Şimdi Ara

Online Store ön siparişimi teslim etmedi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
3
Favori
28.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, çok net bir anlatım.

• Zorlu ya da Akasya'da düz 13 model stokları var mıdır acaba? Mağazalara gitmeden nasıl öğrenebilirim bunu bir yolu var mıdır?

• JuelzII kullanıcısına yanıt

Düz 13 stoğu var

• scanh kullanıcısına yanıt

bana niye teşekkür ediyorsun.   gıcık bir haber bu. ben doğru olanı yazdım. bana kalırsa, apple'ın merkez yönetimine şikayet yapılsın. bu kabul edilebilir bir durum değil. anında özür gelecektir.

• Ne kadar manyak adam var forumda adam parasini vermis hizmeti alamamis konu acmis bos bos mal mal yorumlar ve onu destekleyenler var saka gibi.

Kiskancliktan catliyor forumun yarisindan fazlasi.

İfadelerinizin doğruluğu için teşekkür ettim.

Apple İrlanda ile görüştüm ve gerekli yerlere mağduriyetimi anlatan İngilizce bir mail attım. Şuan sıfırdan alsam bile Kasım başı gözüktüğü için mevcut siparişi yarın iptal edeceğim. Daha sonra bir geri dönüş olur mu bilmiyorum. Ancak bir daha Apple.com'dan ön sipariş vermeyi düşünmüyorum.

Selamlar sana ezbere konuşan dost 🙂 8 yıldır büyük bir teknoloji marketinde kıdemli bir Satış Danışmanıyım, aynı zamanda kendi mağazamda Apple’ın projesi kapsamında Türkiye seçilen Apple Master+ (Champion+) ‘lardan biriyim 🙂 Bu işler / işleyişler senin böyle ezbere, düşündüğün gibi değil. Ben işin mutfak kısmını bildiğim için yorum yaptım. Sen işin mutfak kısmını bilmeden yorum yapma bence😊 sevgiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • scanh kullanıcısına yanıt

Iki yada uc gun once iletisime gecmistim o tarihlerden once elinizde olacak denildi halen beklemedeyim. Debit karttan ucrette cekilmedi. Biraz once esimede siparis gecelim dedik 3-11 kasım teslim tarihi gösteriyor tüm model ve renkler için.

• Ben ortada ciddiye alınacak bir sorun göremedim. Yani belli ki ürünleri temin edemiyorlar ve siz bir şanssızlık yaşamışsınız. Aksilikler olabilir. Bu arada Apple'ı savunmuyorum hatta hiç sevmem bu firmayı ama olayı hayat memat meselesi haline getirmişsiniz. Ön sipariş olayını da hiç anlamam. Yani illa ilk günü bu telefonu almanız şart mıydı? Mesela birkaç gün sonra alsanız ama bizzat mağazadan alsanız olmaz mıydı? Ekmek değil, su değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin alım gücünün düşmesi + erdoğanın arabadaki gibi telefona telefon kadar daha vergi getirmesi sonucu bi kaç yıldır ( x serisinden beri ) Türkiyede bu stok sorunu var

Satılmama korkusu ile midir nedir zaten dünyada olan üretim sorununa bir de türkiye ekonomisi satış belirsizlik parametresi eklenince böyle bi sonuç çıkıyor ortaya

Üzüldüm ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 5 Ekim 2021; 4:9:42 >
  • gerçekten stoklarla alakalı ciddi bi sıkıntısı var apple ın. ben amerikadayım ne ön sipariş verdim ne bişi. rezervasyon falanda yapmadım. almayıda düşünüyodum ama acelem yoktu. bi baktım stok kalmamış. bu ay dönüş düşündüğüm için tutuşamaya başladım hafiften. neyse ara ara kontrol edince zor bela stok buldum da hemen aldım. eskiden param yoktu alamıyodum şimdi param var yine zor bela aldım :d aslında pro modeli almak istiyodum baktım pro max var ondan aldım mecbur. sabah sordum store a stok yoktu gün içinde nasıl olduysa stok oluverdi birden. muhtemelen birinin siparişi iptal miptal bişi oldu heralde. sizede geçmiş olsun hocam. az önce kontrol ettim yine nyc civarında stok yok!

• galaxyg kullanıcısına yanıt

ne alaka nereye bağlamışın konuyu hoca

amerikadayım ve şu an burda da ciddi bi stok problemi var 13 pro ve 13 pro max için. önce şu kafanın değişmesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: tcbestepe

ne alaka nereye bağlamışın konuyu hoca

amerikadayım ve şu an burda da ciddi bi stok problemi var 13 pro ve 13 pro max için. önce şu kafanın değişmesi lazım

Sen amerikaya gitmişsin ama ufkun daracık kalmış istersen dünyanın her yerine git yazık aynı dar zihniyette devam edeceksiniz
    Aklınız kaçıyor ekonominin kötü olduğunu dünydaki en pahalı en bol vergili telefonun türkiyede satıldığını kabulleniceksiniz diye

*Ayrıca yazıda “ zaten dünyada olan üretim sorununa ek “ yazmışım okuyun anlamlandırın önce *

