Şimdi Ara

Online Uçak Simulasyon!!!! (turkishgoldraiders) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
46.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ornapsen

selam @bjkliali,
    gamepad ile oynanıyor ama joystick kadar rahat olamıyorsun. yani simulasyon olduğu için joystickle oynamak için yapılmış bir oyun. Daha önce gamepad ile oynayanlar oldu. Şöyle söyleyeyim ,gamepad ile rahat oynarsın ancak joystick kullananlara göre dezavantajlı olursun her zaman. Oyunda da %90 oranında joystick kullanıldığını düşünürsek oyuna alıştıktan sonra joystick almak kaçınılmaz oluyor.

zaten gamepad le oynamaya çalıştım uçağı yönlendiremiyorum.Aslında bende joystick var fakat benim pc ye oymuyor.Onu bi ara kabloyla oydurabilirsem çok iyi olucak.Onu uydurucak kabloları nerelerden bulabilrim bilen varsa yardım edebilir misiniz??

• quote:

Orjinalden alıntı: bjkliali

quote:

selam @bjkliali,
    gamepad ile oynanıyor ama joystick kadar rahat olamıyorsun. yani simulasyon olduğu için joystickle oynamak için yapılmış bir oyun. Daha önce gamepad ile oynayanlar oldu. Şöyle söyleyeyim ,gamepad ile rahat oynarsın ancak joystick kullananlara göre dezavantajlı olursun her zaman. Oyunda da %90 oranında joystick kullanıldığını düşünürsek oyuna alıştıktan sonra joystick almak kaçınılmaz oluyor.

zaten gamepad le oynamaya çalıştım uçağı yönlendiremiyorum.Aslında bende joystick var fakat benim pc ye oymuyor.Onu bi ara kabloyla oydurabilirsem çok iyi olucak.Onu uydurucak kabloları nerelerden bulabilrim bilen varsa yardım edebilir misiniz??

ne marka joystick o. bir resim falan koyabilirmisin. aslında kullanılay joystickte bir takım özellikler olmalı. gerçi hemen hemen hepsinde var o özellikler. birincisi gazı kumanda edeceğin gaz kolu olmalı. itdalaşlarında olsun bombardımanlarda olsun çok kullanılan bir olay. ikincisi etrafına bakmaya yarayan 8 taneden oluşan yön tuşu olmalı. bu kalvyedeki sağ taraftaki rakamlarından da yapılabilir ama sıkı bir itdalaşında dezavantajlı olursun. ve twist denen özellik de olursa rahat edersin; bu özellik , uçakta rudderi kontrol eder ve dengeyi sağlamak için, özellikle de stala giren uçağı toparlamak için kullanılır. bu twist özelliği yoksa ,klavyedeki a ve d tuşları bu işi yapıyor ama gene joysticke göre kontrol etmek zor olur.
    Dediğim gibi bu özellikler 40-50 ytl lik oyun joystiklerinde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 16 Nisan 2008; 13:14:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: flighttk87

Slm arkadaşlar ya bi maruzatım var.Bende bi fsx dvd si var ve bu bende yüklenirken hata verdi.aynı dvd leri arkadaşın laptopda yükledim onunkine yüklendi.Bende visat arkadaşta xp var.Acaba sorun bundanmıdır. Artı daha büyük sorun arkadaşta yüklediğimiz fsx i deneyelim dedik ilk etapta bi uçağı kaldıramadık.Klavyede basmadığımız tuş kalmadı.En sonunda kaldırdık ama gerisi gelmedi.Ya şu klavyedeki tuşları bilen biri varsa yardım etsin. Ne neye yarıyor

slm bu konu warbird online ile ilgili ama eğer çözüm bulamazsan bizim ekipten fs oynayan tecrübeli arkadaşlar var. özellikle bu oyunların ustadı dediğimiz bir arkadaşımız sana yardımcı olabilir.
    www.turkishgoldraiders.com sitemizin forumunda fs ile ilgili bir bölüm var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 16 Nisan 2008; 13:29:02 >

