Şimdi Ara

ÖNEMLİ KONU ? Üretimi Durmuş Araç Alınır Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tam hevesleniyorum bütçeme göre özellikleri yüksek bir araç buldum diyorum eş dost üretimi yok alınmaz diyor.

Geçenlerde bir WW CC buldum tipi duruşu hoşuma gitti , arkadaşlar dedi üretimi durdu ayrıyetten DSG bulaşma , tamam dedim ,

Avensis bakıyorum hem geniş bagaj büyük şuan da auris kullanıyorum Tototanın sorunsuzluğundan da memnunum ama onunda üretimi yok , yani Türkiyeye gelmiyecek artık avensiz ,

üretimi duran araba 2.elde kaybediyor doğal olarak ne yapmalı fikirleriniz neler ?

2015 Avensis 85.oooTL bandında güzel araç gibi geliyor bana :S

• Ona bakarsak hiçbir yeni kasası çıkmış araba almayalım?
    Yeni kasa corolla çıktı, eksi kasasının üretimi bitti. Onu da kimse almasın?

Bazı modeller artık üretilmiyor ancak belli bir piyasası ve parça bulunurluğu varsa alınır.

Evimdeki 3 aracın da yeni modelleri üretilmiyor. Ancak parçasını bulabiliyorum ve bu araçlar alınıp satılıyor da...

Edit: İmla
    Yapay Zekanın Yanıtı

Üretimi Durmuş Araçlar Alınmalı mı?

Üretimden kaldırılan araçların satın alınması, maliyetleri düşürmek isteyenler veya belirli bir modelin hayranları için cazip bir seçenek olabilir. Ancak, bu tür araçları satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Avantajları:

• Daha Düşük Fiyatlar: Üretimi duran araçlar genellikle yeni modellere göre daha düşük fiyatlara satılır.
    • Özellikli Modeller: Üretimden kaldırılan bazı araçlar, benzersiz özellikler veya sınırlı sayıda üretildikleri için koleksiyoncular için değerli olabilir.

Dezavantajları:

• Parça Bulunurluğunun Azalması: Üretimden kaldırılan araçların parçalarının bulunması zaman alabilir veya maliyetli olabilir. Bu, onarım ve bakım maliyetlerini artırabilir.
    • Teknolojik Gelişmelerin Gerisinde Kalma: Üretimi duran araçlar, yeni teknolojiler ve güvenlik özellikleri açısından geride kalabilir.
    • Değer Kaybı Riski: Üretimi duran araçlar, genellikle zaman içinde yeni modellere göre daha hızlı değer kaybeder.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Üretimi durmuş bir araç almayı düşünüyorsan, şu hususları göz önünde bulundur:

• Aracın bakım geçmişi ve genel durumu
    • Parça bulunup bulunamadığı ve maliyeti
    • Aracın değeri ve değer kaybı potansiyeli
    • Kişisel ihtiyaçların ve tercihlerin

Sonuç:

Üretimi duran bir araç almak, maliyetleri düşürmek veya özel bir model sahibi olmak isteyenler için bir seçenek olabilir. Ancak, parça bulunabilirliği, teknolojik gelişmeler ve değer kaybı gibi olası riskleri dikkatle değerlendirmek önemlidir. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar ver.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ona bakarsak hiçbir yeni kasası çıkmış araba almayalım?
    Yeni kasa corolla çıktı, eksi kasasının üretimi bitti. Onu da kimse almasın?

Bazı modeller artık üretilmiyor ancak belli bir piyasası ve parça bulunurluğu varsa alınır.

Evimdeki 3 aracın da yeni modelleri üretilmiyor. Ancak parçasını bulabiliyorum ve bu araçlar alınıp satılıyor da...

