Şimdi Ara

Öneri / AMD Sistem Upgrage - İntel Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kullandığım sistemi yükseltmek istiyorum. Yapabileceğim veya değiştireceğim konular kapsamında değerli görüşlerinize ihtiyacım vardır

Şimdiden teşekkürler .

Öncelikle olarak sistemim bu şekildedir.

1 Ay öncesinde FX6300 olan işlemcimi FX8350 ile değiştdim . Ekstra bir performans sağladı. Asıl kafamdaki soru şudur . GTX 1060 6GB 0C veya GTX 1070 8GB ekran kartı ile upgrade yaptığımda darboğaz yapma durumu nedir veya bu upgrade bu sistem için gereksiz midir ? Alacağım etki nasıl olur. Bazı arkadaşlar bu işlemci için 1070 darboğaz yaptığını 1060 daha fazla performans sağladığını söylemişler. Kullanığım işlemci Black Ed. overlock performansı gayet iyi olduğunu ve Anakartım bunun için fazlasıyla iyi olduğunu yazanlar mevcut. Ama daha önce yapmadım . 5.0 Ghz kullananlar olduğunu yazmışlar.

Yapabileceğim farklı kombinasyonlar konusunda nasıl bişeyler yapabilirim. Bütçem 2000 TL kadar çıkabilirim diye düşünüyorum .

İşlemci anakart revize yapıp i5 - i7 ve 1050Tİ veya bu sisteme 1060 veya 1070 ekran kartı takmak arasında değişim nasıl olabilir . Yada İşlemciyi OC yapıp 1060 devam edebilirim.

AMD FX8350 Black ED.
    ASUS Sabertooth FX Rev.2
    GSKILL 4gb DDR3 1600 PC3 CL9 RAM x 4 Toplamda 16 GB
    SAPPHİRE R7 265 2G DDR5 PCI-E EKRAN KARTI
    THERMALTAKE TR 2 500W +80 PLUS R BRONZE CERF.
    KİNGSTON SSDNOW V300 120GB SSD
    Hyper 212X | Cooler Master İşlemci Soğutusu 2 x 12cm Xigmatek Fan

• 1050 ti alacaksan işlemciyi sistemi değiştirmeye gerek yok

sistemi işlemciyi değiştirmeden de 1060 almaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

1050 ti alacaksan işlemciyi sistemi değiştirmeye gerek yok

sistemi işlemciyi değiştirmeden de 1060 almaya gerek yok
    Öncelikle yorumun için teşekkürler . Forumda gördüğüm olay hep bu olmaz bu şekilde olmaz yapma .
    Bu konuyu açmamın sebebi buydu klasik cevaplar yerine aydınlatıcı cevaplar alabilmekti. Daha fazla yardımcı olmanız dileyiyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sagoopa1925

Öncelikle yorumun için teşekkürler . Forumda gördüğüm olay hep bu olmaz bu şekilde olmaz yapma .
    Bu konuyu açmamın sebebi buydu klasik cevaplar yerine aydınlatıcı cevaplar alabilmekti. Daha fazla yardımcı olmanız dileyiyle :)

Alıntıları Göster
    sistemi işlemciyi değiştirmeden de 1060 almaya gerek yok demek

yani 1060 1070 alacaksan sistemi işlemciyi değiştirebilirsin demek

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

sistemi işlemciyi değiştirmeden de 1060 almaya gerek yok demek

yani 1060 1070 alacaksan sistemi işlemciyi değiştirebilirsin demek

Alıntıları Göster
    Teşekkürler :)

Daha net önerileri ihtiyacım olduğunu düşünüyorum : ) İşlemciyi değiştirmek anlamında öneriniz ne olabilir mesela ;

AMD FX platformunda 8370 veya 9590 gibimi

Yoksa Platform değiştirip Rzyene mi geçmeliyim. Yoksa İntel tavsiyeniz olursa hangi nesil hangi soket tavsiye edersiniz. Bunlar tabiki FP olarak düşünelim her zaman 2.el açığımdır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sagoopa1925

Teşekkürler :)

