Şimdi Ara

ÖNEMLİ UYARI:Gigabyte 990XA-UD3 Sakın Almayın Aldırtmayın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki neden bir anakart çarpan yada voltaj düşürür ki ? bunun mutlaka bir sebebi vardır. Olmalı ! Ya da şu şekilde düşünürsek; durduk yere neden bir anakart çarpan düşürsün ki ?

işte son söylediğim şeyi düşününce insanın aklına direkt bios geliyorki gigabytenın butun cıkarmıs oldugu biosları denedim yazdırdım.Düşünüyorum belki bios veriyi kaydetmiyor Belkide yazılım kaynaklı bunun olabilmesinin 2 sebebi var diğer özellikler zaten yazılım dışında diğer anakartlarla faz yapısı bakımından baktığımızda aynı bu 2 sebep ise Çip set vede BİOS yazılımıdır...

Yani denemelerime göre Çeşit ısı ölçerle yaptığım testlere göre bu anakartın çipini 75-80 C lere çıktığını ölçmekteyim...Belki çip kaynaklıdır vede ısıdan veriyi işliyemiyor işlem yapamıyor şeklinde düşünceler aklıma geldi vede çipseti okulda kimya hocasından aldığım deney için kullanılan sıvı azotla 990x çipseti soğutarak denedim vede -30 Clerde çalıştırmayı başardım !

Fakat nedendir bilmiyorum -30 derecede çalışırken 990x çipseti,sürekli pc rest atıyordu acaba çokmu soğuk geldi bir çipsete göre ?

sonrasında ise hyper 212 evonun fanlarını çıkardım bakır tabakasının etrafına alüminyum kapladım vede içine döktüm azotu bu sefer azot çipe dirk temas etmeyip sadece bakırı soğuttuğu için çipset 10 derecelerde çalıştı ve bu sefer pcyi açmayı başardım !!! fakat 1. sebep elenmişti ! ve sorun ısı kaynaklı değildi ! anakart hala voltajı azaltıp çarpanı düşürmeye devam ediyordu. Ve geriye tek bir seçenek kaldı oda BİOS !!!

Evet arkadaşlar gigabyte 990XA-UD3 Anakartının sorunu çipset kaynaklı ve ısı kaynaklı değil Tamamen yazılım kaynaklı Ya da BİOS Kaynaklıdır BİOSla alakalıda F14b biosuna kadar bütün biosları yazdırdım denedim yinede sorun devam ediyordu...

Gigabyte e yaklaşık 3 sayfalık bir ticket attım yaklaşık 1 ay önce hala cevap gelmedi !!!

-Telefonumu Bilgisayara bağlayarak telefonumu Bir program sayesinde amerikan USA(4) Sunucusuna bağlayarak gigabytein sitesinde yazan iletişim müşteri hizmetlerini aradım dolandım dolandım şu tuşa baş şuna bas buna bas 15 dk bekledim bağlanan olmadı bu sefer kapatmak zorunda kaldım ( Belkide amerikan sunucusuna bağlayamadıgımdan acan olmadı)

Yani arkadaslar gigabyteın musterı hızmetlerı hıcbır sekılde bana yardımcı olmadı ve hala anakart cıktıgından berı bu anakartın sorunlarıyla yuzlesıyorum. Ve artık bıktım uğraşlarımın ve deneylerimin karşılıgını alamadım !!!

Gigabyte 990XA-UD3 Almayın Aldırtmayın !!!

http://forum.donanimhaber.com/m_77367835/f_//tm.htm#83423996

http://forum.donanimhaber.com/m_83412922/f_//tm.htm#83417613

Konularına bakın benim açtığım eski hepsalarımda açtığım ve birçok kişinin açtığı bir cok sorun var sorunları burada yazacak vaktim yok kolay gelsin iyi forumlar !!!

ÖNEMLİ UYARI:Gigabyte 990XA-UD3 Sakın Almayın Aldırtmayın !

