Şimdi Ara

önceki sahibe ait trafik cezasi hakkinda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. 1 ay önce babama skoda yeti aldik. Alirken ustundeki cezalar odendi. Ama aldıktan 1 ay sonra eski sahine ait 1 adet trafik cezası cikti. Sahibine soyledim ama oralı olmadı ben satarken hepsini odemistim diyor. Babam bu ceza konusunda cok titiz plakada gorunmesini istemiyor. Sorularim

1. Bu trafik cezasi muayenede sıkınti yaratirmi? (Onceki sahibinin adi ve tc sine isli ama plakadan cikiyor.
    2. Plakayi degistirmek istesek bu cezayi odeyin derlermi ve bunun yaklasik maliyeti ne kadar
    tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Önceki Sahibine Ait Trafik Cezası Hakkında Bilgiler

Plakanın Eski Sahibine Trafik Cezası

Araç plakanı değiştirseniz bile, eski plakaya yazılan trafik cezaları yeni sahibine tebliğ edilebilir. Bu durumda, cezanın eski sahibine ait olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Plaka Benim Ceza Başkasının

Plakanız eski bir araca aitse ve aracın eski sahibi trafik cezası almışsa, ceza size tebliğ edilebilir. Bu durumda, eski plakaya yazılan cezanın size ait olmadığını bildirmeniz gerekmektedir.

Araçın Eski Sahibine Ait Trafik Cezası

Bir araç satın aldığınızda, aracın eski sahibine ait trafik cezaları size devredilmez. Ancak, aracı noterde devraldıktan sonra eski sahibine ait bir trafik cezası tebliğ aldıysanız, bu cezayı ödemekten sorumlu değilsiniz.

Eski Plakaya Yazılan Ceza

Araç plakanızı değiştirdikten sonra eski plakaya yazılan ceza size tebliğ edilirse, bu cezayı ödemekten sorumlu değilsiniz. Eski plakaya yazılan ceza, aracın önceki sahibine aittir.

Noter Satışından Sonra Gelen Trafik Cezası

Noter satışından sonra gelen trafik cezaları, aracı devraldıktan sonraki tarihe bakılmaksızın aracın eski sahibine aittir. Bu nedenle, bu cezaları ödemekten sorumlu değilsiniz.

Ceza Size Ait Değilse Ne Yapmalısınız?

Plakanın eski sahibine ait bir trafik cezası size tebliğ edildiyse, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Ceza tutanağını inceleyin ve cezanın eski plakaya yazıldığını doğrulayın.
    • Eski plakanın size ait olduğunu gösteren belgeleri toplayın (örneğin, satış sözleşmesi, ruhsat fotokopisi).
    • Bu belgelerle birlikte trafik şube müdürlüğüne gidin ve cezanın size ait olmadığını bildirin.

Trafik şube müdürlüğü, cezanın eski sahibine ait olup olmadığını araştıracaktır. Cezanın size ait olmadığı tespit edilirse, ceza iptal edilecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine yazılı dilekçe ve Noter Satış Belgesiyle müracaat ettiğinizde eski sahibinden öperek tahsil ediyorlar...
  • Aracın tescil tarihine bakıcaklar cezanın tarihine bakıcaklar hocam.Ceza tarihi daha erken ise o zamanda araç kime ait ise onu bulucaklar ve ondan tahsil edicekler.Bu arada ceza tarihi ile ceza tebliğ tarihini karıştırmayın.

Cezası olan aracın muayene işlemleri başlatılmaz diyor burada.

http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-muayene/muayene-oncesi.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Aracın tescil tarihine bakıcaklar cezanın tarihine bakıcaklar hocam.Ceza tarihi daha erken ise o zamanda araç kime ait ise onu bulucaklar ve ondan tahsil edicekler.Bu arada ceza tarihi ile ceza tebliğ tarihini karıştırmayın.

Cezası olan aracın muayene işlemleri başlatılmaz diyor burada.

http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-muayene/muayene-oncesi.aspx

Hocam internet bankaciligindan bakinca cezanin tarihini goremiyorum ama cezanin yazildigi isim ve tc kimlik no cikiyor buda eski sahibine ait. Yani ceza bize ait degil sahibide ödemiyor muyeneye 2 ay kaldi.