• quote:

quote:

quote:

selam @bjkliali,

ne marka joystick o. bir resim falan koyabilirmisin. aslında kullanılay joystickte bir takım özellikler olmalı. gerçi hemen hemen hepsinde var o özellikler. birincisi gazı kumanda edeceğin gaz kolu olmalı. itdalaşlarında olsun bombardımanlarda olsun çok kullanılan bir olay. ikincisi etrafına bakmaya yarayan 8 taneden oluşan yön tuşu olmalı. bu kalvyedeki sağ taraftaki rakamlarından da yapılabilir ama sıkı bir itdalaşında dezavantajlı olursun. ve twist denen özellik de olursa rahat edersin; bu özellik , uçakta rudderi kontrol eder ve dengeyi sağlamak için, özellikle de stala giren uçağı toparlamak için kullanılır. bu twist özelliği yoksa ,klavyedeki a ve d tuşları bu işi yapıyor ama gene joysticke göre kontrol etmek zor olur.

Joystick microsoft un joystik'i.Microsoft flight simulator e göre bi joystick.üstünde gazı ayarlamak için gaz kolu var, etrafa bakmaya yarayan tuş da war fakat o söylediğin twist özelliği var mı bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

selam @bjkliali,

Joystick microsoft un joystik'i.Microsoft flight simulator e göre bi joystick.üstünde gazı ayarlamak için gaz kolu var, etrafa bakmaya yarayan tuş da war fakat o söylediğin twist özelliği var mı bilmiyorum.

Microsoftun joysticki çok rahat kullanılan ve kaliteli bir joystick diye biliyorum. Bizde kullanlar vardı ama biliyorsun çok eski bir model, deforme olduğu için ve yenileri de yapılmadığından değiştirmek zorunda kaldılar. Ancak yenisini bulsalar gene aynı model alırlar. Onlardaki modelde twist özelliği yoktu, daha önce de yazdığım gibi twist özelliğinin yaptığı işi klavyeden a ve d tuşlarına basarak yapıyorlardı. Bu şekilde alıştırmışlar kendilerini. Ancak anlamadığım nokta sendekisinin bilgisayara nasıl bağlanamadığı. yani yuvaya mı oturmuyor ?

• evet oturmuyor.yani onun için kasada yer yok hiç birine uymuyor.
  • Selamlar.

Geleneksek filo buluşmalarımızdan 3’üncüsünü geçen cumartesi İstanbul da gerçekleştirdik. . Konya, Eskişehir, Tekirdağ, Almanya, Samsun ve İstanbul’dan gelen arkadaşlar vardı. Bu benim ilk gidişim oldu, uzun süredir birlikte oynadığım ve seslerini Team speak’da duyduğum arkadaşlar ile yüz yüze görüşmek gerçekten çok keyifli imiş İnternetin ve multiplayer online oyunun keyifli yanı oyunla sınırlı değilmiş demek. ;)

Bu arada IL2 STURMOVIK oyunu ile ilgili bir filo kurulduğunu söylemiştim daha önce. Şimdi bu filomuz biraz daha gelişti ve ciddi uçuşlar yapmaya başladı. Il2 ile ilgili arkadaşları da bekleriz.

Online Uçak Simulasyon!!!! (turkishgoldraiders)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 5 Mayıs 2008; 16:50:21 >

• bu da sanalda bir buluşma herkesi alamadım ama kalabalık bir şekilde baskına gidiyorduk. radar mesafesini üstüne çıkarak sessiz ve ani bir baskın hazırlığı..

• suan indiriom en yakın zamanda denicem
  • ben oynuyodum warbirds smrnff abi sevdirdi bu oyuna bana
  • bu oyunu bende deneyeceğim baskın falan bayağı dikkatimi çekti arkadaşa haber verdim joystiği yollayacak
    bende o zamana kadar biraz bakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engink_55 -- 13 Haziran 2008; 20:12:25 >
  • Oyun çok basit, gerekenler sadece bir joystick ve oyun kurulumu (indirmesi ve kurması 1m bit bağlantısı olanlar için yaklaşık 30-40 dk).