Gigabyte 990XA-UD3 almayın ! Aldırtmayın !

• vrm'lerden biri veya birden fazlası problemli olabilir; bu yüzden işlemcinin ihtiyacı olan gücü karşılayamadığı için sağlam olan vrm'ler kendine zarar vermemek için "throttle" yapıp çarpan/voltaj düşürüyordur. anakart çipi 80 derecelere çıkıyor demişsiniz de hangi çip? kuzey köprüsü mü? vrmler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

vrm'lerden biri veya birden fazlası problemli olabilir; bu yüzden işlemcinin ihtiyacı olan gücü karşılayamadığı için sağlam olan vrm'ler kendine zarar vermemek için "throttle" yapıp çarpan/voltaj düşürüyordur. anakart çipi 80 derecelere çıkıyor demişsiniz de hangi çip? kuzey köprüsü mü? vrmler mi?

gigabyte yazan sogutucunun altında hocam galiba kuzey köprüsü oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

dediğin yer ise güney köprüsü oluyor. yani sata, pci express, usb gibi donanımların kontrol edildiği köprü... fiziksel bir sıkıntısı olabilir. veya biosdan voltajı düşük kalmış olabilir... deneye deneye bulunur gibi geliyor bence...
  • Biosta sorun var,boşuna uğraşmayın.

Hız düşürmenin başka izahı yok.
  • AMD tarafinda kullandigim en iyi anakartlardan 1 tanesi , 8+2 faz sayisi ile 955be cpu mu 4,2 ghz stabil calistirabildigim tek anakart olmustur . Tek sorunu cekirdek acarken problemli olmasi , o da yonga setine bagli olarak kötü calistigi gigabyte tarafindan onaylandi tarafima . Sonrada 10 küsür bios la düzelttiler herhalde .

Anakartin genel olarak kötü olduguna hic bir sekilde katilamiyorum , bozuk yada sorunlu anakart denk gelmis olabilir .
  • Bende de kuzey köprüsü aşırı ısınması var ama çarpan düşürmüyor. Vrmler ısınmıyor bende. Ayrıca bu anakart fevkinin de fevkinde bir kart. F12 bios ve FX8150 var. Bendeki kuzey köprüsü 100 derecelerde genelde. O da 1866 MHz ram olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Kasım 2013; 21:01:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartı arkadaşıma amd sisteme secerek topladık 8150 ile çok stabil bir şekilde çalışıyor,

Dostum sendeki anakartta sıkıntı var onu en kısa sürede garantiye göndermeni tavsiye ederim ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

dediğin yer ise güney köprüsü oluyor. yani sata, pci express, usb gibi donanımların kontrol edildiği köprü... fiziksel bir sıkıntısı olabilir. veya biosdan voltajı düşük kalmış olabilir... deneye deneye bulunur gibi geliyor bence...

sorun çozulebılecek turden oldugunu dusunmuyorum yani 1 anakartla bu kadar fazlasına ugrasmaktan sıkıldım artık başımı ağrıttı bu anakart fazlasıyla bir dahada asustan msı dan şaşmam artık... artık yandık yapabılecek bırsey yok belkıde bu yuzden sureklı oyunlarda takılma sorunlarıyla karsı karsıyayım... sureklı 3.3 ghz dususler :(

• ColomberMan kullanıcısına yanıt
    evet ben zaten bidaha gıgabaytnin hiç bir ürünü almıyacagım çünkü bende g41 m combo anakrtım bu gidişle 3 .cü kez gidecek ve hayla sorunu çözemediler bende aradım ana avvat koymadım köküne kadar küfürü basdım onlarda dediki ürünü bize gönderin biz size sıfırını gönderelim dediler bu ne biçim şirket anlamadım gitdi illa küfürlemi yola geliyorsunuz

• quote:

vrm'lerden biri veya birden fazlası problemli olabilir; bu yüzden işlemcinin ihtiyacı olan gücü karşılayamadığı için sağlam olan vrm'ler kendine zarar vermemek için "throttle" yapıp çarpan/voltaj düşürüyordur. anakart çipi 80 derecelere çıkıyor demişsiniz de hangi çip? kuzey köprüsü mü? vrmler mi?

