Şimdi Ara

Online Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
7
Favori
3.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba Arkadaslar;

Allah kaza bela vermesin insallah ama beni heyecanladiran bir uygulamayi kesfettim. Online kaza tespit tutanağı oluşturma uygulaması yapılmış. Tüm bilgielr online dolduruluyor ve sirketlere o anda iletiliyor, bu sayede işlemler için beklemeye vb. tüm zahmetli işlerden kurtulmuş olacagiz.

Bu siteden bilgi alabilrisiniz.
    https://www.sbm.org.tr/tr/Haberler/Sayfalar/Mobil-Kaza-Tutanagi-Geliyor.aspx

Uygulamayi buradan indirebilirsiniz.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm.ktt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecsoft -- 24 Eylül 2014; 18:21:29 >

• İndirip biraz kurcaladım. hakikaten kağıt kalemle uğraşmaktan daha pratik. hemen herkeste akıllı telefon da mevcut. ancak telefonla mübasebeti facebook a girmekten ibaret bir toplumda yaygınlaşmasının biraz zor olduğunu düşünüyorum. yine de maddi hasarlı kaza tutanaklarının %10 u uygulama üzerinden düzenlense bile büyük başarı.
  • Teşekkürler.indirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

Teşekkürler.indirdim.
    **** bakalım nasılmış, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbesLang

**** bakalım nasılmış, teşekkürler.

Alıntıları Göster
    teşekkürler
  • Allah kullanmayı nasip etmesin ama güzel bir uygulama olmuş.....

bunun ios tabanlısı yok mu acep??
  • Evet Allah kullanmayı nasip etmesin. İphone uygulamasi da bu ayın sonuna kadar çıkacakmis öyle yazıyorsun Sitelerinde. Kağıt tutmakta hemen her sabah ise levente giderken yolun ortasında tutanak tutmaya çalışan ve trafiği felç eden insanlardan kurulacağı inşallah.
  • Teşekkür ederim konu sabitlenmeli bence
  • Sorun olmaz bence. Çünkü uygulamayı yapan kurum devletin kurumu. Sorun olacak olsa yapmazlardi diye düşünüyorum. Konu kesinlikle sabitlenmelidir çok konuşulur bu uygulama üzerine. Birisi tutmak zorunda kalırsa burada paylaşır bizlerede yol göstermiş olur.
  • ss01 kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın bencede. Bu sabah ise giderken sol seritte tutanak doldurmak için durmuş ve trafigin durumunun umurlarinda olmayan insanları görünce anladimki bir kazada bile ise yarasa istanbul gibi bir sehirde isine gidecek insanlarin bir gun dahi olsa huzur icinde islerine gitmesini saglayacak bir uygulama. bir kere bile doldurulsa ve trafiği tıkamasa şükür edecem ve yapanlara Allah razı olsun diyecegim. Bence ne olursa olsun, yolun ortasından arabaları cekmeyi öğrenmemiz lazım. Artık çağa ayak uyduran ve bilinçli bir millet olmalıyız. Guzelliklere ayak direyen değil, onu kullanan veya destekleyen tavırlar sergilememiyiz. Aşmalıyız evrak islerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecsoft -- 25 Eylül 2014; 7:32:38 >
  • Çok güzel ve kullanışlı bir uygulama olmuş. Kazalarda kâğıt kalemle uğraşmadan herşey yapılabilecek.Yapanların ellerine sağlık.
    Yalnız denemek için bir tutanak hazırladım.Onu taslak olarak kayıt etti ve silme seçeneği yok oda bir an önce gelirse çok daha güzel olur.
    NOT: ALLAH kimseye gerek etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 25 Eylül 2014; 0:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Çok güzel ve kullanışlı bir uygulama olmuş. Kazalarda kâğıt kalemle uğraşmadan herşey yapılabilecek.Yapanların ellerine sağlık.
    Yalnız denemek için bir tutanak hazırladım.Onu taslak olarak kayıt etti ve silme seçeneği yok oda bir an önce gelirse çok daha güzel olur.
    NOT: ALLAH kimseye gerek etmesin.
    Fotokopi makinesi aramak bir zulüm onu çözsün yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Fotokopi makinesi aramak bir zulüm onu çözsün yeter.

