdir.

Alıntıları Göster
    Parlak jelatin kullanıyorum TTec , Parlaklık ve ekranda hıc bır sorun yok dokunuşu tabıkı orjınal cam kadar degıl ama 2000 tl verdıgım cıhaz ,Olduda denk geldi Çizildi ne olacak ? Kalın kılıflar ıle kullanmayı kastetmıyorum tabıkı ama ıncecık bır jelatın den bana zarar gelmez fayda gelır hocam .
  • arkadas yeni nesil telefon camlari cizilmeeeez!! 2009'dan bu yana iphone kullaniyorum, hic jelatin takmadim ve ufacik bir cizik bile olmadi hic. hatta jelatin kullanan her arkadasima kendi ekranimda kucuk bir anahtar testi yapip sokturmusumdur

• Jelatinsiz kullanmayın sonra telefondan soğumayın. Net bilgi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spigen ultra crystal yada glass tr kullanmadan ekran jelatini goruntuyu bozuyor demeyin. Su an ultra crystal kullaniyorum takmadan kiyasladim yari yariya ekranda fark yok yada ben farketmedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

Spigen ultra crystal yada glass tr kullanmadan ekran jelatini goruntuyu bozuyor demeyin. Su an ultra crystal kullaniyorum takmadan kiyasladim yari yariya ekranda fark yok yada ben farketmedim...
    Kaliteli bir jelatin alinirsa o kadar cok sikinti cikartacagini dusunmuyorum ki zaten ben de spigen jelatin kullaniyorum beni rahatsiz etmedi simdiye kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Arkadasin kayit tarihi 10 kasim mesaj sayisi 280 ustu, 12 saatte bu bolumde actigi konu sayisi 5.

dostum profilin kapalı , senin işin gücün konu açan adamlara giydirmekmi ne boş adammışın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenleafffff

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Arkadasin kayit tarihi 10 kasim mesaj sayisi 280 ustu, 12 saatte bu bolumde actigi konu sayisi 5.

dostum profilin kapalı , senin işin gücün konu açan adamlara giydirmekmi ne boş adammışın ya

Dogru. Bu aralar bosum. Senin gibi gereksizlere sardim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.