Vrm'lerden biri arızalı olsa sistem hiç tetik almayabilir yada tetik alır ancak işlemciye güç verilemez.
  • ud3 te sorun var ud5 alın şu ana kadarki kullandığım en iyi anakart gigabyte ud3 berbat , ud5 tam tersine süperdir ve hiç hız düşmesi olmaz throttle yapmaz ve de ısınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

AMD tarafinda kullandigim en iyi anakartlardan 1 tanesi , 8+2 faz sayisi ile 955be cpu mu 4,2 ghz stabil calistirabildigim tek anakart olmustur . Tek sorunu cekirdek acarken problemli olmasi , o da yonga setine bagli olarak kötü calistigi gigabyte tarafindan onaylandi tarafima . Sonrada 10 küsür bios la düzelttiler herhalde .

Anakartin genel olarak kötü olduguna hic bir sekilde katilamiyorum , bozuk yada sorunlu anakart denk gelmis olabilir .

+1
  • Arkadaşlar Benim de aynı sorunu yaşadığımı biliyorsunuz sizce anakartı garantiye versem Içine edip verirler mi? Hiç güvenemiyorum o konuda sıkı sıkı paketleyip gönderiyorsunuz Gelen kutu rezalet ve Içinde anakart zarar görüyor. Çok kişinin başına geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HDGAMER

ud3 te sorun var ud5 alın şu ana kadarki kullandığım en iyi anakart gigabyte ud3 berbat , ud5 tam tersine süperdir ve hiç hız düşmesi olmaz throttle yapmaz ve de ısınmaz.

ud3 gayet stabil benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir5523

quote:

Orijinalden alıntı: HDGAMER

ud3 te sorun var ud5 alın şu ana kadarki kullandığım en iyi anakart gigabyte ud3 berbat , ud5 tam tersine süperdir ve hiç hız düşmesi olmaz throttle yapmaz ve de ısınmaz.

ud3 gayet stabil benim

çok yüksek overclocklara çıkamazsınız ayrıca yüksek overclocklarda prime 95 i çalıştır 1 saat sonra yavaş yavaş hız inmeler olur throttle denen. noröal çalışırken belli olmaz ama stabil olmadığını gösterir bu. onda sorun olduğunu firma dahil kabul etti zaten. UD5 en sorunsuzudur ;)

• Bu sorun sadece Gigabyte ud3 te yok. Aynısı benim de başıma geldi. Anakartım Asus crosshair maximus formula - z yani AM3+ kartlarda tepeye oynayan bir kart. Gel gelelim fx8350 işlemcimi 1400mhz in üzerinde çalıştıramadı (çarpan 7x). Geri gönderdim para iadesi aldım. Şimdi elimde fx8350 ne yapsam diye düşünüyorum. Şans işte.
  • bendeki 870 ud3 de de 80 derece gösteriyor chipset.ama ne ısınıyor ne soğuyor hep 80 derece.ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar reset yeniden başlama vs.işlemcide şimdilik oc falan yok.cpu için chipset üzerine de üfleyen bir fan taktığımda 79 derece oldu yalnız onu da belirteyim.
    gigabyteın mı artık amd chipsetlerin sorunumu bilmiyorum ama dediğim gibi sorun olmadı şimdiye kadar.
  • Hocam bende 4-5 gün önce 970A-UD3 aldım kasaya montaj yaptım beklemede üzerinde ekran kart, ramleri, hdd ve dvd sürücüsü bağlı bir şekilde işlemcisini bekliyor. Bunu görünce korktum şimdi :D Umarım aynı sorunları yaşamam :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.