Ben lap topta oynuyorum sistem istemiyor çok rahat oynanabilir. Yalnız şimdiden uyarayım oyun vistada çalışmıyor, xp de sorunsuz...
  • bEYLER BENDE YENİ PİLOTUM NEZAMAN İSTERSENİZ ONLİNE OYNARİZ xfire NaughtyTURK Turklerle oynamak daha zevkli olur :D. oyUNDAKI nicikimde NaughtyTURK
  • 9 senedir oynamadigim ucus simulasyonu kalmadi.. battlefield serilerinde ortaligin tozunu attiriyorum (nickim horned) eksi sozlukte hakkimda entry bile girilmisligi var sene 2004 ("Bf de ucakla ortaligi cehenneme cevirebilen bir kisidir" - huzursuz)

Simdi de voxnet, germanfunkillaz ve benzeri serverlarda milleti yan yatiriyorum.. oyuna bir bakayim begenirsem burda da birinci oluruz nabalim hehe..

• Selam arkadaşlar,

@abduaty, bu oyunda itdalaşı da ön planda ve tabiki manevra tecrubesi olan gerçekten çok iyi skor yapıyor. senin de tecrubelerinden yaralarnmak isteriz

@Naughty biz turuncu taraftayız ve genelde akşam 8 den sonra oyuna giriyoruz. kalabalık bir filomuz olmasına karşın birçok kişinin hafta içi mesaisi olduğundan cuma ve cumartesileri tam kadro uçabiliyoruz. diger günlerde bizden muhakkak birileri oluyor. ayrıca tavsiyem yüklenmediyse Team speak yükle. daha zevkli oluyor.

@parkourgen demiş zaten, oyun kurulumu çok basit. Ancak oyunun kendine has bir zorluğu ve ayrıntısı var . Bu da ancak oynadıkça anlatılacak bir şey, ve ilk baştan uçmak, uçak düşürmek ,diğer oyuncular ne yapıyor anlamak zor oluyor.

@engink_55 oyunun amacı karşı tarafın hava alnlarını ele geçirmek bu ancak koordineli bir saldırı sonucu oluyor. oyunda 3 çeşit havaalanlarından belli sayılarda var. bu hava alanları küçük orta ve büyük havaalanı diye ayrılıyor. büyüklerde vurulması gereken hedef çok ve uçaksavar topçusu da çok. o yüzden kalabalık olduğumuz zaman bomba yüklü avcı uçakları ile radara yakalanmadan ani baskınlar yapıyoruz. eğer çok kişi değilsek veya iki grup şeklinde ayrı alanlara saldırıyorsak yanımıza bir de ağır bombardıman uçağı alıyoruz. o arkadaşımız hedefleri vururken biz de daha alçak irtifada alandan kalkan uçakları avlıyoruz. tabi karşı tarafta aynı şeyi yapıyor. kimi zamanda alanları savunuyoruz.

@gsliyim, oyunu yükledikten sonra rumuzu yazarsın. onlnie oyunda da irtibat kurarız.

Oyunu kurmakta bir sorun yaşayanlar burdan yazabilir veyahttp://www.turkishgoldraiders.com/wbdefault.htm adresinden yardım alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 19 Haziran 2008; 1:35:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: engink_55

bu oyunu bende deneyeceğim baskın falan bayağı dikkatimi çekti arkadaşa haber verdim joystiği yollayacak
    bende o zamana kadar biraz bakarım

inan oyundan zevk alcaksın
  • ya arkadaslar oyunu indireceğim fakat sizin sitenin download bölümündeki kısımdan indirilmiyor biri bana özelden yada burdan link atsada indirsem
  • slm evet sanırım bir problem var bakıp düzeltecez. Ama dosyaları oyunun kendi sitesinden yüklemişsin galiba . şimdilik rus server arızalı açılmasını bekliyoruz. teamspeak da kurarsan iyi olur.

>>Rus server'ı tekrardan açılduı. şu an sorunsuz oyuna bağlanabiliyoruz<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 27 Haziran 2008; 8:58:44 >
  • http://rapids hare.com/files/498265/warbirds_full.zip.html

Alternatif olarak oyuna ait tüm dosyaları şurdan indirebilirsiniz. oyun ücretsiz olarak dağıtılan bir oyundur.
    oyunu indirdikten sonra bir takım kurulumlar ve ayarlamalar yapılıyor ayrıntıları yazan linki de vereyim

http://www.turkishgoldraiders.com/tgr/files/downloads.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 24 Haziran 2008; 18:43:22 >

• grafikler kötü.

hatta dandik...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.