• aynı saçmalık 2 ay önce başıma geldi. Sattığım aracın yeni sahibi arayıp cezam olduğunu söyledi. Kontrol ettiğimizde benden önceki sahibinin cezası olduğu anlaşıldı
    karışma kardeşim valla takıl gitsin dedim bilmiyorum artık. Plakada o cezalar niye görünüyor anlamadım
  • saçma olan kisim simdi muayeneye girerken arabanin eski sahibinin yedigi ceza icin geri cevrilecek olmam. Bu konuyu aydinlatacak olan varmi?
  • konu hakkinda bilgisi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

konu hakkinda bilgisi olan?

cezayı ödemekten başka pek seçenek kalmamış
  • Cezayı sakın ödemeyin.
    Vergi dairesine giderek durumu anlatın sizi yönlendireceklerdir.İşlemlere başlanınca vergi dairesinden bir yazı rica edin muayene ile ilgili olduğunu belirtin zaten bir aya kalmaz durumu çözeceklerdir.

Tabi bu ceza size değil aracın eski sahibine gelmişse bahsettiğim durum geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 28 Ocak 2015; 11:07:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

aynı saçmalık 2 ay önce başıma geldi. Sattığım aracın yeni sahibi arayıp cezam olduğunu söyledi. Kontrol ettiğimizde benden önceki sahibinin cezası olduğu anlaşıldı
    karışma kardeşim valla takıl gitsin dedim bilmiyorum artık. Plakada o cezalar niye görünüyor anlamadım

2004 de satmış olduğum astranın 1 mtv si ödenmemiş ,, yıllardır sistemde bu borcu görürdüm de iplemezdim,, bir baktım vergi dairesi borcun tahsili için bütün banka hesaplarıma borç miktarı kadar ipotek koydurmuş ,, neyse borcu ödedim de ipotek kalktı allaha şükür
  • Benim aracımın plakasında da trafik cezası gözüküyor daha geçen ay muayeneye girdi. Hiç bir sorun olmadı. Çünkü trafik cezası benim adıma değil. Başkasının adına olan cezayı ödemeyiniz. Trafik cezaları plakaya değil kişilere kesilir. O an araç kimin adına kayıtlı ise o kişiye yansır.
  • Bana da tam tersi oldu. Arabayı sattım. Fakat satışını 15 gün sonra verdim. Bu arada yeni sahibi hatalı park durumundan ceza yemiş. Ceza bana geldi. 135 TL ceza faiziyle 400 TL oldu. Arabayı alan vatandaş benden önce ceza yemişsin. Benim değil dedi. Ben arabayı şu tarihte aldım. Evrakta öyle yazıyor dedi. Ben de arabayı teslim aldıktan 15 gün sonra satışını aldın. Bu arada yemişsiz cezayı dedim. Arabayı almasında aracı olan arkadaşa durumu ilettim. Bir yerde hatalı park etmiş. ceza yemiş. Üstelik ben o gün kendi işyerimdeydim. Onun cezası dedim. O da onu arayıp izah etmiş. kabul etti sonunda.

Torba yasa kanunundan yararlanarak sadece 135 TL'yi ödedi vatandaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bana da tam tersi oldu. Arabayı sattım. Fakat satışını 15 gün sonra verdim. Bu arada yeni sahibi hatalı park durumundan ceza yemiş. Ceza bana geldi. 135 TL ceza faiziyle 400 TL oldu. Arabayı alan vatandaş benden önce ceza yemişsin. Benim değil dedi. Ben arabayı şu tarihte aldım. Evrakta öyle yazıyor dedi. Ben de arabayı teslim aldıktan 15 gün sonra satışını aldın. Bu arada yemişsiz cezayı dedim. Arabayı almasında aracı olan arkadaşa durumu ilettim. Bir yerde hatalı park etmiş. ceza yemiş. Üstelik ben o gün kendi işyerimdeydim. Onun cezası dedim. O da onu arayıp izah etmiş. kabul etti sonunda.

Torba yasa kanunundan yararlanarak sadece 135 TL'yi ödedi vatandaş.

Geçmiş olsun. Cezayı size de ödetebilirdi. İnsan kötü niyetli olursa her şeyi yapar. Neyse ki ödemiş.

Buradan çıkarılacak ders satış verilmeden araba verilmez.

• hboluk H kullanıcısına yanıt
    sağolun. Ben hayatta satış vermeden araba vermezdim. Sırf aracı olan arkadaşın hatırına yaptım böyle bir şey. Ve hatta belki kızacaksınız. arabayı da o vatandaşa 24 ay taksitle sattım. Neyse ki taksitleri zamanında ödedi.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Piyasaya göre dürüst adammış. Trafik cezasını da ödemem dese hak iddia edemezdiniz.

Aracımı satarken bir kaç defa 5000 TL kadar senet teklif ettiler. Kesinlikle kabul etmedim. Büyük konuşmayayım ama taksiti kesinlikle kabul etmezdim herhalde. Güven aslında çok güzel bir duygu ama suistimal edenler çok fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.