Şimdi Ara

Online oyunlar için gereken internet özellikleri neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım. Online oyunlarda çok düşük ping alıyorum ve paket kaybı yaşamıyorum. Yaptığım testlerde ortada bir problem gözükmüyor. Ama oyunlarda çok fazla görsel bozukluk ve gecikme hissediyorum. Alt kattan çektiğim VDSL hat ile girince oyunlar daha akıcı ve soft oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ping ve paket kaybı değerleri yeterli mi yoksa bakılması gereken farklı değerler de var mı?

• Görsel bozukluk internet bağlantısıyla bir ilgisi yok ama gecikme dediğiniz bilgisayarın fps düşüşü mü yoksa ping artması ile alakalı bir gecikme mi? Fiber bağlantı her zaman vdslden kat kat daha iyi ping ve paket kaybı verir. Oyunda bu gecikmeyi görsel sorunu yaşadığınızda pingini kaç oluyor zaten paket kaybının oluşmasındaki en büyük sebep pingdir. Ping ve paket kaybı yoksa internetiniz 8 mbps bile olsa rahat bir şekilde oyununuzu oynarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 3 Mart 2023; 1:15:47 >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Fps yüksek. Ping her zaman düşük ve paket loss yaşamıyorum. Türkiye sunucularında 2 Ping alıyorum.

• Pati Fetisisti kullanıcısına yanıt

Bu dediklerinize bakarak ne gecikme olur oyunda ne görsel yırtılma. Gecikmeden kastınız nedir yani tam olarak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.