Şimdi Ara

önce para sonra kargo???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar malum sitede yapılan alışverişlerin çoğu bu yöntemle yapılıyor. Eski forumdaşlar birbirlerine güvenip bu yöntemi izlerken yeni forumdaşlar sattıkları ürüne önce para sonra kargo uygulamasını koyuyorlar. Aslında herkesin merak ettiği unsurlar var. Parayı karşı tarafın hesabına yolladık adam da bize bir kg çengelköy hıyarı yolladı biz bu durumda ne yapabiliriz? Ya da sorunsuz dediği ürün sorunlu çıktı elimizde de her iki durum için internetteki yazışmlaar mevcut veya mevcut değil nasıl bir hak idda edebiliriz hakkımızı nerelerde arayabiliriz. Bu konu hakkında görüşü olan arkadaşlar buraya yazarsa çok iyi olur ve herkes bilgi sahibi olmuş olur herkese iyi forumlar

• hesap no dan gidip adamın yakasına yapışıcan başka çare yok
  • bu kadar basit olur mu bu olaylar?
  •  önce para sonra kargo???
  • o malum sitede sıfır risk denilen bir olay var :D sen biraz daha araştır

kısaca anlatıyım sen parayı yolluyon o para malum sitenin havuzuna düşüyor
    ürünü begendin kullanmak için kararverdin değiştirme yaptın veya yapmadan kafana yattı diyelim siteden onaylıyorsun
    ve para satıcının hesabına gidiyor olay bu kadar sıfır risk

begenmezsen ürünü geri yolluyon ya yenisini yolluyorlar yada paranı alıosun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dionysius -- 3 Haziran 2010; 21:33:03 >
  • herkesin bir satış prensibi vardır.. sen hiç satış yapmamışsın.. ama adamın 20-,30 referansı var.. adamın bunu istemek hakkı.. sende ilerki zamanlarda referans edindikçe böyle birşey isteyebilirsin.. bende mesela yazıyorumg enelde benden çok referansı varsa önce ürün gönderirim.. ama yoksa önce parayı alır sonra gönderirim.. karşılıklı güvendir herşey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacıtorunu

o malum sitede sıfır risk denilen bir olay var :D sen biraz daha araştır

kısaca anlatıyım sen parayı yolluyon o para malum sitenin havuzuna düşüyor
    ürünü begendin kullanmak için kararverdin değiştirme yaptın veya yapmadan kafana yattı diyelim siteden onaylıyorsun
    ve para satıcının hesabına gidiyor olay bu kadar sıfır risk

begenmezsen ürünü geri yolluyon ya yenisini yolluyorlar yada paranı alıosun....

malum siteyi biliyorum orda %10 alıyorlar sahibinden de %7 ama ben burda yapılan alışverişlerden bahsediyorum hiç oralarda gezinmeden heralde pek bir hak idda edemiyorsun
  • Adam sana 1 kg hıyar yolladı buraya kadar tamam. Gel gelelim sen bişey satıyosun birisi sana dedi "ürünü yolla parayı atıyım" diye. Nası güveneceksin?
  • Şimdi benim mesela 20 küsür referansım var. Forum sistemi üzerinden olmayanlarla beraber 30 dan fazla alışverişim olmuştur, tek sorun da yaşamadım. Gelip bana referansı olmayan bir adam önce kargo yapacaksın sonra para göndereceğim dese, göndermem garip olmaz mı
  • işini yapacağın adamı iyi seçersen 128bit güvenlikli yazan sitelerden daha konforlu bir alışveriş yaparsın emin ol..
  • referans i olanlarada artik guvenilmiyor ki.. referanstan cok artik kefil olabilecek kisisi varsa ozaman alisveris yapila bilir. referansa adami soruyoruz nasil bi alisveristi referansin nasil kendisine diye.. adam iyiydi sorun yasamadik ama yasarmisin yasamazmisin bilmiyorum diye cevap veriyor al bakalim simdi bide burdan yak :) adam referans ama kendi dahi guvenemiyor :) guven konusunda oncelikle karsilikli guvenmek gerekiyor... herhangi bir sorunda ise oyle hemen bi soguk su iciyim muhabbeti olmuyor ama turk insaniyiz 3 un 5 in hesabina dusmuyoruz.. yasalara guvenmiyoruz hadi bakalim Allah Sonumuzu Hayretsin..
  • Ben ilk üye olduğumda referans yapmak için ozaman referans sistemide yoktu sattığım ürünlerde önce kargo yollayacağım alıcaksınız açıcaksınız paramı yatıracaksıanız demiştim..
    Bir 10 alışveriş yaptım böyle ama karşı tarafın referansı olucak yoksa asla yapmam Neyse işte 5-10 tane yapınca güvenilir olduğumuz anlaşıldı sonra normal önce para sonra kargo
    sistemine geçtik ama halen yani artık öle bişiki bu hani karşı tarafında referansı varsa sıradan geliyor..Yani direk hesap numaranı ver abicim diyip yatırabilirim yada adres ver kargolayayım kafana göre
    yatıtırsın dediğim oluyor..Ve o kişilerle alışverişten sonrada görüşüyorum.Ama insanın içinde olmasın 10 yıl konuşursun 11 yıl kazıklar seni
    Dikkat etmek lazım birkere dolandırıldım oda cüzi bir miktar 20 tl ama olsun en azından su soğutmayı geri yollamıştı 20 tl borcu kalmıştı sonra sildi gitti uçtu..Herkes bili sensizimgönülçelen

• buranın 2. eline mesela sadece pcyi yenilediğim zaman uğrarım, eski parçaları satmaya. en son ramleri satarken başka şehirdeydi adam. tabi ben eski üyeyim falan ama 2. el mesajım yok bişeyim yok. baktım adam da eski üye referansları da var önce ben rami yolladım o sonra parayı yolladı. forumdan alışveriş yaparken üyelik tarihi bence en önemli olay 4-5 senedir dolandırıcılık yapmayan biri yapmaz heralde ilerde de
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron

buranın 2. eline mesela sadece pcyi yenilediğim zaman uğrarım, eski parçaları satmaya. en son ramleri satarken başka şehirdeydi adam. tabi ben eski üyeyim falan ama 2. el mesajım yok bişeyim yok. baktım adam da eski üye referansları da var önce ben rami yolladım o sonra parayı yolladı. forumdan alışveriş yaparken üyelik tarihi bence en önemli olay 4-5 senedir dolandırıcılık yapmayan biri yapmaz heralde ilerde de

Bir ara bazı arkadaşlar 18 yaşında küçüklerle alışveriş yapmıyordu haklıda sayılırlar ki ben üye olduğumda daha reşit değildm Ama dikkat ettim dolandırıcılık konularında hep yaşı
    18i aşmış kişler var..İşin yaşı başıda yok..Ne bilim insan neden yaparki böyle birşey..YeniKlasör isimli abim diyebileceğim kişi mesela elden yaptık alışverişi ki oda bir İDE kablo yani dolandırsan nolur dolandırmasan nolur..
    Gittim yemeğimizi yedik 10 nuamra vakit geçirdik şimdi bayağı iyi aramız..Valla artık alışveriş yaparken kişinin istanbulda yaınlarda olmasına dikkat ediyorum..Hem birazda olsa yüzü el verir tabi yüzü varsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.