Daha net önerileri ihtiyacım olduğunu düşünüyorum : ) İşlemciyi değiştirmek anlamında öneriniz ne olabilir mesela ;

AMD FX platformunda 8370 veya 9590 gibimi

Yoksa Platform değiştirip Rzyene mi geçmeliyim. Yoksa İntel tavsiyeniz olursa hangi nesil hangi soket tavsiye edersiniz. Bunlar tabiki FP olarak düşünelim her zaman 2.el açığımdır :)

Alıntıları Göster
    istediginiz sistemi seçebilirsiniz İntel veya AMD

intel de 8400 amd de 2600 / 2600X işlemcili sistem toplayabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/en-guncel-orta-seviye-oyun-sistem-tavsiyeleri-onemli-ipuclari-ile--136399947#136416013

• gtx 1070 için fx8350 yeterli darboğaz değilde oyunlarda intelin fps üstünlüğü var sadece o fark eder..o sisteme bence daha fazla yatırım yapma,ekran kartını alsanda istediğin sistemde kullanmaya devam edersin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • platform degiştir ryzen e geç çünkü elindeki sistem amd nin eski teknolojisi çok fazla elektrik çekip bişi de yapmıyor yeni 12 nm r5 2600 65w ve rx570 4gb üzerine sistem toplamanız daha mantıklı
  • Ryzen tabanlı sistem daha uygun fiyata gelir.

www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm ��lemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-2600-340-ghz-19mb-am4-12nm-islemci-pmu411504

www.sinerji.gen.tr
    MSI B450M PRO-M2 2133mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450m-pro-m2-2133mhz-3466mhzoc-am4-matx-anakart-pmu416174

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 2666mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1A2666C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-2666mhz-cl16-ddr4-ram-cmk8gx4m1a2666c16-pmu402725

• Sagoopa1925 kullanıcısına yanıt
    SAPPHİRE R7 265 2G DDR5 PCI-E EKRAN KARTI

bundan bi tane daha bulup crossfire denesene.
  • Merhaba. Bence 3 yol var önünüzde.

İlkine forumdaki arkadaşlar muhtemelen karşı çıkacaklar. Daha düşük bütçe ile bunu bitirmek isterseniz; ramleriniz gayet iyi bence. i7 4790k + z97 anakart setini ikinci el 1200 lira civarına alabiliyorsanız alın bence. 16 gb olan ramlerinizi kullanmaya devam edersiniz. Özellikle min fps değeri olarak eski FX işlemcinize göre çok fark görürsünüz. Dezavantajı en son teknolojiler (usb 3.1 gen2) gibi şeyler olmuyor. Ve sonuçta ikinci el. İşlemcide sorun olmasa bile anakartlar pek öyle değil. Ve ileride upgrade etme şansınız olmaz. DDR3 en güçlü sistemi kullanacak olursunuz.

İlla sıfır olsun derseniz de bence biraz bütçenizi arttırın. 2500 lira civarına R5 2600 - B450 Anakart - 8x2=16 GB ram üçlüsü alır kullanırsınız. Şimdiki işlemcinize göre devasa fark görürsünüz işlemci gücü olarak. İleride upgrade etmeye çok müsait. En son teknolojiler yer almış olacak.

Son yol da işlemciye gittiği yere kadar overclock yapıp RX570 veya RX580 ekran kartı alıp takmak. Hala darboğaz olur. Ama en azından daha az fps drop olarak oyun oynarsınız. Ekran kartı hariç masraf etmemiş olursunuz.

Ben olsam ne yapardım; bütçem 2500 lira civarlarına çıkabiliyorsa kesinlikle yeni Ryzen 3 ailesini bekleyip R5 3600 - B450 Anakart - 16gb ram üçlüsünü almaya çalışırdım. Fazla bütçem yoksa da elimdeki ddr3 ramleri de kullanabilmek adına 4. nesil i7 işlemcili ikinci el bir sistem toplardım.