Alıntıları Göster
    sadece fotokopi makineside degil, örneğin servise gidiyordunuz ve tutanagin sirketlere iletilmesi evraklarin gonderilmesi hem servisler icin hemde bizler icin sıkıntıydı. yok kasko policeniz yok trafik policeniz filan derken bir ton evrak isi vardi. Artik bu uygulamayla tüm bu angarya işlerde ortadan kalkacak sanirim arkadaşlar. Gözümüz aydın. Ben okuyorum bu uygulamanin dokumanlarini filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecsoft -- 25 Eylül 2014; 8:47:08 >
  • Sende kasko ve trafik policesi yaptiriyorsundur. Ancak ben kac tane Trafik veya kasko policesi dolduran insanin islak imza attigini merak ediyorum, ornegin benim policelerim ankaradan geliyor ve daha bir kere imza atmadim ama servise gittigimde bana senin imzan yok diye bir sey soyleyen olmadi. Ayrica suanda kaza Tespit formunu alsan eline ve 2. surucuyu tamamen yalan beyan yapsan yine tutanak tutabilirsin. İstersen dene kaza yaptim ve ve ikinci surucuyude alakasiz birisini goster, Eksper gelecek ve senin arabani yapacaktir. Ama bu iste illegal birsey gorurse ozaman hakkidna dava acilir. Bu uygulamada bu sekilde olacaktir. Benim hakkimda yalan bir beyan olmustu bir kere adam benim imzami bile sallamis ama nasil basardysa yinede suclu cikmisti. beyanlarini duzeltmememis mesela. bu sahtekarlik herzaman ve her durumda soz konusu.

Devlet kurumu gibi geldi bana istersen bir arastir:
    https://www.sbm.org.tr/tr/Sayfalar/Tarihcemiz.aspx

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri Hazine Müsteşarlığı tarafından denetlenmektedir.
    Yani hazine mustesarligi direk bakana baglidir (Su anda Ali Babacan sanirim). Yani tum yonetmelikleri ve yürütme kararname veya yasal konular devlet'in ilgili organitarafindan cikarilmaktadir. Yani Yasal oalrak elektronik imza atmak yeterlidir demesi bile yeterlidir. belkide yakin zamanda uygulamayla alakli yasal olarak maddeler cikabilir veya cikmistir. Yani nasil kasko veya trafik policesinde islak imza zorunlulugu yoksa buda olabilir.

Ornegin amerikada insanlar, apple store'dan ürün alirken, kredi kartini cektirir ve Ipad'e imza atarlar yani kagit imzalatmazlar. o imza sorun oldugunda yasal statu kazanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecsoft -- 25 Eylül 2014; 10:04:42 >

• Senin fotokopileri tutman kaza aninda fotokopi makinesi aramayacan anlamini tasimiyor. cunku karsi taraf fotokopilerini yaninda tasimiyor. bunun icin bile fotokopi makinesi ariyorsun. Elbette yaninizda kagit tutanak bulundurun bunda bir sorun yok elbette ama benim soyledigim, oncelikli oalrak bu uygulama kullanilabilir. ornegin internetiniz yoksa zaten yine tutanaktan doldurmaniz gerekecektir zaten. cunku uygulama internet baglantisi gerektiriyor sanirim. en azindan tutanagi sigorta sirketine gondermek icin
  • xchg sanirim anliyorsunuz resmi islerinden ben cok anlamiyorum siz dedikce bende ogreniyorum. Ancak soyle bir yazi buldum. Genelge yayinlanmis bununla ilgili. DEvlette bazi adimlar atiyor sanirim. Elbette bu uygulamaya ayak direyenler olacaktir. Nasil ki Kaza tespit tuanaklarini biz doldurmaya basladigimizda ben polis olmadan doldurmam diyip polis cagiran kisiler vardi. halada vardir eminim. Ancak benim soyledigim, Bu uygulamanin DÜnyada bile orneklerinin oldugundan supheliyim. Boyle harika bir uygulama varken bir deneyelim. gorelim bizlere nasil avantajalr sunuyor. Evrakcilik anlayisini birakmaliiz, Facebook'tan baska bir sey doldurmayi bilmeyen adamin tutanaginida ben dolduruum. iner arabadan doldururum, en azindan benden sonraki trafigi rahatlamis olurum. Ben belkide cok yapıcı bakiyorum bilmiyorum ama bence gercekten hayati kolaylasitiracak bir uygulama. Ben mutlu oldum.

