Şimdi Ara

Onboard Ses Kartında Cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde Asus p5rd2 anakart mevcut ve onboard ses kartını kullanıyorum, normalde bir film izlerken veya müzik dinlerken sesde herhangi bir sorun yok fakat bir şarkıyı winampta ya da bir filmi izlerken durdurup başlattıktan sonra tamamen cızırtı olarak geliyor ses, bu durumdan kurtulmanın bir yolu var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 15 Nisan 2009; 23:55:15 >

• Bu sorunu çok duydum forumda çok yazılıp çizilmişti. Yapılması gerekenler şunlar:

1) Sürücüyü güncelle. Onboard bile olsa ses sürücüsü vardır. Büyük ihtimalle sürücü güncelleyince düzelecektir.
    2) Virüs ve spy taraması yaptır
    3) Hiçbir şey sorununu çözemezse 15TL'lik bir ses kartı bile işini görür
  • evet önce diriver dene olmazsa format at
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Bu sorunu çok duydum forumda çok yazılıp çizilmişti. Yapılması gerekenler şunlar:

1) Sürücüyü güncelle. Onboard bile olsa ses sürücüsü vardır. Büyük ihtimalle sürücü güncelleyince düzelecektir.
    2) Virüs ve spy taraması yaptır
    3) Hiçbir şey sorununu çözemezse 15TL'lik bir ses kartı bile işini görür

1) Sürücüm zaten günceldi.
    2) PC şuan temiz, virüs ya da spy gibi bir sorunum yok.
    3) Tek çare bu gibi görünüyor yakın zamanda bir ses kartı alacağım.

Teşekkürler cevabın için.

• mikrofon açık olabilirmi acaba
    Eğer kapalı ise git yenisi al hiç uğraşma...
  • anakart ses sürücüsüyle beraber bir ses yönetim programı falan kurduysan onun ayarlarına da bir gözat.
  • sesi durdurana kadar sorun çıkmaması durdurduktan sonra sorun çıkartması bana windows ayarları, program (winamp vs), codec ya da program ayarları gibi geliyor. donanımsal bir arızanın olmayabileceğini de düşünmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Grafik Kartı Ses Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim ASUS dizüstünde hem hoparlör hem de kulaklık çıkışında sürekli bir cızırtı vardı. Sürücü güncellemesi falan yaptım ama sorun düzelmedi. Az önce ayarlara bakarken tesadüfen sorunu çözdüm :)

Denetim masası => Ses => Özellikler => Gelişmiş

Bu alandaki "Varsayılan Ses" ayarı 24 Bit gözüküyordu. Bunu 16 Bit CD ya da DVD kalitesine indirince cızırtı neredeyse kayboldu. Sorun yaşayan olursa bu ayarı da kontrol etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.