Ben evde K olmayan düz i7 4790 - 4gb rx580 Sapphire Pulse - 12gb ram olan bir sistem kullanıyorum. İsterseniz haftasonu birkaç AAA oyunda test yapar buraya eklerim. Kardeşim BF1 - PUBG - GTA V falan sorunsuz şekilde oynuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Commodore_64_

gtx 1070 için fx8350 yeterli darboğaz değilde oyunlarda intelin fps üstünlüğü var sadece o fark eder..o sisteme bence daha fazla yatırım yapma,ekran kartını alsanda istediğin sistemde kullanmaya devam edersin..
    İlk etapta düşündüğüm buydu. 1070 alıp İşlemciyi OC yapıp bir süre bu şekilde devam etmekti. 1070 darboğaz yaptığını söylüyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

platform degiştir ryzen e geç çünkü elindeki sistem amd nin eski teknolojisi çok fazla elektrik çekip bişi de yapmıyor yeni 12 nm r5 2600 65w ve rx570 4gb üzerine sistem toplamanız daha mantıklı
    Ryzen Kafamı kurcalıyor. Ama 15 yıldır hiç intel kullanmadım . Deneyesim geliyor.

Mimarı olarak çok eski teknoloji değil. FX seri güncel kullanılan bir seri .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Merhaba. Bence 3 yol var önünüzde.

İlkine forumdaki arkadaşlar muhtemelen karşı çıkacaklar. Daha düşük bütçe ile bunu bitirmek isterseniz; ramleriniz gayet iyi bence. i7 4790k + z97 anakart setini ikinci el 1200 lira civarına alabiliyorsanız alın bence. 16 gb olan ramlerinizi kullanmaya devam edersiniz. Özellikle min fps değeri olarak eski FX işlemcinize göre çok fark görürsünüz. Dezavantajı en son teknolojiler (usb 3.1 gen2) gibi şeyler olmuyor. Ve sonuçta ikinci el. İşlemcide sorun olmasa bile anakartlar pek öyle değil. Ve ileride upgrade etme şansınız olmaz. DDR3 en güçlü sistemi kullanacak olursunuz.

İlla sıfır olsun derseniz de bence biraz bütçenizi arttırın. 2500 lira civarına R5 2600 - B450 Anakart - 8x2=16 GB ram üçlüsü alır kullanırsınız. Şimdiki işlemcinize göre devasa fark görürsünüz işlemci gücü olarak. İleride upgrade etmeye çok müsait. En son teknolojiler yer almış olacak.

Son yol da işlemciye gittiği yere kadar overclock yapıp RX570 veya RX580 ekran kartı alıp takmak. Hala darboğaz olur. Ama en azından daha az fps drop olarak oyun oynarsınız. Ekran kartı hariç masraf etmemiş olursunuz.

Ben olsam ne yapardım; bütçem 2500 lira civarlarına çıkabiliyorsa kesinlikle yeni Ryzen 3 ailesini bekleyip R5 3600 - B450 Anakart - 16gb ram üçlüsünü almaya çalışırdım. Fazla bütçem yoksa da elimdeki ddr3 ramleri de kullanabilmek adına 4. nesil i7 işlemcili ikinci el bir sistem toplardım.

Ben evde K olmayan düz i7 4790 - 4gb rx580 Sapphire Pulse - 12gb ram olan bir sistem kullanıyorum. İsterseniz haftasonu birkaç AAA oyunda test yapar buraya eklerim. Kardeşim BF1 - PUBG - GTA V falan sorunsuz şekilde oynuyor.
    Düşüncelerime tercüman olmuşsun vallaha :)

Testler güzel referans olabilir diye düşünüyorum. Bugün itibari ile ekran kartını sattım saten. Ben ilk etapta GTX 1060 OC veya 1070 bir ekran kartı alayım. Sistem revizesi yapsamda bu kartı kullanacağım saten.

İlk testleri yapıp gerekli yorumları yazarım. Sonrasında halen tatmin etmezse beni OC yapıp yürü yaa kulum diyeyim. Oda tatmin etmesse artık başka çare yok diye düşünüyorum .

Bu sırada 2-3 ay geçmiş olur yeni RYZEN tanıtılmış olur diye düşünüyorum .

Yeni yorumlara açığım bu arada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.