http://www.tsb.org.tr/images/Documents/2014-6%20genelgesi.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: mecsoft

xchg sanirim anliyorsunuz resmi islerinden ben cok anlamiyorum siz dedikce bende ogreniyorum. Ancak soyle bir yazi buldum. Genelge yayinlanmis bununla ilgili. DEvlette bazi adimlar atiyor sanirim. Elbette bu uygulamaya ayak direyenler olacaktir. Nasil ki Kaza tespit tuanaklarini biz doldurmaya basladigimizda ben polis olmadan doldurmam diyip polis cagiran kisiler vardi. halada vardir eminim. Ancak benim soyledigim, Bu uygulamanin DÜnyada bile orneklerinin oldugundan supheliyim. Boyle harika bir uygulama varken bir deneyelim. gorelim bizlere nasil avantajalr sunuyor. Evrakcilik anlayisini birakmaliiz, Facebook'tan baska bir sey doldurmayi bilmeyen adamin tutanaginida ben dolduruum. iner arabadan doldururum, en azindan benden sonraki trafigi rahatlamis olurum. Ben belkide cok yapıcı bakiyorum bilmiyorum ama bence gercekten hayati kolaylasitiracak bir uygulama. Ben mutlu oldum.

http://www.tsb.org.tr/images/Documents/2014-6%20genelgesi.pdf
    Mesela artik uyuglama uzerinden sesli yorum yaplarak birsey yazmadan kazanin olus sekli analatilabilecekmis. Birde Kare kod varki yemede yaninda yat. :) Bulduklarimi sizinle paylasmaya devam edecegim. Acar muhabiriniz'den gelecek haberleri bekleyin..

• quote:

Senin fotokopileri tutman kaza aninda fotokopi makinesi aramayacan anlamini tasimiyor. cunku karsi taraf fotokopilerini yaninda tasimiyor. bunun icin bile fotokopi makinesi ariyorsun. Elbette yaninizda kagit tutanak bulundurun bunda bir sorun yok elbette ama benim soyledigim, oncelikli oalrak bu uygulama kullanilabilir. ornegin internetiniz yoksa zaten yine tutanaktan doldurmaniz gerekecektir zaten. cunku uygulama internet baglantisi gerektiriyor sanirim. en azindan tutanagi sigorta sirketine gondermek icin

neden fotokopi makinası aranıyor anlamıyorum.
    telefonun kamerasıyla gerekli evrakların fotosunu çekip sonra çıktısını alın, alın size fotokopi :)

hatta bununla alakalı bi program da ben paylaşayım, birine faydası olur belki..
    çekilen evrakın fotoğrafını fotokopi makinasından alınmış gibi düzenleyip çıktı almanızı sağlayan program

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner&hl=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: isok

quote:

Senin fotokopileri tutman kaza aninda fotokopi makinesi aramayacan anlamini tasimiyor. cunku karsi taraf fotokopilerini yaninda tasimiyor. bunun icin bile fotokopi makinesi ariyorsun. Elbette yaninizda kagit tutanak bulundurun bunda bir sorun yok elbette ama benim soyledigim, oncelikli oalrak bu uygulama kullanilabilir. ornegin internetiniz yoksa zaten yine tutanaktan doldurmaniz gerekecektir zaten. cunku uygulama internet baglantisi gerektiriyor sanirim. en azindan tutanagi sigorta sirketine gondermek icin

neden fotokopi makinası aranıyor anlamıyorum.
    telefonun kamerasıyla gerekli evrakların fotosunu çekip sonra çıktısını alın, alın size fotokopi :)

hatta bununla alakalı bi program da ben paylaşayım, birine faydası olur belki..
    çekilen evrakın fotoğrafını fotokopi makinasından alınmış gibi düzenleyip çıktı almanızı sağlayan program

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner&hl=tr

Alıntıları Göster
    bazen diyorum insanlar neden daha güzeli yapmak icin ugrasirlar, biz insanlarin hayatlarini kolaylastirmak icin. Ne gerek vardi Elektrige veya uçağı icat etmeye, ne gerek vardi bu kadar şeye, zaten hazır mum vardı veya hazır at arabası vardı. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için bazı insanlar gece gündüz düşünürler ve bir şeyler ortaya koyarlar, neden bunları yaparlar ne gerek var uykundan veya güzel zamanından feragat etmeye.

Hiç gerek yok ne gerek vardi otomobile, at arabasi varken veya ne gerek vardi uçağı icat edip yolları kısaltmaya hazir elimizde gemiler vardi aylarca gemilerle seyahat etmek varken...

• emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Taslak tutanağı sola kaydırınca(androidlerde mesaj atmak için yapıldığı gibi) SİL seçeneği çıkıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.