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 5 Nisan 2019; 8:41:59 >
  • Toyotaya gittim avensis üretilmiyor almayın corolla alın dediler , ben avensisin 2015 kasasını çok beğeniyorum kararsızım ortak fikir herkes uzak dur diyor , sonun cruze gibi olur diyen çıktı.
  • Cruze piyasasını bilseniz aklınız şaşar Vagdan daha cok piyasa aracı oldu cruze lar. Pahalıya almadığınız hiçbir aracı satarken zorlanamzsınız. Ne araçlar satılıyor. Avensis mi satılmayacak. (DSG li araçlar hariç. Artık 2el DSG den herkes korkuyor. Manuel CC de alınabilir aslında)
  • Üretimi dursa dahi 10 yıl (fazla da olabilir) boyunca parca destegi alabilirsiniz. Yillar once uretimi durdurulan bir aracin parcasi bulunabilmekte iken uretimi yeni durdurulan bir arac icin parca bulmakta bir sıkıntısı yasanacagini zannetmiyorum. Sadece parçalar gec gelebilir ve maliyeti yüksek olabilir.
    Bu yüzden insanlar uretimi biten araç almayı tercih etmezler alsalar dahi elden çıkarınca bir miktar zarar edilmesi kaçınılmaz.
  • bakma onlara. begendigin aracı al.
  • Aman hocam bence hiç bulaşma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2015-16 ford focus dizel tren-x ler var ama iç hacimleri biraz dar, birde kiralık olarak vs firmalar hep bunlardan aldılar her yerde var, 2.eli de güçlü onu düşünüyorum ama aklımda iç hacim ve konfor olarak avensis kalıyor , 2015 bir toyotanın parça vs. sıkıntısı ne zaman başlar ?

2015 avensis 85.000TL bandına bulunabiliyor , hız sabitleyici park ekranı vs herşey var araçta ve içi daha ferah. Birde 3 yıldır auris kullanıyorum açıkçası toyotada sıkıntı yaşamadım hiç.

Kafalar karışık
  • şuan kullandığım bir aracın üretimi durdu, diğer aracı da distribütörü artık türkiye'ye getirmiyor.

bence arabasına göre değişir. mesela rover, daewoo gibi bir araçsa tabii piyasası çok ağır olur. ama örnek volkswagen scirocco diyelim, üretimi durdu. hala ikinci el piyasası canlı.
  • cc yada avensis yedek parça sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum hala bugün saab rover gibi araçlara bile yedek parça bulunabiliyor.
  • 2015 Toyota'nın parça sıkıntısı 2030 gibi başlar. Bir modelin üretimi dursa bile parçası 20-25 sene üretiliyor.

Bildiğim kadarıyla veya yanlış hatırlamıyorsam Amerika ve Avrupa Birliği'nde ve en azından 10 sene yedek parça üretimi zorunlu. Yani o model üretimi durdursa bile sana 10-15 sene kanunlarla bunun üretileceğini söylüyor.

2000 HRV'ye parça lazımdı bulduk.
  • Siz çevrenizdekilerin dediklerine bakmayın. Şu an yeni çıkan bir modelin ömür boyu üretilme ihtimali var mı? Tabiki de yok. Atıyorum Fiat Egea, bakarsınız 10 sene sonra Linea gibi üretimi biter. Fakat Fiat grubu, Renault, Toyota ve vw grubu gibi yollarda bol bulunan marka araçların parçalarını da kolayca bulabilirsiniz içiniz bu konuda rahat olsun. Mesela bende 1.5 dci Fluence var, 2016 sonunda üretimi bitti, ama çevremdekilerin söylediklerine inat gittim aldım, çünkü ihtiyaçlarımı karşılayacak nitelikte bir araçtı ve ihtiyaçlarımı da fazlasıyla görüyor. Dediğim gibi birincisi, ihtiyacınızı karşılıyor mu? İkincisi yollarda çok gezen bir marka mı? Bu iki şeyi göz önünde bulundurarak aracınızı alın.
  • 2012 Avensis sahibiyim, varsa sorunuz cebaplarim
  • 2.0tdi cc bakabilirsiniz dsg yağlı ve dayanıklı olandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali GÜLER

Siz çevrenizdekilerin dediklerine bakmayın. Şu an yeni çıkan bir modelin ömür boyu üretilme ihtimali var mı? Tabiki de yok. Atıyorum Fiat Egea, bakarsınız 10 sene sonra Linea gibi üretimi biter. Fakat Fiat grubu, Renault, Toyota ve vw grubu gibi yollarda bol bulunan marka araçların parçalarını da kolayca bulabilirsiniz içiniz bu konuda rahat olsun. Mesela bende 1.5 dci Fluence var, 2016 sonunda üretimi bitti, ama çevremdekilerin söylediklerine inat gittim aldım, çünkü ihtiyaçlarımı karşılayacak nitelikte bir araçtı ve ihtiyaçlarımı da fazlasıyla görüyor. Dediğim gibi birincisi, ihtiyacınızı karşılıyor mu? İkincisi yollarda çok gezen bir marka mı? Bu iki şeyi göz önünde bulundurarak aracınızı alın.
    Marka modele göre değişir. Opel Astra 111.yıl vardı mesela. Corolla 50. Yıl diyor. Fiat mesela tam tersi 4-5 yılda makyajlar 8-9. Senede yeni model çıkarır. Marea linea albea egea gibi.

