Şimdi Ara

“Onur Air’in satışı anlaşmasının imzalanması maaşların ödenmesine bağlı”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21 aydır maaş alamayan Onur Air Havayolları çalışanları aileleriyle şirket önünde toplandı. Eyleme katılanlar adına 3 temsilci patron Bagana'yla görüştü ancak bir sonuç alınamadı. Yüzlerce çalışan şirkete kayyum atanmasını istedi.

1600 Onur Air çalışanı çalışanı adına konuşan Kaptan Pilot Muzaffer Kavcı, gazetecilere ve toplanan kalabalığa hitaben yaptığı açıklamada, “Biz sadece ve sadece hakettiğimiz maaşlarımızı istiyoruz” dedi.

Kavcı, “Şirketimizin yönetim kurulu, özellikle de patronumuz, 40 gün önce yapılan toplantıda, bizlerden 4 hafta süre istedi. Sesimiz çıkmadı, 20 ay çıkmadığı gibi… Artık bıçak kemiğe dayandı” diye konuştu.

Kavcı, “Sosyal medyada 2-3 gündür bizlere yönelik yalan haber olarak paylaşımlar yapılıyor… Yönetim Kurulumuzdan beklentimiz maaşlarımızın hesaplarımıza yatırılmasıdır. Başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bagana: Maaşların ödenmesi şartını koydum”

Bu açıklamanın ardından, şirket yönetimi, toplanan kalabalıktan 3 kişiyi görüşmek üzere binaya aldı. Çıkışta Kaptan Pilot Muzaffer Kavcı, Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana’nın şu mesajını aktardı:

“Cankut Bagana şirketin satışı için görüşmelerin sürdüğünü ve şirketi almak isteyene maaşları getirirsen satışı veririm dediğini söyledi. 

Bu şartlarda görüşmelerin devam ettiğini şirketin satışı için ek şartının personelin maaşlarının ödenmesinin çok kısa bir süre içerisinde satışın netleşeceğini söyledi.”

Cankut Bagana’nın görüşmede personele ödenmesi gereken paranan 8 Milyon dolar civarında olduğu ve şirketi satın almak isteyenden öncelikle bu miktarı ödemek istediği belirtiliyor.

Necati Bulak işlem tamamlandı diyor

Bu arada Onur Air’i aldığını söyleyen MBBTC adlı şirketin sahibi Necati Bulak twitter hesabından yaptığı açıklamada “yarın gün içinde hesaplarına taahhüt edilen miktar aktarıldıktan sonra ortak bir Basın Duyurusu olarak kamuoyuna ve Firmanın çalışanlarına deklere edilecektir” dedi.

O tweet şöyle

Dr.Necati BULAK

@necatibulak

Şirket hisse Alım kontratımız imzalanmış olup hukukçularımız tarafından bugün Escrow Account dizayn edilmiş,yarın gün içinde hesaplarına taahhüt edilen miktar aktarıldıktan sonra ortak bir Basın Duyurusu olarak kamuoyuna ve Firmanın çalışanlarına deklere edilecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.