Şimdi Ara

Online sınava gireceğim site, ne yaptığımı görebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
66.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Online sınav esnasında sınav ekranını simge durumuna küçülttüğümü veya başka bir sekme açtığımı, alt+tab yaparak sınav ekranını terk ettiğimi site sahipleri (yani üniversite) görebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Online Sınavlarda Ekran Paylaşımı: Ne Yaptığınızı Görebilirler mi?

Online sınavlara girerken ekran paylaşımı özelliğinin kullanılması, kopya çekmeyi önlemek için yaygın bir yöntem haline gelmiştir. Ancak bu özelliğin neleri içerdiğini ve neler yapabileceğini bilmek önemlidir.

Ekran Paylaşımı Ne Anlama Gelir?

Ekran paylaşımı, sınav süresi boyunca bilgisayar veya cihazınızın ekranının sınav gözetmenleri veya platform sağlayıcıları tarafından uzaktan görüntülenmesini sağlar. Bu sayede gözetmenler, odanızın görünümünü, kullandığınız materyalleri ve diğer ekran etkinliklerini görebilir.

Online Sınavlarda Ekran Paylaşımı Nasıl Uygulanır?

Microsoft Teams, Microsoft Forms ve Discord gibi birçok online sınav platformu, ekran paylaşımı özelliğini kullanır. Sınav başlamadan önce, genellikle sınav talimatlarında ekran paylaşımını etkinleştirmeniz istenir. Bunu yapmazsanız sınava giremeyebilirsiniz.

Gözetmenler Neleri Görebilir?

Ekran paylaşımı etkinleştirildiğinde, gözetmenler aşağıdakileri görebilir:

• Bilgisayarınızın tüm ekranı, açık pencereler ve uygulamalar dahil
    • Kullanmakta olduğunuz web tarayıcıları ve siteler
    • Kamera ve mikrofon gibi çevre birimlerinizin durumu
    • Metin belgeleri, dosyalar ve diğer materyaller

Ekran Paylaşımı Sırasında Kopya Çekmenin Yolları Var mı?

Çift ekran kullanmak, ekran yansıtmak veya anlaşılır olmayan bir pencere paylaşmak gibi ekran paylaşımı sırasında kopya çekmenin bazı yolları olsa da bu yöntemler genellikle gözetmenler tarafından kolayca tespit edilebilir. Ayrıca, platformlar genellikle ekran paylaşımını yasaklayarak veya şüpheli etkinlikleri tespit etmek için algoritmalar kullanarak kopya çekmeyi önler.

Sonuç

Online sınavlarda ekran paylaşımı, kopya çekmeyi önlemek için önemli bir araçtır. Ekran paylaşımı etkinleştirildiğinde, sınav gözetmenleri bilgisayarınızın ekranını uzaktan görebilir ve kullandığınız materyalleri ve ekran etkinliklerini izleyebilir. Kopya çekmenin yolları olsa da, bunlar genellikle tespit edilebilir ve sınavınızın geçersiz sayılmasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • görür de ne diyecekler, bir şey diyemezler takıl sen

• quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

görür de ne diyecekler, bir şey diyemezler takıl sen

Usta bilemedim ya. Bir fakültede kopya çekenleri sınıfta bırakmışlar. Gerçi onlar sanırım abartmış biraz, normalde 15-20 alan adamlar online sınavda 90 alınca hoppala demişler.

Ama yine de korktum ben de. Acaba klavyeden alt+tab yapmasam, fare ile değiştirsem daha mı iyi olur? Neden sık sık ekranı terk ettiğimi soracak olurlarsa güncelleme vardı, dakika başı ekrana çıkıyordu derim. Ama alt+tab yaptığımı görebilirlerse izahı da zor olur. Bazı banka siteleri de klavye kullanımının sakıncalı olmasından dolayı ekran klavyesi koyuyorlar mesela, oradan aklıma geldi.

Belki de abartiyorum yahu. Sırf bizim dönemde 500 kişi var. Bütün okul bu şekilde giriyor sınava, hangi biriyle uğraşacaklar ki değil mi...

• Görüyorlar.
    500 kişiyle tek tek ugraşmazlar elbette. Önceki sınav notları ile karşılaştırıyorlar. Eğer 20-30 puanlık bir anormallik varsa o zaman senin hareketlerini incelemeye alıyorlar. Bakarlar antin kuntin işler yapmışsın sınavı iptal ediyorlar. Bizim burada öyleydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: faber12

Görüyorlar.
    500 kişiyle tek tek ugraşmazlar elbette. Önceki sınav notları ile karşılaştırıyorlar. Eğer 20-30 puanlık bir anormallik varsa o zaman senin hareketlerini incelemeye alıyorlar. Bakarlar antin kuntin işler yapmışsın sınavı iptal ediyorlar. Bizim burada öyleydi.