Yani şuan 0 alınan egeanin üretimi 5 seneye bitecek yerine başka bir ea gelecek.

• Hocam 2009 comfort 1.6 toyota avensis aldım geçen sene. 52.000 tl ye aracı aldım. Kaskosu, trafik sigortası, bakımı, kışlık lastik, yazlık lastik (henüz almadım) ortalama 5.500 tl verdim. Araç bana 58 bine geldi gibi birşey oldu. Çok şükür şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım. 215 bin km deydi bana geldiğinde 6 ayda 1000 km yaptım. Bagaj ve iç hacmi gayet güzel ve geniş ki sizin model en yenilerinden siz düşünün gerisini.
  • Bendeki 2012 Auris 50 civarı ediyor bende üzerine 30-35 koyayım avensis alayım diyorum bana önemli erken geniş büyük araba Laz’ım çocuk için bide Samsun konya git gel yapıyorum rahat edeyim istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

2015-16 ford focus dizel tren-x ler var ama iç hacimleri biraz dar, birde kiralık olarak vs firmalar hep bunlardan aldılar her yerde var, 2.eli de güçlü onu düşünüyorum ama aklımda iç hacim ve konfor olarak avensis kalıyor , 2015 bir toyotanın parça vs. sıkıntısı ne zaman başlar ?

2015 avensis 85.000TL bandına bulunabiliyor , hız sabitleyici park ekranı vs herşey var araçta ve içi daha ferah. Birde 3 yıldır auris kullanıyorum açıkçası toyotada sıkıntı yaşamadım hiç.

Kafalar karışık
    sahibinden ilanlarının 10undan 9u kiralık. Style X pakette idi sanırım arkada tavanda tutacak bile yok. 2011 aracımdan çok da farksız gelmedi bana kalitesiz hissi yarattı 2014-2015 focuslar.

Avensis'i cruze'la bir tutan adamla muhattap olma. Toyota dediğin dünyanın en çok satan markası, üstüne japon yani sorunsuzluk standart. Cruze dediğin zamanın opel astra'nın bir önceki kasasının yani astra H dediğimiz 2004-2012 arası üretilen kasanın üzerine yapılmış kalitesiz bir araba... Sadece ucuz olduğu için abartıldı ve piyasası yükseldi. Astra H'si olan arkadaşım arabadan bıktı satmak istiyor çünkü sürekli durduk yere bozuluyor. Cruze için de tamamen marka desteği avrupadan kalkmış bir araç, kaporta parçasını bulmak zor olabilir. Toyota her yerde servisi olan bir marka ve avensis için parçası bulunacak bir marka. Çarpışan araba kullanmıyorsan yılda 1 servise uğrarsın bu kadar basit. Ama bizim insanımız çarpışan araba sürdüğü için veya bir arabaya bakamayacak kadar beceriksiz olduğu için bakımlarını aksatır sürekli bi yerlerini bozar ondan parça fiyatlarına bakar ilk.. 6yıldır 115bin km'dir tutulmayan bir aracımız var. ben daha durduk yere masraf açtığını görmedim veya bulamadığım parçasına denk gelmedim. rutin bakımlarını düzenli yaptırdım. Amortisör, balata, lastik gibi şeyleri zamanı gelince değiştirdim ve hepsi de bulunuyor...

DSG'nin hiçbir versiyonu bu ülkede alınmaz. Arızalandığında yorumlarda önerenler değil delik cebiniz destek olacak olabilirse tabi. 5-10-15bin TL diye giden saçma bir arıza masraf olasılığı var...

• Yorumcu arkadaşlar Avensis için söyledikleniz Verso için de geçerli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Bendeki 2012 Auris 50 civarı ediyor bende üzerine 30-35 koyayım avensis alayım diyorum bana önemli erken geniş büyük araba Laz’ım çocuk için bide Samsun konya git gel yapıyorum rahat edeyim istiyorum
    Laz mısın hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.