Amerikada ilk bi aydan sonra tüm modeller sorunsuz 2 günde teslim bulunurken türkiyede yıllardır yeni iphonelar çıkaşı 5 ay oluyo gerekli rengin gerkeli depolamasına sahip cihazı yeri geliyor bulamıyorsunuz veya teslim tarihi geç gözüküyor
    Bu ön sipariş ve stok sorunları da türkiyede dünyadaki ayrı olarak X serisinden sonra dolar artmasıyla ortaya çıktı sınırlı sınırlı getirdiler yıllardır bu işin içindeyim biliyorum

Ne alaka demişsiniz yazdığıma ekonomi kötü olduğu için artık apple watch ları sadece aluminyum getiriyolar ayrıca yeni kayış seçenekli hali bile gelmiyor türkiyeye haberiniz var mı ?

tabii size sorsak ne alaka bunlar da dimi ?? stokları bile gıdım gıdım sokuyolar 1 ay önce 8.20 olan para birimi 8.85 olmuş nasıl eskisi gibi bol adetten soksun ülkeye ..
    her şeyi oraya bağlamayalım şükredip her şey yolundaymışız gibi devam edelim bir arabaya 2 araba vergisi bir telefona bir telefon vergisi verelim
    dimi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 5 Ekim 2021; 7:0:36 >

• Apple'ın umurunda mı sence bu durum ? Sen artık iPhone almam de mesela. Umurunda olur musun adamların ? Bir sürü insan var peşinden koşan ...

• galaxyg kullanıcısına yanıt

tr bol vergili hocam baya bol hemde

• Size müstehak bu ülkede hangi sektör, hangi iş yolunda gidiyor da bunu rezalet olarak görüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 5 Ekim 2021; 8:59:9 >
  • Arkadaşın ''edit'' yazısını okuduğumda yine üzüldüm. Biz adam olamıyacağız diye başlayacağım ama o zamanda okumayacaksınız... Adam forum özelliklerinden birini herhangi bir konu için kullanınca ve koun İphone olunca concon muamelesi yapmışsınız. Adam muz cumhuriyetinde hakkını aramaya çalışıyor. ama sizin saçma ve gereksiz baskı ve itamlarınız yüzünden bu işler daha da zor oluyor.

Benzer bir konuda cimere bile yazdım ben.

Hepsiburada 3 saatlik indirim adı altında electrolüx süpürge aldım 1300 tl. Ertesi gün baktım süpürge 1200 tl satılıyor hemen müşteri hizmetleri vs derken onlarda isterseniz iade edebilirsiniz demezmi? Birde etrafımdaki arkadaşlarım ya normal bunların hepsi böyle vs diyerek bu tututmu olabildiğince normalleştirince bu adamların ne kadar rahat ve kolay bu hareketleri yapabildiğini anladım. bu kadar kabullenmiş, vurdum duymaz ne ara olduk.... 2 kutuplu değil çok kutuplu olmaktan kurtulmalıyız...

Yahu ben insanları salak yerine koymaktan vazgeçin diyorum. O iade edebilirsiniz diyor.

Al benzer drum stokmuş cartmış curtmuş. adam parasını vermiş ve hizmet/ürün bekliyor ve alamıyor. Yahu bu ülkenin hali hal değil. Allah yar ve yardımcımız olsun. Boktan durumdayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 5 Ekim 2021; 8:57:52 >

• Ne dertler var be

• Şuraya derdini seveyim butonu koyuyorum önce.

Sonrasında ise hani o okudum onaylıyorum tiki atıyorsunuz ya, heh işte orada bu gibi durumlar için uzun uzun hiçbir hak ve talebiniz olmadığınızı kabul ettiğiniz yazıyor. İşinize gelmiyorsa o tiki atmayıp sipariş vermeyin.

Sonrasında işin Apple boyutuna gelirsek. Ön sipariş anlam olarak parayı önceden verip yer ayırtmak, rezervasyon gibi bir şeydir zaten. Yani şöyle düşünün. Bir tiyatroya gideceksiniz, çok önceden parasını verip bilet alıyorsunuz, programınızı yapıyorsunuz, belki şehir dışından geliyorsunuz, partnerinizle kaliteli bir zaman geçireceksiniz. O da ne? Kapıda size "kusura bakmayın yerinizi daha çok para veren birine sattık" diyorlar. Ne yaparsınız?

Ön sipariş işte tam olarak bu demek. Ayrıcalık satın almaktır ön sipariş. Ön sipariş tarihi bellidir. O tarihte kaç sipariş geldiyse gelen stoğun tamamı kadar bile olsa ön siparişe ayrılır. Ya da ön sipariş için bir kota koyarsın. 50 bin adet gelecektir, siz fiziksel mağazada satmak istiyorsanız çoğunu ön siparişe 10 bin stok koyarsınız ve 10. kişi de alınca ön sipariş kapanır. Böylece kimse mağdur olmaz.

Günün sonunda tüm olaylara bakınca şunu çok net gözlemliyoruz. Uyuşturucudan daha yaygın bir bağımlılık söz konusu ve bu legal bir durum. Çok büyük sosyolojik sorunlara sebep olacak bir bağımlılık.

• Bu ara arabada yaptıkları gibi telefonda da karaborsa olayını çok yapıyorlar. Kurumsal olmayan küçük telefoncularda bile 1 Ekim Cuma günü kutu kutu iPhone 13 Pro Max gönderileri gördüm. Nasıl o kadar cihaza ulaşıyorlar, Bilkom'un dağıtım yaptığını sanmıyorum. Zaten daha sonra da karaborsada 1-2K fiyat ekleyip satıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.