Şimdi Ara

Opamp arkadaşlar bakın ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir proje için opamp kullanacam ama bana biras kaliteli bişi lazım yani 741 gibi olmasın
    bildiğiniz ne var
    mesela LM358 nasıldır....MAX602-604 nasıldır max serisi buralarda varmıdır.
    tek besleme olsa daha iyi olur ama kaliteli çit beslemeyede razıyım

• nerede kullanacaksın... Frekans,kazanç,hız,gürültü vs...?
  • Evet, kullanmak istediğin opampı kaliteli şeklinde değilde olmasını istediğin özellikleri ile nitelendirirsen daha iyi yanıt alabilirsin :)
  • Veya kullanım alanı ile... audio , video , RF vs gibi...
  • Kullanacağım yer hassas voltaj değerlerinin olduğu yer mesela 0.1-0.01V değişimlerine hassas olması lazım 100uA lik değişimlere tepki vermesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W-O-L-F -- 3 Ocak 2005, 10:19:46 >
  • http://www.arky.ru/audio/sprav/datasheets/ca3130.pdf
    http://www.national.com/ds/LM/LM101A.pdf
    olabilir... lm301 birçok multimetrede kullanılmakta...
    Daha da hassas ölçümler gerekiyor ise , LT Serisi (Linear Technology) , Analog Devices veya Motorola nın precision op-amp larını incelemelisin bence... National Semiconductor da bu konuda iyidir ...

• LT1037,OP07C,>>>OP177>>>>,AD797,OP184,OP27,OP270...bunlar low-offset input op-amplarin bazilari. ama bizim piyasada var mi bilmiyorum.bu op-amlarin bazilarinin tanesi 10$'dan fazla olabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok okadar da diğil ya 10$ bir opamp a verirsek batarız
    ya türkiyede butür parçaların fiyatlarına bakabileceğimiz bir yer varmı
  • Bence de öyle... Ama Burak'ın bahsettiği Op-Amp ların bazıları , Ölçüm ve test aletlerinin hassas devrelerinde kullanılan türden ( Hani kendi fiyatı 1000 lerce $ olan cihazlar ). Tabii bu o cihazları yapanların sorunu... Bizim gerçeğimizi çok fazla bağlamaz...
  • yani ya işte benim istediğim şöle orta derece bişi LM747 data sheet ini indirdim bana gayet uygun geldi teoredidede uydun bakalım pratikte yamuk yapmasın
  • http://www.arky.ru/audio/sprav/datasheets/ca3130.pdf
    http://www.national.com/ds/LM/LM101A.pdf
    Bu ikisi de ucuz ve bahsettiğinden kalitelidir ama tercih sizindir...
    Kolay gelsin...

• MCP 60X serisi nasıldır peki
  • sen eger normal bi op-amp ariyorsan piyasada ne5534 single op-amp var veya ciftlisi ne5532.bunlar audio op-amp oldugu icin noise ve thd'leri dusuktur ve piyasada cok bulunur,ucuzdurlar.yine piyasada cok bulunan tl071 , tl072 ve tl074 var.bunlar da fet input oldugu icin input bias current yok denecek kadar azdir.tam olarak nerede kullanicagini ayrintili soylersen daha saglikli bisey diyebilirim...
  • sayın W-O-L-F kardeşim... daha önce hiç işim olmayan bu op-amp ları inceledim.
    Besleme voltajlrının düşüklüğü dışında gayet kaliteli duruyorlar ( datasheet lerine ve fiyatlarına göre ). Ancak , piyasada bulunup bulunmayacağı konusunda tereddütlerim var. Microchip in distribütörü var. Ancak ne kadarlık bir limiti ( $ veya adet ) olduğunu sorup öğrenmek gerek. Tabii ki kullanmak istediğin işe uygun olup olmadığını da herhalde kontrol etmişsindir. Benim şahsi kanaatim şayet üretimde kullanmayıp , az bir miktar gerekli bir op-amp arıyorsan, piyasada varolan ve çok da spesiyal olmayan bir malzemeyi kullanman yönünde.
    Tabii ki doğal olarak tercih senin... Kolaylıklar dilerim.
  • Akadaşlar Ben derdimi pek anlatamadım heralde benim istediğim opamp şöyle olacak
    1-Piyasada kolaylıkla bulabilmeliyim
    2-Tek entegrede 4tane opamp olmalı
    3-fiyatı 2-3 milyonu geçmemeli
    4-lineer olmalı (50mV ve 100uA e cevap verebilmeli )

şimdi yardımlarınızı bekliyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W-O-L-F -- 5 Ocak 2005, 16:43:24 >
  • Quad olarak LM324 ,TL074 ,TL084 gibi op-amplar var basit ,piyasada bulabilecegin ve ucuz olarak...
  • ok tansk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.