Sınav anında tespit edilmiyor yani... Peki bu güzel elbette. Benim notlar da 60-70 civarıydı, b*kunu çıkarmadan yapar 75 alırsam sıkıntı çıkmaz herhalde. Teşekkür ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GakgoBey23 -- 21 Haziran 2020; 13:32:5 >
  • Görürler hatta sürekli sınav ekranindan çıkar başka sekmeler açarsan hakkında kopya çekmekten dilekçe verilir ayrıca sınavın iptal edilir. Ugrasmazlar yapmazlar deme bu adamlar aptal değil online bir sınavda tabiki kopya çekme girişimleri olacağını bildikleri için tek tek kontrol edeceklerdir.

• bu kadar çakallık yerine derse çalışsaydın ya

işte Türkiye'de asla güvene dayalı iş yapılmayacağının kanıtı. Yanlış anlamayın sırf siz değilsiniz herkes böyle zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teams de görünmez

• Kullanılacak sınav ortamına göre değişir. Ben mesela senin Alt+Tab yaptığını anlayabilecek program yapabilirim. Ben yapabiliyorsam, herkes yapabilir.

• Aklını kullansan başka yöntemlerle çekersin kopyanı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC95874BB

Aklını kullansan başka yöntemlerle çekersin kopyanı

Bi adam vardı kameranın önüne kendi videosunu koyup kopya çekiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: GakgoBey23

Usta bilemedim ya. Bir fakültede kopya çekenleri sınıfta bırakmışlar. Gerçi onlar sanırım abartmış biraz, normalde 15-20 alan adamlar online sınavda 90 alınca hoppala demişler.

Ama yine de korktum ben de. Acaba klavyeden alt+tab yapmasam, fare ile değiştirsem daha mı iyi olur? Neden sık sık ekranı terk ettiğimi soracak olurlarsa güncelleme vardı, dakika başı ekrana çıkıyordu derim. Ama alt+tab yaptığımı görebilirlerse izahı da zor olur. Bazı banka siteleri de klavye kullanımının sakıncalı olmasından dolayı ekran klavyesi koyuyorlar mesela, oradan aklıma geldi.

Belki de abartiyorum yahu. Sırf bizim dönemde 500 kişi var. Bütün okul bu şekilde giriyor sınava, hangi biriyle uğraşacaklar ki değil mi...

Alıntıları Göster
    Alt atb ,mouse felan hikaye,

Birkaç ufak scriptle senin pencerenin aktif olup olmadığını,sekme değiştirip değiştirmediğini,Hangi tuşlara bastığını anlayabilir ,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Bi adam vardı kameranın önüne kendi videosunu koyup kopya çekiyordu.

Alıntıları Göster

Anlamadım ne demek istediğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

bu kadar çakallık yerine derse çalışsaydın ya

işte Türkiye'de asla güvene dayalı iş yapılmayacağının kanıtı. Yanlış anlamayın sırf siz değilsiniz herkes böyle zaten.

:(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GakgoBey23 -- 19 Temmuz 2020; 17:41:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Görürler hatta sürekli sınav ekranindan çıkar başka sekmeler açarsan hakkında kopya çekmekten dilekçe verilir ayrıca sınavın iptal edilir. Ugrasmazlar yapmazlar deme bu adamlar aptal değil online bir sınavda tabiki kopya çekme girişimleri olacağını bildikleri için tek tek kontrol edeceklerdir.

Haklısın aga. Riske girmeye değmez.

• Alt+tab yerine ikinci ekrana geçtiğinizi görebiliyorlar mu onu araştırın.

İhtiyacıniz olan 2 ekranlı pc gerisi alt+tabdan daha kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Alt atb ,mouse felan hikaye,

Birkaç ufak scriptle senin pencerenin aktif olup olmadığını,sekme değiştirip değiştirmediğini,Hangi tuşlara bastığını anlayabilir ,

Alıntıları Göster

Evet öyleymiş hocam. Hatta hekırlar da bu şekilde banka şifrelerini cepliyorlarmış. Onun için ekran klavyesi kullanmak öneriliyormuş genelde.

Yalnız alt dönemden 20'den fazla kişinin 100 aldığını duydum, şimdilik bir şey olmamış heriflere. Belki ileriki günlerde iptal ederler, belki de yanlarına kalır. 100 almak da görülmüş şey değil ha, hatta 90 üzeri bile 4-5 kişi çıkıyor genelde. Benim gözüm korktu ama. Yapamam bu saatten sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC95874BB

Anlamadım ne demek istediğini.

Alıntıları Göster

Bi öğrenci yüksek kaliteli kamerayla kendi videosunu çekiyor (oturur vaziyette) sonra onu telefondan açıp pc kamerasının önüne koyuyor. Başka pc den cevaplara bakıp sınavı yapıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.